Στίβος: Πολύ καλή αξιολόγηση για το διεθνές μίτινγκ της Κύπρου, που γίνεται θεσμός και για τους Έλληνες

tentoglou_limassol_meeting

bet365

Το δεύτερο Cyprus International Athletics Meeting δέχθηκε θετικά σχόλια από αθλητές/-τριες και παρευρισκόμενους και οι αριθμοί επιβεβαίωσαν τις καλές εντυπώσεις.

Παρά το γεγονός πως η Κύπρος είναι μία μικρή χώρα με αρκετά μικρό αριθμό αθλητών/-τριών του στίβου που συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις, η διοργάνωση ενός δικού τους διεθνούς μίτινγκ στίβου που βρίσκεται μάλιστα στην κατηγορία Continental tour - Bronze έγινε πραγματικότητα. Με τον προσωπικό κόπο των υπεύθυνων της ομοσπονδίας και με πρώτιστο στόχο τη φροντίδα των συμμετεχόντων, εντός κι εκτός σταδίου, η φετινή διοργάνωση απέφερε καρπούς και συγκέντρωσε, μόλις στη δεύτερη χρονιά του, κορυφαίους και κορυφαίες του αθλήματος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, προτίμησε για δεύτερη φορά -όση και η «ζωή» του ίδιου του αγώνα- το συγκεκριμένο μίτινγκ και μάλιστα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις συνθήκες λέγοντας: «Στην Κύπρο έχουν τρομερά στάδια, και το Τσίρειο και το ΓΣΠ. Για ανοιχτό είναι φανταστικά. Για να το επιλέξαμε [για προετοιμασία] κάτι καλύτερο θα έχει από εδώ». Ο ίδιος έδωσε εκεί τον πρώτο του αγώνα, σημειώνοντας και την πρώτη νίκη της σεζόν με επίδοση 8.26μ που τον έφερε στο Νο1 της Ευρώπης για φέτος. Αυτή η επίδοση, βαθμολογικά, έδωσε και τους περισσότερους πόντους στην αξιολόγηση του μίτινγκ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κυπριακή ομοσπονδία στίβου (ΚΟΕΑΣ), η επίδοση του Τεντόγλου έδωσε 1194 βαθμούς συν τους 60 βαθμούς της πρώτης θέσης. Συνολικά, το φετινό κυπριακό μίτινγκ αξιολογήθηκε με 79.219 βαθμούς, σε σχέση με τους 76.140 που είχε πέρυσι. Από τις πολύ καλές επιδόσεις πήρε 78.179 βαθμούς και από την κατάταξη των αθλητών / αθλητριών που έλαβαν μέρος 1.040 βαθμούς, ακριβώς τους διπλάσιους δηλαδή από την πρώτη διοργάνωση (520 βαθμοί).

σφυροβολια ανδρων

(Το «ελληνικό» βάθρο στη σφυροβολία ανδρών με τους -από αριστερά προς τα δεξιά- Χρήστος Φραντζεσκάκη, Μιχάλη Αναστασάκη, Ιβάν Μενγκλέμπεη)

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2ο Cyprus International Athletics Meeting εξασφάλισε τη μεγαλύτερη βαθμολογία των τελευταίων ετών, με τη νέα τάξη πραγμάτων στον παγκόσμιο στίβο, στα μίτινγκ που διεξάγονται σε Ελλάδα και Κύπρο. Την υψηλότερη μέχρι φέτος βαθμολογία τα τελευταία χρόνια, την κατέγραψε το μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά» το 2021 με 76.847 βαθμούς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΟΕΑΣ. Μέχρι στιγμής, που είναι βέβαια αρκετά νωρίς στη χρονιά, έχουν πραγματοποιηθεί 422 μίτινγκ, με το κυπριακό να βρίσκεται στην 41η θέση.

Βαθμολογικά, το κορυφαίο αγώνισμα στο φετινό μίτινγκ της Κύπρου αναδείχθηκε ο αγώνας των 110μ. με εμπόδια ανδρών, στον οποίο οι πέντε πρώτοι αθλητές έτρεξαν κάτω από τα 14 δευτερόλεπτα και μάζεψαν συνολικά 5.626 βαθμούς. Ακολούθησαν το μήκος γυναικών και τα 100μ. με εμπόδια γυναικών ενώ το μήκος ανδρών, στο οποίο ο Μίλτος Τεντόγλου κατέγραψε το μεγαλύτερο βαθμολογικό κέρδος με 1194 βαθμούς, βρίσκεται στην 7η θέση.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες τίμησαν το μίτινγκ με την παρουσία τους αφού συνολικά 14 αθλητές/-τριες αγωνίστηκαν στη Λεμεσό με την πλειοψηφία αυτών να ανεβαίνει στο βάθρο και τους Τεντόγλου, Καραλή, Αναστασάκη και Εμμανουηλίδου να κερδίζουν.

@Photo credits: ΚΟΕΑΣ
 

Τελευταία Νέα