Κλοπ - Γκουαρδιόλα: Το τελευταίο «Ταγκό» των κορυφαίων!

Κλοπ - Γκουαρδιόλα: Το τελευταίο «Ταγκό» των κορυφαίων!

Η αντιπαλότητα μεταξύ Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ δεν είχε έχθρα, ούτε… γαλλικά, δεν αντάλλαξαν βλέμματα μίσους και φυσικά δεν ήρθαν στα χέρια. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, αλλά αυτοί που γουστάρουν το ποδόσφαιρο ξέρουν καλά πως είχαμε την καλύτερη προπονητική μάχη της σύγχρονης εποχής. Ναι, ήταν η πιο πολύπλευρη αντιπαλότητα, η πιο συναρπαστική τακτική αντιπαλότητα και πιθανότατα έδωσε τους πιο γνήσιους ποδοσφαιρικούς αγώνες, κορυφαίας ποιότητας.

Σημάδεψαν ανεξίτηλα το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο ένας με το ροκ στιλ παιχνιδιού των ομάδων του, την ασφυκτική πίεση ψηλά και το ταχύτατο transition που ρίχνει νοκ άουτ άουτ τον αντίπαλο. Ο άλλος με την κυριαρχία μέσα από την κατοχή της μπάλας, την συνεχείς προσαρμογές και εναλλαγές που μπορεί να τρελάνει τον... απέναντι.

Ο Γκουαρδιόλα και ο Κλοπ μιλάνε επειδή συμπαθούν πραγματικά ο ένας τον άλλον. Υπάρχει ένας βαθύς και αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των δύο κορυφαίων προπονητών της γενιάς τους –που αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον ως τέτοιο– και αυτό γεννιέται από αυτό που τους οδηγεί και τους δύο περισσότερο στο να συνεχίζουν: το ποδόσφαιρο και την αγάπη τους για αυτό (μαζί με το ισχυρό κίνητρο που τους δίνει). Όχι πράγματα εκτός γηπέδου, όχι οι επικρίσεις και οι μικροπολιτικές, αλλά το ίδιο το παιχνίδι. Υπήρχε πάντα η εκτίμηση ότι ο Καταλανός θα έφευγε πρώτος. Αντίθετα, ο Γερμανός που δημιούργησε μαζί του μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές κόντρες της κατηγορίας, ίσως και τη μεγαλύτερη, αποχωρεί και το σημερινό Last Dance θα μείνει ανεξίτηλο στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Γράφουν οι Πολύδωρος Παπαδόπουλος - Ιάσονας Θεριός

image

Οι προπονητές που μετέτρεψαν το «τίποτα» στα «πάντα»

Ίσως για κάποιους ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Αρσέν Βενγκέρ, ο Κένι Νταλγκλίς ή οποιοδήποτε άλλο «ιερό τέρας» της προπονητικής στο Νησί να στέκεται ακόμα ένα σκαλί πάνω από τον Γιούργκεν Κλοπ και τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Υπήρξαν κορυφαίες μονάδες στην Αγγλία, αλλά ντουέτο σαν το δικό τους κανένα. Κλοπ και Γκουαρδιόλα υπήρξαν - και πιθανότατα θα συνεχίσουν να είναι για χρόνια - η καλύτερη δυάδα που ευλόγησε ποτέ προπονητικά την Αγγλία.

Προσγειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στο Νησί μετά την κοινή τους πορεία στη Γερμανία με στόχο να βάλουν τους συλλόγους τους στις ράγες μιας νέας εποχής. Και αναμφίβολα το κατάφεραν. Το κατάφεραν μέσα από μια ασταμάτητη μάχη δύο ολότελα διαφορετικών ιδεών και φιλοσοφιών, δύο διαφορετικών πρότζεκτ. Το παιχνίδι του απόλυτου ελέγχου του Καταλανού απέναντι στο... heavy metal του Γερμανού, πάντα με ακραίες συγκινήσεις και ένταση, πάντα με ακραίες μάχες σώμα με σώμα, αγωνιστική την αγωνιστική μέχρι τελικής πτώσεως. Θριάμβευσαν και οι δύο, ταπεινώθηκαν και οι δύο. Πάντα μαζί, πάντα ως οι δύο μεταβλητές της απόλυτης συνάρτησης.

