Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των δημοσιογράφων του Gazzetta για τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των δημοσιογράφων του Gazzetta για τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι

Για όλους τους φιλάθλους εκεί έξω ο τελικός του Champions League αποτελεί μοναδική αξία. Αν έπρεπε να φτιάξουμε άλλωστε μια λίστα με τους αγώνες που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσουμε μέσα στη χρονιά, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα γινόταν να λείπει σε καμία περίπτωση. Όποιες κι αν ήταν οι ομάδες που θα έφταναν μέχρι το τέλος. Ωστόσο, η φετινή διοργάνωση μάς φύλαγε εκπλήξεις.

Στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία διεκδικούσε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της, ενώ απέναντί της ήταν η έμπειρη Ίντερ, η οποία μπορεί να μην είχε τα αστέρια της αγγλικής ομάδας στο ρόστερ της, αλλά είχε είχε τον τρόπο να κάνει τη «ζημιά». Κάπου εδώ να πούμε πως αν για όλους εσάς η παρακολούθηση του συγκεκριμένου παιχνιδιού αποτελούσε ιεροτελεστία, τότε καταλαβαίνετε πολύ καλά τι συνέβαινε στα γραφεία του Gazzetta από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

....

Αρκετή ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα, η ερώτηση που έπεσε στα γραφεία μας ήταν το κλασσικό «τι θα παραγγείλουμε απόψε για να δούμε τον τελικό του Champions League;». Ένα special ματς, χρειάζεται και το κορυφαίο street food. Τι καλύτερο, λοιπόν, από τις λαχταριστές μακαρονάδες του Mailo’s The Pasta Project που φτάνουν στην πόρτα σου σε χρόνο dt από τη Wolt;

image

Η προετοιμασία για το μεγάλο παιχνίδι

Εδώ στο Gazzetta είμαστε φαν των μακαρονάδων και ειδικά αυτές του Mailo’s τις έχουμε τιμήσει δεόντως και στο παρελθόν. Με τέτοια παραγγελία, που δίνεται εύκολα και γρήγορα μέσω του app της Wolt (κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι τα Mailo’s θα τα βρεις αποκλειστικά στη Wolt), δεν γίνεται με τίποτα να χάσεις. Μέσα σε μερικά λεπτά το κουδούνι της εισόδου χτύπησε και δύο ηρωικοί συνάδελφοι κατέβηκαν να πάρουν τις γεμάτες με μακαρονάδες σακούλες της Wolt.

Έχουμε και λέμε: Pesto Genovese με σάλτσα από φρέσκο βασιλικό, λάδι σκόρδου, κουκουνάρι και πεκορίνο, Beef Ragu με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά, Creamy Aglio-Olio με σκόρδο, πιπεριά chili, παρμεζάνα, μαϊντανό και κρέμα, αλλά και Parmesan Chicken με κοτόπουλο, κρέμα παρμεζάνας, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν. Προφανώς υπάρχουν κι άλλες επιλογές, απλώς αυτές ήταν από τις top της βραδιάς για τους περισσότερους δημοσιογράφους. Όλες τους με φρέσκα ζυμαρικά, τα οποία παρασκευάζονται κάθε μέρα μπροστά στα μάτια σου στη μηχανή ζυμαρικών του Mailo's, από βιολογικό σιμιγδάλι και νερό.

Αν δεν έχεις ξαναπαραγγείλει, να σου πούμε ότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το αγαπημένο σου φρέσκο ζυμαρικό (rigatoni, campanelle, ή casarecce), να προσθέσεις μία από τις 10 φρέσκιες σάλτσες τους και να γίνεις εσύ ο σεφ της μακαρονάδας σου. Τόσο εύκολο! Και μπορεί στις μακαρονάδες να είχαμε χωριστεί σε στρατόπεδα, ωστόσο στον αγώνα η συντριπτική πλειοψηφία υποστήριζε την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

....

«Της αξίζει», «έφτασε η στιγμή της να το πάρει», «αυτός ο Χάαλαντ είναι ασταμάτητος», ήταν μερικές από τις ατάκες που ακούγονταν στα γραφεία του Gazzetta ανάμεσα σε υπολογιστές, πληκτρολόγια, πιρούνια και Mailo’s Cups.

Το γκολ που πανηγυρίσαμε

Αναμφίβολα, οι «Πολίτες» ήταν το μεγάλο φαβορί της βραδιάς. Ήταν η πιο ακριβή ομάδα, η πιο δυνατή, η πιο γρήγορη, η πιο αποτελεσματική. Στο χορτάρι, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Κι αυτό γιατί η Ίντερ την κοίταξε στα μάτια, δεν τη φοβήθηκε και έτσι έφτασε να παλεύει μέχρι το τέλος να της «κλέψει» το παιχνίδι.

Σίγουρα από τις πιο δύσκολες στιγμές ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος μέσος είναι το βαρόμετρο της Σίτι και αποτελούσε τεράστιο πλήγμα η αποχώρησή του από το γήπεδο λίγο πριν το μισάωρο. Μετά από αυτό οι συμπαίκτες του ήταν λες και έπαιζαν για εκείνον. Αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία των Ιταλών και στο 68’ ο Ρόδρι με σουτ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να γράψει το 1-0!

....

Το τι έγινε στην αίθουσα σύνταξης δεν περιγράφεται εύκολα. Ακούστηκε ένα δυνατό «ΓΚΟΟΟΟΛ» σχεδόν απ’ όλους με τα χειροκροτήματα και τις σφιγμένες γροθιές να πρωταγωνιστούν. Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του newsroom γρήγορα κόπασαν, όμως, γιατί το παιχνίδι είχε ακόμη πολύ χρόνο μπροστά του.

Τίποτε δεν είχε τελειώσει. Ειδικά δε από τη στιγμή που η Ίντερ ανέβηκε στο γήπεδο, πίεσε αρκετά και μάλιστα έχασε και τρομερές ευκαιρίες με τον Λουκάκου για να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

....

Κάτι τέτοιο ευτυχώς για όλους μας δεν συνέβη κι έτσι η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που στο τέλος σήκωσε την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα γραφτεί στην ιστορία, ενώ θα μείνει χαραγμένο και στο δικό μας μυαλό, μιας και το απολαύσαμε όπως ακριβώς του άξιζε, με τις τέλειες φρέσκιες μακαρονάδες των Mailo's, που όπως φάνηκε είναι ο καλύτερος συνδυασμός για μπάλα!

Αν θες να το ζήσεις κι εσύ με την παρέα σου όπως εμείς στο Gazzetta, τότε μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική μακαρονάδα στο κόκκινο Mailo’s CUP σε κάποιο από τα 26 κατάστηματα Mailo's, στην άνεση του σπιτιού σου ή ακόμα και στο γραφείο με delivery αποκλειστικά μέσω Wolt!

....

Μάλιστα, αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη ούτε τη Wolt ούτε τα Mailo’s, σου έχουμε την ιδανική ευκαιρία. Με τον κωδικό GETMAILOS5 θα έχεις έκπτωση 5 ευρώ στην πρώτη σου παραγγελία και θα το απολαύσεις στο έπακρο.

Aκολούθησε το Mailo ‘s The Pasta Project σε Instagram και Tik Tok.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος