Play Out: Τα «θέλω», τα «πρέπει» και όχι μόνο των οκτώ ομάδων του τουρνουά (vids)

Play Out: Τα «θέλω», τα «πρέπει» και όχι μόνο των οκτώ ομάδων του τουρνουά (vids)


Γράφουν οι: Γιώργος Ντυμένος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Φώτης Καρακούσης, Δημήτρης Βέργος, Νότης Χάλαρης, Βασίλης Μπαλατσός, Μάκης Σταθάτος

Λίγες μόνο ώρες απέμεναν για τη σέντρα στα Play Out της τρέχουσας σεζόν, καθώς στις 17:00 θα ξεκινήσει το κεκλεισμένων των θυρών ματς του Αστέρα Τρίπολης με τον Βόλο, το οποίο και θα ανοίξει την αυλαία του τουρνουά.

Πλέον τα... ψέμματα τελείωσαν για όλους και μέσω των επτά αγώνων του μίνι-πρωταθλήματος που έπεται της κανονικής περιόδου, θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα αποχαιρετήσουν τη Stoiximan Super League.

Σίγουρα οι οκτώ συμμετέχοντες στέκονται στην αφετηρία με (πολύ) διαφορετικά δεδομένα, αφού επί του παρόντος άμεσα με υποβιβασμό απειλούνται Κηφισιά, Παναιτωλικός, Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ από την πλευρά του δεν μπορεί να αισθάνεται άνετος αλλά η δαμόκλειος σπάθη δεν έχει φτάσει στο Ηράκλειο, ενώ Ατρόμητος, Πανσερραϊκός, Αστέρας Τρίπολης βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη των «μελλοθάνατων». Βασικά οι Αρκάδες θα πρέπει να... μηδενιστούν, σε ελεύθερη μετάφραση, για να μπουν στην «εξίσωση» της «μάχης» που θα γίνει για την παραμονή.

Με γνώμονα τα παραπάνω το Gazzetta επιδιώκει με απλά... λόγια να κοιτάξει πίσω από την κουρτίνα και να αναζητήσει τα «θέλω» και τα «πρέπει» των clubs που θα βρεθούν στην αφετηρία του τουρνουά, όπως και τα στοιχεία που ποντάρουν αλλά και υστερούν ενόψει των αγώνων που ακολουθούν.

Το σημερινό πρόγραμμα της πρεμιέρας

Αστέρας Τρίπολης - Βόλος 17:00
Κηφισιά - ΟΦΗ 17:30
Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 19:30
Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 20:00

Η βαθμολογία

7.Αστέρας Τρίπολης 31
8. Ατρόμητος 28
9. Πανσερραϊκός 27
10. ΟΦΗ 25
11. Κηφισιά 21
12. Παναιτωλικός 20
-----------------------------------
13. Βόλος 19
14.ΠΑΣ Γιάννινα 18

image

Αστέρας Τρίπολης, 31 βαθμοί

Γλυκόπικρη η παρουσία των Αρκάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σαφώς, η ομάδα δεν είχε την παραμικρή σχέση μ' όσα είδαμε πέρυσι. Ο Ράσταβατς κι οι συνεργάτες του δημιούργησαν ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο πάλεψε ως την προτελευταία αγωνιστική την είσοδό της στα play off. Ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει Παναιτωλικό και Κηφισιά στο σπίτι της με αποτέλεσμα η Λαμία να πάρει το εισιτήριο της 6ης θέσης.

Οι κιτρινομπλέ μπαίνουν στα play out, λοιπόν, με μαξιλαράκι ασφαλείας και ακόμα κι αν θέλουν να αυτοκτονήσουν θα είναι και του χρόνου στην Stoiximan Superleague (18h σερί παρουσία στην κορυφαία κατηγορία).

Στα συν είναι φυσικά η παρουσία του Χουάν Μιριτέλο, ο οποίος ήρθε και κάλυψε με το... καλημέρα το κενό του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της ομάδας Χερόνιμο Μπαράλες με 13 γκολ και 2 ασίστ, αλλά και του Καλτσά του οποίου η επιστροφή έχει συνδυαστεί με 5 γκολ και 11 ασίστ. Εξαιρετικός είναι κι ο Ρεγκίς ο οποίος έχει 7 τέρματα με 5 ασίστ, βοηθώντας σημαντικά κι αυτός στο δημιουργικό αλλά και εκτελεστικό κομμάτι. Θετικό είναι επίσης ότι είδαμε μια ομάδα να τρέχει, να πιέζει για μεγάλο διάστημα στο αντίπαλο επιθετικό τρίτο, να δημιουργεί φάσεις και να βγάζει γκολ με διαφορετικά πρόσωπα να πρωταγωνιστούν.

Στα μείον είναι φυσικά ότι η ομάδα έδειξε πολλές φορές να μην έχει ισορροπία σε επίθεση και άμυνα. Η συχνή παρουσία κάποιων προσώπων στην 11άδα έδειξε ότι ο Μίλαν Ράσταβατς θα μπορούσε να έχει μοιράσει καλύτερα την τράπουλα και να διατηρήσει φρέσκους κάποιους παίκτες αλλά και πιο... ζεστούς κάποιους άλλους που στην ουσία ήταν σαν να τους έλεγε ότι δεν τους υπολογίζει τόσο. Αρνητικό, δε, είναι και το γεγονός ότι δεν του βγήκαν οι δύο παίκτες που έφερε το καλοκαίρι Φέδε Βίκο - Ντιαρά - κινήσεις που εντυπωσίασαν αλλά δεν πρόσφεραν και αποχώρησαν χωρίς να θυμάται κάποιος σε λίγο καιρό ότι πέρασαν από το Κολοκοτρώνης.

Πρώτοι σε συμμετοχές στην κανονική περίοδο

1. Νίκος Καλτσάς 25
2. Σέσκ Κρεσπί Ρεγκίς, Χουάν Μιριτέλο 24
3. Φεντερίκο Άλβαρες 23

Πρώτοι σκόρερ στην κανονική περίοδο

1. Χουάν Μιριτέλο 12
2. Ρεγκίς 6
3. Καλτσάς 5

image

Ατρόμητος, 28 βαθμοί

Ο μεγάλος στόχος του Ατρομήτου που ήταν η είσοδος στα Play Off χάθηκε για άλλη μια χρονιά και θα αρκεστεί στα Play Out. H υπόθεση παραμονή ουσιαστικά έχει ξεκαθαρίσει για τον Ατρόμητο, καθώς μόνο με αυτοκτονία θα κινδυνεύσει.

Η ομάδα του Περιστερίου που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια της σεζόν θα κληθεί να βρει ένα κίνητρο εν όψει των Play Out. Ποιο είναι αυτό; Να τερματίσει όσο το δυνατό ψηλότερα είναι εφικτό στη βαθμολογία, δηλαδή στην έβδομη θέση, την οποία αυτή τη στιγμή κατέχει ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Περιστεριώτες απέχουν μόλις μία νίκη από τους Αρκάδες. Δεν αποκλείεται το μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι να κρίνει την έβδομη θέση.

Επιπλέον, οι παίκτες του Ατρομήτου έχουν ένα ακόμα κίνητρο. Τα περισσότερα συμβόλαια εκπνέουν το προσεχές καλοκαίρι, επομένως το ρόστερ θα αξιολογηθεί και θα κριθεί στους αγώνες των Play Out.

Ούτως ή άλλως το τέλος της φετινής σεζόν αναμένεται κομβικό για τους Περιστεριώτες, αφού παραμένει ανοιχτό το ιδιοκτησιακό και η πώληση της ΠΑΕ.

Πρώτοι σκόρερ στην κανονική περίοδο

1. Κάρολ Αντιέλσκι 8
2. Νίκος Βέργος, Γκαετάν Ρομπάιγ 4
3. Ντένζελ Γιουμπιτάνα 3

Πρώτοι σε συμμετοχές στην κανονική περίοδο

1. Παναγιώτης Τσιντώτας 25
2. Νίκος Βέργος, Έντερ Γκονζάλεθ 24
3. Κάρολ Αντζιέλσκι, Λόρενς Ντε Μποκ 23

image

Πανσερραϊκός, 27 βαθμοί

Ακρως θετικό είναι για τον Πανσερραϊκό το πρόσημο της παρουσίας του στο φινάλε της regular season, αφού μετά και τη νίκη που πήρε επί του Αστέρα Τρίπολης στο φινάλε της «σκαρφάλωσε» στους 27 πόντους και βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας
από την επικίνδυνη ζώνη.

