Volley League Ανδρών: Τέσσερις για τον τίτλο σε μια μεγάλη «μάχη»

Volley League Ανδρών: Τέσσερις για τον τίτλο σε μια μεγάλη «μάχη»

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η κάθε έναρξη της Volley League ήταν γεμάτη προβλήματα, εντάσεις και καθυστερήσεις. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, με το πρωτάθλημα όχι μόνο να αρχίζει στην ώρα του, αλλά χωρίς προβλήματα και με ομάδες (10 φέτος από 8 που ήταν πέρσι) που έχουν ενισχυθεί και είναι έτοιμες να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα.

Ένα πρωτάθλημα που με μια πρώτη ματιά φαίνεται να είναι δύο ταχυτήτων που ενδέχεται να γίνει και τριών. Η πρώτη που δεν χωράει την παραμικρή αμφισβήτηση είναι αυτή που έχει τις 4 ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Ο λόγος για τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Φοίνικα Σύρου, που δεν υπάρχει κάποια από τις υπόλοιπες έξι του πρωταθλήματος που να δείχνουν πως μπορούν να τις κοιτάξουν στα μάτια.

Η δεύτερη ταχύτητα έχει τις άλλες 6 και συγκεκριμένα τις Κηφισιά, Μίλωνα, ΟΦΗ, Άθλο Ορεστιάδας, Πήγασο Πολίχνης και Αριστοτέλη Σκύδρας. Μένει να δούμε αν σε αυτόν τον όμιλο υπάρξουν κάποιοι που θα μπορέσουν να ξεχωρίσουν περισσότερο και αν τελικά έχουμε και τρίτη ταχύτητα αν όντως τα καταφέρουν. Το σίγουρο είναι πως είναι από δύσκολο έως απίθανο το να μπορέσουν να χτυπήσουν θέση στην τετράδα.

image

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Πάμε να δούμε τώρα τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με την πιο σημαντική αλλαγή να είναι η επιστροφή των playoffs, που η αλήθεια είναι πως σε πολλούς φίλους του αθλήματος είχαν λείψει.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το Πρωτάθλημα Volley League 2022-2023 θα διεξαχθεί σε δύο Φάσεις:

  • Α’ ΦΑΣΗ - ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
  • Β’ ΦΑΣΗ – PLAY OFF / PLAY OUT

Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο (2) γύρων , σε αγώνες εντός και εκτός έδρας, με βαθμολογία σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα προκύψει μετά την κλήρωση. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία (άρθρο 3.4.1) oι ομάδες κατατάσσονται από την 1η έως την 10η θέση.

PLAY OFF 1-4

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1 μέχρι 4 στην τελική βαθμολογία της Κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν στα Play Offs, ως εξής:

Ο 1ος της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου θα αγωνιστεί με την 4η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου και ο 2ος της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου θα αγωνιστεί με την 3η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξη της κανονικής περιόδου.

Οι ομάδες αγωνίζονται μέχρι την συμπλήρωση τριών (3) νικών (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου). Οι αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες στους παραπάνω αγώνες, προκρίνεται στους τελικούς της Volley League 2022-2023

Οι δυο νικητές των ημιτελικών αγώνων, προκρίνονται στους ΤΕΛΙΚΟΥΣ αγώνες, για την 1η και 2η θέση της Τελικής Κατάταξης. Οι ηττημένοι κατατάσσονται στις θέσεις 3-4 σύμφωνα με την θέση που κατέλαβαν στην Κανονική Περίοδο (3η θέση η ομάδα που είχε την υψηλότερη θέση στη Κανονική Περίοδο κ.ο.κ.)

ΤΕΛΙΚΟΙ

Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 1η και τη 2η θέση.

Οι τελικοί αγώνες για την 1η και 2η θέση, θα διεξαχθούν μέχρι την συμπλήρωση τριών (3) νικών (ΜΗ συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου).

Οι τελικοί αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες στους παραπάνω αγώνες, ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια ομάδα της Volley League 2022-2023

Οι αγωνιζόμενες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα, για λόγους οικονομίας και μετακίνησης και εφόσον συμφωνήσουν μεταξύ τους, να ζητήσουν από την επιτροπή πρωταθλήματος την διεξαγωγή των αγώνων ως ακολούθως: Οι δυο (2) πρώτοι αγώνες των τελικών θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής

Περιόδου, οι δυο (2) επόμενοι στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου και ο πέμπτος αγώνας (εάν χρειαστεί) στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου.

Στην περίπτωση των τελικών αγώνων για τις θέσεις 1-2 και όταν το σκορ νικών είναι 2-2, ο τελευταίος και καθοριστικός αγώνας, δύναται να διεξαχθεί στο μεγαλύτερο, σε χωρητικότητα θεατών, Κλειστό Γυμναστήριο της Περιφέρειας στην οποία έχει έδρα η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας, εφόσον συναινέσει σε αυτό η γηπεδούχος ομάδα. Το Γυμναστήριο αυτό, εξασφαλίζεται με ενέργειες της γηπεδούχου ομάδας και της ΕΣΑΠ.

PLAY OFF 5-6

Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5 και 6 στην τελική βαθμολογία της Κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε αγώνες Play Off, ως εξής:

Οι ομάδες αγωνίζονται μέχρι την συμπλήρωση δυο (2) νικών (χωρις να συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου). Οι αγώνες θα εναλλάσσονται στις έδρες των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτούς.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου, ο επόμενος αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην χαμηλότερη θέση της Κανονικής Περιόδου κ.ο.κ.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις δυο (2) νίκες στους παραπάνω αγώνες, θα καταλάβει την 5η θέση ενώ η ηττημένη ομάδα κατατάσσεται 6η στην τελική κατάταξη της Volley League 2022-2023.

PLAY OUT:

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 10 της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, μεταφέροντας την βαθμολογία τους από το τέλος της Κανονικής περιόδου.

image

Παναθηναϊκός: Με σημαντικές αλλαγές και ίδιο στόχο, την κορυφή

Ας πάρουμε όμως την κάθε ομάδα ξεχωριστά, ξεκινώντας από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» σε σχέση με πέρσι που κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο, δεν έκαναν πολλές, αλλά σημαντικές αλλαγές. Συγκεκριμένα παρελθόν αποτέλεσαν οι Πρωτοψάλτης, Ανδρεόπουλος, Στάλεκαρ, Βαν ντεν Ντρις, Γκαράς και Ράπτης, πέντε παίκτες που είχαν σημαντικό ρόλο στην ομάδα και στις θέσεις τους αποκτήθηκαν οι Φράγκος, Κόβαρ, Πετρέας, Ερνάντες, Ζήσης και Κωστόπουλος αντίστοιχα.

Σε σχέση με πέρσι η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα έχει έναν πιο «κίλερ» διαγώνιο όπως είναι ο Κουβανός, έναν παίκτη όπως ο Κόβαρ με εξαιρετικές παραστάσεις στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, αλλά θα του λείψει η υποδοχή που είχε με Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και Πρωτοψάλτη στα άκρα, παρότι ο Ζήσης θεωρείται από τα καλύτερα λίμπερο στην χώρα μας. Οι «πράσινοι» θα στηριχθούν στον Ερνάντες και τον Κόβαρ, στο καλό σερβίς που δυναμώνει, αλλά και στον Γιάκομπσεν που θα είναι και φέτος ο μαέστρος της ομάδας.

Πρόβλεψη: 1-3

roster

image

Ολυμπιακός: Δυνατό ρόστερ με στόχο τον τίτλο

Πολλές και σημαντικές αλλαγές είχαμε και στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες κράτησαν τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι στον πάγκο, αλλά παρελθόν αποτέλεσαν οι Στιβαχτής, Μιγιαΐλοβιτς, Τέππαν, Πέριτς και Ζήσης (αναφερόμαστε στους λεγόμενους βασικούς) και στις θέσεις τους αποκτήθηκαν οι Τράβιτσα, Ιντάλγκο, Στερν, Κουμεντάκης και Γκαράς. Ουσιαστικά από πέρσι έμεινε όσον αφορά την βασική εξάδα ο Παγένκ, ενώ σημαντικές είναι και οι αποκτήσεις των Λινάρδου, Παπαγγελόπουλου και Χανδρινού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ως στόχο την επιστροφή στην κορυφή και για να το πετύχουν θα στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό στο σερβίς, όπου με εξαίρεση τον 2ο κεντρικό, όλοι οι άλλοι απειλούν σε μεγάλο βαθμό από την τελική γραμμή, με πρώτο τον Ιντάλγκο που στην Τουρκία ήταν στην κορυφή στην σχετική κατηγορία. Ηγέτης θα είναι ο Τράβιτσα με τον Κουβανό ακραίο, ενώ σημαντική είναι και η απόκτηση του Στερν, του βασικού διαγώνιου στην Εθνική Σλοβενίας.

