Τα λιοντάρια της Φορταλέζα ονειρεύονται ξανά!

Τα λιοντάρια της Φορταλέζα ονειρεύονται ξανά!

Μια συνεργασία - σταθμός και η Φορταλέζα έχει πλέον έναν πανίσχυρο συμπαίκτη. Παρέα με τη novibet, ευελπιστεί να γράψει νέες σελίδες δόξας στην πολύχρονη ιστορία της.

Ένα από τα πιο τρυφερά ποιήματα του Βραζιλιάνου γητευτή των λέξεων, Μπράουλιο Μπέσα, έχει τίτλο «Να ονειρεύεσαι». Στο πρώτο τετράστιχο του ποιήματος περιλαμβάνεται και όλη η ουσία αυτής της ξεχωριστής, μαγικής, απαραίτητης ανθρώπινης κατάστασης.

«Το να ονειρεύεσαι είναι ρήμα, είναι να ακολουθείς, είναι να σκέφτεσαι, είναι να εμπνέεις, είναι να πιέζεις, να επιμένεις, να παλεύεις, να ιδρώνεις» αναφέρει ο ποιητής από το Σεαρά, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να σκέφτεται την ομάδα της καρδιάς του, την Φορταλέζα, καθώς έγραφε αυτούς τους στίχους. Μια ομάδα με ιστορία ενός αιώνα, με όνειρα, φιλοδοξίες, μια ισχυρή βάση και το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον. Ενας παραδοσιακός σύλλογος, που όταν έπεφτε, ήξερε τον τρόπο να σηκωθεί. Ενας σύλλογος που δεν έχασε ποτέ τη φιλοδοξία του, την πίστη, παρά μόνο έβλεπε μπροστά.

Στη χώρα, όπου η μπάλα είναι τρόπος ζωής και το ποδόσφαιρο λατρεύεται σαν θεότητα, η novibet έγινε η πρώτη 100% ελληνικών συμφερόντων Gametech εταιρεία που έκανε την εμφάνισή της. Παράλληλα, είναι πλέον ο Μέγας Χορηγός της Φορταλέζα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σε μία ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου. Μια νέα εποχή αρχίζει, η μπάλα στη σέντρα και οι χιλιάδες οπαδοί της έτοιμοι να ζήσουν ξανά στιγμές δόξας...

image

Φορταλέζα, τα μεγάλα όνειρα του Βασιλιά των Λιονταριών

Γιατί τα 104 χρόνια ιστορίας του Rei Leão do Brasil (ο Βασιλιάς των Λιονταριών της Βραζιλίας) είναι γεμάτα όνειρα, ξεχωριστές επιτυχίες, απογοητεύσεις που πείσμωσαν και, κυρίως, ανθρώπους που ενέπνευσαν, επέμειναν, πάλεψαν και ίδρωσαν.

Πρώτος και καλύτερος ο Άλσιδες Σάντος, επιχειρηματίας, έμπορος και ποδοσφαιριστής, ο οποίος έφερε στην πολιτεία της Σεαρά την πρώτη μπάλα αποκλειστικά φτιαγμένη για ποδόσφαιρο, την οποία είχε αγοράσει σε ένα από τα ταξίδια του στην Αγγλία.

Αρχικά, τον Μάιο του 1915, ίδρυσε την Stella Foot-Ball Club, εμπνευσμένος από το Ινστιτούτο Stella (σημαίνει αστέρι στα ιταλικά) της Ελβετίας, στο οποίο και φοίτησε. Ο σύλλογος, τον οποίο αποτελούσαν ο ίδιος και φίλοι του από την αριστοκρατία της περιοχής, δεν ευδοκίμησε, αλλά τον βοήθησε να μάθει από τα λάθη του και να βάλει τις στέρεες βάσεις για το μεγάλο «παιδί» του: Στις 18 Οκτωβρίου του 1918, ίδρυσε τη Fortaleza Sporting Club, τα χρώματα της οποίας ήταν κόκκινο, μπλε και άσπρο.

Εμπνευσμένα από την γαλλική σημαία, αφού ο ίδιος είχε ζήσει για χρόνια στην χώρα, αλλά και η Φορταλέζα είχε πολύ δυνατές επιρροές από την γαλλική «Belle Époque». Το νερό είχε μπει στο αυλάκι.

image

Η εκτόξευση: Από την τρίτη κατηγορία στο Copa Libertadores

Η παραθαλάσσια Φορταλέζα, πρωτεύουσα της Σεαρά, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας και η έκτη σε πληθυσμό, με πάνω από οκτώ εκατομμύρια κατοίκους. Καμαρώνει για τις παραλίες της, για την βιομηχανία της και, βεβαίως, για την ποδοσφαιρική της ομάδα, η οποία έχει κατακτήσει 45 πολιτειακούς τίτλους και διατηρεί μέχρι σήμερα το καλύτερο αήττητο σερί στα ντέρμπι με την Σεαρά: 16 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα, από τον Ιούλιο του 1999 έως τον Ιούλιο του 2001.

Την δεκαετία του ‘70, ανταποκρινόμενη στη δίψα του κόσμου, μετακόμισε από το (πιο) μικρό γήπεδο της στο αχανές «Εστάντιο Αντεράλντο Πλάσιντο Καστέλο», χωρητικότητας 65 χιλιάδων θέσεων, το οποίο ανακαινίστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και πλέον φέρει το όνομα «Arena Castelão».

Η Φορταλέζα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ομάδες της χώρας, παρ’ ότι δεν έχει στις βιτρίνες της κάποιον εθνικό τίτλο. Το 1982, μάλιστα, έγινε μια από τις πρώτες ομάδες στην Βραζιλία που έβαλε χορηγό στη φανέλα (την κατασκευαστική «Engri Engenharia»), ενώ το 2016 δημιούργησε την δική της αθλητική εταιρεία, την «Leão 1918». Όπου «Leão» το παρατσούκλι της ομάδας: Λιοντάρια, επειδή η πρώτη έδρα της ομάδας βρισκόταν κοντά στην Πλατεία των Λιονταριών, στο κέντρο της πόλης.

Τα Λιοντάρια, όμως, πέρασαν και δύσκολες στιγμές στην διάρκεια της ένδοξης ιστορίας τους. Έφτασαν, μάλιστα, σε σημείο να κατρακυλήσουν μέχρι την τρίτη κατηγορία, να μείνουν για οκτώ χρόνια εκεί, κινδυνεύοντας μάλιστα να βρεθούν ακόμα και στην τέταρτη. Μια ιστορική απογοήτευση που, όμως, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την εκτόξευση του συλλόγου.

Εικόνα από την παρουσίαση

Μέσα σε λίγα χρόνια και χάρη στην άριστη διοικητική διαχείριση, αναμφίβολα μια από τις κορυφαίες στη Νότια Αμερική, η Φορταλέζα βρέθηκε από την τρίτη κατηγορία στη δεύτερη (οδηγός ο τερματοφύλακας – θρύλος και πλέον εξαίρετος προπονητής Ροζέριο Σένι), όπου και πανηγύρισε την άνοδο ως πρωταθλήτρια, μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου και, κυρίως, την τέταρτη θέση του Brasileirao. Και από εκεί, βεβαίως, στο… Champions League της Νότιας Αμερικής, το Copa Libertadores, για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Αποκατέστησε έτσι και μια ιστορική αδικία, αφού το 1969, ως δευτεραθλήτρια του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, έπρεπε να είχε λάβει μέρος στην διοργάνωση. Δεν το έκανε, όμως, γιατί το Copa Libertadores ξεκίνησε πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος στην Βραζιλία, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι της χώρας της σάμπα και του καφέ να μην πάρουν μέρους στη διοργάνωση εκείνη την χρονιά!

53 χρόνια μετά, με προπονητή μάλιστα έναν Αργεντινό, τον θιασώτη του θεαματικού ποδοσφαίρου Χουάν Πάμπλο Βοϊβόντα, η Φορταλέζα έδωσε το παρών εκεί όπου φιλοδοξεί να καθιερωθεί και, μάλιστα, έφτασε με το «καλημέρα» στην φάση των «16», κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία ομάδα από την πολιτεία της Σεαρά μέχρι τοτε.

Και το έκανε στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις (ξοδεύω μόνο όσα βγάζω), ούσα ο δεύτερος σύλλογος με το μικρότερο χρέος σε όλη την χώρα και αφού φρόντισε να ανακαινίσει γήπεδο και προπονητικές εγκαταστάσεις, ούσα υπόδειγμα με την λειτουργία της και όχι μόνο στο ανδρικό ποδοσφαιρικό τμήμα.

Tα λιοντάρια της Φορταλέζα με το σήμα της novibet

Έχει κατακτήσει, άλλωστε, τίτλους, με την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, με το ποδόσφαιρο σάλας, με το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, το χόκεϊ με πατίνια, ακόμα και με το σέρφινγκ και την ομάδα Ultimate Fighting Championship! Έχει τίτλους ακόμα και στην ποδηλασία και στο Καρναβάλι, ενώ το 1963, με την Βέρα Μαρία Μπάρος Μάια, πήρε τον τίτλο ομορφιάς «Miss Ceará»!

Οι δυνατότητες του συλλόγου ολοένα και μεγάλωνουν, ο κόσμος διψά γαι επιτυχίες, ενώ το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο είναι απο τα πιο ανταγωνιστικά στον πλανήτη. Η Φορταλέζα καλείται να σταθεί ψηλά και ο πρόεδρός της, Marcelo Paz αποτύπωσε την πραγματικότητα «Μιλώντας για ποδόσφαιρο, φτιάξαμε μια ομάδα στην αρχή της χρονιάς και είμαστε πολύ σίγουροι, χωρίς αμφιβολία, ότι είναι μια ανταγωνιστική ομάδα για όλη τη χρονιά με προϋποθέσεις να δίνει απαντήσεις σε κάθε παιχνίδι, αλλά περιστασιακά μπορεί να κάνει νέες μεταγραφές.

