Σακοράφα: Παρουσίασε τον απολογισμό της διοίκησης μετά από ένα χρόνο ηγεσία

Newsroom
Σακοράφα: Παρουσίασε τον απολογισμό της διοίκησης μετά από ένα χρόνο ηγεσία

bet365

Ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ με την Σοφία Σακοράφα να αναλύει τον σχεδιασμό της ομοσπονδίας, αλλά κάνοντας και τον απολογισμό μετά από ένα χρόνο στην προεδρία.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα παρουσίασε στο σώμα των εκπροσώπων των σωματείων της Ομοσπονδίας τον απολογισμό της διοίκησης στον ένα χρόνο της ηγεσίας της, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

Η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις που υλοποίησε η ομοσπονδία, στις συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, στο πλήρες χορηγικό πρόγραμμα, αλλά και στους αθλητές και τα σωματεία, ξεκινώντας ωστόσο την ομιλία της με την μεγάλη απουσία των σωματείων εξαιτίας της λειτουργίας του μητρώου.

«Η προβληματική λειτουργία του μητρώου δεν επέτρεψε πολλά σωματεία να δώσουν το παρών σήμερα. Το καθοριστικό κριτήριο της παρουσίας των σωματείων στη γενική συνέλευση θα έπρεπε να είναι η αγωνιστική παρουσία των σωματείων. Δε διαφωνούμε με το μητρώο. Όμως δεν δεχόμαστε αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Δεσμεύομαι ώστε ο ΣΕΓΑΣ να διευκολύνει όλα τα σωματεία, ώστε να ξεπεράσουν έγκαιρα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα απαιτήσουμε παρεμβάσεις ώστε να υπάρχουν διευκολύνσεις των σωματείων. Στόχος μας είναι το 2023 να μετέχουν στη γενική συνέλευση όλα τα σωματεία με αγωνιστική δράση. Για το σκοπό αυτό συντάσσεται σχετικό ψήφισμα. Δεν μπορώ να δεχθώ να συρρικνώνεται το σώμα της γενικής συνέλευσης, αντί να αυξάνεται και να λείπουν σωματεία με 100 χρόνια ιστορία».

«Καρφιά» Σακοράφα για fake news

Στη συνέχεια η κα. Σακοράφα είπε: «Η ανωμαλία της πανδημίας έφερε πολλές παρενέργειες, μεταξύ άλλων τη καθυστέρηση των εκλογών. Η μετάθεση των Ολυμπιακών αγώνων για τον Αύγουστο του 2021 με ότι συνεπάγεται σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Η μη έγκυρη καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης από την Πολιτεία, που ενώ προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του έτος, καταβλήθηκε μήνες αργότερα στις 3/6/21. Η νέα διοίκηση ανέλαβε έχοντας να αντιμετωπίσει την οργάνωση και υλοποίηση αγωνιστικού προγράμματος, διεθνών αγώνων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Την οργάνωση και προετοιμασία της εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς και φυσικά την οικονομική ανέχεια, που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας.

Όταν αποφάσισα να αναλάβω είχα μελετήσει τα οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά δεδομένα. Η ματαίωση των αγώνων δρόμων έφερε πολλές δυσκολίες. Κάποιοι παραποιώντας τα νούμερα νομίζουν πως κάνουν πολιτική αντιπολίτευση, κάτι που δεν χρειάζεται ο χώρος. Στον οικονομικό απολογισμό αποτυπώνονται τα πάντα και δε θα γινόταν διαφορετικά. Προσκαλώ όσους σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις να καταφύγουν στη δικαιοσύνη, διαφορετικά να σωπάσουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκασθώ να λάβω όλα τα νόμιμα μέτρα για να υπερασπιστώ όχι τον εαυτό μου, αλλά την Ομοσπονδία , αθλητές, προπονητές και σωματεία».

O απολογισμός της Σακοράφα

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στον απολογισμό του ενός χρόνου από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση, τονίζοντας πως «διασφάλισε την απρόσκοπτη και απερίσκεπτη προετοιμασία της εθνικής ομάδας ικανοποιώντας προηγούμενες και τρέχουσες απαιτήσεις. Ο ΣΕΓΑΣ διαθέτει τεχνογνωσία, εμπειρία και ανθρώπινο δυναμικό ικανό να σχεδιάσει, υλοποιεί οποιονδήποτε αγώνα εντός της χώρας και αυτό είναι περιουσία των σωματείων, την οποία θα διασφαλίσω και θα τη σεβαστώ προκειμένου να απολαμβάνουν αυτό που το δικαιούται οι αθλητές προπονητές και σωματεία».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση της ομοσπονδίας με τους τοπικούς φορείς για μεγαλύτερη συνεργασία σε αγωνιστικές δραστηριότητες, αλλά και άλλες δράσεις, ενώ σημείωσε και το χορηγικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας, χατακτηρίζοντάς το ως το πληρέστερο που είχε και έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Κεντέρη και του Σωτήρη Κυρανάκου.

Τόνισε πως στα ταμεία του ΣΕΓΑΣ θα μπουν 1,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, καθώς και 850.000 από Περιφέρειες και Δήμους. Η αναλυτική παρουσίαση του χορηγικού προγράμματος θα γίνει πριν το Πάσχα. Αφού ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί το χορηγικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, θα κοστολογηθεί και το ποσό που προκύψει και θα αφορούσε στην προμήθεια του εξωτερικού συνεργάτη - που πλέον δεν υπάρχει - , θα δεσμευθεί ώστε να πάει στην κάλυψη υλικών αναγκών, καθώς και στην ενίσχυση των αθλητών.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας προχώρησε και σε μία σημαντική ανακοίνωση που έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση του μητρώου των αθλητών. Η κάρτα πλέον θα εκδίδεται ηλεκτρονικά και άμεσα και θα δώσει πολλές λύσεις σε σωματεία και αθλητές.

Πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους του στίβου που έφυγαν από τη ζωή πέρυσι, αλλά και φέτος.

Στην Γενική Συνέλευση θα γίνει και η ψηφοφορία για τον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα