Τα 10 πιο δυνατά δίδυμα της Serie A

Τα 10 πιο δυνατά δίδυμα της Serie A

Το Gazzetta επιλέγει και παρουσιάζει τα δέκα πιο «καυτά» δίδυμα της φετινής σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Η ισχύς εν τη ενώσει θα είναι πάντα πιο αποτελεσματική από τα "one-man shows" για την μακροχρόνια επιτυχία μιας ομάδας.

Και μπορεί πολλές να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο άστρο του ενός, αλλά το «κλειδί» έγκειται στη συνεργασία. Και πιο συχνά, σε ένα «δίδυμο» που γίνεται αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια κατάκτησης τίτλων και οπαδικών... καρδιών.

Αν μη τι άλλο, η φετινή Serie A είναι γεμάτη από τέτοια «δίπολα». Κάποιοι τους αναγορεύουν ως «διόσκουρους», άλλοι ως παρτενέρ στο έγκλημα, το σίγουρο είναι ότι τα δυνατά δίδυμα συναντώνται εν αφθονία στο Campionato και το Gazzetta ξεχώρισε δέκα από τα πλέον «καυτά», για τα οποία αξίζει να παρακολουθήσετε κάθε αγωνιστικό λεπτό.

Βέβαια, μην ξεχνάτε πως μπορείτε να τα απολαύσετε και από τον καναπέ, αφού η COSMOTE TV «παίζει δυνατά» με συναρπαστικό αθλητικό περιεχόμενο, με περισσότερες από 90 κορυφαίες διοργανώσεις σε 18 αθλητικά κανάλια! Και αν δεν είστε συνδρομητής, μην ανησυχείτε, αφού μπορείτε να πάρετε μέρος και στον παρακάτω διαγωνισμό στο instagram account του Gazzetta, για να διεκδικήσετε 1 από τα 100 δωρεάν COSMOTE TV Full Pack για 1 μήνα και να παρακολουθήσετε μπάλα σαν βασιλιάς!

Απολαύστε στο Youtube κανάλι της COSMOTE TV τις σημαντικότερες στιγμές της φετινής Serie A:

Πάμε τώρα να δούμε τα πιο δυνατά δίδυμα στην Serie A...

image

Ραφαέλ Λεάο - Ολιβιέ Ζιρού (Μίλαν)

Συνεργασία... 5X5: Πέντε γκολ ο Ζιρού, πέντε ο Λεάο ήδη στη σεζόν, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να έχει και ισάριθμες ασίστ.

Από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του Στέφανο Πιόλι, που επανέφερε τη Μίλαν στον ιταλικό θρόνο μετά από έντεκα χρόνια, ο Λεάο, άλλωστε, κέρδισε επάξια το βραβείο του MVP της περασμένης περιόδου και η συνύπαρξή τους έχει αποτελέσει κομβικό παράγοντα για την επιτυχία και την εξέλιξη των Ροσονέρι.

Συνολικά, έχουν αγωνιστεί από κοινού σε 48 παιχνίδια των Μιλανέζων και έχουν συνδυαστεί εννέα φορές για γκολ, περισσότερες από κάθε άλλον «παρτενέρ» του 23χρονου εξτρέμ στη Μίλαν (επτά με τον Ρέμπιτς).

image

Κβίτσα Κβαρατσχέλια - Βίκτορ Οσιμέν (Νάπολι)

Η έλευση του Κβίτσα Κβαρατσχέλια έδωσε νέα πνοή στη Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Γιατί εκτός από τρομερός ντριμπλέρ και «αρτίστας» με την μπάλα στα πόδια, ο Γεωργιανός ανερχόμενος σταρ είναι κι ένας δημιουργός, που ήταν αναμενόμενο να «κουμπώσει» τουλάχιστον με έναν από τους συμπαίκτες του στην αρχική ενδεκάδα. Και η συνύπαρξη με τον θηριώδη Βίκτορ Οσιμέν απέδωσε καρπούς με το... καλησπέρα.

Ο τραυματισμός του Νιγηριανού φορ στα μέσα Σεπτεμβρίου έκοψε απότομα τον ρυθμό που είχαν βρει μεταξύ τους, αλλά με την επιστροφή του τον ανέκτησαν αυτόματα. Μακράν του δεύτερου το πιο παραγωγικό δίδυμο ως τώρα της Serie A, 8 γκολ και 2 ασίστ από τον Οσιμέν που οδεύει πρόσω ολοταχώς για «Capocanonniere», έξι γκολ μαζί με επτά ασίστ από τον Γεωργιανό «Κβαραντόνα», συνιστώντας ένα ντουέτο που θα πρωταγωνιστήσει και στη συνέχεια της σεζόν.

image

Ρομέλου Λουκάκου - Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ)

Ακόμα ένα δίπολο, η λειτουργία του οποίου τέθηκε σε παύση λόγω τραυματισμού. Ο Ρομέλου Λουκάκου επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ίντερ με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι για έναν χρόνο, για να σμίξει ξανά με τον κορυφαίο συνεργάτη του πιθανότατα συνολικά στη συλλογική του καριέρα: τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Μαζί έχουν συνδυαστεί για 20 γκολ στο παρελθόν και φέτος ο θηριώδης Βέλγος στράικερ σημείωσε ένα γκολ και μία ασίστ πριν βγει νοκ-άουτ από τη δράση για ενάμιση μήνα.

