Σάντσες: Ένας πιστός «στρατιώτης» στις υπηρεσίες του «στρατηγού» Ιβάν

Σάντσες: Ένας πιστός «στρατιώτης» στις υπηρεσίες του «στρατηγού» Ιβάν

«Για μένα δεν είναι έκπληξη. Ο Σάντσες είναι ένας παίκτης που έχει να παίξει τρεις μήνες αλλά μπορεί να προσφέρει. Ένα παιδί που είναι χαμηλού προφίλ, εργατικό, χρήσιμο, είτε παίζει ο Σάντσες, είτε δεν παίζει ο τρόπος της δουλειάς του είναι τέτοιος που πάντα ξέρουμε πως όταν στηριχθούμε θα μας δώσει αυτό που θέλουμε. Είχε ξεκινήσει τη χρονιά. Δεν με εκπλήσσει η απόδοση του, αυτός είναι ο Φακούντο», αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απάντησε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο σχετικά με την πολύ καλή απόδοση του Φακούντο Σάντσες στα δύο παιχνίδι με τον Άρη και τους «ερυθρόλευκους» και αν εκείνον τον εξέπληξε αυτόν.

bwin sponsored

Η αποθέωση αυτή, γιατί περί τέτοιας πρόκειται, από τον προπονητή του και ειδικά από έναν άνθρωπο, όπως ο Σέρβος τεχνικός των «πρασίνων», που είναι πολύ μετρημένος στα λόγια του, σημαίνει πάρα πολλά για την αξία που έχει ο ίδιος ο Αργεντινός δεξιός οπισθοφύλακας για την ομάδα.

Ο Φακούντο Σάντσες είναι μία σημαντική μονάδα για το «τριφύλλι». Σ' ένα σύνολο παικτών υπάρχουν διαφορετικοί ρόλοι κι αυτό που το κάνει να λειτουργεί αρμονικά είναι ο καθένας να επιτελεί τέλεια τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Δεν χρειάζεται όλοι να είναι Αϊτόρ, δεν χρειάζεται όλοι να είναι Ρούμπεν, ο καθένας έχει μία δουλειά να κάνει.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο 33χρονος Αργεντινός έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Επειδή επιτελεί τον ρόλο του στον απόλυτο βαθμό και δίνει ακριβώς ότι του ζητάει η ομάδα και ο προπονητής του.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Ο υπομονετικός Σάντσες είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεται ο Παναθηναϊκός

Ένα από τα βασικά πράγματα που κερδίζουν οι «πράσινοι» από την ύπαρξη του Φακούντο Σάντσες στο ρόστερ τους είναι το γεγονός πως είναι πάντα διαθέσιμος όποτε τον χρειάζεται η ομάδα και για ό,τι δουλειά κι αν είναι αυτή.

Μπορεί να μην είχε ποτέ την φανέλα βασικού σπίτι του στις τρεις σεζόν που βρίσκεται στο «τριφύλλι», ωστόσο δεν ήταν λίγες οι περίοδοι που μπήκε στην ομάδα, επειδή ο εκάστοτε συμπαίκτης του, που βρισκόταν μπροστά του στην ιεραρχία, είτε είχε κάρτες, είτε είχε τραυματιστεί, είτε ήταν ντεφορμέ κι εκείνος άρπαξε την ευκαιρία, τα πήγε καλά κι έμεινε στην ενδεκάδα για αρκετά παιχνίδια.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα παίκτη, ο οποίος είναι πρόθυμος να παλεύει κάθε μέρα για την θέση του. Να έχεις έναν παίκτη που αποδέχεται ότι ο συναγωνιστής του μπορεί να προηγείται εκείνου στα «κιτάπια» του προπονητή για μία περίοδο. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο συγκεκριμένος παίκτης, όταν περνά την διαδικασία αυτή, παραμένει θετική επιρροή για τα αποδυτήρια.

Κάτι που δεν είναι ούτε συχνό ούτε απλό, αφού η πιο συνηθισμένη γκρίνια που δημιουργείται στα αποδυτήρια μιας ομάδας από έναν παίκτη είναι το «γιατί δεν παίζω εγώ και παίζει εκείνος». Κάτι που φυσικά μπορεί να έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία του και κατ' επέκταση στην απόδοσή του σε προπονήσεις κλπ.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Ο Σάντσες ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία και τα θέλω του Γιοβάνοβιτς

Ένα άλλο θετικό που «κουβαλά» ο 33χρονος Αργεντινός είναι πως έχει άριστη τακτική γνώση του παιχνιδιού και κατανοεί με μεγάλη ευκολία τις τακτικές κατευθύνσεις του αγωνιστικού πλάνου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τα όσα εκείνος ζητάει απ' αυτόν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι εμφανίσεις του, όταν αγωνίζεται, δεν είναι τόσο εντυπωσιακές, είναι όμως... to the point στο πλάνο που έχει καταστρώσει ο Σέρβος τεχνικός.

Μεγάλο του προσόν η αμυντική του συμπεριφορά και το γεγονός πως προτιμάει να πράξει το απλό, παρά να κάνει κάποιος λάθος προσπαθώντας μία πιο σύνθετη ενέργεια. Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και την αυταπάρνηση και το πάθος που δείχνει όταν αγωνίζεται, στοιχεία που τον κάνουν εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή, ειδικά για αγώνες που είναι ντέρμπι.

Αν ανακαλέσετε στην μνήμη σας τα παιχνίδια που έχει ξεχωρίσει, είναι όλα υψηλής δυσκολίας, όπως έκανε άλλωστε και πρόσφατα στα δύο τελευταία ματς με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, που μπήκε να καλύψει το κενό του Κώτσιρα και ήταν εξαιρετικός.

Μπόνους σε όλα αυτά είναι και η ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, παρά τα μόλις 176 εκατοστά ύψους που έχει, η οποία, πέρα από λύσεις στην άμυνα, δίνει και κάποιες λύσεις στην επίθεση μία στο τόσο, όπως έκανε φέτος με την Λαμία στο 0-2 του πρώτου γύρου.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Η ικανότητα του Σάντσες να δίνει λύσεις σε περισσότερες από μία θέσεις

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του Αργεντινού είναι η δυνατότητά του να αγωνίζεται σε περισσότερες από μία θέσεις. Μπορεί η φυσική του να είναι εκείνη του δεξιού μπακ, ωστόσο ο Σάντσες μπορεί να αγωνιστεί και στην αριστερή πλευρά χωρίς δυσκολία.

Όμως δεν σταματά εκεί. Η ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι και η καλή του συμπεριφορά στο τακτικό και αμυντικό κομμάτι τον βοηθούν να μπορεί να σταθεί και ως στόπερ σε τριάδα ή σε περίπτωση ανάγκης ακόμη και σε δίδυμο.

Επιπροσθέτως, όπως πολλοί δεξιοί μπακ, μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος, αλλά προφανώς με αμυντικό προσανατολισμό και όχι τύπου Πέρεθ, που συμβάλλει τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του. Με την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή έχοντας πάντα ως πρώτη έννοια του να βοηθάει στην άμυνα με τις επιστροφές του, μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ, πάντα βέβαια σε παιχνίδια ειδικών συνθηκών.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!