Ετσι τα «λιοντάρια» μπαίνουν σχετικά άνετα στο μίνι-πρωτάθλημα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως έχουν εξασφαλιστεί ή πόσο δε θα παρουσιαστούν αδιάφορα. Αλλωστε βαθμολογικά τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» συγκαταλέγονται στις ομάδες που έχουν «πάρει» πράγματα από τις χειμερινές τους μεταγραφές (Αμρ Ουάρντα, Χεφτέ Μπετανκόρ, Απόστολος Διαμαντής) και αυτόματα ποντάρουν εκ νέου στους παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη, ενώ την ίδια στιγμή είναι πιθανό να δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που συγκαταλέγονται στην Generation X που διαθέτουν (π.χ. Παναγιώτης Κατσίκας, Αλέξανδρος Μασκανάκης, Μάριος Σοφιανός).

Στα «μείον» τους ότι κατά καιρούς παρουσίασαν έλλειψη σταθερότητας αλλά ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μία νέα ομάδα άρα αυτή η παράμετρος είναι μέσα στο «παιχνίδι», όπως και ότι δεν εκμεταλλεύονται τον παράγοντα έδρα και παρουσιάζονται πιο επικίνδυνοι στις εξόδους τους.

Πάντως πρόκειται για ένα σύνολο που βάζει το τόπι κάτω και αν δεν ήταν η «κατάρα» των τελευταίων λεπτών, ένα χρονικό σημείο που δέχθηκε γκολ σε αρκετά παιχνίδια του, μάλλον θα ήταν σήμερα ήδη σωμένο.

Πρώτοι σε συμμετοχές στην κανονική περίοδο

1. Αντριαν Χόβαν 25
2. Κόστα Αλεξιτς, Εμίλ Μπέργκστρομ, Πασχάλης Στάικος 24
3. Ματίας Τόμας 22

Πρώτοι σκόρερ στην κανονική περίοδο

1. Κώστα Αλεξιτς 5
2. Κώστας Θυμιάνης 4
3. Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Αμρ Ουάρντα, Χεφτέ Μπετανκόρ, Πασχάλης Στάικος 3

image

ΟΦΗ, 25 βαθμοί

Στην αρχή της σεζόν ήταν εκ των φαβορί για να μπει στα Play Off καθώς η ενίσχυση του ρόστερ με δυνατά ονόματα, δημιούργησαν πολλές προσδοκίες σε συνδυασμό με την παραμονή του Βάλντας Νταμπράουσκας που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά την περασμένη χρονιά.

Τελικά, ο ΟΦΗ έγινε μία από τις αρνητικές εκπλήξεις της κανονικής διάρκειας καθώς έχασε από νωρίς το... τρένο της εξάδας και πλέον έχει θέσει ως στόχο την άνετη παραμονή στην κατηγορία, χωρίς να μπει σε διάφορες περιπέτειες, αφού βρίσκεται με 25 βαθμούς στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι Κρητικοί άλλαξαν δύο προπονητές κατά τη διάρκεια της χρονιάς καθώς ο Πέπε Μελ διαδέχθηκε τον Νταμπράουσκας και ο Τραϊανός Δέλλας πήρε τη θέση του Ισπανού τεχνικού προκειμένου να επαναφέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια και να οδηγήσει την ομάδα μακριά από τους... κινδύνους των τελευταίων θέσεων.

Οι προσθήκες του χειμώνα για την επιθετική λειτουργία (Ισέκα και Μπάκου) έχουν προσφέρει ήδη περισσότερο ενέργεια από τη μέση και μπροστά ενώ ο Λουκάο, παρά την ατυχία με τον Μπρεσάν που τραυματίστηκε, δείχνει να μπορεί να καθιερωθεί στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως η ψυχολογική κάθοδος όταν η ομάδα δεχόταν ένα γκολ έχει φύγει, κάτι που φαίνεται από την αντίδραση τόσο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (ανατροπή από 2-0 σε 2-2) όσο και στον Παναθηναϊκό (Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές).

