Super League 2: Όσα θέλετε να ξέρετε για το πρωτάθλημα που... επιτέλους αρχίζει!

Super League 2: Όσα θέλετε να ξέρετε για το πρωτάθλημα που... επιτέλους αρχίζει!

Γράφουν οι Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Σωτήρης Μυκονίου

Η ώρα της αλήθειας έφτασε και ναι, η Super League 2 θα αρχίσει σήμερα (4/11) τη δράση της. Με φόντο την άνοδο στα «σαλόνια» και τη μεγάλη κατηγορία οι «μονομάχοι» θα βρεθούν στη σέντρα σε ένα πρωτάθλημα που διαχρονικά... κόβει την ανάσα με την εξέλιξή του αφού είθισται το τοπίο σε κορυφή και ουρά να ξεκαθαρίζει στο... παρά ένα.

Ουκ ολίγες φορές τα «εισιτήρια» για τη Super League αλλά και η «μάχη» της παραμονής κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική και το σασπένς που χαρακτηρίζει την κατηγορία είναι ίσως το μεγαλύτερό της «παράσημο».

image

Από 11 Σεπτεμβρίου... στις 5 Νοεμβρίου

Σέντρα λοιπόν στη σεζόν και πλέον... παγιώθηκε ώστε η κατηγορία να ξεκινά τον Νοέμβριο, αφού και πέρσι ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα του τρέχοντος μήνα. Τη στιγμή δηλαδή που τα περισσότερα άλλα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ευρώπης οδεύουν στην ολοκλήρωση του πρώτο τους γύρου στην Ελλάδα θα παίξουμε την 1η αγωνιστική, ενώ οι παίκτες και ευρύτερα οι ομάδες προέρχονται από παρατεταμένη απραξία, με γνώμονα πως για τη συντριπτική τους πλειοψηφία η περσινή περίοδος ολοκληρώθηκε έξι και πλέον μήνες πριν (η αυλαία της έπεσε την 1η Μαΐου του 2022).

Το σχετικό πρόβλημα μεγεθύνεται από το γεγονός πως οι περισσότερες συμπλήρωσαν περισσότερες από εννέα εβδομάδες προετοιμασίας, καθώς ως πρώτη ημερομηνία έναρξης δόθηκε το καλοκαίρι η 11η Σεπτεμβρίου, σχεδόν δύο μήνες πριν, άρα κατέστρωσαν ανάλογα τα πλάνα τους.

Οι εκκρεμότητες όμως που υπήρχαν και αφορούσαν τα clubs που θα προβιβάζονταν από τη Γ' Εθνική και τις οποίες η ΕΠΟ άργησε να αποσαφηνίσει σε συνδυασμό με άλλα ζητήματα (π.χ. τηλεοπτικά), οδήγησαν στην «καθιερωμένη» πλέον αργοπορία.

image

Η φετινή Super League 2 θα διεξαχθεί με τέσσερις ομάδες λιγότερες από ότι πέρσι (30 έναντι 34), αφού το πλάνο είναι να μειωθούν σταδιακά. Παράλληλα διαφοροποιήθηκαν και τα δεδομένα του προβιβασμού, αφού φέτος δεν θα έχουμε μπαράζ αλλά οι πρωταθλητές των δύο ομίλων θα πάρουν απευθείας το «εισιτήριο» για τη Super League (την περασμένη περίοδο συγκρούστηκαν σε διπλά ματς, ο νικητής τους που ήταν ο Λεβαδειακός ανέβηκε και η χαμένη Βέροια αναμετρήθηκε εκ νέου σε δύο αναμετρήσεις με τη Λαμία που τελικά ήταν εκείνη που συνέχισε στη μεγάλη κατηγορία).

Την ίδια στιγμή από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες (συνολικά οκτώ), ενώ από τη Γ' Εθνική θα προβιβαστούν τέσσερις. Επειδή τόσο ο Βορράς όσο και ο Νότος στελεχώνονται από 15 σωματεία, κάθε αγωνιστική ένα εξ' αυτών θα παίρνει ρεπό.

Την ίδια στιγμή παραμένει το status quo πως οι Β' Ομάδες των τεσσάρων «μεγάλων» (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) δεν μπορούν να προβιβαστούν ή να υποβιβαστούν. Παράλληλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα της λίγκας παρέμειναν στην ΕΡΤ.

Αλλαγή στο format, ανεβαίνουν δύο απευθείας

image

Εργοτέλης και Ξάνθη οι φετινές «απώλειες»

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η κατηγορία θυμίζει κάτι από το... σπίτι του Big Brother και κάθε καλοκαίρι σωματεία που με αγωνιστικά κριτήρια είχαν το δικαίωμα να πάρουν μέρος σε αυτή δηλώνουν τελικά αδυναμία και αποχωρούν, ως επί το πλείστων λόγω οικονομικών προβλημάτων που τα ταλανίζουν. Τα περισσότερα συνεχίζουν στην Γ' Εθνική ή τα τοπικά, αν και υπάρχουν περιπτώσεις ομάδων που δεν δηλώνουν κάπου συμμετοχή και έκτοτε... αγνοείται η τύχη τους.

Η φετινή σεζόν δεν αποτέλεσε εξαίρεση, καθώς Ξάνθη και Εργοτέλης ήταν τα δύο clubs που δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Super League 2 και ευρύτερα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η πρώτη τερμάτισε την περασμένη χρονιά στην 3η θέση του Βορείου Ομίλου, ενώ οι Κρητικοί ήταν 9οι στο Νότιο.

Τη θέση της Ξάνθης που δεν θα κατέβει στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η Ηλιούπολη, ως η 5η των περσινών μπαράζ ανόδου από τη Γ' Εθνική.

Την ίδια στιγμή στη Super League 2 ύστερα από 50 χρόνια επέστρεψε ο ΠΑΟ Ρουφ στη Super League 2 ύστερα από 50 χρόνια και η επωνυμία της ανώνυμης εταιρείας θα είναι: «ΠΑΕ ΠΑΟ ΡΟΥΦ ΑΘΗΝΩΝ». Η ομάδα των Αθηνών εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία συμμετοχής του Εργοτέλη.

Μέχρι που φτάσαμε στις 11 Οκτωβρίου, οπότε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε η 30ή ομάδα του πρωταθλήματος να είναι ο Ηρακλής Λάρισας, που μετείχε στα μπαράζ ανόδου της Γ' και τερμάτισε στην 7η θέση. Οι Θεσσαλοί θα καλύψουν το τελευταίο κενό, ενώ έμειναν εκτός ο Αγροτικός Αστέρας και ο Πανδραμαϊκός που ευελπιστούσαν να αγωνιστούν εκείνοι στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Αυτοί που μπήκαν από το... παραθυράκι

image

Παναχαϊκή, η πολυνίκης της κατηγορίας

Διαχρονικά στη Super League 2 ή ευρύτερα Β' Εθνική όπως την έχουμε μάθει συμμετέχουν «βαριά χαρτιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή σύλλογοι με ξεχωριστή ιστορία στα εγχώρια δρώμενα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι 12 από τις 26 που συμμετέχουν φέτος (μη συμπεριλαμβανομένων των Β' ομάδων των τεσσάρων «μεγάλων») έχουν κατακτήσει έστω μία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή, ευρύτερα της κατηγορίας ή έστω ενός ομίλου του.

Η Παναχαϊκή που επέστρεψε είναι και η πολυνίκης με έξι τρόπαια, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης με πέντε. Αμέσως μετά ακολουθούν Πανσερραϊκός, Αιγάλεω με τέσσερις, ΑΕΛ, Απόλλων Καλαμαριάς, Βέροια, Καλαμάτα έχουν από τρία, ενώ από ένα μετρούν Ηρακλής, Προοδευτική, Διαγόρας Ρόδου και Νίκη Βόλου. Σε επίπεδο συμμετοχών εκ των όσων είναι και φέτος στη λίγκα η Αναγέννηση Καρδίτσας ηγείται της σχετικής λίστας με 38, μαζί με την τρέχουσα.

image

Από την περιοχή της Αττικής προέρχεται το 1/3 των ομάδων που θα συμμετάσχουν φέτος στη λίγκα, καθώς το Λεκανοπεδίου «μετρά» 10 εκπρόσωπους και πιο συγκεκριμένα τους ΠΑΟ Ρουφ, Προοδευτική, Ηλιούπολη, Κηφισιά, Απόλλωνα Σμύρνης, ΑΕΚ Β', Ολυμπιακός Β', Καλλιθέα, Αιγάλεω και Παναθηναϊκός Β'. Οι εννέα πρώτοι συμμετέχουν στο Νότιο Ομιλο και το «τριφύλλι» στο Βόρειο.

Από εκεί και πέρα τέσσερις προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη (Απόλλων Πόντου, Μακεδονικός Ηρακλής, ΠΑΟΚ Β'), ενώ ως νομός η Λάρισα έχει αυξημένη παρουσία με τρία clubs (ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας, Ηρακλής Λάρισας).

Σε επίπεδο γεωγραφικών διαμερισμάτων η Στερεά βρίσκεται στην κορυφή με 10 ομάδες, εκείνες της Αττικής, ενώ ακολουθεί η Μακεδονία με επτά (οι τέσσερις της Θεσσαλονίκης plus Αλμωπό Αριδαίας, Βέροια, Πανσερραϊκό).

Αμέσως μετά βρίσκεται η Θεσσαλία με πέντε (οι τρεις της Λάρισας μαζί με Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας), η Κρήτη έχει τέσσερις (Χανιά, ΟΦ Ιεράπετρας, Ηρόδοτο, Επισκοπή), η Πελοπόννησος δύο (Καλαμάτα, Παναχαϊκή), ενώ μία ομάδα προέρχεται από την Ηπειρο (Θεσπρωτός) και ακόμη μία από τα Δωδεκάνησα (Διαγόρας Ρόδου).

Η Αττική έχει 10 εκπρόσωπους

image

Οι «σημαίες» της Super League

Από το 1998 μέχρι το 2017 στον ΠΑΟΚ. Όλη του η ζωή... ΠΑΟΚ. Ο Στέφανος Αθανασιάδης, για 2η σεζόν θα είναι στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Eχει παίξει επίσης δανεικός στις Σέρρες, πήγε στη Μακάμπι Χάιφα για μια χρονιά και στη συνέχεια τον είδαμε σε ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Λάρισας. Σε 197 ματς στη Super League μέτρησε 68 γκολ και 24 ασίστ.

Ο Αραβίδης έχει παίξει για ομάδες όπως οι ΑΕΚ, Πανιώνιος, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, Λαμία, ΟΦΗ, Παναχαϊκή, Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας, Δόξα Δράμας... Πλούσιο βιογραφικό με 208 ματς στη Super League, 41 γκολ και 11 ασίστ. Πρωταθλητής πέρυσι στη Super League 2 με τον Λεβαδειακό, Κυπελλούχος με την ΑΕΚ.

Ο Λισγάρας θα φοράει φέτος τη φανέλα του Μακεδονικού. Εχει εμπειρία στη Super League με 207 ματς, 12 γκολ και 1 ασίστ παίζοντας για Ξάνθη, Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Αστέρα Τρίπολης.

Ο Γιώργος Δεληζήσης είναι φέτος στη Νίκη Βόλου. Στη Super League έχει 81 ματς και στη 2η κατηγορία πάνω από 150 ματς, έχοντας φορέσει τη φανέλα ομάδων όπως οι: Απόλλων Σμύρνης, Αρης, Λάρισα, Εορδαϊκός, Πόντιοι Κατερίνης.

Ο Τσουκαλάς, συμπαίκτης του "Δέλη", με περίπου 190 ματς στη Super League, θα είναι για 2η χρονιά στη Νίκη Βόλου. Εχει παίξει για ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Δόξα Δράμας, Νέα Σαλαμίνα, Απόλλων Σμύρνης, Κισβάρδα.

Ο Μάρκος Βελλίδης, στα 35 του δέχτηκε την πρόκληση του Ηρακλή. Εχει παίξει πλέον σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης (Άρη και ΠΑΟΚ). Τον έχουμε δει επίδης σε ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Βέροια, Κορωπί και Ολυμπιακό Λευκωσίας. Μετράει 195 ματς στη Super League και πάνω από 110 στη 2η κατηγορία.

Τρία πρωταθλήματα έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Τάσος Παπάζογλου ως παίκτης του Ολυμπιακού και δύο Κύπελλα. Εχει πάνω από 142 ματς στη Super League και έχει παίξει για Ολυμπιακό, Ξάνθη, Πανσερραϊκό (ανήκει εκεί σήμερα), Παναιτωλικό, Απόλλων Σμύρνης, Ζίρα και ΑΠΟΕΛ.

Τα γήπεδα της Super League με το... κουτάλι έχει φάει κι ο Κοροβέσης, ο οποίος έχει πάνω από 200 ματς στα πόδια του. Εχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, ΠΑΣ, Πλατανιά, Παναιγιάλειο και σήμερα είναι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Κλείνουμε με τον Ανδρέα Τάτο. Πλούσια καριέρα για τον 33χρονο μεσοεπιθετικό που και φέτος θα είναι στην Καλαμάτα. Εχει παίξει σε Ατρόμητο, Άρη, Αλτάι, Χαϊδάρι, Ελαζιγκσπόρ, Ξάνθη, Βέροια, Ολυμπιακό Βόλου και Παναχαϊκή.

Αναλυτικά:

  • Αθανασιάδης (Aν. Καρδίτσας)
  • Χρήστος Αραβίδης (Απόλλων Πόντου)
  • Χρήστος Λισγάρας (Μακεδονικός)
  • Γιώργος Δεληζήσης (Νίκη Βόλου)
  • Σταύρος Τσουκαλάς (Νίκη Βόλου)
  • Βελλίδης (Ηρακλής)
  • Παπάζογλου Τάσος (Πανσερραϊκός)
  • Ελίν Δημούτσος (Αιγάλεω)
  • Ανδρέας Τάτος (Καλαμάτα)
  • Νίκος Κοροβέσης (Απόλλων Σμύρνης)

image

Σίτο Ριέρα: Αδερφός του Αλμπερτ Ριέρα αλλά στην Ελλάδα δεν τον θυμόμαστε γι' αυτό. Ο 35χρονος επιστρέφει στην Ελλάδα για την Αναγέννηση Καρδίτσας μετά το πέρασμά του από τον Πανθρακικό και τον Πανιώνιο. Εμεινε στη χώρα μας από το 2008 ως το 2011 και μετά πήγες σε Τσερνομόρετς, Καϊράτ, Σλασκ Βρότσλαβ, Ενωση Νέων και ΑΕΛ Λεμεσού.

Ο Μουνιέ για 2η σεζόν του στην Καλλιθέα, αποτελεί βασικό στέλεχος στην ομάδα του Βόκολου και στο project που έχουν οι Αμερικανοί επενδυτές. Τεράστια καριέρα σε Λιόν, Νις, Μονπελιέ, Μπολόνια, Σεντ Ετιέν, Αταλάντα. Στην Ελλάδα τον μάθαμε αρχικά από τον Παναθηναϊκό. Μετά πήγε σε Παναιτωλικό και Απόλλων Σμύρνης.

Μιλούνοβιτς και Μπάγιτς, δύο Σέβοι που είναι πλέον στη Νίκη Βόλου. Τον πρώτο τον μάθαμε από τον Αρη και τον Πλατανιά ενώ ο έμπειρος κίπερ ήρθε στη χώρα μας για τον Λεβαδειακό το 2018, πέρυσι ήταν στη Λάρισα και φέτος θα βοηθήσει τη Νίκη στο στόχο της ανόδου.

Στα Χανιά θα βρούμε τον Λουίς Ρότσα, ο οποίος ύστερα από μια τριετία στον Παναιτωλικό (2016-2019), πήγε σε Λέγκια και Κρακοβία και επέστρεψε φέτος στη χώρα μας για τα Χανιά. Στην ίδια ομάδα είναι κι ο Λας Μπανγκουρά ο οποίος έγινε γνωστός πέρυσι από τη Λαμία.

Ο Μαρκ Ασίγκμπα φοράει τη φανέλα της Καμαλάτας. Παρ' ότι πέρασε από τον Ολυμπιακό για 1,5 χρόνο, μας συστήθηκε στην Superleague με την Βέροια στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός από τους ερυθρόλευκους. Έκανε αρκετά καλές εμφανίσεις κι εκείνος, παρ' ότι η «βασίλισσα του βορρά» υποβιβάστηκε, κέρδισε την... παραμονή του στην κατηγορία μέσω της Λαμίας. Εκεί, έμεινε για τέσσερις σεζόν, την πρώτη ως βασικός και μετέπειτα ως μέλος του ροτέισον της ομάδας. Συνολικά έφτασε τις 78 συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία έχοντας πετύχει κι ένα γκολ.

Ο Πατρίκ Βουό ανήκει στον ΟΦ Ιεράπετρας. Επαιξε για πρώτη φορά στην Superleague με την Λαμία τη σεζόν 2017-2018, όπου πήρε την ευκαιρία μέσω της αρκετά καλής χρονιάς (15 γκολ σε 25 ματς) που είχε κάνει με τον ΟΦΗ στην δεύτερη κατηγορία την προηγούμενη σεζόν. Μετά τη μέτρια χρονιά (10 συμμ. 1 γκολ) με την ομάδα της Φθιώτιδας, επέστρεψε στους Κρητικούς με τους οποίους έπαιξε ξανά στην δεύτερη κατηγορία. Κέρδισε μαζί τους την άνοδο στην Superleague και τη σεζόν 2018-2019 ο ταχύτατος φορ έπαιξε ξανά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με απολογισμό 20 συμμετοχές με δύο γκολ και δύο ασίστ. Από τότε παίζει στην Superleague 2, πρώτα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι σήμερα με τον ΟΦ Ιεράπετρας.

Αναλυτικά:

  • Σίτο Ριέρα (Αν. Καρδίτσας)
  • Μουνιέ (Καλλιθέα)
  • Μιλούνοβιτς (Νίκη Βόλου)
  • Μπάγιτς (Νίκη Βόλου)
  • Ρότσα (Χανιά)
  • Λας Μπανγκουρά (Χανιά)
  • Mαρκ Ασίγκμπα (Καλαμάτα)
  • Πατρίκ Βουό (ΟΦ Ιεράπετρας)

Οι δικοί μας ξένοι

Από την Μπαρτσελόνα και τη Masia στη Super League 2

Τη φετινή σεζόν η δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου φιλοξενεί ένα παίκτη που γαλουχήθηκε σε μία από τις καλύτερες ακαδημίες παγκοσμίως. Ο λόγος για τους Ζαν Μαρί Ντογκού της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Ο 27χρονος Καμερουνέζος επιθετικός ήρθε στην ομάδα της Θεσσαλίας ως ελεύθερος από την ισπανική Ζαμόρα, που αγωνιζόταν στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Σαμουέλ Ετο στο Καμερούν και ύστερα, χάρη στις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούσε ο βετεράνος φορ με την πρώην ομάδα του, μεταπήδησε στην διάσημη «Masia» σε ηλικία 13 ετών.

a

Εκεί, πέρασε από όλα τα κλιμάκια της ακαδημίας φτάνοντας μέχρι και την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο του 2012 μετρώντας συνολικά 132 συμμετοχές με 29 γκολ και 11 ασίστ. Μάλιστα, έκανε και τρεις συμμετοχές με την μεγάλη ομάδα σκοράροντας κι ένα γκολ σ' ένα ματς Κυπέλλου κόντρα στην Καρταγένα.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Η καριέρα του πήρε την... κατιούσα πηγαίνοντας σε διάφορες ομάδες των μικρότερων κατηγοριών της Ισπανίας (Ρεάλ Σαραγόσα, Τζιμνάστικ, Λούγκο, Λέιδα, Ζαμόρα) κάνοντας μία ενδιάμεση στάση στην Φινλανδία και την Χόνκα για λίγους μήνες, καταλήγοντας τελικά στην Ελλάδα και την Αναγγέννηση Καρδίτσας.

image

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει στην κατηγορία και η «μάχη» των πάγκων, όπου ενόψει της έναρξης της σεζόν παρατηρούμε ορισμένα «βαριά χαρτιά» με πλούσια εμπειρία στη δεύτερη κατηγορία. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και «μεγάλα» ονόματα του εγχώριου (και μη) football σε επίπεδο ποδοσφαιριστών που πλέον συνεχίζουν στο χώρο ως τεχνικοί.

