Στίβος: Συνεχίζει για το Παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς ο Δουβαλίδης

Στίβος: Συνεχίζει για το Παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς ο Δουβαλίδης

bet365

Ο πρωταθλητής των εμποδίων, Κώστας Δουβαλίδης, ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμη μία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο βιογραφικό του.

Ο πρωταθλητής των 110μ με εμπόδια, Κώστας Δουβαλίδης, σκοπεύει να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πέμπτη φορά στο Παρίσι 2024 μετά το Πεκίνο 2008, το Λονδίνο 2012, το Ρίο 2016 και το Τόκιο 2020.

Ο ίδιος, μετά την κούρσα του στην ιαπωνική πρωτεύουσα το καλοκαίρι του 2021, είχε δηλώσει πως δεν ήταν αυτός ο τρόπος που θα ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του γι' αυτό και θα συνέχιζε έως και το Παρίσι. Βέβαια, τραυματισμοί αλλά και συνθήκες που δεν του επέτρεπαν να κάνει προπόνηση τον κράτησαν πίσω το 2022 όμως τώρα επέστρεψε.

Στο πρόσφατο διασυλλογικό πρωτάθλημα ο Δραμινός πρωταθλητής του στίβου τερμάτισε σε 10.51 στο 100άρι και 13.76 στα 110μ με εμπόδια για να δείξει πως βρίσκει τη φόρμα του ενώ έπειτα ο ίδιος, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, δήλωσε: «Πήγε ανέλπιστα καλά το ξεκίνημα στον ανοιχτό, όχι τόσο στα 110μ. εμπόδια που περίμενα ότι θα είμαι σε μια τέτοια επίδοση, όσο στα 100 μέτρα. Οι κούρσες στους διασυλλογικούς Αγώνας έδειξαν καλά σημάδια. Γενικώς η προετοιμασία πήγε λίγο πίσω, επειδή ο χειμώνας εδώ στη Δράμα τραβάει αρκετά. Κάναμε προπόνηση όσο μπορούσαμε».

Έπειτα εξήγησε πως στόχος του αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσει να βρεθεί σε θέση πρόκρισης για το ερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που θεωρεί αρκετά ρεαλιστικό και αν το πετύχει θα έχει αγωνιστεί σε έξι Παγκόσμια πρωταθλήματα: «Στόχος μου είναι να προκριθώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέσω του ranking. Αυτό είναι το ρεαλιστικό, αφού το όριο είναι πολύ υψηλό. Θα είναι απίστευτο. Είναι δύσκολο αλλά θα το προσπαθήσω. Υπάρχει και η εμπειρία που έχω στα πόδια μου. Δεν είμαι μικρός πια. Από την άλλη πρέπει να προσέχω περισσότερο και η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι λίγο τα πόδια μου», δήλωσε ενώ επεσήμανε πως θα ήθελε η τελευταία του κούρσα να είναι στο Παρίσι: «Στόχος μου είναι να καταφέρω να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Θα είναι οι πέμπτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να είμαι εκεί για τελευταία φορά».

Ο Δουβαλίδης, που εδώ και ένα χρόνο είναι και πατέρας ενός αγοριού, θα συνεχίσει τους αγώνες με το διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού στις 25/5 και έπειτα με το μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά» στις 28/5.

 

Τελευταία Νέα