Πρώτοι σε συμμετοχές στην κανονική περίοδο

1. Λουίζ Φελίπε 26
2. Γκουνμουντούρ Θοράρινσον, Πραξιτέλης Βούρος 24
3. Έρικ Λάρσον, Λουίς Γκαγιέγος 23

Πρώτοι σκόρερ στην κανονική περίοδο

1. Λουίζ Φελίπε 4
2. Νουά Ντίκο, Άαρον Ισέκα 3
3. Γκουνμουντούρ Θοράρινσον, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Χουάν Νέιρα, Μάρκο Μπάκιτς 2

image

Κηφισιά, 21 βαθμοί

Ιστορική και πρωτόγνωρη είναι η τρέχουσα σεζόν για τον σύλλογο των Βορείων Προαστίων. Η Κηφισιά απολαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της τα «σαλόνια» της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει την απαιτητική αποστολή να καταφέρει να βάλει από κάτω της σαφώς πιο έμπειρες ομάδες παραμείνει στη Stoiximan Superleague.

Ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε να χτίσει την ομάδα της παρθενικής σεζόν την πρώτη κατηγορία και μάλιστα σχεδόν από μηδενική βάση. Μόνο επτά ποδοσφαιριστές έμειναν από το ρόστερ της ανόδου και αποκτήθηκαν 20. Είναι λογικό πως χρειάστηκε χρόνος για να δέσει αυτό το σύνολο.

Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε την ουραγό Κηφισιά να γνωρίζει την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 3-0 και ο κόουτς Αναστασίου μετά από μια νίκη, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες αντικαταστάθηκε από τον Ντέιβιντ Νίλσεν. Ο Νορβηγός «μάζεψε» τα αποδυτήρια και δούλεψε σκληρά, όμως αποχώρησε έπειτα από δυο μήνες με απολογισμό 1-1-5.

Η Κηφισιά έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τρίτο διαφορετικό προπονητή, τον Κώστα Μπράτσο. Με τον Έλληνα τεχνικό η Σταχτοπούτα του πρωταθλήματος μας πανηγύρισε το πρώτο της διπλό στην ιστορία της, στην Κρήτη και έδειξε ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο. Έμεινε όρθια σε Λεωφόρο (1-1 με Παναθηναϊκό) και Τρίπολη (3-3 με Αστέρα), ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής την τελευταία αγωνιστική, καθώς παρόλο που προηγήθηκε δυο φορές δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναιτωλικό στην Καισαριανή.

Μετά και τη δικαίωση στην υπόθεση Τεττέι η Κηφισιά θα μπει στα Play Out με 21 βαθμούς και έχει τρεις ομάδες από κάτω της με διαφορά από έναν έως τρεις βαθμούς. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων θα μπει στο «μίνι» πρωτάθλημα με ανεβασμένη ψυχολογία λόγω των θετικών εμφανίσεων που έχει κάνει τις προηγούμενες εβδομάδες. Από εκεί και πέρα σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι επτά μεταγραφές του χειμώνα, οι οποίες αναβάθμισαν το επίπεδο του ρόστερ με ποδοσφαιριστές με περισσότερη εμπειρία και ποιότητα.

Μεγάλο όπλο της Κηφισιάς είναι ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ο οποίος έκλεισε το πρωτάθλημα ως τρίτος σκόρερ, έχοντας 12 γκολ όσα και ο Χουάν Μιριτέλο του Αστέρα. Από την άλλη μετά τον Σέρβο φορ είναι το... χάος, καθώς εκτός από τους Μπιφουμά και Βαφέα των δυο γκολ οι υπόλοιποι σκόρερ της ομάδας έχουν από ένα. Αχίλλειος πτέρνα της ομάδας είναι η αμυντική της λειτουργία, καθώς έχει την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 56 γκολ παθητικό.

