Τεντόγλου: «Λίγο δύσκολο φέτος το χρυσό γιατί δεν είμαι και πολύ καλός με τους πρωινούς αγώνες»

Newsroom
Τεντόγλου: «Λίγο δύσκολο φέτος το χρυσό γιατί δεν είμαι και πολύ καλός με τους πρωινούς αγώνες»

bet365

Οι πρωινοί αγώνες δεν αρέσουν πολύ στον Έλληνα πρωταθλητή αλλά... θα προσπαθήσει να φέρει άλλο ένα χρυσό.

Ο τέσσερις φορές πρωατθλητής Ευρώπης, Μίλτος Τεντόγλου, ετοιμάζεται για τον αγώνα-στόχο της σεζόν που είναι το ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Όπως είναι λογικό, ο κορυφαίος άλτης του κόσμου είναι και το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο (το οποίο αν το κερδίσει θα είναι το τρίτο σερί χρυσό σε Ευρωπαϊκά κλειστού για τον ίδιο) όμως αποκαλύπτει, μιλώντας σε βίντεο του ΣΕΓΑΣ, πως φέτος δεν είναι τόσο εύκολο το να κερδίσει το χρυσό:

«Δεν είμαι πολύ καλός με τους πρωινούς αγώνες αλλά θα το παλέψω»

«Ο στόχος μου στην Κωνσταντινούπολη είναι να πάρω το χρυσό μετάλλιο το οποίο θα είναι λίγο δύσκολο φέτος γιατί ο προκριματικός και ο τελικός είναι πολύ πρωί, στις 9 (ώρα Τουρκίας) ο προκριματικός και στις 10 ο τελικός και δεν είμαι πολύ καλός με τα πρωινά εγώ... αλλά θα το παλέψουμε. Μου έχει ξανασυμβεί να είναι το πρωί, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το πρωί, απλά είναι πιο δύσκολα από αν ήταν το απόγευμα [ο τελικός] για να σας πω πως θα το πάρω εύκολα.

Αν κερδίσω θα είμαι ο μοναδικός με τρία σερί χρυσά και είναι ο μεγάλος μου στόχος αυτός, θα το προσπαθήσω πολύ».

Έπειτα, ο Γιώργος Πομάσκι εξήγησε πως αυτό που περιμένει από τον Μίλτο είναι... η πρωτιά:

«Μόνος του [ο Τεντόγλου] βάζει κίνητρά. Μόνος του βάζει στόχους, κάποια όρια που θέλει να ξεπεράσει, έχει διαβάσει από πριν πόσο είναι το ρεκόρ αγώνα, το ρεκόρ σταδίου, το εθνικό ρεκόρ της χώρας... Αυτά είναι στοιχεία που αμέσως του φτιάχνουν το κίνητρο.

Ο προπονητής χωρίς τον αθλητή είναι ένα τίποτα. Μακάρι όλοι οι προπονητές να έχουν από ένα τέτοιο παιδί, να μπορούν όχι μόνο να αποκτήσουν κίνητρα αλλά να σχεδιάσουν το μέλλον ενός ακόμη παιδιού.

Έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές στην προπόνηση. Δηλαδή μπορώ να πω πως έχει βγει από τη βάση της προπόνησης. Οι αλλαγές έγιναν με βάση κάποιες αδυναμίες που έχει, πρέπει να προσέξουμε τα γόνατά του πράγμα που έχει φέρει μεγάλη αλλαγή στην επιβάρυνση και [η προπόνηση] έχει μετατραπεί σε πιο οριζόντια, δεν έχει πολλά κιλά ούτε πολλά άλματα, σχεδόν ποτέ δεν κάνουμε άλματα στην προπόνηση. Είναι αυτές οι ικανότητες που έχει. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το πρόγραμμα σε άλλο παιδί».

Ο Γιώργος Πομάσκι ρωτήθηκε τι περιμένει από τον αθλητή του στον επόμενο αγώνα και η απάντησή του ήταν μόνο δύο λέξεις: «Πρώτη θέση».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα