Κόε: «Καμία ποινή αποκλεισμού στην Κένυα για το ντόπινγκ»

Newsroom
Κόε: «Καμία ποινή αποκλεισμού στην Κένυα για το ντόπινγκ»

bet365

Η Κένυα θα συνεχίσει να εκπροσωπείται στις διεθνείς διοργανώσεις, παρά την έκρηξη των κρουσμάτων ντόπινγκ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (World Athletics) Σεμπάστιαν Κόε επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει ποινή αποκλεισμού της Κένυας από τις διεθνείς διοργανώσεις, εξ αιτίας του πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ.

Ο Κόε ξεκαθάρισε πως η χώρα γλίτωσε την απαγόρευση, αλλά θα βρίσκεται σε μια λίστα παρακολούθησης κατά του ντόπινγκ. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Ρώμη, όπου φιλοξενείται η σύνοδος του συμβουλίου της World Athletics, οι Βρετανός παράγοντας ξεκαθάρισε πως ο μεγάλος αριθμός αθλητών από την Κένυα που έχουν βρεθεί ντοπέ, είναι ανησυχητικός, όμως δεν θα υπάρξει συνολική αποβολή τής χώρας, καθώς από την κυβέρνηση της Κένυας υπάρχει η διαβεβαίωση πως θα διαθέσει πέντε εκατομμύρια δολάρια σε πρόγραμμα πενταετίας για την καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

«Υπάρχει ανησυχία. Η Κένυα βρίσκεται στη λίστα παρακολούθησης εδώ και μερικά χρόνια. Σε ένα έτος, το 40% όλων των θετικών τεστ στον παγκόσμιο στίβο ήταν στην Κένυα» είπε ο Κόε.

Με την τελευταία ενημέρωση από την επιτροπή ακεραιότητας, 55 αθλητές-τριες από την Κένυα τελούν υπό τιμωρία και άλλοι οκτώ έχουν τεθεί σε προσωρινή αναστολή.

Αναφορικά με την πιθανή επιστροφή των Ρώσων στις διεθνείς διοργανώσεις, ο Σεμπάστιαν Κόε είπε πως το θέμα θα συζητηθεί ξανά τον Μάρτιο.


 

Τελευταία Νέα