Στόχος μας να φέρουμε χαρά στους οπαδούς μας, να κερδίζουμε αγώνες, να κάνουμε τους πάντες περήφανους και γι' αυτό, πρέπει να έχουμε τους κατάλληλους παίκτες , αλλά σίγουρα η παρουσία της novibet μας βοηθά να είμαστε πιο δυνατοί αυτή τη χρονιά».

image

Novibet και Φορταλέζα στο ίδιο γήπεδο, έτοιμες να γράψουν ιστορία!

Η novibet ανακοίνωσε τη δυναμική της επέκταση στην αγορά της Βραζιλίας και γίνεται η πρώτη 100% ελληνικών συμφερόντων Gametech εταιρεία που εισέρχεται στη χώρα.

Η novibet, που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη από το 2010, τώρα εδραιώνει την παρουσία της στη χώρα, όπου η μπάλα είναι μαγεία και μάλιστα γίνεται συμπαίκτρια με μια από τις πιο σημαντικές ποδοσφαιρικές ομάδες της, τη Φορταλέζα: «Με την πλούσια ιστορία της στον αθλητισμό και την αναγνωρισμένη φήμη της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η Βραζιλία είναι για εμάς μια πολύ στρατηγική αγορά.

Παράλληλα με την έναρξη της δρατηριοποίησής μας στην χώρα, είμαστε πολύ περήφανοι που γινόμαστε μέγας χορηγός της Fortaleza ΕC, μιας από τις πιο ιστορικές ομάδες στη Βραζιλία.

Μέσα από συνεργασίες όπως αυτή με την Fortaleza EC γινόμαστε μέρος της αθλητικής κουλτούρας και στη Βραζιλία, με στόχο να αναδειχθούμε σε έναν από τους βασικότερους υποστηρικτές του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο», σημειώνει ο κ. Ροδόλφος Οντόνι εκ μέρους της novibet.

Οι παίκτες της Φορταλέζα

Για τον πρόεδρο του συλλόγου, Marcelo Paz, η συνεργασία ήρθε στην καταλληλότερη στιγμή για τον σύλλογο, μιας και τη βοηθά να συνεχίζει πιο δυνατά σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή τη συνεργασία, γιατί μας δείχνει ότι η Fortaleza είναι ένας σύλλογος που προσελκύει μεγάλα brands όπως η novibet. Είναι μια χορηγία που θα μας βοηθήσει άμεσα στην καθημερινότητά μας, καθώς οι στόχοι μας για τις επόμενες σεζόν είναι πολύ συγκεκριμένοι και η novibet με αυτή την χορηγία έρχεται να υποστηρίξει και να βελτιώσει την απόδοσή μας.

Όταν μια εταιρεία έρχεται από το εξωτερικό, και βλέπει τη Fortaleza, βλέπει τους οπαδούς μας και λέει: “Αυτός είναι ο σύλλογος στον οποίο θα επενδύσω”, είναι γιατί ξέρει ότι υπάρχει μεγάλη μάζα οπαδών που θα έρθει και ότι θα κάνει αυτό το σήμα να είναι ένα από τα πιο γνωστά στη χώρα μας».

Στη συνεργασία με την ιστορική ομάδα της Βραζιλίας αναφέρθηκε και ο CMO της novibet, Χριστόφορος Μποζατζίδης «Η novibet βλέπει στη Fortaleza μια μεγάλη δύναμη που εκσυγχρονίζεται και καταλαμβάνει όλο και περισσότερο «χώρο» σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα.

Η χώρα (σ.σ. Βραζιλία) είναι μια στρατηγική αθλητική αγορά για εμάς και η Fortaleza επιλέχθηκε να είναι το βήμα μας για την είσοδο στην αγορά, γιατί όπως σας είπα προηγουμένως βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες σε αυτόν τον σύλλογο καθώς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στην περιοχή.

H παρουσίαση της novibet στη φανέλα της Φορταλέζα

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι βλέπουμε επίσης κοινές αξίες μεταξύ της Fortaleza και της novibet, όπως η εστίαση στην καινοτομία και φυσικά η παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας στους ποδοσφαιρικούς φιλάθλους».

Η novibet επενδύει στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής και ανανεώνει συνεχώς την εμπειρία ψυχαγωγίας που προσφέρει ώστε να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών της παγκοσμίως, σε κάθε νέα αγορά στην οποία εισέρχεται.

Με ένα δυναμικό πλάνο επέκτασης, το ελληνικό Gametech brand της novibet που δραστηριοποιείται ήδη σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Μάλτα και Μεξικό, φτάνει τώρα και στη Βραζιλία για να εδραιώσει την ισχυρή του παρουσία στη Λατινική Αμερική, ενώ ακολουθούν άμεσα και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image