Πρόβλεψη: 1-3

roster

image

ΠΑΟΚ: Ομάδα για πράξεις και όχι πολλά λόγια

Φέτος θα δούμε έναν εντελώς διαφορετικό ΠΑΟΚ σε σχέση με τον περσινό. Οι Θεσσαλονικείς αρχικά έκαναν αλλαγή στον πάγκο, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι να αναλαμβάνει στη θέση του Γιάννη Καλμαζίδη. Όσον αφορά το ρόστερ αποχώρησαν οι Μπράουν, Πετρέας, Κουμεντάκης, Μπαρνς, Ούντρις και Κουκλίνσκι (είχε έναν ξένο περισσότερο και κάποιον άφηνε αναγκαστικά εκτός) και στις θέσεις τους αποκτήθηκαν οι Κόστα, Βουλκίδης, Ράπτης, Γιόρνα και Βαν ντεν Ντρις αντίστοιχα.

Στον ΠΑΟΚ θα κοιτάξουν σε μεγάλο βαθμό την υποδοχή και γι' αυτό πήραν τον Ολλανδό που αγωνίζεται και ως λίμπερο, προκειμένου ο Ράπτης να κοιτάζει περισσότερο τα επιθετικά του καθήκοντα και θα παίζουν πολύ με το κέντρο, καθώς και ο Κόστα και ο Βουλκίδης είναι εξαιρετικοί στην επίθεση, ενώ και παίξει και αυτός με σερβίς στα όρια του λάθους. Θα στηριχθεί πολύ σε Ουόλς και στο πως θα παίζει τον Βαν ντεν Ντρις, αλλά και στον Ράπτη στον οποίο στηρίζουν πολλά για τη νέα χρονιά.

Πρόβλεψη: 2-3

roster

image

Φοίνικας: Δυνατό ρόστερ που δεν εμπνέει σιγουριά

Όσον αφορά την τέταρτη ομάδα που θα βρίσκεται στην τετράδα κατά 99%, τον Φοίνικα Σύρου, τα πράγματα φέτος ήταν λίγο περίεργα. Υπήρξε αρχικά θέμα με τον χορηγό, αγωνία για το τι θα γίνει, αλλά όλα πήγαν καλά και όχι μόνο φτιάχτηκε ομάδα, αλλά και πάλι δυνατή. Ο Δημήτρης Καζάζης αντικατέστησε τον Μιλενκόσκι, ενώ όσον αφορά το ρόστερ αποχώρησαν οι Κόστα, Στερν και Φράγκος και αποκτήθηκαν οι Χαραλαμπίδης, Φρομ και Κλίνκενμπεργκ. Παρέμειναν οι Τζούριτς, Ιερεθουέλο και Μιχάλοβιτς που ήταν βασικά γρανάζια πέρσι.

Οι «πειρατές» θα στηριχθούν σε αυτή την ομοιογένεια που θα έχουν καθώς οι αλλαγές ήταν λίγες και στην εμπειρία του Φρομ που έχει δείξει και στην χώρα μας το τι μπορεί να κάνει. Ο Βέλγος ακραίος από την άλλη δεν έχει κάνει κάτι φοβερό στα φιλικά, αλλά έχει μια καριέρα που δείχνει πως μπορεί να κάνει πράγματα. Συνολικά ο Φοίνικας και φέτος θα είναι εξαιρετικά δυνατός, δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι στην τετράδα και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Πρόβλεψη: 3-4

roster

image

Μίλωνας: Κράμα παλιών και νέων με στόχο την εξάδα

Και πάμε τώρα να δούμε τις ομάδες που θα είναι στο δεύτερο γκρουπ, οι οποίες δεν μπορούν να βρεθούν τετράδα και στόχο θα έχουν την 5η και 6η θέση για να αποφύγουν τα play out. Αρχίζουμε με τον Μίλωνα, την ευχάριστη περσινή έκπληξη που θέλει και φέτος να δείξει πως είναι σε θέση να κάνει κάτι καλό και να βρεθεί στην εξάδα. Ο Σάκης Ψάρρας παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας όπως και ο Κουβανός Όσκαρ, ενώ στον αντίποδα αποχώρησαν οι Ούρτσεβιτς, Χανδρινός, Καϊσλασάλο και Ματσέι. Στις θέσεις τους ήρθαν οι Λουκ, Μολίνα, Γιορντάνοφ και Ανδρεάδης.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα προσπαθήσει να συνδυάσει την εμπειρία των Γιορντάντοφ, Ανδρεάδη και Λάππα με νέους όπως ο Νανόπουλος και ο Θεοδόσης. Το αν θα τα καταφέρει θα φανεί στο γήπεδο. Σίγουρα θα στηριχθεί στους πόντους του Βούλγαρου διαγώνιου που στα 39 του συνεχίζει να δείχνει πόσο μεγάλος παίκτης είναι.

