Χρόνια πολλά, Αλβάρο Ρεκόμπα: Τσακίρης, Χούτος, Κοντοές και Τσιρίλο μιλούν για τον βιρτουόζο «Κινέζο» (vid)

Χρόνια πολλά, Αλβάρο Ρεκόμπα: Τσακίρης, Χούτος, Κοντοές και Τσιρίλο μιλούν για τον βιρτουόζο «Κινέζο» (vid)

Νότης Χάλαρης

«Για μένα το ποδόσφαιρο είναι ένα χόμπι που κάνω όλη μου τη ζωή. Είτε παίζω στην Ιντερ, είτε στον Πανιώνιο, είτε με τον γιο μου. Θέλω να το ευχαριστιέμαι». Απόλυτα ειλικρινής, ο Αλβάρο Ρεκόμπα κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση για να δείξει μέσα από τις λέξεις πόσο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο για εκείνον.

Ένας Λατινοαμερικανός που κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στην Ευρώπη, τιμώντας και με το παραπάνω τα χρώματα της Ίντερ και αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων ονομάτων που πάτησαν στα ελληνικά γήπεδα φορώντας τη φανέλα του Πανιωνίου. Η ποιότητα περίσσευε μπροστά στο «αγγελικό» αριστερό του πόδι, που σε κάθε επαφή με την μπάλα μοίραζε στιγμές μαγείας πάνω στο χορτάρι.

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός κλείνει σήμερα (17/03) τα 47 χρόνια ζωής και το Gazzetta με τη βοήθεια των Κωνσταντίνου Τσακίρη, Γιάννη Κοντοέ, Λάμπρου Χούτου και Μπρούνο Τσιρίλο, κάνει μία αναδρομή στην αξιοζήλευτη καριέρα του Ουρουγουανού.

image

Ο έρωτας με τη Νασιονάλ που ήρθε από έναν… τσακωμό

Γεννημένος στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ο Αλβάρο Ρεκόμπα είχε αρκετά ερεθίσματα για το ποδόσφαιρο μέσω του πατέρα του.

Στην Ντανούμπιο όπου έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα, ήταν που έλαμψε για πρώτη φορά. Με 62 γκολ σε 58 ματς (!) μέσα σε τρεις χρονιές, η Πενιαρόλ έκανε αμέσως κρούση για τον αποκτήσει με φόντο την προώθησή του στο εξωτερικό σε βάθος χρόνου.

Ο Ρεκόμπα δεν ήθελε να μπλέξει στο θέμα της μεταγραφής και έτσι ανέλαβε να τον εκπροσωπήσει ο μάνατζερ Πάκο Κασάλ, ο οποίος ήρθε σε ρήξη με τους διοικούντες της Πενιαρόλ και μέσα σε λίγα 24ωρα ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός υπέγραψε στη μεγάλη αντίπαλο, Νασιονάλ. Αυτή ήταν και η αφετηρία για μία τεράστια αγάπη που κρατάει μέχρι και σήμερα.

image

Η επένδυση της Ίντερ, ο δανεισμός και τα έντεκα χρόνια στο Μιλάνο

Ο Σάντρο Ματσόλα ήταν ο άνθρωπος… κλειδί για τη μετάβαση του Αλβάρο Ρεκόμπα στην Ευρώπη. Λίγους μήνες μετά τη μεταγραφή του στη Νασιονάλ, ο απολογισμός του άγγιξε τα 30 γκολ σε 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας τον, τότε 21χρονο, ποδοσφαιριστή να γραφτεί στα μπλοκάκια αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Η Ίντερ όμως έγινε η ομάδα που τον γοήτευσε από την αρχή. Με περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ τον έκανε δικό της, βλέποντας μία επένδυση για το μέλλον.

Σε πρώτη φάση ο νεαρός μεσοεπιθετικός έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, κάτι που δεν ήταν εύκολο. Η απόφαση μετά από 1,5 χρόνο ήταν να παραχωρηθεί δανεικός ώστε να πάρει παιχνίδια και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Η Βενέτσια ήταν η… βενζίνη που χρειάστηκε για να πάρει μπρος ο Ρεκόμπα. Δέκα γκολ σε 19 παιχνίδια ήταν αρκετά για να τον επαναφέρουν στο στρατόπεδο της Ίντερ και τον διατηρήσουν για επόμενα οκτώ χρόνια στο δυναμικό της.

Πριν αποχωρήσει πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα UEFA Cup και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ισάριθμων κυπέλλων Ιταλίας, έχοντας συνολικά 72 γκολ, 66 ασίστ σε 261 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

image

Η… ιδέα του Χούτου, ο Εστογιανόφ και η «κυανέρυθρη» βόμβα

Η παρουσία του στην Ίντερ έκλεισε με έναν δανεισμό στην Τορίνο όπου είχε μόλις τρία γκολ και δύο ασίστ σε 24 παιχνίδια. Ο κύκλος του στη Serie A είχε κλείσει και ο ίδιος έψαχνε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, το καλοκαίρι του 2008. Προτάσεις από διάφορα πρωταθλήματα της Ευρώπης έφτασαν στα χέρια του, όμως ένας πολύ καλός του φίλος, του έδωσε μία διαφορετική ιδέα.

Ο λόγος για τον Λάμπρο Χούτο ο οποίος έξι μήνες πριν είχε πάει στον Πανιώνιο από την Ίντερ. Ο διεθνής επιθετικός ανέφερε τον Ιστορικό μεταξύ σοβαρού και… αστείου, φέρνοντας την περίπτωση του στο τραπέζι και κινώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει μία συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Κωνσταντίνο Τσακίρη.

Αν και αρχικά υπήρξε οικονομικό χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, το πρότζεκτ άρεσε αρκετά στον διεθνή μεσοεπιθετικό και με τις ευλογίες του Χούτου, ο Τσακίρης έπεισε να υπογράψει για 1+1 χρόνο και απολαβές που άγγιζαν το 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Οι υπογραφές έπεσαν στο σπίτι του μεγαλομετόχου του Πανιωνίου και τόσο ο ελληνικός αθλητισμός όσο και ο ευρωπαϊκός στάθηκαν αρκετά σε αυτή τη μεταγραφή.

Την ίδια στιγμή, η προσθήκη του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή έφερε και έναν άλλο συμπατριώτη του στη Νέα Σμύρνη. Τον Φαμπιάν Εστογιανόφ ο οποίος πείστηκε να υπογράψει στον Πανιώνιο λόγω της απόκτησης του Ρεκόμπα.

image

Το άδοξο φινάλε και η προπονητική…

Ο τότε 32χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε για συνολικά 1,5 χρόνο στον Πανιώνιο, προσφέροντας κάποιες από στιγμές μαγείας του στους αγωνιστικούς χώρους. Ωστόσο το φινάλε του στον Ιστορικό ήταν κάπως… άδοξο όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος σε συνέντευξη του. «Ήθελα να συνεχίσω στον Πανιώνιο αλλά έφυγα λόγω του προπονητή τότε».

Αναφερόταν στον Εμίλιο Φερέρα ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρεκόμπα, δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον διεθνή μεσοεπιθετικό στα αποδυτήρια.

Έτσι οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν, με τον ίδιο να έχει πέντε γκολ και έξι ασίστ σε 22 παιχνίδια με τη φανέλα του Πανιωνίου. Στη συνέχεια πήρε την απόφαση να επιστρέφει στη χώρα του και την Ντανούμπιο, μέχρι να κλείσει την καριέρα του στη Νασιονάλ.

Στην τελευταία, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια, μόλις κρέμασε τα παπούτσια του έκατσε στον πάγκο της πρώτης ομάδας ως βοηθός προπονητή και αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη ομάδα ως πρώτος κόουτς. Φυσικά, ένας από τους μεγάλους του στόχους είναι να προπονήσει την πρώτη ομάδα και να φτιάξει μία ανάλογη καριέρα με την ποδοσφαιρική και στην προπονητική.

image

Τσακίρης: «Αυτό είναι το story πίσω από τη μεταγραφή του»

Πρόκειται για τον άνθρωπο που το 2006 έκανε ακόμα πιο… αισιόδοξο το μέλλον του Πανιώνιου. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αγόρασε ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της ομάδας και έκανε αρκετές κινήσεις για να βελτιώσει τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης.

Ανάμεσα στις μεγάλες του αποφάσεις ήταν και η μεταγραφή του Αλβάρο Ρεκόμπα, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα του αγωνίστηκε ποτέ στον Πανιώνιο.

- Πείτε μου το μεταγραφικό story πίσω από τη μεταγραφή του Ρεκόμπα;

«Αρχικά ο Χούτος είχε παίξει καταλυτικό ρόλο για αυτή τη μεταγραφή. Η ιδέα του Ρεκόμπα ήρθε από εκείνον. Ήταν φίλοι και μας είχε πει ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθει στον Πανιώνιο αν του μιλούσαμε. Κάπως έτσι μπήκε στον σχεδιασμό. Εκείνος το ξεκίνησε. Ο Ρεκόμπα δεν είχε ατζέντη, είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις μαζί του σε πρώτη φάση, τον είχαμε ρωτήσει με πόσα χρήματα θα ερχόταν στην ομάδα. Μας είπε ένα ποσό, μετά τον φέραμε στην Αθήνα και γνωριστήκαμε. Στο ίδιο μίτινγκ υπογράψαμε κιόλας. Υπάρχει μία φωτογραφία όπου είμαι και 30 κιλά πιο ελαφρύς (γέλια)».

- Στις πρώτες σας κουβέντες πώς έβλεπε την ιδέα να έρθει στον Πανιώνιο;

«Μου είχε δείξει ότι τον ενδιέφερε το project να έρθει στον Πανιώνιο. Δεν ήταν μεγάλος σε ηλικία (32 ετών), οπότε δεν είναι ότι ερχόταν για να κλείσει την καριέρα του. Δεν μπορώ να πω ότι δικαιωθήκαμε από αυτή τη μεταγραφή αγωνιστικά αλλά αυτό δεν μπορείς να το προβλέψεις. Δεν ήταν θέμα διάθεσης. Είχε αρκετούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν, είχε να παίξει καιρό. Είχαμε φέρει και έναν Ιταλό γυμναστή μαζί του για να τον βοηθήσει προσωπικά αλλά τελικά δεν απέδωσε στο γήπεδο όσα θα περιμέναμε. Όμως δεν ήταν από κακή διάθεση».

- Αφού υπέγραψε στον Πανιώνιο, τι αντίκτυπο είχε στον κόσμο;

«Θυμάμαι ένα σκίτσο σε μία εφημερίδα, όπου είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης του Ολυμπιακού και ο Νίκος Πατέρας του Παναθηναϊκού, καθώς ο κόσμος δεν ήταν τόσο ευχαριστημένος από τη μεταγραφική περίοδο εκείνο το καλοκαίρι και δείχνει εκείνους με μπουρνούζια και είχε εμένα δίπλα, γράφοντας ότι υπέγραψα τον Ρεκόμπα και τους έκανα… ρόμπα (γέλια). Φυσικά ήταν για πλάκα γιατί έφτιαξαν πολύ καλές ομάδες μετά, αλλά στο λέω για να καταλάβεις τι είχε γίνει».

- Για την υποδοχή στο αεροδρόμιο…

«Ήταν τρελό αυτό που είχε γίνει. Δεν ήμουν ο ίδιος εκεί. Αλλά είχαν πει στο αεροδρόμιο να πάει ο Ρεκόμπα από την άλλη έξοδο, εκεί που βγαίνουν τα τρόφιμα. Ρωτούσαν τι συνέβη και τους εξήγησαν ότι είναι πέντε χιλιάδες κόσμος έξω και τον περιμένει. Δεν το είχα ξανακούσει και ξαναδεί αυτό το πράγμα».

- Είχατε στον σχεδιασμό να φέρετε ένα μεγάλο όνομα ή ήρθε από το… πουθενά του Ρεκόμπα;

«Όχι, όχι, ήταν τελείως εκτός προγράμματος. Και μπορώ να πω ότι δεν ταίριαζε ακριβώς και τόσο στη φιλοσοφία και στο ρόστερ, αλλά ήταν ένα πολύ μεγάλο… κερασάκι. Ήταν εντελώς εκτός πλάνων η μεταγραφή του».

- Αγωνιστικά τι θυμάστε περισσότερο;

«Δυστυχώς τον είχαμε σε πολύ λίγες στιγμές στα καλύτερά του αλλά σε εκείνες τις στιγμές, έκανε τρομερά πράγματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το παιχνίδι με τον Άρη, εκείνο με τον Παναθηναϊκό στη Ν. Σμύρνη, με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Το κόρνερ με τον Παναθηναϊκό και την κομπίνα με τον Εστογιανόφ, εκείνο ήταν φοβερό».

- Πόσο βοήθησε τους συμπαίκτες του στον Πανιώνιο;

«Θα σου πω κάτι που μου έχει πει ο Τζαβέλλας. Το 2008/09 ήταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο και ένα χρόνο μετά ο Γιώργος βγήκε πρώτος σε ασίστ με συνολικά δέκα ασίστ από στημένες φάσεις, με αποτέλεσμα να κερδίσει τη μεταγραφή του στην Άιντραχτ. Μου είπε λοιπόν ότι αυτό με τα στημένα ξεκίνησε παρακολουθώντας τον Ρεκόμπα στις προπονήσεις να εκτελεί. Πήρε ιδέες, έκανε μόνος του προπονήσεις με τον πατέρα του στον Βύρωνα και κατάφερε να κάνει τη διαφορά την επόμενη σεζόν. Έπαιξε μεγάλο ρόλο».

- Τι σχέσεις είχατε μαζί του, κρατήσατε μέχρι σήμερα επαφές;

«Δεν είχαμε κρατήσει τόσο καλές επαφές. Ο λόγος ήταν ένα χρέος που ήταν 'κολλημένο' όταν έφυγα αλλά δεν του το πλήρωσαν και δεν ξέρω τι συνέβη. Πληρώθηκε εν τέλει αλλά υπήρξε ένα μεγάλο θέμα με τα χρήματα και δεν κράτησε καλή επαφή, σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του τον Εστογιανόφ».

- Η παρουσία του Ρεκόμπα έπαιξε ρόλο σε κάποια μεταγραφή στον Πανιώνιο;

«Ο Εστογιανόφ δεν θα ερχόταν με τίποτα αν δεν υπήρχε ο Ρεκόμπα. Τον έφερε μαζί του. Ο Εστογιανόφ δεν ήθελε να φύγει από την πατρίδα του και η μέτρια παρουσία στην Ισπανία τον κράτησε εκεί. Του είχα κάνει πρόταση και μάλιστα αρκετά καλά οικονομικά αλλά ο Ρεκόμπα ήταν εκείνος που τον έφερε. Όταν έφυγε, ο Εστογιανόφ γύρισε και μου είπε ‘εγώ ήρθα για τον Ρεκόμπα και τώρα κάθομαι για εσένα, όποτε θες φεύγω’. Δεν τον ενδιέφερε να κάνει μεγάλη καριέρα. Μετά θα γυρνούσε στην πατρίδα του, δεν τον ενδιέφεραν τα λεφτά».

- Κάποια στιγμή του που θυμάστε μέχρι και σήμερα;

«Θυμάμαι μία ασίστ που έβγαλε κόντρα στον Άρη. Ήταν απίστευτο αυτό που είχε κάνει».

- Μία ευχή για τα γενέθλια του...

«Του εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία, να κάνει επιτυχίες ως προπονητής και τα σέβη μου σε αυτόν και την οικογένεια του».

image

Χούτος: «Δεν θα ξεχάσω το γέλιο όταν παίζαμε βιντεοπαιχνίδια με τον Ιμπραϊμοβιτς»

Δεν μοιράστηκαν για μεγάλο διάστημα τους αγωνιστικούς χώρους αλλά ήταν συμπαίκτες τόσο στην Ίντερ όσο και μετέπειτα στον Πανιώνιο. Ο Λάμπρος Χούτος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταγραφή του Αλβάρο Ρεκόμπα στον Ιστορικό καθώς διατηρεί μία στενή φιλία με τον Ουρουγουανό.

- Τι θυμάστε αγωνιστικά από τον Ρεκόμπα;

«Ο Ρεκόμπα, κατά τη γνώμη μου, ήταν μία ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα».

- Πώς ήταν πίσω από την πόρτα των αποδυτηρίων;

«Ήταν ήρεμο παιδί γενικά και πολύ φιλικός με όλους τους ποδοσφαιριστές. Κλειστός χαρακτήρας αλλά είχε καλή σχέση με όλους».

- Μία ιδιαίτερη ιστορία που θυμάστε μαζί του;

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν παίζαμε μέχρι αργά στο Xbox online μαζί με τον Ιμπραϊμοβιτς. Είχαμε κάνει τρομερό γέλιο τότε».

- Μία ευχή για τα γενέθλια του;

«Του εύχομαι ολόψυχα υγεία για εκείνον και την οικογένεια του και να έχει πάντα πολλές επιτυχίες ως προπονητής»

image

Κοντοές: «Την πρώτη μέρα που τον είδα στα αποδυτήρια... τσιμπήθηκα για να δω αν είναι αλήθεια»

Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Αλβάρο Ρεκόμπα στον Πανιώνιο, στο ρόστερ υπήρχε και ο Γιάννης Κοντοές. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε μαζί με τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό σε 12 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και τον έζησε αρκετά μέσα στα αποδυτήρια αλλά και τις προπονήσεις.

- Τι επίδραση είχε ο Ρεκόμπα εκείνη την περίοδο στον Πανιώνιο;

«Αγωνιστικά ο Ρεκόμπα ήταν ο μαέστρος των αμούστακων τότε παιδιών που απαρτίζαμε τον Πανιώνιο. Με το άγγιγμα που έκανε στην μπάλα μας δίδασκε κάθε μέρα τι σημαίνει ταλέντο».

- Ως χαρακτήρας πώς ήταν; Τι σχέσεις είχατε μαζί του;

«Στα αποδυτήρια και τις προπονήσεις ήταν αυτός που έδινε το έναυσμα για να κάνουμε πλάκα αλλά και να είμαστε σοβαροί όταν το επέβαλαν οι καταστάσεις! Εκτός γηπέδου έκανε συνέχεια πάρτι και μαζευόμασταν όλοι! Πάντα με την οικογένεια του καθώς είναι ένα πρότυπο πατέρα και συζύγου».

- Κάποια ιδιαίτερη ιστορία που έχετε μαζί του;

«Υπάρχουν πολλές ιστορίες, πολλές... Νομίζω κάθε μέρα που έχεις περάσει με τον Ρεκόμπα είναι και μια ιστορία για τα παιδιά σου, για τα εγγόνια σου, ίσως και δυο ιστορίες (γέλια). Θα σου πω τρεις, μία από αποδυτήρια, μια από αγωνιστικό χώρο και μια εκτός γηπέδου. Από αποδυτήρια δεν θα ξεχάσω την πρώτη μέρα που τον είδα, όταν πραγματικά… τσιμπήθηκα να δω αν είναι αλήθεια (γέλια). Από το γήπεδο θυμάμαι ένα παιχνίδι στον Εργοτέλη εκτός έδρας που κερδίσαμε 5-2 ,παρακαλούσαμε Ρεκόμπα, Εστογιανόφ και Χούτο να μην γυρίσουν πίσω από την σέντρα. Αυτό σαν αμυντικός δεν το είχα ξανακάνει ποτέ και δεν το ξαναέκανα ούτε μετά (να πω σε επιθετικό να μην γυρίσει πίσω). Εκτός γηπέδου θυμάμαι μια αποστολή εκτός έδρας στην Τρίπολη που ήμασταν δωμάτιο μαζί, στις αρχές όταν είχε έρθει. Ηταν τόσο φιλικός που έβαλε μια ταινία στα ισπανικά με αγγλικούς υπότιτλους για να δούμε και οι δυο. Για ένα παιδί της ηλικίας μου τότε όλα αυτά τα 'μικρά' ήταν πολύ μεγάλα για να ονειρευτώ το μέλλον μου».

- Μία ευχή για τα γενέθλια του;

«Feliz cumpleaños y vuelve pronto a Grecia (μετάφραση: Χρόνια πολλά και σύντομα να επιστρέψεις στην Ελλάδα)»

image

Τσιρίλο: «Ήταν παιχταράς και μεγάλο ταλέντο»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μπορεί να μην βρήκε τον Αλβάρο Ρεκόμπα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά τον συνάντησε στο ιταλικό. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2000/01, ο άλλοτε αμυντικός της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ήταν συμπαίκτης του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή με τη φανέλα της Ίντερ για ολόκληρη τη σεζόν, μοιράζοντας τον αγωνιστικό χώρο σε 23 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

- Αγωνιστικά τι ξεχωριστό είχε;

«Τον θυμάμαι στην Ίντερ όταν ήμουν 21 ετών. Ήταν παιχτάρα και μεγάλο ταλέντο. Κάθε μέρα ήταν και χαρά για εμένα να τον βλέπω να κάνει προπόνηση αλλά και κάθε παιχνίδι να είμαστε μαζί στο γήπεδο και να τον βλέπω να παίζει. Το χαρακτηριστικό του ήταν όταν έπαιρνε την μπάλα στα πόδια. Ειδικά όταν αυτή ήταν στο αριστερό του, δεν του την έκλεβε κανείς. Απίστευτη τεχνική».

- Ο χαρακτήρας πώς ήταν σε εκείνη την εποχή στην Ίντερ;

«Εξαιρετικό παιδί. Είχε πολύ γέλιο, έδινε ενέργεια στα αποδυτήρια. Εμένα προσωπικά με είχε βοηθήσει με συμβουλές, ήταν κοντά μου στο να βελτιώνομαι και μέχρι σήμερα έχουμε κρατήσει επαφές».

- Στην Ίντερ με ποιους ήταν πιο κοντά;

«Δεν υπήρχαν παρέες τότε. Ήμασταν όλοι μαζί και εκείνος αντίστοιχα ήταν ανοιχτός άνθρωπος που μιλούσε με όλους και έκανε παρέα με όλους».

- Είχατε μιλήσει όταν ήταν να έρθει στην Ελλάδα;

«Όχι, όχι δεν είχαμε μιλήσει αλλά όταν ήρθε ήμουν πολύ χαρούμενος καθώς ήταν τεράστια προσθήκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλά μπράβο για τον Πανιώνιο που κατάφερε να τον αποκτήσει».

- Κάποια ξεχωριστή ιστορία μαζί του;

«Δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο σαν ιστορία. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι ότι ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και ήταν πολύ όμορφη εμπειρία να μοιράζομαι τα αποδυτήρια μαζί του. Τώρα θυμάμαι το Βενέτσια-Ίντερ που έβαλε γκολ από το κέντρο! Ήταν ένα φανταστικό γκολ που δεν το έχω ξεχάσει».

- Μία ευχή για τα γενέθλια του…

«Να είναι πάντα καλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να έχει υγεία και χρόνια του πολλά»

@Photo credits: INTIME, eurokinissi