Ο Ελ Καμπί σκοράρει πάντα με τη «μία» και κάθε 85' (vids)

Ο Ελ Καμπί σκοράρει πάντα με τη «μία» και κάθε 85' (vids)

Ηταν 6 Αυγούστου όταν ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τότε την απόκτηση του Αγιούμπ Ελ Καμπί και ο 30χρονος επιθετικός έπιασε λιμάνι. Αυτόματα κλήθηκε να μπει στα... παπούτσια του συμπατριώτη του Γιουσέφ Ελ Αραμπί που για χρόνια, από το 2019, γράφει μία ξεχωριστή ιστορία στους «ερυθρόλευκους» και μπροστά του ανοίγονταν μία μεγάλη πρόκληση. Να βαδίσει στα χνάρια του.

bwin sponsored

Σήμερα, λιγότερο από δύο μήνες μετά, δύναται να ειπωθεί πως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν στο πρόσωπό του μία «φλέβα χρυσού», καθώς ο Μαροκινός προβάλει ως ένας φορ ολκής και πλέον μετρά εννέα γκολ σε μόλις 11 εμφανίσεις του στους Πειραιώτες, εντός και εκτός συνόρων.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται... σεληνιασμένος, αφού μετά τα δύο τέρματα που σημείωσε στο χθεσινό (27/9) 4-1 επί του Αρη έφτασε τα επτά στον μήνα Σεπτέμβριο, σε μόλις πέντε αναμετρήσεις του.

Επειδή μόλις οι δύο συμμετοχές του στη σεζόν είναι 100% «γεμάτες», δηλαδή από την αρχή ως το τέλος, είναι εκπληκτική η ευχέρεια με την οποία σκοράρει ως τώρα. Πιο συγκεκριμένα τον έχουμε δει στο γήπεδο για 768' - σε Super League και Europa League - κάτι που σημαίνει πως κατά μέσο όρο βρίσκει δίχτυα κάθε 85 και... κάτι αγωνιστικά λεπτά.

image

Ολα τα γκολ του είναι με τη «μία» και μέσα από το «κουτί»

Το πλέον χαρακτηριστικό του είναι η άμεση «εκτέλεση», προσόν που διαθέτουν όλοι οι «μεγάλοι» στράικερ. Ο 30χρονος φορ το «έχει» και όλα τα φετινά του τέρματα (9) είναι με τη «μία», συμπεριλαμβανομένου και το πέναλτι που ευστόχησε κόντρα στην Κηφισιά. Θυμηθείτε τα.

Στο πρώτο του, με αντίπαλο την Τσουκαρίτσκι στο Φάληρο, πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε εξ΄επαφής, ενώ στο ίδιο παιχνίδι βρήκε δίχτυα και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Με τη Λαμία πλάσαρε στην κίνηση με το αριστερό, στη Νέα Φιλαδέλφεια έκανε από κοντά την κεφαλιά-ψαράκι, ενώ στον αγώνα με τη Φράιμπουργκ «χτύπησε» δις με ισάριθμες προβολές. Για τους «νεοφώτιστους» τα είπαμε ότι ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα και χθες (27/9) κόντρα στους «κίτρινους» κούνησε πλεκτό αρχικά από αέρος και ύστερα με νέα του προβολή.

Παράλληλα προκύπτει το εύρημα πως κάθε επαφή του μέσα στο «κουτί» μπορεί να κάνει τη ζημιά, ενώ τα γκολ του είναι από άμεση απόσταση. Ξεκινάμε από το ένα μέτρο και φτάνουμε ως περίπου τα 17.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

«Διαβάζει» τις φάσεις, βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και δεν... φοβάται να βάλει τα πόδια του στη «φωτιά» 

Συνεχίζουμε με μία έκφραση που λέει πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και στην περίπτωση του Ελ Καμπί προκύπτει ένα χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του που αντικατοπτρίζει, σε μεγάλο βαθμό, την οξυδέρκεια που τον διακρίνει. Είναι, να το πούμε σε πολύ απλά ελληνικά, «η κίνηση σφήνα».

