Στίβος: Θα ξηλώσουν κερκίδες στο Ολίμπικο για να χωρέσει το μήκος στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού

Ο Τεντόγλου στο 6ο άλμα του τελικού

bet365

Η έλλειψη χώρου στο Ολίμπικο θα οδηγήσει τους διοργανωτές στο να ξηλώσουν κερκίδες για να χωρέσει ο υπερυψωμένος διάδρομος του μήκους που θα τοποθετήσουν, για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου.

Μπορεί το Ολίμπικο να είναι ένα πολύ μεγάλο στάδιο που έχει στεγάσει πολλούς διεθνείς αγώνες όμως απ' ότι φαίνεται τώρα θα χρειαστεί να ξηλώσει κερκίδες για να χωρέσουν έξι αγωνίσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου (7-12 Ιουνίου 2024) καθώς δεν χωράνε στην κεντρική πίστα.

Πιο συγκεκριμένα, το Ολίμπικο πλέον έχει εννέα διαδρομές μετά την ανακαίνιση και λόγω αυτής της διαπλάτυνσης δεν έμεινε αρκετός χώρος για τους διαδρόμους του μήκους και του τριπλούν, γεγονός που προκαλεί μεγάλη απορία σχετικά με τη σκέψη και την αμέλεια των υθινόντων πίσω από αυτό. Λόγω αυτού, θα τοποθετηθεί ένας υπερυψωμένος διάδρομος με σκάμματα που θα εξυπηρετήσει το μήκος ανδρών/γυναικών, το τριπλούν ανδρών/γυναικών, το μήκος δεκάθλου και το μήκος του επτάθλου.

Αυτή η εξέλιξη θα δυσαρεστήσει αρκετούς άλτες, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού Ολυμπιονίκη και κάτοχο του τίτλου στη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Ολίμπικο, Μίλτο Τεντόγλου, καθώς συνηθίζεται αυτές οι υπερυψωμένες πλατφόρμες να μην έχουν την ίδια αίσθηση με την κανονική πίστα, ο διάδρομος να μην είναι σκληρός και ορισμένες φορές να μην είναι αρκετά μεγάλος για τις φόρες των αθλητών.

 stadio-olimpico

Για να δημιουργηθεί αρκετός χώρος γι' αυτό, ωστόσο, θα χρειαστεί να ξηλωθούν οι τελευταίες σειρές από την κερκίδα Tevere, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Η διαδικασία θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Serie A στις 26 Μαΐου, δηλαδή λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς όπως είναι γνωστό το Ολίμπικο αποτελεί έδρα των ποδοσφαιρικών ομάδων Ρόμα και Λάτσιο.

Σχολιάζοντας αυτά τα δεδομένα στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο Γιώργος Πομάσκι, συντονιστής του τομέα αλμάτων και προπονητής – μεταξύ άλλων – του Ολυμπιονίκη του μήκους και κατόχου του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης, Μίλτου Τεντόγλου, είπε:

«Η άποψή μου είναι ότι πάντοτε πρέπει να προετοιμάζουμε έτσι τις συνθήκες, ώστε να είναι ευνοϊκές για να βγάλουν μεγάλες επιδόσεις και να διευκολύνονται οι αθλητές και οι αθλήτριες. Όχι να είναι σε βάρος τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που πρέπει να εξασφαλίσουν οι διοργανωτές είναι η επιφάνεια να είναι σκληρή και η κατασκευή σταθερή, αυτό που λέμε να μην «παλαντζάρει». Αντιλαμβάνομαι το λόγο που το κάνουν, αλλά απαιτείται να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις και μακάρι να τις εξασφαλίσουν».

Σχετικά με την αίσθηση του Μίλτου Τεντόγλου γι’ αυτήν την εξέλιξη και για το αν η εμπειρία του από αντίστοιχο αγώνα με υπερυψωμένο διάδρομο, όπως για παράδειγμα στο Piraeus Street Long Jump, θα τον βοηθήσει στην προσπάθειά του, ο Γιώργος Πομάσκι σχολίασε:

«Ο Μίλτος προτιμά ένα σταθερό, σκληρό διάδρομο στο γήπεδο. Φυσικά οι συνθήκες θα είναι οι ίδιες για όλους, αλλά δεν θα ανταποκριθούν άπαντες στον ίδιο βαθμό σε αυτά τα διόλου συνηθισμένα για άλτες δεδομένα.

Είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε υπερυψωμένο διάδρομο σε αγώνα επίδειξης, σε ένα μίτινγκ, κι άλλο να συμμετέχεις σε ένα Πρωτάθλημα, όπως το Ευρωπαϊκό στη Ρώμη».

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα