Πέτρος Μάνταλος: Ο δυνατός game changer του Αλμέιδα

Πέτρος Μάνταλος: Ο δυνατός game changer του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
sponsored by

Από το 2014, όταν και πρωτοφόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, μέχρι σήμερα, ο Πέτρος Μάνταλος έχει ζήσει πολλά με την ΑΕΚ. Και καλές στιγμές, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου το 2018, αλλά και άσχημες, όπως οι δύο ρήξεις χιαστού που υπέστη. Σοβαροί τραυματισμοί που δεν τον έβαλαν κάτω, αλλά αντίθετα τον πείσμωσαν για να επιστρέψει δριμύτερος. Όλα αυτά τα χρόνια είχε επίσης εισπράξει κατά καιρούς και αρκετή κριτική. Ωστόσο, ποτέ δεν λύγισε στις όποιες δυσκολίες και να συναντούσε.

bwin sponsored

Ο 31χρονος Έλληνας διεθνής χαφ βρέθηκε το καλοκαίρι κοντά στην έξοδο από την ΑΕΚ, αλλά έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει. Άλλωστε, κακά τα ψέματα, η τεχνική του κατάρτιση και η ποιότητα που τον συνοδεύει ήταν απαραίτητα χαρακτηριστικά για την ομάδα που θα έχτιζε ο Ματίας Αλμέιδα. Δεν περνάνε όλοι με τέτοια ευκολία την μπαλιά που έβγαλε ο Μάνταλος στον Αραούχο για να βρει η ΑΕΚ το γκολ της μεγάλης νίκης στην Τούμπα, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει ότι αποτελεί ένα από τα βαριά «χαρτιά» του «Πελάδο» για να ξεκλειδώνει τα ματς από τον πάγκο.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Τρεις φορές ήρθε από τον πάγκο και έδωσε λύση

Με το ματς στο 0-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Αλμέιδα στοχεύοντας στη νίκη και μόνο έριξε στο παιχνίδι τον Μάνταλο και εκείνος εννιά λεπτά αργότερα με αυτήν την πανέξυπνη ασίστ έκανε τη μισή δουλειά πριν ο Αραούχο τελειώσει με άψογο τρόπο τη φάση στα δίχτυα του Κοτάρσκι. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί άλλες δύο φορές μέσα στη σεζόν, με τον 31χρονο Έλληνα μεσοεπιθετικό να πιστοποιεί τον ρόλο ενός εξαιρετικού game changer.

Στη Νίκαια, με την ΑΕΚ να ψάχνει την ανατροπή απέναντι στον Ιωνικό σε μια περίοδο που δεν την έπαιρνε να αφήσει βαθμούς για το κυνήγι της κορυφής, ο Μάνταλος μπήκε στο παιχνίδι και στις καθυστερήσεις πέρασε εκείνη την εξαιρετική πάσα στον Τσούμπερ για να αποδράσει η Ένωση με το διπλό. Μερικούς μήνες πριν, στο δεύτερο παιχνίδι στην OPAP Arena, με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο να είναι «κολλημένο» στο 0-0, ο Μάνταλος έχοντας περάσει ως αλλαγή, κέρδισε με την κίνησή του στην περιοχή το πέναλτι στην ανατροπή από τον Μαυρομμάτη για να το μετατρέψει σε γκολ ο Άμραμπατ και η ΑΕΚ να πάρει και εκείνο το απόγευμα τους τρεις βαθμούς.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Ο νέος ρόλος τη φετινή σεζόν του ταιριάζει

Είναι εμφανές ότι και με τη συμβολή του Ματίας Αλμέιδα, ο Μάνταλος νιώθει άνετα με τον νέο ρόλο που έχει στην ΑΕΚ. Αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει πολύ καλά πως να αξιοποιεί και να παίρνει το απόλυτο από κάθε παίκτη του, κάτι που αποτελεί την ισχυρή βάση του δυνατού γκρουπ που έχει χτίσει εντός των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων. Με τους παίκτες του να αφομοιώνουν τις τέσσερις βασικές αρχές της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας. Την αυτοθυσία, την αγάπη, την ένωση και το πάθος. Ο Μάνταλος παρότι τη φετινή σεζόν δεν δέχθηκε να βρίσκεται μέσα στους αρχηγούς, παραχωρώντας το περβραχιόνιο, παραμένει μια σημαντική παρουσία εντός των αποδυτηρίων. Κάτι που φαίνεται και στις δηλώσεις του νέου αρχηγού Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος πάντα όταν του δίνεται η ευκαιρία τονίζει ότι ο πραγματικός αρχηγός της ομάδας παραμένει ο Μάνταλος.

«Είναι αλήθεια ότι εγώ είτε είμαι, είτε δεν είμαι αρχηγός, ξέρω πως αρχηγός είναι ο Πέτρος. Με έχει βοηθήσει πολύ, βοηθάει τα παιδιά στα αποδυτήρια. Του ζητάω συμβουλές κι εγώ. Θα προτιμούσα να είχα πάρει το περιβραχιόνιο με διαφορετικό τρόπο και όχι να αρνηθεί ο Πέτρος να είναι ο αρχηγός για φέτος, αλλά αυτό που προσπάθησα το καλοκαίρι ήταν να τον μεταπείσω. Από τη στιγμή που δεν ήθελε, για μένα το περιβραχιόνιο δεν είναι καθόλου βάρος. Αποτελεί μια ικανοποίηση να το φοράω. Ελπίζω το καλοκαίρι να τον πείσω να το ξαναφορέσει του χρόνου», είχε αναφέρει ο «Τσίνο» στην πρόσφατη συνέντευξη που είχε δώσει στο Studio 21 και στους Γιώργο Τσακίρη και Άκη Γεωργίου.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Μελισσανίδης σε Μάνταλο: «Πέτρο το διπλό, εντολή»

Ένα περιστατικό που αξίζει να σημειωθεί, είναι η συνομιλία που είχε ο Μάνταλος με τον Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είχε πάει στο προπονητικό κέντρο για να παρακολουθήσει την τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Θεσσαλονίκη με το αφεντικό της Ένωσης να τα λέει για λίγο με τον 31χρονο Έλληνα διεθνή χαφ.

Αφού χαιρετήθηκαν, ο Μελισσανίδης απευθυνόμενος στον Μάνταλο του κατέστησε σαφές πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς στην Τούμπα για τη μάχη του τίτλου. «Πέτρο το διπλό», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, με τον Μάνταλο να κάνει ένα καταφατικό νεύμα και τον Μελισσανίδη να προσθέτει: «Εντολή». Ο Μάνταλος χαιρέτησε με στρατιωτικό τρόπο και πήγε να γευματίσει με τους συμπαίκτες του πριν αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, με την ΑΕΚ να επιστρέφει από τη Θεσσαλονίκη με μια σημαντική νίκη και τον Μάνταλο να βρίσκεται μέσα στους πρωταγωνιστές.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

@Photo credits: INTIME