Γιατί πήρε πάνω της τον Κλασικό Μαραθώνιο η Σακοράφα

Κώστας Ευθυμιάδης
Γιατί πήρε πάνω της τον Κλασικό Μαραθώνιο η Σακοράφα

bet365

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ θέλει να αλλάξει την τακτική της ομοσπονδίας όσον αφορά τον τρόπο λειτουργείας του Κλασικού Μαραθωνίου.

Η Σοφία Σακοράφα πήρε πάνω της όλο το οργανωτικό και τεχνικό μέρος του φετινού Κλασικού Μαραθωνίου.

Η απόφαση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ήταν έκπληξη και ένα μεγάλο

ίσκο καθώς παίρνει πάνω της την φετινή διοργάνωση, όπου τα πράγματα και λόγω πανδημίας, αλλά και λόγω αποχωρήσεων, δεν αναμένεται να θυμίσει την…. δόξα των τελευταίων 10 ετών.
Πολλοί απόρησαν με την απόφαση της προέδρου της ομοσπονδίας η οποία ήρθε μετά τις αποχωρήσεις του Μάκη Ασημακόπουλου και την απομάκρυνση (όπως ο ίδιος τόνισε σε επιστολή του), του Ευ. Παπαποστόλου, αλλά και παραιτήσεις άλλων στελεχών της επιτροπής του μαραθωνίου.

Η σπουδαία διοργάνωση περνά σε μια περίοδο αναπροσαρμογών και η Σακοράφα έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει για τα καλά το στάτους του μαραθωνίου.

Όχι ως προς την αίγλη του, αλλά προς τον τρόπο λειτουργίας του. Το σκεπτικό είναι πως θέλει πλέον ο ΣΕΓΑΣ να απελευθερωθεί από τα βαριά συμβόλαια που έκλεινε όλα αυτά τα χρόνια με εταιρίες που αναλάμβαναν την διεξαγωγή αγώνων. Με τα χρέη να έχουν αυξηθεί υπερβολικά, η παλιά πρωταθλήτρια του ακοντισμού θέλει να απαλλαγεί η ομοσπονδία από τέτοιες δαπανηρές συμφωνίες, οι οποίες βέβαια δεν κόβονται… μαχαίρι, αλλά θα συνεχιστούν όπου το επιβάλει η κατάσταση και το επιτρέπει… η τσέπη. Παράλληλα, με αυτή τη κίνηση θέλει να δείξει πως εμπιστεύεται το δυναμικό της ομοσπονδίας και θέλει να το αξιοποιήσει.

Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να γίνονται εκ των έσω οι διοργανώσεις ώστε να μειωθεί το κόστος, απόφαση που έχει φυσικά το ρίσκο της, αλλά μπορεί να μειώσει την ζημιά, αρκεί να κρατηθεί ο μαραθώνιος ψηλά σε επισκεψιμότητα και συμμετοχές, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του Μάκη Ασημακόπουλου. Πράγμα που φέτος λόγω πανδημίας είναι εξαιρετικά δύσκολο…

 

Τελευταία Νέα