Στο πρώτο σκέλος ξεχωρίζει ο Νίκος Παντέλης της Ηλιούπολης όπου μετρά 328 συμμετοχές με 13 διαφορετικές ομάδες, ενώ ντεμπουτάρισε σε αυτή τον Σεπτεμβρίου του 2001. Αμέσως μετά ακολουθεί ο Σούλης Παπαδόπουλος της Παναχαϊκής και οι Αχαιοί θα γίνουν η 14η ομάδα με την οποία θα εμφανιστεί στη Β' Εθνική, όπου ο 52χρονος κάθισε για πρώτη φορά σε πάγκο της πριν από 22 έτη (Οκτώβριος του 2000) και έχει 311 εμφανίσεις. Η «πρώτη» του πάντως ήταν μεταγενέστερη από εκείνη του Νίκου Αναστόπουλου της Καλαμάτας που με 276 ματς βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας, καθώς η δική του «παρθενική συμμετοχή» ήταν το 1995 στην Ελευσίνα.

Με 200 plus ματς βρίσκουμε ακόμη τον Αλέκο Βοσνιάδη της Νίκης Βόλου (243), τον Περικλή Αμανατίδη της Αναγέννησης Καρδίτσας (240) και τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη του Απόλλωνα Πόντου (211).

Από εκεί και πέρα όμως έχουμε και μία «φουρνιά» τεχνικών που ως ποδοσφαιριστές έπαιζαν σε υψηλό επίπεδο τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη δεκαετία του millenium και πλέον συνεχίζουν ως προπονητές. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης του Ηρακλή Λάρισας είναι εκ των πιο «παλιών» εξ' αυτών αφού από το 2011 βρίσκεται στους πάγκους, ενώ την επόμενη περίοδο ξεκίνησε το... αντίστοιχο «ταξίδι» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που πλέον βρίσκεται στον Πανσερραϊκό.

Την ίδια στιγμή «τεράστια» καριέρα ως παίκτες «κουβαλούν» ο Γιαννάκης Οκκάς του Ολυμπιακού Β', ο Βαγγέλης Μόρας του Απόλλωνα Λάρισας και ο Λεωνίδας Βόκολος της Καλλιθέας που μάλιστα έχουν συνυπάρξει ως ποδοσφαιριστές, ενώ τη δική τους ιστορία στα γήπεδα «έγραψαν» οι Σωκράτης Οφρυδόπουλος, Αγγελος Διγκόζης, Πάρης Ανδράλας και Γιάννης Τάτσης που βρίσκονται στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Β', του ΟΦ Ιεράπετρας, του Διαγόρα Ρόδου και του Απόλλωνα Σμύρνης αντίστοιχα.

Ειδική και ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στους Χουάν Ραμόν Ρότσα και Πάμπλο Γκαρσία που ήρθαν ως παίκτες στη χώρα μας για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα και έκτοτε «ρίζωσαν». Αμφότεροι μάλιστα έχουν εργαστεί με επιτυχία και ως προπονητές του «τριφυλλιού» και του «Δικέφαλου του Βορρά» αντίστοιχα, κατέκτησαν μαζί τους τίτλους και πλέον ο μεν πρώτος βρίσκεται στον πάγκο του Θεσπρωτού, ο δε δεύτερος σε εκείνον της δεύτερης ομάδας των Θεσσαλονικιών.

Από εκεί και πέρα στους «παλιούς» της SL2 λογίζονται οι Θωμάς Γράφας (Αιγάλεω), Σπύρος Μπαξεβάνος (Χανιά), Σωτήρης Αντωνίου (Παναθηναϊκός Β΄) Θανάσης Παπαβασιλείου (Επισκοπή), Κώστας Ανυφαντάκης (Βέροια), Γιάννης Μάγγος (Προοδευτική), Παναγιώτης Γκουτσίδης (ΑΕΛ), Κώστας Γεωργιάδης (Ηρακλής), Γιώργος Πετράκης (ΑΕ Κηφισιάς), Γιώργος Τυριακίδης (Αλμωπός)

Οι «πρωτάρηδες» είναι οι Ισίδωρος Σταυριανός (ΠΑΟ Ρουφ), Γιώργος Αμανατίδης (Μακεδονικός) και Αλκιβιάδης Πλουσής (Ηρόδοτος), όπως και οι Οκκάς, Ανδράλας και ο Μόρας.

Η «μάχη» των πάγκων

image

Οι οκτώ προπονητές που άλλαξαν προτού καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Η έναρξη της πολυλάλητης Superleague 2 είναι πλέον γεγονός και παρ' ότι σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης και να γίνει η εκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων στο πρωτάθλημα, υπάρχουν έξι εξ' αυτών που άλλαξαν ήδη προπονητή. Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφορετικοί, όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Πρωταθλητές είναι η ομάδα του Ηροδότου και του Αιγάλεω, που έχουν πραγματοποιήσει ήδη, όχι μία, αλλά δύο αλλαγές στους πάγκους τους. Η κρητική ομάδα ξεκίνησε με τον Στάθη Σταθόπουλο, ο οποίος αποχώρησε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Θωμάς Στράτος ανέλαβε την θέση του και αποχώρησε ένα μήνα μετά. Τώρα η ομάδα έχει ως υπηρεσιακό τον Αλκιβιάδη Πλούση και αναζητεί παράλληλα τον επόμενη προπονητή της.

Το Αιγάλεω το καλοκαίρι ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη με σκοπό να τον κρατήσει και για την φετινή σεζόν. Όμως, ούτε δύο εβδομάδες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υπογραφής του νέου συμβολαίου των δύο πλευρών, εκείνος αποχώρησε, με τον Κώστα Φραντζέσκο να έρχεται στην θέση του. Παρ' όλα αυτά, ούτε εκείνος μακροημέρευσε, έφυγε στα τέλη του Σεπτέμβρη και την θέση του πήρε ο Θωμάς Γράφας, που παραμένει μέχρι και σήμερα.

Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες είχαν όλες από μία μόνο αλλαγή. Οι δύο συνέβησαν στις δεύτερες ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Γιάννης Οκκάς για τους «ερυθρολεύκους» ενώ ο Γιάσμικο Βέλιτς, άρπαξε την ευκαιρία για την Superleague 1 και τον Λεβαδειακό, με τον Σωτήρη Αντωνίου να είναι ο διάδοχός του για το «τριφύλλι».

Αλλαγή είχαμε και στην Καλαμάτα, αφού ο Σάκης Τσιώλης αποχώρησε στα μέσα Σεπτεμβρίου και ο Νίκος Αναστόπουλος πήρε την θέση του στον πάγκο της «μαύρης θύελλας», αλλά και στην Επισκοπή όπου ο Ντάρικ Γουίλαρντ έφυγε στα μέσα Οκτωβρίου και ο Σάκης Παπαβασιλείου ανέλαβε χρέη προπονητή στην κρητική ομάδα.

image

Σήμερα στις 15.15 έχουμε... σέντρα! Το Βέροια-ΠΑΟΚ Β' θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3, αύριο Σάββατο έχουμε ένα ματς στον Α' όμιλο με τον Πανσερραϊκό να υποδέχεται τον Θεσπρωτό και στο Β' Όμιλο, έχουμε Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ Β' και Επισκοπή-Ολυμπιακός Β'.

Την Κυριακή είναι το κύριο μενού με 8 αναμετρήσεις συνολικά! Tην Δευτέρα κλείνει το πρόγραμμα στον Α' Όμιλο με το Παναθηναϊκός Β'-Απόλλων Λάρισας και την Τρίτη έχουμε το ΠΑΟ Ρουφ-Προοδευτική.

A' ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Διαγόρας, Ηρακλής Λάρισας, Θεσπρωτός, Μακεδονικός, Νίκη Βόλου, Ηρακλής, Παναθηναϊκός Β, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β'.

Β' ΌΜΙΛΟΣ: Αthens Kallithea FC, Επισκοπή, ΑΕΚ Β', Αιγάλεω, Απόλλων Σμύρνης, Ηλιούπολη, Κηφισιά, Ολυμπιακός Β', ΟΦΙ, ΠΑΟ Ρουφ, Ηρόδοτος, Καλαμάτα, Παναχαϊκή, Προοδευτική, Χανιά

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή 4/11
15:15 Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, ΝΠΣ Βέροια – ΠΑΟΚ Β / ΕΡΤ3

Σάββατο 5/11
15:00 Σερρών, Πανσερραϊκός – Θεσπρωτός

Κυριακή 6/11
15:00 Νέας Τρίγλιας, Απόλλων Πόντου – Διαγόρας
15:00 Αλκαζάρ, ΑΕΛ – Ηρακλής Λάρισας
15:00 Μακεδονικού, Μακεδονικός – Νίκη Βόλου
15:00 Καυτανζόγλειο, ΠΟΤ Ηρακλής – Αλμωπός Αριδαίας

Δευτέρα 7/11
15:15 Μ. Κρητικόπουλος, Παναθηναϊκός Β - Απόλλων Λάρισας / ΕΡΤ3

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 5/11
13:45 Ριζούπολη, Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ Β / ΕΡΤ3
15:00 ΔΑΚ Γάλλου, Επισκοπή – Ολυμπιακός Β

Κυριακή 6/11
13:45 Στ. Μαυροθαλασσίτης, Αιγάλεω – ΟΦ Ιεράπετρας
15:00 Ηλιούπολης, ΓΣ Ηλιούπολη – Κηφισιά
15:00 Παραλίας Καλαμάτας, Καλαμάτα – Ηρόδοτος
15:00 Περιβολίων, Χανιά - Παναχαϊκή

Τρίτη 8/11
15:00 Ηλιούπολης, ΠΑΟ Ρουφ – Προοδευτική

Ρεπό: Athens Kallithea

Το καλεντάρι της Super League 2

1η αγωνιστική: Κυριακή 6 Νοεμβρίου

2η αγωνιστική: Κυριακή 13 Νοεμβρίου

3η αγωνιστική: Κυριακή 20 Νοεμβρίου


4η αγωνιστική: Κυριακή 27 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

6η αγωνιστική: Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

7η αγωνιστική: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου


8η αγωνιστική: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου

9η αγωνιστική: Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

10η αγωνιστική: Κυριακή 8 Ιανουαρίου

11η αγωνιστική: Κυριακή 15 Ιανουαρίου

12η αγωνιστική: Κυριακή 22 Ιανουαρίου


13η αγωνιστική: Κυριακή 29 Ιανουαρίου

14η αγωνιστική: Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

15η αγωνιστική: Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

16η αγωνιστική: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

17η αγωνιστική: Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

18η αγωνιστική: Κυριακή 5 Μαρτίου


19η αγωνιστική: Κυριακή 12 Μαρτίου

20ή αγωνιστική: Κυριακή 19 Μαρτίου

21η αγωνιστική: Κυριακή 26 Μαρτίου

22η αγωνιστική: Κυριακή 2 Απριλίου

23η αγωνιστική: Κυριακή 9 Απριλίου

24η αγωνιστική: Τετάρτη 19 Απριλίου


25η αγωνιστική: Κυριακή 23 Απριλίου

26η αγωνιστική: Κυριακή 30 Απριλίου

27η αγωνιστική: Κυριακή 7 Μαΐου

28η αγωνιστική: Κυριακή 14 Μαΐου

29η αγωνιστική: Κυριακή 21 Μαΐου

30ή αγωνιστική: Κυριακή 28 Μαΐου

Οι όμιλοι, η πρεμιέρα και το πρόγραμμα