Πρώτοι σε συμμετοχές στην κανονική περίοδο

1. Ανδρέας Τεττέι 24
2. Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, Τιέβι Μπιφουμά, Νίκος Βαφέας, Ματέους Σάντος Κρισιούμα 23
3. Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Μάρκο Γκόμπελιτς, *Γιάννης Μασούρας, *Ίλιαν Ίλεφ 19

* Έχουν αποχωρήσει

Πρώτοι σκόρερ στην κανονική περίοδο

1. Όγκνιεν Οζέγκοβιτς 12
2. Τιεβί Μπιφουμά, Νίκος Βαφέας, Λόικ Λαντρ (έχει αποχωρήσει) 2

image

Παναιτωλικός, 20 βαθμοί

Θα ξεκινήσει τα play out με ένα «what if» στο πίσω μέρος του μυαλού του, καθώς μερικές ημέρες πριν έμεινε στο 0-0 με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έτσι ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά η πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδος. Τα «καναρίνια» ήθελαν ένα γκολ για να στείλουν το ζευγάρι στην παράταση, δεν το βρήκαν και έτσι στρέφονται στο 100% στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα. Οπου μάλλον αδικούν τους εαυτούς τους αφού σε αρκετά ματς η εικόνα τους δεν ήταν για να χάσουν αλλά το έπραξαν και για αυτό απειλούνται άμεσα με υποβιβασμό.

Ως μεγάλο «αγκάθι» προβάλει ότι παρατηρούνται ορισμένα blakout και έτσι σε διάστημα λίγων μόνο λεπτών βρέθηκαν να «κυνηγούν» στο σκορ σε παιχνίδια που προηγούνταν!

Την ίδια στιγμή όμως είναι ομάδα με «βάθος» στο ρόστερ της κάτι που της επιτρέπει να εκμηδενίζει τον παράγοντα επιβάρυνση, όπως φυσικά και τους άλλους συναφή παράγοντες που παρουσιάζονται στην μπάλα (π.χ. τραυματισμοί, τιμωρίες).

Στα plus για εκείνη και ότι εκμεταλλεύεται τα στατικά κάτι που είναι σημαντικό σε ντέρμπι παραμονής (σ.σ. ευρύτερα παίρνει γκολ από τους αμυντικούς της), όπως και το γεγονός πως κόντρα στους άλλους «μελλοθάνατους» της αρκεί να μην χάσει ώστε να «πάρει» τις μεταξύ τους ισοβάθμιες, κάτι που είναι πολύ πιθανό να προκύψει αφού οι ισορροπίες προβάλουν ιδιαίτερα ρευστές.

Εσχάτως δε αρχίζει να βάζει στην «εξίσωσή» της και ορισμένα από τα νέα της «πρόσωπα» (π.χ. Λούκας Τσάβες, Τζεμάλ Ταμπίντζε, Σεμπάστιαν Λομονάκο).

Πρώτοι σε συμμετοχές στην κανονική περίοδο

1. Ζοάο Πέδρο 26
2. Πέδρο Τορεχόν 25
3. Φρεντερίκο Ντουάρτε, Φακούντο Πέρες, Γιώργος Λιάβας 24

Πρώτοι σκόρερ στην κανονική περίοδο

1. Ζοάο Πέδρο, Πέδρο Τορεχόν 4
2. Φρεντερίκο Ντουάρτε 3
3. Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Μπρούνο Ντουάρτε, Γιώργος Λιάβας, Λεβάν Σενγκέλια 2

image

Βόλος, 19 βαθμοί

Τον κίνδυνο του υποβιβασμού αντιμετωπίζει ο Βόλος, ο οποίος με μια μόλις νίκη μέσα στο 2024 παρέμεινε στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα και πλέον στα play out θα παλέψει για τη σωτηρία του. Η φετινή σεζόν δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά καθώς οι πολλές καλοκαιρινές μεταγραφές δεν έπιασαν, ενώ και στην τεχνική ηγεσία δεν μπόρεσε να βρεθεί σταθερότητα με τον αντικαταστάτη του Κώστα Μπράτσου, τον Άνχελ Λόπεθ να μην τα πηγαίνει καθόλου καλά στη δεύτερη θητεία του και τον Χρήστο Κόντη να προσπαθεί πλέον να μαζέψει την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βόλος πέρυσι τέτοια περίοδο έμπαινε στα Play Off ως έκτος με 39 βαθμούς και ένα χρόνο μετά έχει 20 λιγότερους και μάχεται για την επιβίωσή του. Θυμίζουμε πως οι Θεσσαλοί έχασαν στα χαρτιά με 3-0 στο ματς με την Κηφισιά λόγω της ρατσιστικής επίθεσης του Αχιλλέα Μπέου στον Ανδρέα Τεττέι. Μια υπόθεση που κόστισε στην ομάδα της Μαγνησίας έναν βαθμό.

