Παρί: Ο… προδότης Μπαπέ βάζει δύσκολα στον Αλ Κελαϊφί

Παρί: Ο… προδότης Μπαπέ βάζει δύσκολα στον Αλ Κελαϊφί

Με την απόφαση να αφήσει την Παρί στο τέλος της σεζόν ο διεθνής επιθετικός σηκώνει ανάστημα στον Αλ Κελαϊφί και το κάνει με εμφατικό τρόπο. Δεν υπάρχουν πολλοί που να έχουν κάνει κάτι τέτοιο στον πρόεδρο της Παρί.

Ο Κιλιάν Μπαπέ εδώ και πολύ καιρό ανήκει στην κατηγορία των elite παικτών. Ο Γάλλος σταρ έχει αφήσει το στίγμα του στην Παρί ως ο τοπ σκόρερ της με 244 γκολ σε 293 παιχνίδια της σε μόλις 7 σεζόν. Δεν είναι κάτι καθόλου εύκολο να ξαναγίνει.

Είναι ένας παίκτης που δεν μπορεί να... διαγραφεί έτσι απλά. Όμως από τη στιγμή που ανακοίνωσε πώς αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν μετά το τέλος της σεζόν, κλείνοντας αυτόν τον κύκλο βρίσκει αρκετούς απέναντί του και μπαίνει σε ένα πολύ μικρό γκρουπ εκείνων που είπαν 'όχι' στον Αλ Κελαϊφί.

image

Η τριάδα που αντιτάχθηκε στον Κελαϊφί

Σε σχεδόν 13 χρόνια παρουσίας του προέδρου από το Κατάρ στην ομάδα μόνο τρεις τόλμησαν να κάνουν ότι κάνει ο Μπαπέ. Ο Αντσελότι και ο Ραμπιό είναι οι άλλοι δυο. Ο Λιονέλ Μέσι θα μπορούσε να είναι μέλος αυτής της μικρής ομάδας όμως υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές για την αποχώρησή του.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση για τον Μέσι για τον οποίο είχε διαρρεύσει πώς δεν ήθελε να συνεχίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν από τη μία και από την άλλη πώς απλά δεν επιθυμούσε ένα νέο συμβόλαιο. Το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει συζητήσεις προς την κατεύθυνση του να κλείσουν οι 2 πλευρές ένα νέο συμβόλαιο αφήνει ένα κάπως θολό τοπίο πάνω σε αυτό το θέμα.

Οι Αντσελότι (το 2013) και Ραμπιό (το 2019) είχαν αρνηθεί να μείνουν στην ομάδα παρότι τους ήθελε τόσο πολύ εκείνο το διάστημα. Παρά την πίεση και του ίδιου του Αλ Κελαϊφί ο Ιταλός τεχνικός δεν ήθελε να απορρίψει την πρόταση της Ρεάλ. Εξάλλου δεν του άρεσαν ποτέ τέτοιες πιεστικές συμπεριφορές απέναντί του. Ο Γάλλος μέσος από την άλλη «τιμωρήθηκε» για την... επανάστασή του. Ο Αντέρο Ενρίκε, άλλοτε αθλητικός διευθυντής, τον άφησε εκτός της ομάδας από τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019.

Ασχέτως αυτών των υποθέσεων ο Αλ Κελαϊφί σχεδόν ποτέ δεν ικανοποιούσε τα «θέλω» των παικτών του. Το 2015 αρνήθηκε να αφήσει να φύγει ο Καβάνι. Το 2016 όταν ο Ιμπραϊμοβιτς ήθελε να ανανεώσει ο πρόεδρος της Παρί έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής σελίδας. Αρνήθηκε να δεχθεί τις κρούσεις για Τιάγκο Σίλβα και Μαρκίνιος από τη Μπαρτσελόνα. Τα ίδια έκανε με Νεϊμάρ το 2019 και με Βεράτι το 2017.Το 2021 η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε τον Μπαπέ και προσέφερε 160 εκατ. ευρώ. Ξανά ο Κελαϊφί ήταν αρνητικός. Ήταν απόλυτος και λιγότερο από έναν χρόνο μετά έκλεισε με νέο συμβόλαιο τον Μπαπέ.

image

Τα «δώρα» του Κελαϊφί και ραγισμένο γυαλί

Για τον Αλ Κελαϊφί είναι πολύ δύσκολο να το δεχθεί όλο αυτό. Για να κρατήσει στην Παρί τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2018 του εγγυήθηκε πώς θα είχε ότι ήθελε. Το 2022 για να τον πείσει να ανανεώσει έκλεισε τον Κάμπος ως ποδοσφαιρικό σύμβουλο, που είναι πολύ καλός φίλος του Μπαπέ.

Υπήρχαν και άλλα άτομα κοντά στον Γάλλο που πήρε στην ομάδα, όπως τον Γκανιέ ή τον Μαϊνάρντ. Ένας μισθός της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο είναι ένα αδιανόητο νούμερο. Δεν υπήρχε ποτέ κάτι ανάλογο στο ποδόσφαιρο. Στον Μπαπέ δόθηκαν εγγυήσεις πώς θα έχει τον πρώτο λόγο για το νέο project. Για να πειστεί ο Γάλλος σταρ δρομολογήθηκε και η αποχώρηση των Νεϊμάρ και Βεράτι λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρηση του Μέσι.

Οι σχέσεις των δυο πλευρών άλλαξαν άρδην. Το γυαλί δεν έχει απλά ραγίσει. Έχει σπάσει. Ο Αλ Κελαϊφί όντας έξαλλος που ο Μπαπέ δεν ανανέωνε τον απέκλεισε από την περιοδεία της ομάδας στην Ιαπωνία και τον έβαλε στο γκρουπ των... ανεπιθύμητων στην ομάδα.

Ο Μπαπέ θεώρησε πώς αυτές οι αποφάσεις τον απαξιώνουν ως παίκτη και ως άνθρωπο. Πείστηκε πώς μετά από όλα αυτά δεν θα συνέχιζε στην Παρί. Στο τέλος ήταν περισσότερο ένα ηχηρό 'όχι' στον Αλ Κελαϊφί και λιγότερο ένα 'όχι' στην Παρί. Ο Μπαπέ με την παρούσα κατάσταση μπορεί να μην είναι περίπτωση Ραμπιό αλλά είναι πολύ πιθανό να δει τους χρόνους συμμετοχής του να... εξαφανίζονται σαν το χιόνι που λιώνει από τον ήλιο. Ήδη διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Ο Μπαπέ θα έχει... κόστος για αυτήν του την απόφαση. Όπως τονίζει άνθρωπος που ξέρει καλά πρόσωπα και καταστάσεις 'δεν λέμε ποτέ 'όχι' στον Νασέρ Αλ Κελαϊφί ή στο Κατάρ'.

Η άρνηση του Μπαπέ αντιμετωπίζεται ξεκάθαρα ως... προδοσία! Οι εμφανίσεις του όμως στο Champions League έδειξαν έναν παίκτη που διψά να αφήσει… προίκα το πολυπόθητο τρόπαιο της διοργάνωσης. Δεν υπάρχει κανείς άλλος αυτή τη στιγμή στο σύλλογο που να μπορεί να βοηθήσει τους Παριζιάνους να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό μπορεί να αφήσει την… προδοσία στην άκρη ή μήπως όχι;

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image