Κλοπ και Γκουαρδιόλα έχουν κατακτήσει τα πάντα με Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Κάθε πιθανό τρόπαιο. Μόνο ο Σερ Άλεξ το έχει καταφέρει αυτό και ο Σκωτσέζος δεν είχε ποτέ έναν τέτοιο απόλυτο αντίπαλο απέναντί του.

Για εννέα περίπου χρόνια βρίσκονταν εκεί, στην κορυφή ή γύρω της. Αμφότεροι είχαν τα σκαμπανεβάσματά τους, μα οι όποιες αρνητικές παρενθέσεις δεν θα μπορούσαν να τους απομακρύνουν από τη θέση τους, από την πραγματική ελίτ. Και η μακροβιότητά τους σε αυτή φυσικά καθιστά τη δική τους εποχή ακόμα πιο ξεχωριστή.

Με κάποιον τρόπο, σχημάτισαν τη σύγχρονη Premier League, τής χάρισαν λάμψη μέσα από τη δική τους αντιπαλότητα και «μεγάλωσαν» το αγγλικό ποδόσφαιρο και εκτός Ευρώπης. Η «κόντρα» τους - δεν ήταν ποτέ ακριβώς τέτοια, δεν είχε μίσος ή κακία - λειτούργησε πλήρως ευεργετικά για το παιχνίδι στην Αγγλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Και αν κανείς χρειάζεται επιβεβαίωση για το αν οι Κλοπ και Γκουαρδιόλα υπήρξαν το καλύτερο «αντίπαλο» ντουέτο των χρονικών, αρκεί να σκεφτεί αυτό: Μάντσεστερ και Λίβερπουλ, δεν αγαπιούνταν ποτέ αλλά το μίσος δεν είχε φτάσει ποτέ σε αυτές τις δύο ομάδες. Πριν από εκείνους, το Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ ή το Λίβερπουλ - Μάντσεστερ ήταν ένα... τίποτα. Ακόμα ένα παιχνίδι. Μα με εκείνους έγινε το κέντρο όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου. Από το τίποτα στα πάντα για τις επί σειρά ετών καλύτερες ομάδες του πλανήτη, που η μια έσπρωχνε την άλλη ακόμα πιο μπροστά.

Και χωρίς τον Κλοπ και τον Πεπ, τον Πεπ και τον Κλοπ, αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ. Ίσως για αυτό το ποδόσφαιρο τους χρωστά ένα τεράστιο «ευχαριστώ».

image

Η φιλία: Όταν ο Πεπ πήρε τον Κλοπ τηλέφωνο για συγχαρητήρια...

Όταν η Λίβερπουλ κέρδιζε τον τελικό του Champions League το 2019, ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν στο βρισκόταν βαθιά μέσα στο στάδιο Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης έχοντας ένα μπουκάλι μπύρας. Την ώρα που έμπαινε στα αποδυτήρια χτυπούσε ένα κινητό που του έδωσε ο επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας.

«Κοίταξα την οθόνη και έλεγε "Πεπ"», αποκάλυψε αργότερα ο Κλοπ. Νόμιζε αρχικά πώς ήταν ο βοηθός του. «Μόνο όταν άρχισα να μιλάω κατάλαβα ότι ήταν ο άλλος Πεπ», επισήμανε ο Κλοπ.

