Και επίσημα 4 Ελληνες αθλητές του βάδην στο Τόκιο

Και επίσημα 4 Ελληνες αθλητές του βάδην στο Τόκιο

bet365

Επικυρώθηκαν οι συμμετοχές των Φιλιτσάκου και Τσινοπούλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οριστικά με 4 αθλητές θα συμμετέχει η Ελλάδα στο βάδην για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που από το 2020 είχε εξασφαλίσει το ολυμπιακό όριο, τρεις ακόμη εκπρόσωποι του βάδην θα συμμετάσχουν στο Τόκιο.

Ο ένας είναι ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ που μέσω ranking επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του τόσο στα 50χλμ, όσο και στα 20 χλμ, αλλά ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αγωνιστεί μόνο στο 50αρι.

Μαζί με την Ντρισμπιώτη, στο 20αρι των γυναικών θα είναι και επίσημα πλέον η Πένυ Τσινοπούλου και η Κυριακή Φιλτισάκου. Η Τσινοπούλου ολοκλήρωσε στην 51η θέση του ολυμπιακού ranking, ενώ η Φιλτισάκου μπήκε στην 53η θέση του ranking.

Οι βαδιστές, αφού ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους στο εξωτερικό, θα αναχωρήσουν με την υπόλοιπη αποστολή του στίβου στις 16 Ιουλίου για το Μισάτο της Ιαπωνίας, όπου θα κάνουν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Η 4αδα ωστόσο δεν θα πάει στο Τόκιο, αλλά στο Σαπόρο όπου θα γίνει το αγώνισμα του βάδην, με τους αθλητές να αγωνίζονται στις 6 Αυγούστου.

Για τον Παπαμιχαήλ θα είναι η τρίτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς, αλλά η πρώτη στα 50χλμ. Για την Ντρισμπιώτη το Τόκιο θα είναι η δεύτερη στάση της καριέρας της, μετά την 15η θέση στη Βραζιλία, όπως και για την Τσινοπούλου, που αγωνίστηκε και το 2016. Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνει η νεαρότερη της παρέας, Κυριακή Φιλτισάκου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα