Το Τόκιο θέλει να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2025

Κώστας Ευθυμιάδης
Το Τόκιο θέλει να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του 2025

bet365

Οι Ιάπωνες θέτουν υποψηφιότητα για την κορυφαία διοργάνωση του στίβου για το 2025.

Ο κορονοϊός στέρησε την ευκαιρία στο Τόκιο να φιλοξενήσει θεατές στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο η «όρεξή» τους για αθλητικές διοργανώσεις ανέβηκε περισσότερο.

Σύμφωνα με τα Ιαπωνικά ΜΜΕ, η ομοσπονδία στίβου της χώρας κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας για να αναλάβει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025.

Ηδη αρκετές χώρες, κυρίως από την Αφρική, έχουν θέσει υποψηφιότητα (Κένυα, Μαρόκο, Αλγερία, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Αίγυπτος) με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόου να έχει εκφράσει ήδη ανοιχτά την υποστήριξή του να πάει η διοργάνωση στην Κένυα.

Με δεδομένο πως η διοργάνωση του 2021 (θα γίνει λόγω covid το 2022) γίνεται στην Αμερική (Γιουτζίν) και το 2023 στην Ευρώπη (Βουδαπέστη), αυτή του 2025 θα πάει σε άλλη ήπειρο.
Και η Αυστραλία με την Χρυσή Ακτή έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ τώρα προστέθηκε και το Τόκιο, το οποίο πρόλαβε την τελευταία ημέρα προθεσμίας για να καταθέσει τον φάκελό του (1 Οκτωβρίου).

Η Παγκόσμια ομοσπονδία θα αποφασίσει πιθανότατα τον Μάρτιο που θα αναθέσει την διοργάνωση.

Η Ιαπωνία έχει φιλοξενήσει δύο φορές στο παρελθόν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Το 1991 στο Τόκιο και το 2007 στην Οσάκα.

 

Τελευταία Νέα