Αυτός ο «άλλος Πεπ» ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Γερμανός δεν ήξερε ποιος είχε τηλεφωνήσει σε ποιον. Δεν το ήξερε αρχικά. Ο Γκουαρδιόλα ήθελε απλά να του μιλήσει για να του δώσει τα συγχαρητήριά του.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, και ενόψει πιθανώς της τελευταίας μεταξύ τους αναμέτρησης, καθώς... μάχονται ξανά για τον τίτλο της Premier League, αυτή η στιγμή παραμένει ένα σημείο αναφοράς. Φανταστείτε, στο απόγειο της αντιπαλότητάς τους, ο Αρσέν Βενγκέρ να τηλεφωνούσε στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ή τον Ζοζέ Μουρίνιο να τηλεφωνεί στον Ράφα Μπενίτεθ. 'Η εάν ο Μουρίνιο καλούσε τον Γκουαρδιόλα όταν ήταν αντίπαλοι στην Ισπανία. «Ο Κλοπ και ο Γκουαρδιόλα έχουν τους εγωισμούς τους, αλλά η διαφορά είναι ότι σέβονται ο ένας τον άλλον γιατί ξέρουν πόσο καλοί είναι. Πόσο καλός είναι ο ένας και πόσο άλλος», διευκρίνισε μια πηγή που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Φυσικά, ίσως βοήθησε το γεγονός ότι ο Γκουαρδιόλα έκανε αυτό το τηλεφώνημα, ενώ είχε το background ενός εγχώριου τρεμπλ, κερδίζοντας τη Λίβερπουλ στο... νήμα την τελευταία στιγμή και αγωνιστική και για έναν βαθμό. Ακόμα κι έτσι, αυτός και ο Κλοπ αστειεύονταν μεταξύ τους ότι ο καθένας από τους δύο είχε πάρει το τρόπαιο που ο άλλος ήθελε περισσότερο.

Και οι δύο συνειδητοποιούν ότι έχουν πιέσει ο ένας τον άλλον με τέτοιον τρόπο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο ώστε να «κάνουν ο ένας τον άλλον καλύτερο» και θα μιλήσουν για τις προκλήσεις που έχουν θέσει στο τακτικό κομμάτι ο ένας στον άλλον και την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Δημιουργεί αυτή η κίνηση μια απίστευτη σκέψη: ο Γκουαρδιόλα να καλεί τον Κλοπ και ο Κλοπ τον Γκουαρδιόλα και είναι ακόμη πιο απίστευτο δεδομένης της αντιπαλότητας και... εχθρότητας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των συλλόγων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ένα κλίμα μεταξύ τους που έγινε μέχρι και τοξικό κυρίως τον Δεκέμβριο του 2022 και με ανακοινώσεις και από τα δυο club. Έγινε πιο άσχημο και δυσάρεστο όταν το πούλμαν της ομάδας της Σίτι δέχθηκε επίθεση από οπαδούς της Λίβερπουλ.

Αυτός ο αγώνας αποδείχθηκε κρίσιμος. Ήταν στη σειρά «Όλα ή τίποτα» της Amazon που κυκλοφόρησε αργότερα μέσα σε εκείνη τη χρονιά και ο Γκουαρδιόλα έκανε μια σπάνια παραδοχή. «Οι επιθετικοί της Λίβερπουλ είναι καλοί. Αυτοί οι τρεις. Με 'τρομάζουν'. Είναι επικίνδυνοι (αγωνιστικά). Το εννοώ», είχε πει. Η Λίβερπουλ πέρασε το 2018 τη Σίτι στο Champions League με συνολικό σκορ στο 5-1 και με τους Μοχάμεντ Σαλάχ, Σάντιο Μανέ και Ρομπέρτο Φιρμίνο να πετυχαίνουν τέσσερα από τα πέντε γκολ. Όμως ήταν ένα... σοκ να ακούει κανείς τον Γκουαρδιόλα να μιλάει έτσι και αυτό φάνηκε και στα πρόσωπα του επιτελείου του.

