ΑΕΚ: Ο Πόνσε είναι on fire και ανταποδίδει με γκολ την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα!

ΑΕΚ: Ο Πόνσε είναι on fire και ανταποδίδει με γκολ την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα!

Δημήτρης Βέργος
sponsored by

Η μεταγραφή του Έσε Πόνσε το περσινό καλοκαίρι στην ΑΕΚ ήταν κάτι που ευελπιστούσαν αρκετοί να δουν στην ομάδα του Αλμέιδα από την άποψη ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που ταίριαζε στο στυλ του «Πελάδο». Με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά και με κοινά. Διαθέτοντας αυτήν την ένταση και την πίεση ψηλά που ζητάει ο Αργεντινός κόουτς, καταθέτοντας την μπόλικη ενέργεια που έχει μέσα στο γήπεδο. Και το κυριότερο; Σκοράροντας.

bwin sponsored

Αν ένα πράγμα ξέρει πολύ καλά να κάνει ο Πόνσε είναι να σκοράρει. Μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία και να βρει δίχτυα. Μέσα στην περιοχή του αντιπάλου είναι... killer. Ξέρει να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή μέσα στο «κουτί» και έχει πολλούς τρόπους για να εκτελέσει. Και με τα δύο πόδια, και με το κεφάλι. Καλύπτει όλα τα κριτήρια του γκολτζή κάτι που είχε επιβεβαιώσει και με το παραπάνω στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ πριν από μια πενταετία. Όμως πριν ξεμπλοκάρει στα τελευταία τρία ματς, κάτι συγκρατούσε την ορμή του...

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Ο Αλμέιδα «έφτιαξε» τον Πόνσε

Μεγάλη συμβολή για να βλέπουμε τον 26χρονο Αργεντινό φορ όπως πραγματικά είναι δεδομένα έχει ο Ματίας Αλμέιδα. Πάντα πίστευε τον Πόνσε ο «Πελάδο». Άλλωστε ήταν ένας παίκτης, που όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Πόνσε, ήθελε ο Αλμέιδα από την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ. «Ήταν αυτός που με κάλεσε να πάω στην ΑΕΚ. Με είχε ήδη πάρει τηλέφωνο πέρυσι και είχαμε μια ωραία κουβέντα. Και έμεινα με την επιθυμία. Φέτος μιλήσαμε ξανά και αυτό που μου αρέσει σε αυτόν είναι το πόσο διαφανής είναι με τους παίκτες. Μας προειδοποιεί ότι κανείς δεν έχει εγγυημένη θέση και ότι προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη όταν επιλέγει ποιος θα παίξει και ποιος όχι», είχε τονίσει σε δηλώσεις του πριν μήνες στην Ισπανία.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Ο ίδιος ο Αλμέιδα αποκάλυψε πως πριν ο Πόνσε «λυθεί» με το χατ-τρικ στο Περιστέρι είχε μαζί του μια συζήτηση 45 λεπτών. Αυτά τα τετ-α-τετ τα κάνει συχνά με τους ποδοσφαιριστές του ο Αλμέιδα και στην περίπτωση του «Τανκ» φαίνεται πως ήταν η στιγμή που γύρισε το... τσιπάκι. «Μίλησα γύρω στα 45 λεπτά με τον Πόνσε. Κάποια θέματα μένουν ανάμεσα σε προπονητή και παίκτη. Μιλήσαμε κυρίως για τη θέση, για την τοποθέτηση. Πολλές φορές οι παίκτες λόγω της γενναιοδωρίας τους βγαίνουν από εκεί που πρέπει να είναι για να βοηθήσουν. Αυτό που δεν με ενδιαφέρει είναι το εννιάρι μου να βγαίνει και να παίζει όμορφες πάσες προς τα πίσω. Θέλω να κοιτάει το τέρμα», είχε αναφέρει ο Αργεντινός τεχνικός.

image

Ανέκτησε την αυτοπεποίθηση και τον εαυτό του

Εκτός όμως από τις κινήσεις του Πόνσε μέσα στο «κουτί» και από τον τρόπο που δούλεψαν οι συμπαίκτες του για να βελτιώσουν το... τάισμα του μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, κλειδί ήταν και η αλλαγή της ψυχολογίας του Αργεντινού φορ. Ο επιθετικός από τη φύση του τρέφεται από τα γκολ. Όσο σκοράρει, τόσο η αυτοπεποίθησή του παραμένει στα ύψη για να συνεχίσει να το κάνει με συνέπεια. Και ο Πόνσε μετά από εκείνα τα τέρματα τον Σεπτέμβρη με Ολυμπιακό και Μπράιτον μέσα σε μερικές μέρες είχε σιγήσει. Δεν μπορούσε να ανάψει μέσα του αυτή η φλόγα για να βρει ξανά τον πραγματικό του εαυτό. Αλλά αυτή η ξηρασία πόσο θα διαρκούσε;

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Όχι για πάρα πολύ καθώς δεν ήταν δυνατό ο Πόνσε να είχε ξεχάσει την τέχνη του γκολ. Η κουβέντα με τον Αλμέιδα, η πνευματική του ισορροπία και ο τρόπος που έπρεπε να κινείται στην κορυφή, όλα αυτά μαζί έριξαν τη σπίθα για να ξεκολλήσει η μηχανή των γκολ και να αρχίσει να παράγει. Αυτή τη στιγμή, ο Πόνσε της ρεβάνς Κυπέλλου στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη που δεν μπόρεσε να τελειώσει με πλασέ μια φαινομενικά εύκολη φάση για φορ της κλάσης του δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τον σημερινό Πόνσε. Και όλα αυτά μέσα σε μερικές εβδομάδες...

image

Έσε Πόνσε όπως... Ντέμης Νικολαΐδης

Ήδη ο Πόνσε έφτασε σε μερικές αγωνιστικές τα μισά γκολ που είχε σημειώσει στο πρωτάθλημα στην πρώτη του θητεία. Και παίρνει μπρος την καταλληλότερη στιγμή στην μάχη της ΑΕΚ για back to back τίτλο, με τον συναγωνισμό με τον Λιβάι Γκαρσία να σπρώχνει και τους δύο ακόμα πιο πολύ και τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει με ικανοποίηση τους δύο καλύτερους φορ να κοντράρονται με αυτόν τον υγιή ανταγωνισμό για τη θέση στην κορυφή.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Σκοράροντας επτά γκολ στα τελευταία τρία σερί ματς με Ατρόμητο, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης, ο Πόνσε έπιασε ένα ρεκόρ που τελευταίος είχε πετύχει στην ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης πριν από 27 χρόνια! Τη σεζόν 1996-1997, ο Ντέμης είχε σκοράρει επτά τέρματα σε τρία σερί παιχνίδια βάζοντας πέντε εναντίον της Καλαμάτας, ένα κόντρα στον Απόλλωνα και άλλο ένα με τον Αθηναϊκό. Κάτι αντίστοιχο είχαν πετύχει παλιότερα κι άλλοι άσοι της ΑΕΚ, όπως ο Κώστας Νεστορίδης, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Μίμης Παπαϊωάννου και ο Βασίλης Δημητριάδης.

@Photo credits: INTIME