Μελέτογλου στο Gazzetta: «Μεγάλη τιμή και ευθύνη το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή»

Κώστας Ευθυμιάδης
Μελέτογλου στο Gazzetta: «Μεγάλη τιμή και ευθύνη το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή»

bet365

Ο νέος επικεφαλής των εθνικών ομάδων του στίβου, Χρήστος Μελέτογλου, μιλά στο Gazzetta για τον νέο του ρόλο στον ΣΕΓΑΣ.

Μετά από μια θητεία με θετικό πρόσημο, ο Γιάννης Κουτσιώρας άφησε την θέση του τεχνικού διευθυντή στον ΣΕΓΑΣ, με τον Χρήστο Μελέτογλου να παίρνει τα ηνία.

Ο πρώην πρωταθλητής του τριπλούν πήρε το χρίσμα από το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας του στίβου και θα είναι ο επικεφαλής του νέου μοντέλου διοίκησης του υψηλού αθλητισμού στον ΣΕΓΑΣ.

Ο Μελέτογλου, αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα, είπε στο Gazzetta: «Είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη το να σε επιλέγουν στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Πιστεύω ότι θα πάμε ένα βήμα μπροστά στον χώρο μας. Το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ρίξουμε πολλή δουλειά».

Ο Μελέτογλου αναλαμβάνει το πόστο κάτω από νέες συνθήκες καθώς μετά την εισήγηση Κεντέρη, ο τρόπος διοίκησης των εθνικών ομάδων γίνεται πιο σύνθετος μεν, αλλά πιο χρηστικός καθώς ενεργοποιούνται οι συντονιστές ανά κατηγορία (άλματα, σπριντ/εμπόδια, ρίψεις, αποστάσεις, σύνθετα) , κάτι που θα κάνει πιο εύκολη την ζωή του επικεφαλής που θα είναι πλέον ο Μελέτογλου.

«Η βασική αλλαγή είναι η ενεργοποίηση των συντονιστών που θα έχουν πιο ενεργό ρόλο στα πράγματα. Αυτό θα κάνει και πιο εύκολο το έργο για όλους μας. Σε συνεργασία μαζί μου, θα υπάρχει αυτό το κάθετο μοντέλο με τον κάθε συντονιστεί να δίνει την εικόνα για το τι πρέπει να αλλάζει. Επομένως με αυτόν τον τρόπο θα έχω μία πλήρη εικόνα. Κανείς δεν είναι ειδικός σε όλα και από το να έχει ένας τον πλήρη έλεγχο, το μοντέλο αυτό θα βοηθήσει» ανέφερε ακόμη.

Ο νέος Τεχνικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, σημείωσε επίσης πως πρώτος στόχος είναι η κατάρτιση του σχεδιασμού της νέας σεζόν για τους αθλητές, αλλά και η λίστα με τους ομοσπονδιακούς προπονητές. Αυτές οι δύο λίστες θα καταρτιστούν μέσα στο 2021 ώστε να γνωρίζουν αθλητές και προπονητές πως θα κινηθούν την επόμενη χρονιά που έχει τρεις μεγάλες διοργανώσεις.
«Αφού βγει ο σχεδιασμός θα πάμε βήμα βήμα. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει και θα γίνει μέσα στο 2021», σημείωσε ο Χρήστος Μελέτογλου.

@Photo credits: ΣΕΓΑΣ
 

Τελευταία Νέα