Οι δυο προπονητές ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015. Όταν ο Γκουαρδιόλα ανέλαβε την Μπάγερν Μονάχου και έπαιξε με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ του Κλοπ στο DFL-Supercup που ξεκίνησε τη σεζόν που έληξε με νίκη 4-2 για τη Ντόρτμουντ. Σε ματς που είχε σκοράρει ο Γκουντογκάν, ένας από τους πρώτους παίκτες που πήρε στη Σίτι ο Ισπανός.

Ο Γκουαρδιόλα εκείνη τη σεζόν πήρε νταμπλ. Τερμάτισε 19 πόντους μπροστά από τη Ντόρτμουντ και νικώντας την στον τελικό του DFB Pokal (του γερμανικού Κυπέλλου). Ο αριθμός των τροπαίων του την επόμενη δεκαετία υπερβαίνει κατά πολύ αυτόν του Κλοπ, ωστόσο οι επιδόσεις του απέναντι στον Γερμανό δεν είναι καλές ή τόσο καλές.

«Ο τρόπος που παίζει ο Κλοπ ταιριάζει πολύ στο να σταματήσει τον τρόπο που ο Γκουαρδιόλα θέλει να παίζει με τη Μάντσεστερ Σίτι», εξήγησε μια πηγή. «Το πρόβλημα με τις ομάδες του Κλοπ είναι ότι τους συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα». Η προσέγγιση του Κλοπ σίγουρα πάντα είχε να κάνει με την έννοια του ελέγχου του παιχνιδιού του Γκουαρδιόλα.

Ωστόσο, η αγωνιστική κόντρα με τον Κλοπ ήταν μια ανακούφιση και μια ευχάριστη έκπληξη για τον Γκουαρδιόλα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε εξαντληθεί, σωματικά και ψυχικά, από την... άσχημη αντιπαλότητα που είχε δοκιμαστεί με τον Μουρίνιο στις... μάχες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και μεταξύ των δύο προπονητών στην Ισπανία.

«Σε αυτό το δωμάτιο (ο Μουρίνιο) είναι το γ.... αφεντικό, ο γ....κύριος», είχε δηλώσει σαφώς θυμωμένος Γκουαρδιόλα σε συνέντευξη Τύπου το 2011, καθώς ο Μουρίνιο προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει κάθε κόλπο στο playbook του για να τον... αναστατώσει, με τους δύο συλλόγους να συναντώνται τέσσερις φορές σε διάστημα δύο εβδομάδων και μάλιστα σε 3 διοργανώσεις.

Χαρακτηριστικά, ο Γκουαρδιόλα προσέθεσε ότι σκόπευε να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο. «Μπορεί να έχει το προσωπικό του, το δικό του Champions League εκτός γηπέδου», είχε πει για τον Μουρίνιο, καθώς η Μπαρτσελόνα έπαιρνε το τρεμπλ.

«Η αντιπαλότητα του Μουρίνιο ήταν άσχημη», είπε μια πηγή. «Ήταν σαν πόλεμος: Καταλονία / Ισπανία, Μπάρτσα/ Μαδρίτη, Λέο (Μέσι) / Κριστιάνο Ρονάλντο, Πεπ/ Μουρίνιο. Υπήρχαν πολλά πράγματα εκεί. Είναι αδύνατο να συγκριθεί. Αλλά ο Κλοπ ήταν και παραμένει ο πιο σκληρός του αντίπαλος», συμπλήρωσε.

«Με τον Μουρίνιο δεν μίλησε ποτέ για τακτική. Με τον Πεπ και τον Κλοπ είναι αλλιώς. Μιλάνε για ποδόσφαιρο. Έχουν επίσης αυτή την ευγενική σχέση γιατί σέβονται πολύ τον εαυτό τους, καθώς και ο ένας τον άλλον», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Γκουαρδιόλα δεν δυσκολεύτηκε ποτέ – ποτέ – στην καριέρα του να νικήσει έναν αντίπαλο όσο δυσκολεύτηκε με τον Κλοπ. Και το ανάποδο. Αυτό που είναι ακόμα πιο συναρπαστικό είναι πώς ο καθένας ανταποκρίθηκε στην πρόκληση προσαρμόζοντας τις τακτικές του. Ο Γκουαρδιόλα φοβόταν την επιθετική τριάδα του Κλοπ, αλλά ακόμη περισσότερο φοβόταν το απίστευτο παιχνίδι πίεσής του, που το θεωρεί ως το «καλύτερο στην ιστορία». Ακόμα κι έτσι και ο Κλοπ άλλαξε με τα χρόνια, προσθέτοντας περισσότερο έλεγχο και ισορροπία στις ομάδες του, θέλοντας περισσότερη κατοχή και αλλάζοντας ακόμα και τα δεδομένα του κέντρου του ενώ ο Γκουαρδιόλα το συνδύασε διαφορετικά και ειδικά μετά την προσθήκη του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Και οι δυο επηρέαζαν ο ένας τον άλλον. Για παράδειγμα, ο Κλοπ θα έστελνε τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ από μπακ στη μεσαία γραμμή εάν ο Γκουαρδιόλα δεν το είχε κάνει ήδη με τον Ζοάο Κανσέλο;

Ο Κλοπ σε οποιαδήποτε άλλη εποχή, θα έφευγε από τη Λίβερπουλ με πολύ περισσότερα τρόπαια. Και αυτό πρέπει να είναι δύσκολο για αυτόν.

Είναι και οι προπονητές με την πιο μεγάλη συγκομιδή στην ιστορία της Premier League. Το 2018-19 η ομάδα του Κλοπ κέρδισε 97 βαθμούς, η 4η κορυφαία επίδοση ever και όμως ήταν πίσω από τους 98 της Σίτι, την 3η τοπ επίδοση.

Η Λίβερπουλ έχει ήδη κατακτήσει το Carabao Cup και αγωνίζεται σε όλα τα μέτωπα. Θα μπορούσε να βρεθεί απέναντι στη Σίτι στο Κύπελλο Αγγλίας. Υπάρχουν βέβαια και 115 κατηγορίες για τη Σίτι που χρονολογούνται από το 2009. Εάν κριθεί ένοχη, τότε κάποιοι από τους επτά τίτλους της θα δοθούν αλλού, εκ των οποίων οι πέντε ήταν του Πεπ.

Ο Κλοπ αναμφίβολα αντιμετώπιζε τον Γκουαρδιόλα έχοντας μικρότερα μπάτζετ στις ομάδες του, είτε στη Γερμανία και είτε στην Αγγλία. Αυτό δείχνει και το τι έχει πετύχει.

Όσο για τον Γκουαρδιόλα δεδομένου ότι το τρέχον συμβόλαιό του με τη Σίτι λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν δεν θα αποτελούσε έκπληξη να σταματήσει ξανά για λίγο την προπονητική. Και οι δύο προπονητές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να προπονήσουν Εθνικές ομάδες. Να προπονήσουν σε επίπεδο Εθνικών. Ο Γκουαρδιόλα έχει θαυμασμό και γοητεύεται από τη Βραζιλία.

Ό,τι και να γίνει στο Άνφιλντ την Κυριακή, μην περιμένετε ο Κλοπ ή ο Γκουαρδιόλα να κάνουν κάτι διαφορετικό. Αν το έκαναν, θα ήταν εντελώς εκτός του χαρακτήρα τους και της σχέσης που έχουν.