Προέκυψε και στη φάση του 70' του ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς, όπου και πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Με ανάλογο, πάνω-κάτω τρόπο, σημείωσε και το 1-1 κόντρα στην Φράιμπουργκ και ευρύτερα δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του στη... φωτιά ώστε να βρει το γκολ που αναζητά.

Μην πάμε μακριά. Σε... ελεύθερη μετάφραση ανάλογα έκανε και το 2-2 στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League απέναντι στο γερμανικό club, όταν και βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πέφτοντας βρήκε την μπάλα ακριβώς όσο χρειάζονταν ώστε να τη στείλει στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Δείχνει σε θέση να την πάει εκεί που θέλει χωρίς να έχει 100% ισορροπία, κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Την ίδια στιγμή παρουσιάζεται επιθετικός με πλούσια γκάμα, ρεπερτόριο, όπως θέλετε μπορείτε να το χαρακτηρίσετε. Δηλαδή φαίνεται πως διαθέτει «ποικιλία» στο πώς μπορεί να σκοράρει και δεν «εγκλωβίζεται» σε μόνο ένα στυλ.

Τα εννέα ως τώρα τέρματά του «σπάνε» σε πλασέ, κεφαλιές, προβολές και γενικότερα, όπως σταθήκαμε και παραπάνω, του αρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα ώστε να «οπλίσει» και να... εκτελέσει.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Κυρίως δε αν είναι από μεταβίβαση του Ντανιέλ Ποντένσε, αφού με τον Πορτογάλο ακραίο φαίνεται πως «βρίσκεται» αρκετά παρότι είναι συμπαίκτες για «σκάρτες» τρεις εβδομάδες. Από δική του ασίστ ήρθε το 1-1 της Νέας Φιλαδέλφειας και πολλάκις μέσα στο γήπεδο φαίνεται πως ο ένας «διαβάζει» το παιχνίδι του άλλου. Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και με τον Κώστα Φορτούνη και όσο περνά ο καιρός θα το βελτιώνουν όλο και περισσότερο.

image

«Χρειάζεται» κατά μέσο όρο 2,7 τελικές για να βρει δίχτυα 

Μέχρι εδώ όλα καλά, αξίζει όμως να προσέξουμε και πόσες προσπάθειες παίρνει. Ενας καλός επιθετικός ξεχωρίζει από τον πάρα πολύ καλό εφόσον κάνει γκολ τη «μισή» ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί και ο Ελ Καμπί φαίνεται πως διαθέτει όλο το πακέτο.

Στο ντέρμπι με τον Αρη μέτρησε το απόλυτο σε αναλογία τερμάτων που σημείωσε και τελικών που επιχείρησε (2/2), ενώ κόντρα στην Τσουκαρίτσκι είχε 2/3 και με αντίπαλο την Φράιμπουργκ 2/5.

Ως τώρα μετρά 25 απόπειρες να σκοράρει και εξ' αυτών οι εννέα κούνησαν πλεκτό, κάτι που «μεταφράζεται» πως του αρκούν λιγότερες από τρεις για να κάνει τη «ζημιά», για την ακρίβεια 2,7.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Η συγκεκριμένη επίδοση είναι εξαιρετική για φορ που «έχει» το γκολ και είναι εμφανές πως δεν κάνει σχετική κατάχρηση.

Τι θα «κουβαλά» ίσως μέσα του και θα τον «σκάει»; Μάλλον η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 6' απέναντι στην Φράιμπουργκ και σε ένα χρονικό σημείο που ο αγώνας δεν είχε σκορ. Αλλά στην μπάλα έτσι είναι αυτά, όλα μπαίνουν, όλα χάνονται και εκείνο που μετρά είναι η διάρκεια. Ο Μαρονικός φαίνεται πως τη διαθέτει.

  • Τελικές: 25
  • Γκολ: 9
  • Γκολ/Τελικές: 1/2,7