Σωτήρης Τσιλούλης: Το πέταγμα προς την ΑΕΚ

Σωτήρης Τσιλούλης: Το πέταγμα προς την ΑΕΚ

Ο Σωτήρης Τσιλούλης, σε λίγους μήνες θα μοιράζεται τα αποδυτήρια με τους Μάνταλο - Πόνσε: Τους παίκτες που αντιμετώπισε για πρώτη φορά στη Super League στο όχι και τόσο μακρινό 2018.

Το Gazzetta, πιάνει το νήμα από την αρχή της ζωής του νέου αποκτήματος της Ενωσης.

Γεννήθηκε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στη Λάρισα, το 1995. Η μέρα εκείνη σημάδεψε την πορεία του. Τα βέλη του... φτερωτού άγγελου του έρωτα έπεσαν για τον Σωτήρη πάνω στην ασπρόμαυρη μπάλα.

Κι αυτό ήταν! Γεννημένος στην Λάρισα δεν γινόταν να μην υποστηρίζει και την τοπική ομάδα. Μ' αυτήν μεγάλωσε και στις ακαδημίες αυτής της ομάδας έκανε τα πρώτα του σοβαρά ποδοσφαιρικά βήματα.

Στη συνέχεια ήρθε στο δρόμο του ο Δωτιέας Αγιάς και από εκεί πήγε στις Σέρρες, όπου τη σεζόν 14-15 κατέγραψε σε 23 ματς 3 γκολ στη Football League του Βόρειου Ομίλου. Τη σεζόν 2015-2016 υπέγραψε στη Λαμία, χωρίς όμως τότε να πάρει την ευκαιρία του και συνέχισε στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Εκεί, στέριωσε και σε 44 ματς είχε 13 γκολ και 22 ασίστ, καθώς την τελευταία του χρονιά εκεί είχε μια αρκετά παραγωγική παρουσία με 9 τέρματα σε 29 ματς.

Στη συνέχεια, επιστρέφει στο σπίτι του, στη Λάρισα για τον Απόλλωνα. Η Β' Εθνική που ακόμα λεγόταν Football League είχε σκληρές ομάδες όπως η Καλλιθέα, ο Πανσερραϊκός, ο Εργοτέλης, η Δόξα Δράμας, ο ΟΦΗ, η Βέροια και φυσικά ο Άρης.

Κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, ο Τσιλούλης είχε 28 ματς και 8 τέρματα, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ, επιβεβαιώνοντας ξανά ότι είναι από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην κατηγορία.

image

Το όνειρο της Super League και το ντεμπούτο κόντρα στην ΑΕΚ

Τη σεζόν 2018-2019, σε ηλικία 23 ετών, έρχεται η μεγάλη ευκαιρία της Super League. Ο Πανιώνιος του δίνει το... εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια, με προπονητή τότε τον Ζοσέ Ανιγκό κάνει το ντεμπούτο του στις 15/9 του 2018 με αντίπαλο την ΑΕΚ του Ουζουνίδη και παίκτες τους Μάνταλο - Πόνσε, που σε λίγους μήνες θα έχει συμπαίκτες και θα μοιράζονται την ίδια καθημερινότητα. Σ' εκείνο το ματς η Ενωση είχε επικρατήσει με 4-0. Στη συνέχεια αγωνίστηκε και στην ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό και στην πρώτη νίκη εκείνης της σεζόν επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 είχε ασίστ στον Ντουρμισάι για το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Εκείνη τη σεζόν, μετά την ήττα από την Λάρισα με 4-2 φεύγει ο Ανιγκό και στον πάγκο κάθεται ο Ακης Μάντζιος, με τον Τσιλούλη να συνεχίζει να αποτελεί βασική μονάδα της ομάδας.

Ηταν η σεζόν, που η ομάδα της Πλατείας έφτασε ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου νικώντας τον ΠΑΟΚ μάλιστα 2-1 στο πρώτο ματς με τον Τσιλούλη να έχει ασίστ στο 1-1 του Ντουρμισάι. Τελικά στην Τούμπα η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση.

Η πρώτη του παρουσία στη Super League ολοκληρώνεται με 30 ματς, 3 γκολ και 3 ασίστ, ενώ τη δεύτερη σεζόν είχε 33 ματς με 7 γκολ, με τον Τσιλούλη να έχει σημαντική προσφορά στα play out όπου και σκόραρε γκολ νίκης με Βόλο, Λαμία και Ξάνθη. Η ομάδα, όμως, έπεσε για έναν βαθμό λόγω του -6 που είχε από την αρχή της σεζόν. Μια περίεργη σεζόν για τον Πανιώνιο, όπου ο Μάντζιος έφυγε νωρίς, ο Παπαβασιλείου δεν κατάφερε να φέρει όσα περίμεναν στην ομάδα κι ο Βόκολος εν τέλει... μάζεψε αρκετά τα πράγματα αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός. Εκεί ήταν κι η πρώτη συνάντηση με τον τεχνικό, με τον οποίο σήμερα έκανε τη μεταγραφή που περίμενε σ' όλη του τη ζωή.

image

Αποχαιρετά τη Νέα Σμύρνη με 63 συμμετοχές, 10 γκολ και 3 ασίστ και πηγαίνει σε μια άλλη προσφυγική ομάδα, τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εκεί, με τον Παράσχο κόουτς (και τον Χάβο στη συνέχεια) θα μετρήσει 26 συμμετοχές, 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ την επόμενη χρονιά στη Ριζούπολη, όπου η ομάδα έπεσε είχε 25 αγώνες, 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ο ίδιος όμως θα παραμείνει στην Λαμία, με την οποία η περσινή τρελή τρελή σεζόν ολοκληρώθηκε με happy end στη Νίκαια. Ο Βόκολος ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε σε μια παραμονή... όνειρο με ανατροπή από 1-0 σε 2-1 μέσα στην έδρα του Ιωνικού.

Τσιλούλης

Ο Τσιλούλης είχε 30 ματς με 4 γκολ και 2 ασίστ και ήταν λογικό να παραμείνει στην ομάδα - έκπληξη της φετινής σεζόν όπου είναι 2 βήματα μακριά από τα play-offs. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έχει άλλη μια γεμάτη σεζόν στην πρώτη κατηγορία με 22 ματς, 5 γκολ και 2 ασίστ. Εχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης γι' αυτό που βλέπουμε φέτος από την ομάδα της Φθιώτιδας. Και σίγουρα πηγαίνοντας στα Σπάτα ένα από τα highlight του είναι αυτό το γκολ, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου και σόκαρε τους πράσινους με την καρφωτή κεφαλιά του για το 2-2.

Χθες, μετά το ματς με την ΑΕΚ, δια στόματος Βόκολου έγινε γνωστό ότι «ο Τσιλούλης υπέγραψε στην ΑΕΚ».

Εκπληξη για πολλούς!

Ο ίδιος, όμως, πριν λίγο καιρό στη συνέντευξή του στο ΦΩΣ και στον Θέμη Σινάνογλου είχε δηλώσει σε ερώτηση για το αν έχει τελειώσει το όνειρο της μεγάλης ομάδας.

«Ποτέ δεν θα τελειώσει. Είμαι πολύ φιλόδοξος».

Και να, λοιπόν, που φιλοδοξία του συνάντησε την κατάλληλη στιγμή για να έρθει το επιστέγασμα της επιμονής και της υπομονής του.

Ο Απόλλων Σμύρνης, η Λαμία και το... εισιτήριο για την ΑΕΚ

@Photo credits: INTIME, eurokinissi