Αθανασιάδης: Κραυγή λύτρωσης στο «ηφαίστειο» της Νέας Φιλαδέλφειας!

Αθανασιάδης: Κραυγή λύτρωσης στο «ηφαίστειο» της Νέας Φιλαδέλφειας!

Δημήτρης Βέργος
sponsored by

Στη ζωή, στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Τίποτα δεν είναι εύκολο, όμως πρέπει ακόμα και στα ζόρικα να βρίσκεις την πνευματική δύναμη και να ξεπερνάς κάθε σκόπελο. Ο Γιώργος Αθανασιάδης μερικούς μήνες πριν είχε ακούσει πολλά. Η κριτική ήταν μεγάλη για τα λάθη που είχε κάνει στο τέλος του 2023 με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό όπου η ΑΕΚ είχε πετάξει ακόμα δύο βαθμούς μέσα από τα χέρια της. Αλλά από τον καθένα που βρίσκεται μπλεγμένος στα σχοινιά εξαρτάται να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να σταθεί όρθιος.

bwin sponsored

Από εκείνο το απόγευμα στις Σέρρες πέρασαν 101 μέρες. Φτάνοντας στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια για να γίνει από μοιραίος που ήταν πριν, ο ήρωας της ΑΕΚ. Οι τεράστιες επεμβάσεις του κράτησαν τους «κιτρινόμαυρους» μέσα στο ματς. Και στο τέλος, με τις αλλαγές του Αλμέιδα και το τελείωμα του Ελίασον με πλασέ στα δίχτυα του Τζολάκη, η Ένωση πήρε μια μεγάλη νίκη παραμένοντας πρώτη. Ο Αθανασιάδης με μια κραυγή ξέσπασε και πανηγύρισε με όλη του τη δύναμη κοιτώντας τους συμπαίκτες του προς το γήπεδο και πίσω στην εξέδρα προς τους φίλους της ΑΕΚ την ώρα που η OPAP Arena είχε εκραγεί σαν «ηφαίστειο». Μέσα στον πανζουρλισμό των «κιτρινόμαυρων» οπαδών που δημιούργησαν ακόμα μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα στο «κάστρο» της Νέας Φιλαδέλφειας.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Στην ΑΕΚ του Αλμέιδα κανείς δεν περισσεύει

Απόγευμα Σαββάτου. Η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα έχει ολοκληρωθεί με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς να τραυματίζεται. Ένα 24ωρο πριν το μεγάλο ματς ο Αθανασιάδης κατανοεί ότι αυτός καλείται την Κυριακή να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα λόγια του Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι στη δική του ΑΕΚ κανείς δεν περισσεύει και όλοι είναι το ίδιο σημαντικοί. Ότι όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Και ο 30χρονος Έλληνας γκολκίπερ το απέδειξε.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

«Έχουμε και καλές και κακές στιγμές. Εμείς δουλεύουμε ως ομάδα. Ναι υπάρχουν λάθη, αλλά και πλεονεκτήματα. Με χαροποιεί πολύ όπως έπαιξε απόψε και τα πράγματα έρχονται φυσιολογικά. Χθες στην προπόνηση δουλεύαμε στις στατικές φάσεις και τραυματίστηκε ο Στάνκοβιτς. Δουλεύουμε με όλους τους παίκτες το ίδιο. Και είναι στην ευφυΐα του κάθε παίκτη πως θα κάνει προπόνηση. Ο Αθανασιάδης έδειχνε έτοιμος να παίξει και από χθες μέχρι σήμερα είχε μία ιδανική αντίδραση», ήταν τα λόγια του Πελάδο...

image

Η πρώτη επέμβαση απογείωσε την ψυχολογία του

Η ΑΕΚ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα στο ντέρμπι. Αλλά το ποδόσφαιρο μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα να γευτείς τη χαρά της νίκης ακόμα και όταν είσαι κακός. Αρκεί τις περισσότερες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις ο τερματοφύλακας σου να είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Και ο Αθανασιάδης πήρε μπόλικη τέτοια από την πρώτη απόκρουση στο 9' στην κοντινή κεφαλιά ψαράκι του Μασούρα που έβγαλε ενστικτωδώς με το δεξί χέρι. Ήταν και η πιο καθοριστική επέμβαση για να ζεσταθεί, να πάρει τα πάνω του και με ψυχολογία και συγκέντρωση στη συνέχεια να κατεβάσει ρολά.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Δύο φορές σε ένα κομβικό χρονικά σημείο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είπε «όχι». Μια με διπλή προσπάθεια στο σουτ του Έσε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στο τετ-α-τετ με τον Ελ Καμπί, λέγοντας και εκεί «όχι» με το αριστερό του χέρι. Εκεί πλέον αισθανόταν σχεδόν ανίκητος. Απάντηση είχε και στο σουτ του Ζέλσον Μάρτινς καλύπτοντας τη γωνία του στο 78', ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε την αψεγάδιαστη παρουσία του στο παιχνίδι σταματώντας με το δεξί του χέρι και το σουτ του Τσικίνιο.

image

Η στήριξη της ομάδας και η αφιέρωση στον γιο του

Με το σφύριγμα της λήξης μέσα σε μια Νέα Φιλαδέλφεια που παρέμενε στο... πόδι από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς 32.500 Ενωσιτών στις εξέδρες, όλοι οι συμπαίκτες του έτρεξαν πάνω του να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν. Αυτός ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο MVP. Και σε αυτήν την περίπτωση φάνηκε ότι στην ΑΕΚ του Αλμέιδα όλοι είναι «ένα». Και η στήριξη του Αργεντινού κόουτς και όλης της ομάδας το προηγούμενο διάστημα που ήταν δύσκολο έφερε την γαλήνη μετά τη χθεσινή εμφάνιση. Μα πάνω από όλα, η μεγαλύτερη στήριξη την οποία είχε στα δύσκολα, ήταν εκείνη του γιου του, όπως δήλωσε συγκινημένος...

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

«Έκανα κάποια λάθη στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν κρύβομαι. Ήμουν ο πρώτος που βγήκα μπροστά και το είπα. Όλοι κάνουμε λάθη. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα ώστε να βάλω το λιθαράκι μου, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να βάλω και εγώ κάτι στη νίκη. Υπήρχε μια περίοδος που δεν ήμουν καλός. Όλοι είμαστε άνθρωποι, σε όλους θα συμβεί. το θέμα είναι ότι ξανασηκώθηκα και βοήθησα στην ομάδα. Ο Αλμέιδα στηρίζει όλους τους παίκτες, όλοι κάνουμε λάθη. Το βραβείο το αφιερώνω στον γιο μου τον Ιωακείμ γιατί άμα δεν ήταν αυτός θα τα είχα παρατήσει».

@Photo credits: INTIME