Φαν Βέερτ: Ο Ολλανδός «κανονιέρης» της ΑΕΚ

Φαν Βέερτ: Ο Ολλανδός «κανονιέρης» της ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
sponsored by

Το ματς με τη Λαμία στην OPAP Arena άρχιζε και ζόριζε για την ΑΕΚ. Η Ένωση είχε «κολλήσει» στο 0-0, έχοντας περάσει τη μία ώρα παιχνιδιού. Ο Ματίας Αλμέιδα που είχε σηκώσει τον Τομ Φαν Βέερτ από τον πάγκο για ζέσταμα περνάει στο παιχνίδι τον 32χρονο Ολλανδό φορ στο 62' για να βρει τρόπο προκειμένου να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο πέντε λεπτά για να το πετύχει. Σέντρα του Μάνταλου, κεφαλιά του Φαν Βέερτ, η μπάλα στα δίχτυα και ο δρόμος για την κιτρινόμαυρη νίκη είχε πλέον ανοίξει. Δεν έμεινε όμως εκεί, ολοκληρώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της OPAP Arena...

bwin sponsored

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90' με δική του ασίστ έδωσε τη δυνατότητα στον Λιβάι Γκαρσία να τελειώσει το ματς, ενώ στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με μια νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά από σέντρα του Ρότα, έγραψε το τελικό 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Δικαιωματικά ο τίτλος του MVP του ανήκε, παραλαμβάνοντας το βραβείο του λίγο μετά τη λήξη του ματς στη μικτή ζώνη του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Φορ περιοχής με το γκολ στο... αίμα του

Το γεγονός ότι ο Φαν Βέερτ αποτελεί έναν... killer μέσα στην αντίπαλη περιοχή δεν χρειαζόταν φυσικά να το μάθουμε στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λαμία. Την περσινή σεζόν είχε ήδη συνδέσει το όνομα του με τη λέξη γκολ ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με τη φανέλα του Βόλου «ματώνοντας» 17 φορές τα δίχτυα.

Ο Ολλανδός επιθετικός από την πρώτη του χρονιά στα μέρη μας είχε δείξει ότι αποτελεί έναν παίκτη που ξέρει να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται. Δηλαδή να σκοράρει με κάθε τρόπο. Μια ματιά άλλωστε στο βιογραφικό του πριν έρθει στην Ελλάδα αρκούσε. Με την Ντεν Μπος 118 εμφανίσεις, 45 γκολ, με την Άαλμποργκ 91 συμμετοχές, 31 τέρματα, με την Εξέλσιορ 70 εμφανίσεις και 31 γκολ, ενώ με τη Χρόνινχεν 54 συμμετοχές και 18 τέρματα.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Η μεταγραφή στη Σπόρτινγκ που «χάλασε»

Η καριέρα του Φαν Βέερτ θα μπορούσε να είχε πάρει ανοδική πορεία από το 2018. Έχοντας ολοκληρώσει μια ακόμα σούπερ παραγωγική σεζόν με τη φανέλα της Χρόνινχεν, ο Ολλανδός φορ μπαίνει στο μεταγραφικό στόχαστρο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι δύο ομάδες είχαν φτάσει σε οριστική συμφωνία, ο ίδιος είχε δώσει τα χέρια με τα «Λιοντάρια» και είχε ταξιδέψει και στην Πορτογαλία για τις υπογραφές, αλλά τελικά η μεταγραφή «ναυάγησε» στο... παραένα.

Ήταν μια περίοδος κατά την οποία στη Σπόρτινγκ επικρατούσε χάος με τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και στα διοικητικά του κλαμπ. Έτσι παρότι όλα ήταν έτοιμα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ο Φαν Βέερτ έφυγε από τη Λισαβόνα χωρίς να υπογράψει. Μάλιστα οι φήμες λένε πως εκείνος που έθεσε βέτο για να μην προχωρήσει η απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού ήταν ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που βρισκόταν εκείνη την εποχή στην τεχνική ηγεσία. Ο Σέρβος κόουτς που πριν από μερικές μέρες δυστυχώς έφυγε από τη ζωή...

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image

Ξεκίνησε να κάνει τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκε

Ο Φαν Βέερτ ήταν άτυχος αμέσως μετά τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Μια θλάση τον άφησε για αρκετές εβδομάδες εκτός καθώς μετά το ντεμπούτο του μπαίνοντας ως αλλαγή στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έχασε όλο τον πρώτο γύρο. Επέστρεψε ερχόμενος ξανά από τον πάγκο πάλι σε ντέρμπι, αυτή τη φορά με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μάλιστα είχε και μια μεγάλη ευκαιρία προς το τέλος για να δώσει το διπλό αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Μετά τη διακοπή επέστρεψε στο ματς Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με την Κηφισιά σημειώνοντας το πρώτο του κιτρινόμαυρο γκολ από το σημείο του πέναλτι.

Ό,τι δεν είχε συμβεί στο Φάληρο όμως, ήρθε να γίνει πράξη στο παιχνίδι με τη Λαμία και μάλιστα με το παραπάνω. Ξεκλείδωσε με τα δικά του γκολ το παιχνίδι και ξεκίνησε να κάνει τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκε. Να δίνει λύσεις όταν το πράγμα αρχίζει και γίνεται ζόρικο επιθετικά για την ΑΕΚ. Έλειπε ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής από το κιτρινόμαυρο ρόστερ που να έχει δηλαδή τόσο εύκολα το γκολ, ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να υπηρετήσει και το συνδυαστικό παιχνίδι στην κορυφή. Και ο Ολλανδός «κανονιέρης» αποτελούσε για την ΑΕΚ την ιδανική περίπτωση γι' αυτόν τον ρόλο...

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

image
@Photo credits: INTIME