Είδαμε το ιταλικό ντέρμπι Μίλαν - Νάπολι και πανηγυρίσαμε με μακαρονάδες

Είδαμε το ιταλικό ντέρμπι Μίλαν - Νάπολι και πανηγυρίσαμε με μακαρονάδες

Ματς Champions League και Mailo’s The Pasta Project από τη Wolt ήταν τελικά ο καλύτερος συνδυασμός.

Η ομάδα της Νάπολι φέτος πετάει «φωτιές». Τα παιδιά του «Μαραντόνα» ετοιμάζονται να σηκώσουν το πρωτάθλημα στην Ιταλία, αλλά δεν τους φτάνει μόνο αυτό. Θέλουν περισσότερα. Η όρεξή τους έχει ανοίξει και επιδιώκουν να κερδίσουν και το Champions League. Το βράδυ της Τετάρτης 12 Απριλίου, λοιπόν, οι Ναπολιτάνοι παρατάχθηκαν στο στάδιο Σαν Σίρο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη Μίλαν στο πρώτο ματς των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η όρεξη βέβαια δεν είχε ανοίξει μόνο στους παίκτες Νάπολι. Βλέπεις, κάθε φορά που το ρολόι δείχνει λίγο μετά τις 21:00, μία είναι η ερώτηση που επικρατεί στα γραφεία του Gazzetta: «τι θα φάμε;». Πώς θα ήταν δυνατόν να παρακολουθήσουμε και να γράψουμε για έναν αγώνα Champions League με άδειο στομάχι;

....

Ιταλικό ντέρμπι στο Μιλάνο. Η συγκυρία ήταν τέλεια. Η βραδιά είχε φτιαχτεί για ζυμαρικά. Όχι, όμως, όποια κι όποια. Έπρεπε να επιλέξουμε ένα ιταλικό αντάξιο βραδιάς Champions League, γι’ αυτό και το Mailo’s The Pasta Project, που παντρεύει το street food με την υψηλή γαστρονομία γεννώντας μακαρονάδες υψηλής τεχνικής με έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, ήταν μονόδρομος.

Η παραγγελία έφυγε αμέσως μέσω του app της Wolt (κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι τα Mailo’s θα τα βρεις αποκλειστικά στη Wolt) και μερικά λεπτά πριν τη σέντρα του αγώνα οι λαχταριστές μακαρονάδες είχαν ήδη φτάσει στα γραφεία μας.

image

Το καλύτερο street food για να παρακολουθήσεις αγώνα Champions League

Με πληθώρα επιλογών σε ζυμαρικά όπως rigatoni, campanelle, ή casarecce, αλλά και γεύσεων που τρελαίνουν κάθε ουρανίσκο όπως το Truffle Mushrooms με άγρια μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας και λάδι λευκής τρούφας, το Beef Ragu με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά, αλλά το Parmesan Chicken για τους λάτρεις του κοτόπουλου με κρέμα παρμεζάνας, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν, αλλά και ακόμη εφτά διαφορετικές φρέσκιες σάλτσες κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος.

Μαζί με τη σέντρα του Μίλαν – Νάπολι ξεκίνησε και η δική μας «μάχη». Τα φρέσκα ζυμαρικά των Mailo's απλώθηκαν στο γραφείο και σχεδόν ταυτόχρονα όλη η ομάδα του Gazzetta σηκώθηκε για να τα φωτογραφήσει και να τα δοκιμάσει. Το πρώτο «ΩΩΩ» ακούστηκε στο πρώτο λεπτό, μιας και ο φοβερός και τρομερός Χβίτσα Κβαρατσχέλια πήγε να «παγώσει» το Σαν Σίρο.

....

Το γκολ της Μίλαν απογείωσε τη βραδιά

Για να μην παγώσουν, όμως, οι μακαρονάδες μας καθίσαμε στις θέσεις μας και πέσαμε με τα μούτρα στα ζυμαρικά. Οι περισσότεροι ήταν με τo μέρος της Μίλαν, την οποία ήθελαν να δουν και πάλι να ζει τις παλιές της δόξες. Και οι ροσονέρι τους δικαίωσαν. Στο 40' ο Μπραχίμ Ντίαθ «άδειασε» δύο αντιπάλους του και έφυγε στην αντεπίθεση. Την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την πάσα στον Λεάο, εκείνος με τη μία άλλαξε τη μπάλα στον Ισμαέλ Μπενασέρ, που με ένα σουτ-κεραυνό άνοιξε το σκορ και μας έκανε να σηκωθούμε από καναπέδες, καρέκλες, γραφεία και να πανηγυρίσουμε!

....

Για καλή μας τύχη οι μακαρονάδες Mailo’s δεν έφυγαν από τα χέρια μας κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να τις απολαύσουμε μέχρι τέλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τόσο χορταστικές που ακόμη και πιο «καλοφαγάδες» συντάκτες, δεν ήθελαν τίποτε άλλο! Ίσως, βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, κάποιοι να ήθελαν να βάλει ένα γκολ και η Νάπολι, αλλά η μεγάλη Μίλαν δεν τους έκανε το χατίρι. Παίζοντας σπουδαία άμυνα στο δεύτερο μέρος, κράτησε στο μηδέν την πρωτοπόρο της Ιταλίας και έτσι θα ταξιδέψει μέχρι τον νότο για το δεύτερο παιχνίδι, έχοντας το πάνω χέρι.

Οι Μιλανέζοι γνωρίζουν από τώρα πως με τις κατάλληλες επιλογές στο δεύτερο ματς, θα καταφέρουν να βρεθούν στα ημιτελικά του Champions League. Εμείς πάντως τις δικές μας επιλογές τις έχουμε κάνει ήδη για τα επόμενα παιχνίδια. Οι τέλειες μακαρονάδες των Mailo's άλλωστε φάνηκε πως είναι ο καλύτερος συνδυασμός για βραδιές ποδοσφαίρου.

....

Αν θες να το ζήσεις κι εσύ με την παρέα σου όπως εμείς στο Gazzetta, τότε μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική μακαρονάδα στο κόκκινο Mailo’s CUP σε κάποιο από τα 26 κατάστηματα Mailo's, στην άνεση του σπιτιού σου ή ακόμα και στο γραφείο με delivery αποκλειστικά μέσω Wolt! Μάλιστα, αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη ούτε τη Wolt ούτε τα Mailo’s, σου έχουμε την ιδανική ευκαιρία. Με τον κωδικό GETMAILOS5 θα έχεις έκπτωση 5 ευρώ στην πρώτη σου παραγγελία.

Όπως λένε και τα Mailo's: Made with Love and Pasta! Aκολούθησέ τα σε Instagram και Tik Tok.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

image