Πρόβλεψη: 6-8

roster

image

Κηφισιά: Να μείνει άνετα και βλέπουμε

Η Κηφισιά έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εδραιωθεί για τα καλά στην Volley League και αυτό θέλει να συνεχίσει να κάνει. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων έχει και αυτή πολλές αλλαγές. Αλλαγές που ξεκινάνε από τον πάγκο, με τον Κώστα Χριστοφιδέλη μετά την Κύπρο να ξεκινάει και την εν Ελλάδι καριέρα του στους πάγκους, ενώ δίπλα του θα έχει τον Κώστα Στεφάνου.

Από παίκτες δεν συνεχίζουν οι Ντε Βάιερ, Κωτσάκης, Κωστόπουλος, Αμπράο, Κασαμπαλής, Μαρκς και Λινάρδος και στον αντίποδα αποκτήθηκαν οι Στιβαχτής, Ρικάρντο, Ρουσόπουλος, Οκασάνοβιτς και Μορέιρα. Και φέτος η Κηφισιά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το χαμηλοτάβανο Ζηρίνειο που της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα και ο μεγάλος της στόχος είναι να καταφέρει να βρεθεί στην εξάδα.

Πρόβλεψη: 6-9

roster

image

ΟΦΗ: Να καταφέρουν να κάνουν το βήμα παραπάνω

Για πολλά χρόνια ο ΟΦΗ προσπαθούσε να καταφέρει να ανέβει στην Volley League και τώρα που το έχει πετύχει θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Ποιο θα είναι αυτό; Να μπορέσει να μπει στην εξάδα, κάτι που βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι. Οι Κρητικοί κράτησαν στον πάγκο τον Κώστα Δεληκώστα και έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Σε σχέση με πέρσι δεν αγωνίζονται οι Ντιγουίζι, Αρπάχου, Βιετσόρεκ, Κότο και Βάργκας.

Στον αντίποδα αποκτήθηκαν οι Τζάρεντ, Αμπράο, Σικούκου και Αντάμι που μαζί με τον Βραζιλιάνο ακραίο θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος. Οι Ηρακλειώτες θα στηριχθούν στην έδρα τους, καθώς έχουν οπαδούς που στα δύσκολα τους βοηθάνε, αλλά και στην σταθερή διοίκηση, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για το άθλημα. Μένει να δούμε αν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο από το κακό πρόσωπο που έδειξαν στο League Cup.

Πρόβλεψη: 7-9

roster

image

Πήγασος Πολίχνης: Να συνεχίσουν την εξαιρετική περσινή τους χρονιά

Πέρσι ο Πήγασος ήταν η ευχάριστη έκπληξη στο ελληνικό βόλεϊ, καθώς παρότι δεν είχε ξένο στη σύνθεσή του κατάφερε να ανέβει στην Volley League και να φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, χάνοντας μάλιστα την πρόκριση στον τελικό στις λεπτομέρειες. Η ομάδα της Πολίχνης κράτησε τον βασικό της κορμό και τον Ηρακλή Θεοδώρου και θέλει να συνεχίσει και φέτος να παίζει το ωραίο βόλεϊ που έπαιξε πέρσι.

Φέτος θα έχει και ξένους, καθώς αποκτήθηκαν οι Πένια (ακραίος, Βενεζουέλα) και Νατζάρι (ακραίος Βραζιλία) και με «όπλα» τον Μήλη, τον Μαυροβουνιώτη και τον Κομητούδη μπορεί να κάνει κάτι καλό. Και όταν λέμε κάτι καλό να παλέψει για την εξάδα που αν κρίνουμε και από τις εμφανίσεις στο League Cup, δείχνει να είναι το φαβορί για να βρεθεί εκεί.

Πρόβλεψη: 5-7

roster

image

Αριστοτέλης Σκύδρας: Πολλές οι αλλαγές με στόχο την παραμονή

Ο Αριστοτέλης ήταν από τις ομάδες που κατάφεραν πέρσι να ανέβουν, πραγματοποιώντας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος της Pre League καλές εμφανίσεις. Το καλοκαίρι ωστόσο υπήρξαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ, με τον στόχο βέβαια να είναι η παραμονή στην κατηγορία. Αποκτήθηκαν οι Μέντες, Φλόρες, Ρόχας από την Κούβα, ενώ έμεινε ο επίσης Κουβανός Τρονκόσο.