Το πρόβλημα της ομοιογένειας που ουσιαστικά δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο της σεζόν αποτελεί εμπόδιο για τους κυανέρυθρους, οι οποίοι πρέπει να σφίξουν ανασταλτικά στα Play Out για να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν διαθέτοντας μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος. Επιθετικά περιμένουν πολλά από τον Αργεντινό φορ Χουάν Μανουέλ Γκαρσία, ο οποίος μετράει έξι τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και όποτε σκοράρει ο Βόλος παίρνει βαθμούς.

Πρώτοι σε συμμετοχές στην κανονική περίοδο

1. Μαξιμιλιάνο Κόμπα 24
2. Νεμάνια Γκλάβτσιτς 22
3. Τάσος Τσοκάνης 21, Παναγιώτης Μωραΐτης 21

Πρώτοι σκόρερ στην κανονική περίοδο

1. Χουάν Μανουέλ Γκαρσία 4
2. Μαξιμιλιάνο Κόμπα 3, Παναγιώτης Μωραΐτης 3
3. Γιασίν Ασεχνούν 2

image

ΠΑΣ Γιάννινα, 18 βαθμοί

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία το πρόσημο που μπαίνει στην πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι (το λιγότερο) αρνητικό. Οι Ηπειρώτες πραγματοποιώντας στο μεγαλύτερο μέρος της Superleague κακές εμφανίσεις βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις 18 βαθμούς και πλέον τα πράγματα όσον αφορά την μάχη της σωτηρίας μόνο εύκολα δεν είναι.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μετά την άσχημη πορεία που έχει κάνει, μπαίνει στα Play Out με την πλάτη στον τοίχο, καθώς κάθε βαθμός που θα χάνεται ειδικά στην έδρα της, θα είναι χρυσάφι. Η έδρα από την άλλη είναι και το σημείο που θα στηριχθεί καθώς οι «Ζωσιμάδες» είναι από τις πιο καυτές έδρες ειδικά για ομάδες που βρίσκονται από την μέση του βαθμολογικού πίνακα και κάτω.

Οι «κυανόλευκοι» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να πούμε πως το έχουν καταφέρει όσο θα ήθελαν. Ο Νάγκι στο τέρμα που αποκτήθηκε ως αντί Κλέιμαν έχει παίξει μόλις σε 2 παιχνίδια, με τους Οσέι Τούτου και Ντεμίρ να είναι αυτοί από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως ο 29χρονος Ούγγρος, να έχουν κερδίσει φανέλα βασικού. Αυτοί οι τρεις όπως και οι Σομποτσίνσκι και Ροσάλες πρέπει να βοηθήσουν ακόμα παραπάνω προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας.

Στα μείον του ΠΑΣ Γιάννινα είναι πως σε σχέση με προηγούμενες χρονιές δέχεται πιο εύκολα γκολ, ενώ είναι πολύ σημαντικό το ότι σε πέντε παιχνίδια που προηγήθηκε στο σκορ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί στα Play Out.

Σε γενικές γραμμές οι Ηπειρώτες έχουν την δυναμική να παραμείνουν, ενώ και η διαφορά από την Κηφισιά και τον Παναιτωλικό είναι μόλις 3 και 2 βαθμούς αντίστοιχα και από τον Βόλο 1. Η ομάδα του Γρηγορίου αν θυμίσει αυτή των προηγούμενων ετών στην άμυνα και βρει το γκολ είτε με τον Κόντε, είτε με τον Εραμούσπε από τα στημένα, μπορεί αν έχει και την στήριξη του κόσμου του, κάτι δεδομένο, να τα καταφέρει.

Πρώτοι σε συμμετοχές στην κανονική περίοδο

1. Κέβιν Ροσέρο 25
2. Κάρλες Σορία Γκραού 24
3. Επαμεινώνδας Παντελάκης, Φεντερίκο Τσίνο, Νταν Ριένστρα, Γιώργος Παμλίδης 22

Πρώτοι σκόρερ στην κανονική περίοδο

1. Πέδρο Κόντε 7
2. Ροντρίγκο Εραμούσπε 3
3. Επαμεινώνδας Παντελάκης, Κέβιν Ροσέρο, Γιώργος Παμλίδης, Παναγιώτης Τζίμας 2

@Photo credits: INTIME, eurokinissi