Τζουλιάν Μπιανκονέ: Το γαλλικό «κλειδί» που δίνει βάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού

Τζουλιάν Μπιανκονέ: Το γαλλικό «κλειδί» που δίνει βάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού

Νότης Χάλαρης
sponsored by

Στο... 90' ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε το ρητό «ποτέ μη λες ποτέ», καθώς με αυτόν τον τρόπο κινήθηκε στη μεταγραφική αγορά. Μετά το buzzer beater με τον Ντάνιελ Ποντένσε και την ευρωπαϊκή λίστα, οι Πειραιώτες νίκησαν τον χρόνο και στην περίπτωση του Τζουλιάν Μπιανκονέ.

bwin sponsored

Ο 23χρονος αμυντικός αποδέχθηκε την πρόταση από το «λιμάνι» και αποφάσισε να κάνει το restart της καριέρας μέσα από τον Ολυμπιακό, αφήνοντας τα σαλόνια της Premier League με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ένας ποδοσφαιριστής που δεν προσθέτει απλώς ταλέντο και ποιότητα στην αμυντική γραμμή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ αλλά και ένα πραγματικό... πολυεργαλείο για να χαρίσει βάθος στο ρόστερ.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Μπορεί να παίξει σε πέντε (!) διαφορετικές θέσεις

Αν κάποιος κοιτάξει τους αριθμούς του, σίγουρα θα εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι στα 23 του χρόνια έχει ήδη δύο γεμάτες σεζόν σε υψηλό επίπεδο με Τρουά και Σέρκλ Μπριζ, κάνοντας τη Νότιγχαμ Φόρεστ να δαπανήσει δέκα εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Όμως έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά σε πόσες θέσεις έχει αγωνιστεί.

Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικές θέσεις (!) και σε όλες έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Με βάση το δεξί άκρο της άμυνας, ο Γάλλος αμυντικός έχει αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία τόσο στο αριστερό άκρο, στο κέντρο της άμυνας αλλά και ως πιο προωθημένος και στις δύο πλευρές.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Αναλυτικά μετράει:

  • Δεξί μπακ: 48 ματς και 4425 λεπτά
  • Αριστερό μπακ: 15 ματς και 880 λεπτά
  • Στόπερ: 14 ματς και 1487 λεπτά
  • Δεξί χαφ: 4 ματς και 297 λεπτά
  • Αριστερό χαφ: 2 ματς και 138 λεπτά

L'ESTAC officialise le départ de @gbiancone4 pour le promu de Premier League Nottingham Forest, lors de la saison 2021-2022 Guilian Biancone a inscrit que 1 but sous les couleurs Troyennes c'étais le dernier match a la maison et le dernier match de la saison 2021-2022. 🔵⚪ pic.twitter.com/QvDalYZkJG

— ESTAC FOOT (@estac_foot) July 3, 2022
image

Προσφέρει βάθος στον Ολυμπιακό ενόψει του δύσκολου χειμώνα

Με την επιστροφή από τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα... βουνό στο πρόγραμμα του καθώς θα έχει τόσο την Ευρώπη όσο και το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να πρέπει να υπάρξει το κατάλληλο βάθος στο ρόστερ.

Μετά την υπεροπλία στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Ολυμπιακός απέκτησε βάθος σε πολλές θέσεις με την προσθήκη του Τζιουλιάν Μπιανκονέ και όχι μόνο στην άμυνα. Το γεγονός ότι ο Γάλλος αμυντικός μπορεί να αγωνιστεί στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, δίνει πίστωση χρόνου στον Ομάρ Ρίτσαρντς ώστε να είναι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή για να πλαισιώσει τον Ορτέγα.

Από την άλλη, στο κέντρο της άμυνας, ο ίδιος θα συμπληρώσει την τετράδα Φρέιρε, Ρέτσο και Πορόζο με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Ντόι να μεταφέρεται στη μεσαία γραμμή ως μία έξτρα λύση στο «6».

Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει δοκιμαστεί ουκ ολίγες φορές από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε εκείνη τη θέση και θεωρεί ότι έχει όλα τα στοιχεία για να κουμπώσει μαζί με τους Μαντί Καμαρά, Ιμπόρα, Έσε και Αλεξανδρόπουλο.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Η επιρροή του Στορκ και το 4-2-3-1

Ο Μπιανκονέ έχει συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές και ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Μπέρντ Στόρκ. Ένα όνομα που είναι αρκετά γνωστό στην ελληνική πραγματικότητα αφού υπήρξε για δύο χρόνια προπονητής στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού αλλά και τεχνικός διευθυντής (2012-14).

Ο Γερμανός προπονητής ήταν στον πάγκο της Σερκλ Μπριζ όταν ο Μπιανκονέ έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του μετά τη Μονακό προκειμένου να μπει στον επαγγελματικό αθλητισμό. Υπό τις οδηγίες του έμπειρου κόουτς, είχε τους καλύτερους αριθμούς (ως δεξί μπακ) καθώς μέτρησε ένα γκολ και τρεις ασίστ σε 17 ματς.

Μάλιστα ο Στόρκ χρησιμοποιούσε το σύστημα που έχει τώρα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Δηλαδή το 4-2-3-1 δίνοντας μεγάλη έμφαση στα άκρα της άμυνας, ζητώντας να ανεβαίνουν στην πλευρά. Το αξιοσημείωτο δε, είναι πως ο Γάλλος είχε εξελιχθεί σε άνθρωπο της τελευταίας στιγμής.

  • Σέρκλ Μπριζ - Μούσκρον 2-2 (ασίστ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του στο 74')
  • Σέρκλ Μπριζ - Σιντ Τρουιντέν 2-1 (ασίστ στο 2-1 υπέρ της ομάδας του στο 89')
  • Μπεβερέν - Σέρκλ Μπριζ 1-1 (γκολ στο 1-1 στο 61')
  • Κλαμπ Μπριζ - Σέρκλ Μπριζ 2-1 (ασίστ στο 2-1 που μείωσε η ομάδα του στο 90+1')

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image