Οι νεοφώτιστοι ποντάρουν στην συγκεκριμένη χώρα που η αλήθεια είναι πως ειδικά όσον αφορά το βόλεϊ έχει βγάλει εξαιρετικούς παίκτες. Εκεί θα στηριχθούν όπως και στον ενθουσιασμό από την άνοδο. Μένει να δούμε αν αυτά θα φτάσουν ή όχι.

Πρόβλεψη: 8-10

roster

image

Άθλος Ορεστιάδας: Η επιστροφή της πόλης συνώνυμο του βόλεϊ

Για πολλά χρόνια η Ορεστιάδα ήταν συνώνυμο του βόλεϊ στην χώρα μας. Μια πόλη που αγάπησε και ανέπτυξε το άθλημα όσο ελάχιστες. Μετά την πτώση της Ορεστιάδας όμως, υπήρξε και πτώση στο βόλεϊ στην περιοχή. Ο Άθλος με την πρώτη του άνοδο στην μεγάλη κατηγορία θέλει να ξαναφέρει το άθλημα στο προσκήνιο στον Έβρο. Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά είναι σίγουρο πως θα το παλέψουν.

Οι νεοφώτιστοι ακόμα δεν έχουν προπονητή, καθώς την Πέμπτη έλυσαν την συνεργασία τους με τον Ατανάς Πετρόφ, μια κίνηση που μένουμε να δούμε αν θα αποφέρει καρπούς, αφού βέβαια μάθουμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης. Οι ακρίτες θα στηριχθούν στους Γκλάντστοουν, Κάιο, Γκένοφ και Κασαμπαλή. Έχουν ως στόχο την γρήγορη παραμονή και σίγουρα θα πρέπει να παλέψουν για να τα καταφέρουν.

Πρόβλεψη: 8-10

roster

image

Το πρωτάθλημα του σερβίς

Με μια πρώτη ματιά και με δεδομένο το ότι όλα θα κριθούν στο τάραφλεξ, αυτό που φαίνεται όσον αφορά την μάχη του τίτλου που θα είναι μια μάχη των τεσσάρων, μιας και με θαύμα θα μπει κάποια άλλη σφήνα, είναι πως τα περισσότερα θα κριθούν στο σερβίς. Και το αναφέρουμε γιατί οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Φοίνικας έχουν παίκτες που είναι εξαιρετικοί από την τελική γραμμή. Με δεδομένο το ότι τα πάντα θα κριθούν στα μεταξύ τους ντέρμπι (εκτός εξαιρετικού απροόπτου), αυτός που θα έχει προβάδισμα θα είναι όποιος πιέσει στα όρια του λάθους στο σερβίς και φυσικά κρατήσει την υποδοχή από σερβίς του αντιπάλου.

Στο «τριφύλλι» πιέζουν σε μεγάλο βαθμό οι Ερνάντες, Πετρέας, Φράγκος και Κόβαρ, ενώ ο Γιάκομπσεν κάνει φλοτ, αλλά είναι εξίσου δύσκολο. Στους Πειραιώτες ο Ιντάλγκο είχε πέρσι τους περισσότερους άσους σε Τουρκία, ο Τράβιτσα έμπαινε πολλές φορές στην παντοδύναμη Περούτζια για να πιέσει από το σερβίς, ο Κουμεντάκης δεν υπάρχει παιχνίδι χωρίς άσους, ενώ και οι Παγένκ και Στερν έχουν την συγκεκριμένη κατηγορία στα δυνατά τους χαρτιά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ. Ο Ράπτης είναι εξαιρετικός στο σερβίς όπως και ο Βαν ντεν Ντρις, ο Βουλκίδης από τους καλύτερους κεντρικούς από την τελική γραμμή, ο Κόστα κάνει και αυτός δυνατά, όπως και ο Ουόλς, ενώ και ο Γιόρνα απειλεί. Τέλος στους νησιώτες οι Φρομ, Τζούριτς, Μιχάλοβιτς και Ιερεθουέλο μπορούν να σου κάνουν ζημιά από το σερβίς. Μένει ξαναλέμε να δούμε στα ντέρμπι σε ποια ομάδα θα πιάσει περισσότερο και πόσο θα κρατήσει η αντίπαλη υποδοχή...