«Μου έχει πει πώς όταν δεν θα είμαστε πλέον σε κανέναν σύλλογο, μπορούμε να καθίσουμε μαζί και να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, παρόλο που δεν πίνω πολύ κρασί», είπε ο Κλοπ. «Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και όσο εγώ δουλεύω και εκείνος θα είναι εκτός. Εγώ θα τον επισκεπτόμουν. Θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», λέει μετά.

image

Ένα... τσουβάλι ματσάρες και ένα head to head στο... νήμα

Η κληρονομιά τους ζει και θα ζει στον τρόπο με τον οποίο μεταμόρφωσαν τη σύγχρονη Premier League, στις δηλώσεις αλληλοσεβασμού και τη φιλία τους. Μα ίσως περισσότερο από όλα στις μονομαχίες τους. Σε εκείνα τα απογεύματα και τις βραδιές που τα πάντα έσβηναν για το ποδόσφαιρο και έμεναν μόνο αυτές οι δύο ομάδες σε ένα γήπεδο. Και εκατομμύρια κόσμου να κρέμονται από τα πόδια τους.

Γιατί αυτοί οι δύο τύποι και αυτό το ζευγάρι, το Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι, φρόντισαν να χαρίζουν με συνέπεια απίστευτες ματσάρες. 21 συναντήσεις, 72 γκολ, αμέτρητες στιγμές και συγκινήσεις.

Υπήρξε μόνο ένα μεταξύ τους 0-0 (2018/2019) και ακόμα κι αυτό σημαδεύτηκε από το... buzzer beater χαμένο πέναλτι του Μαχρέζ που θα μπορούσε να ορίσει ολόκληρη τη σεζόν. Σχεδόν κάθε μάχη τους είχε ένταση και πάθος. Και φυσικά πλήρως αμφίρροπη φύση. Είδαμε εκατέρωθεν βαριές ήττες και θριάμβους, νίκες στο... νήμα, αγχωτικές ισοπαλίες. Σκορ όπως 5-0, 3-0, 4-3, 2-2. Με λίγα λόγια... μπαλάρα.

Κανείς δεν θα ξεχάσει τα φοβερά ματς στο Champions League, όταν η Λίβερπουλ «φώναξε» πως έχει τον τρόπο να πληγώσει την άτρωτη Σίτι, κανείς δεν θα ξεχάσει το διώξιμο του Στόουνς στο τελευταίο χιλιοστό της γραμμής σε εκείνο το 2-1 σαν... θρίλερ. Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα δύο επικά 2-2 του 2021/2022 όταν και πάλι ο τίτλος κρίθηκε από τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Δύο σεζόν η Λίβερπουλ βρέθηκε μόλις έναν βαθμό πίσω από τους Πολίτες και τα μεταξύ τους ματς ήταν επί της ουσίας αυτά που έγειραν την πλάστιγγα.

Το πόσο αμφίρροπες δε ήταν όλες οι μεταξύ τους αναμετρήσεις αποδεικνύεται περίτρανα και από το γεγονός πως στο εύρος όλων τους των 39 ραντεβού (σε Αγγλία, Γερμανία και Ευρώπη), ο Γιούργκεν Κλοπ μετρά 11 νίκες και ο Πεπ Γκουαρδιόλα 10.

To head to head των Κλοπ και Γκουαρδιόλα
ΔιοργάνωσηΝίκες ΚλοπΙσοπαλίεςΝίκες Γκουαρδιόλα
Bundesliga103
DFB-Pokal01*1
Supercup Γερμανίας200
Premier League465
FA Cup100
League Cup001
Champions League200
Community Shield11**0
Σύνολο11810
Με * οι νίκες του Κλοπ στα πέναλτι, με ** οι νίκες του Πεπ στα πέναλτι

Οι αριθμοί πάντως και το μεταξύ τους ρεκόρ δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο. Γιατί στο τέλος αυτοί θα ξεχαστούν. Και θα μείνουν να στέκουν αγέρωχα στη θέση τους όλα τα μοναδικά συναισθήματα και η πανέμορφη ποδοσφαιρική δράση που Κλοπ και Γκουαρδιόλα, Γκουαρδιόλα και Κλοπ χάρισαν σε κάθε ποδοσφαιρόφιλο όλα αυτά τα χρόνια. Και με τα ίδια ευελπιστούμε να μας «αποχαιρετήσουν» και στον... τελευταίο τους χορό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Χρήστος Ζωίδης