Χάρι Κέιν: Ηρθε η ώρα της μεγαλύτερης απόφασης! (Poll)

Χάρι Κέιν: Ηρθε η ώρα της μεγαλύτερης απόφασης! (Poll)

Αυτό θα είναι το τρίτο διαδοχικό καλοκαίρι που το μέλλον του Χάρι Κέιν αποτελεί αντικείμενο ρεπορτάζ και διαρκών συζητήσεων και εκτιμήσεων. Υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη το 2021, όταν η Μάντσεστερ Σίτι φλέρταρε έντονα με την υπογραφή του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας. Όμως τότε η προσφορά της δεν κρίθηκε επαρκής για να κλείσει ο παίκτης. Τώρα είναι η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ, που φέρεται έτοιμη να προσπαθήσει να τον ένταξει στο δυναμικό της.

Ο 29χρονος στράικερ ήταν στη μεταγραφική λίστα της Γιουνάιτεντ από τότε που ήταν προπονητής της ο Νορβηγός Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αλλά τώρα και ενώ ο έμπειρος επιθετικός πλησιάζει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Τότεναμ η προοπτική του Ολντ Τράφορντ δείχνει πιο λογική. Αν και δεν υπάρχει καμία επιθυμία από τους ανθρώπους της Τότεναμ να πουλήσουν τον Κέιν υπάρχει το επιχείρημα πως προλαβαίνουν ακόμα να καρπωθούν χρήματα από μία ενδεχόμενη μεταγραφή του. Αυτό θα βοηθούσε στο να μπει κεφάλαιο στην ομάδα για νέες προσθήκες και ενώ δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Τότεναμ θα έχει τα έσοδα του Champions League για την επόμενη σεζόν.

Το ερώτημα είναι το εξής: ο Ντάνιελ Λέβι θα θέσει τιμή αποχώρησης του Κέιν στα 100 και πλέον εκατομμύρια ή θα τον κρατήσει και θα κινδυνεύσει φυσικά να τον χάσει χωρίς να πάρει τίποτα το 2024;

image

Ο εκλεκτός του Τεν Χαγκ

Άνθρωποι κοντά στη διοίκηση της Γιουνάιτεντ τονίζουν πως ο Έρικ Τεν Χαγκ έχει τον Κέιν ως μία βασική επιλογή για την ενίσχυση της ομάδας στη θέση του φορ. Το επιτελείο της Γιουνάιτεντ ήδη τον έχει ενημερώσει για το background του παίκτη και τις στατιστικές του αλλά και όλα όσα χρειάζεται.

Ο Κέιν είναι ένας παίκτης που έχει κάνει τα δικά του ρεκόρ σκοραρίσματος στην Αγγλία και ο Τεν Χαγκ θεωρεί πως του ταιριάζει ως παίκτης και στιλ για τη θέση του φορ. Σε επίπεδο Champions League ο Κέιν δεν είχε αγωνιστεί στο 2-3 τη σεζόν που η Τότεναμ απέκλεισε τον Άγιαξ του Τεν Χαγκ.

Οι συνεργάτες του του έχουν δώσει πληροφορίες για τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του Κέιν. Όπως τόνισε μια πηγή κοντά στον σύλλογο: «Πολλοί άνθρωποι στην ομάδα θα ήθελαν να τον δουν με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ». Υπάρχει ήδη διεργασία για να φανεί εάν μία τέτοια μεταγραφή θα είναι εφικτή ή όχι.

Η Γιουνάιτεντ έχοντας βιώσει την υπόθεση Ντε Γιόνγκ δεν θέλει να τραβηχτεί σε μία νέα μεταγραφική... ταλαιπωρία. Έχοντας συμφωνήσει με τη Μπαρτσελόνα μετά δυσκολεύτηκε πολύ λόγω του παίκτη. Εδώ τα πράγματα όμως ενδεχομένως να είναι αλλιώς με τη Γιουνάιτεντ να θεωρεί πως θα βρει πρόσφορο έδαφος εάν απευθυνθεί στον Κέιν.

image

Οι σκέψεις Κέιν και Τότεναμ

Ο Κέιν ιδανικά θα ήθελε να οδηγήσει την Τότεναμ στις θέσεις του Champions League. Θέλει να δείξει ξανά πως είναι ο ηγέτης της. Το μέλλον του και το τι θα συμβεί με την καριέρα του μπορεί να περιμένει μέχρι το τέλος της σεζόν όταν η εικόνα για όλα τα δεδομένα θα είναι πιο ξεκάθαρη. Δεν έχει αποκλειστεί το να κλείσει με νέο συμβόλαιο στην Τότεναμ. Ο ίδιος παραμένει ανοιχτός σε αυτό και ενώ είχε γίνει μία σχετική προσπάθεια μετά την απόπειρα της Σίτι να τον κάνει δικό της.

Η Γιουνάιτεντ ποντάρει στο ότι η προοπτική της ομάδας εντός και εκτός Αγγλίας και η πορεία του Τεν Χαγκ μπορούν να πείσουν τον παίκτη. Μπορεί να ξοδέψει χρήματα για τον παίκτη και ενώ η ομάδα έχει και μία πιστωτική διευκόλυνση της τάξεως των 300 εκατ. λιρών για χρήματα.

Ο Τεν Χαγκ, όπως φάνηκε και από την απόκτηση του Κασεμίρο από τη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα deal 70 εκατομμυρίων λιρών, δεν θα διστάσει να προτείνει πολυδάπανες μεταγραφές για να προσδώσει ποιότητα στην ομάδα του. Η δυσκολία θα έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση με την Τότεναμ. Ο Λέβι δεν φαίνεται να έχει βγάλει πωλητήριο για τον Κέιν ούτε το ποσό με το οποίο παραχωρείται.

Στο παρελθόν η Γιουνάιτεντ έχει δυσκολευτεί πολύ με διαπραγματεύσεις. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις δυσκολίες με τον Μπερμπάτοφ το 2008. Ο Λέβι δυσκολεύεται με το γεγονός ότι ο Κέιν μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Υπάρχει και το παράδειγμα του Έρικσεν που είχε πουληθεί στην Ίντερ με 16.9 εκατομμύρια λίρες. Τότε βέβαια ο Λέβι ήταν ανοιχτός στην πώληση του διεθνούς Δανού. Τώρα ο Λέβι είναι πιο πιεσμένος από ποτέ και μετά τα όσα έγιναν και με τον Κόντε.

image

Οι εναλλακτικές της Γιουνάιτεντ και του Κέιν

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η τιμωρία του Φάμπιο Παράτιτσι, του στελέχους της ομάδας. Ο Παράτιτσι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 30 μηνών από το ιταλικό ποδόσφαιρο μετά τα όσα βγήκαν στη φόρα με τη Γιουβέντους. Η Τότεναμ από μέρους της έκανε γνωστό πως θα ζητήσει διευκρινίσεις από τη FIFA για το θέμα αυτό.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο υπάρχει η άποψη πως εάν πουληθεί ο Κέιν θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό η εικόνα της Τότεναμ και το πρεστίζ της. Υπάρχουν καλά ενημερωμένοι άνθρωποι στον χώρο που θεωρούν πως ο Λέβι δεν θα πουλήσει τον Κέιν ότι κρούση και να του έρθει.

Αυτό προσπαθεί να καταλάβει η Γιουνάιτεντ. Αυτή τη στιγμή αξιολογεί διάφορες επιλογές. Έχει στο στόχαστρό της και τον Οσιμέν της Νάπολι, τον Ράμος της Μπενφίκα και τον Φέργκιουσον της Μπράιτον. Ανάλογα με το πώς θα πάνε αυτές οι υποθέσεις θα φανεί μετά το τι θα γίνει με τον Κέιν. Ο Φέργκιουσον πάντως θα κλείσει με νέο συμβόλαιο στη Μπράιτον.

Η Μπάγερν Μονάχου ήθελε τον Κέιν αλλά είναι αβέβαιο εάν θέλει να φύγει από την Αγγλία. Ο Κέιν με 204 γκολ στη Premier μπορεί να φτάσει τον Σίρερ των 260 τερμάτων. Η Τσέλσι από την άλλη επίσης θέλει φορ. Όμως η σχέση με την Τότεναμ είναι εχθρική. Ο Λέβι δεν θα έδινε ποτέ τον Κέιν εκεί και ο ίδιος διεθνής φορ δεν θα σκεφτόταν να πάει για να μην κάνει κακό στους Spurs. Επίσης η Τσέλσι θα χρειαστεί να κερδίσει το Champions League εάν θέλει να παίζει εκεί του χρόνου.

Για τους Spurs, υπάρχει μια ομοιότητα με εκείνο το καλοκαίρι του 2021, όταν επίσης ήταν σε αναζήτηση νέου προπονητή. Ο ρόλος του Κέιν στην ομάδα ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Εάν ο Κέιν πρόκειται να φύγει από την Τότεναμ, είναι αποφασισμένος να το κάνει με τον πλέον σωστό τρόπο. Η αγάπη του για τον σύλλογο είναι ξεκάθαρη. Ο ίδιος είναι χαλαρός για το μέλλον του. Το βασικό του ζητούμενο είναι να τελειώσει τη σεζόν με τόσο το δυνατόν πιο καλή εικόνα και καλά αποτελέσματα στην Τότεναμ.

Loading...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image