O Αργεντινός φορ ανέβασε τον απολογισμό του σε έξι γκολ γκολ και δύο ασίστ ελλείψει του παρτενέρ του στη γραμμή κρούσης κι από τη στιγμή που ο Λουκάκου επέστρεψε, η Ίντερ έχει ξανά στη διάθεσή της το κορυφαίο της επιθετικό δίδυμο των τελευταίων ετών.

image

Ντούσαν Βλάχοβιτς - Αρκάντιους Μίλικ (Γιουβέντους)

Αρκετοί έμειναν έκπληκτοι, όταν η Γιουβέντους κινήθηκε για την απόκτηση του Αρκάντιους Μίλικ στο φινάλε των μεταγραφών, ενώ διέθετε ήδη σημείο αναφοράς στην επίθεσή της, τον Ντούσαν Βλάχοβιτς. Η ιδέα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να παίξει με δύο επιθετικούς, όμως, ανήγαγε τους δύο επιθετικούς σε «ντουέτο» και μαζί έχουν φτάσει ήδη τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα (6 ο Σέρβος, 3 ο Πολωνός).

Κουβαλούν έτσι το μεγαλύτερο φορτίο της συνολικής παραγωγικότητας των Μπιανκονέρι (το 50% των συνολικών γκολ της Γιούβε) και η δική τους συνύπαρξη μπορεί να ανανεώσει τη Γηραιά Κυρία που προοδευτικά έχασε έδαφος στη βαθμολογία.

image

Πάουλο Ντιμπάλα - Τάμι Έιμπραχαμ (Ρόμα)

Αν έλεγε κανείς τρία χρόνια πριν στους φίλους της Ρόμα πως θα έχουν στην επίθεσή τους βασικό Άγγλο φορ και έναν αστέρα του βεληνεκούς του Πάουλο Ντιμπάλα, δύσκολα θα το πίστευαν. Αλλά θα ανέμεναν καρτερικά να το δουν να συμβαίνει (όπως το βλέπετε να συμβαίνει τώρα εσείς στην COSMOTE TV). Και φέτος, η συνεργασία Ντιμπάλα-Έιμπραχαμ οδηγεί ως τώρα επιθετικά την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, έστω κι αν δεν το έχουν «φωνάξει» ακόμα, σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου.

Από κοινού έχουν συνεισφέρει σε επτά γκολ ως τώρα, πέντε από τα πόδια του Joya και δύο από τον Βρετανό στράικερ, ο οποίος συνήθως παίρνει «φωτιά» στην Ευρώπη. Τέσσερις ασίστ (2-1) συμπληρώνουν επίσης τον κοινό απολογισμό τους, ο οποίος σίγουρα θα «παγώσει» όσο Ντιμπάλα βρίσκεται εκτός δράσης αλλά θα ενεργοποιηθεί ξανά από το 2023.

image

Τσίρο Ιμόμπιλε - Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο)

«Βουτιά» στη λατσιάλε πλευρά της Ρώμης. Εκεί δεν υπάρχει χώρος για νέα αποκτήματα, αφού η σταθερά των Ιμόμπιλε - Μιλίνκοβιτς Σάβιτς εξακολουθεί να είναι το «κλειδί» στη δημιουργία για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι.

Στην περίπτωσή τους, δεν μιλάμε απλά για δύο σκόρερ. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και οι περισσότερες συνεισφορές σε γκολ περιλαμβάνουν και τους δύο. Ο Ιμόμπιλε ως συνήθως με την έφεση να τελειώνει τις φάσεις (6 γκολ και 2 ασίστ), ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς να... σερβίρει (επτά ασίστ), έχοντας σκοράρει και τρεις φορές ο ίδιος.

Το ερώτημα που αν απαντηθεί ενδέχεται να οδηγήσει τη Λάτσιο ξανά στην τετράδα στο τέλος της σεζόν είναι αν ο Μαουρίτσιο Σάρι μπορεί να πάρει περισσότερα πράγματα από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς του.

image

Αντεμόλα Λούκμαν - Λουίς Μουριέλ (Φιορεντίνα)

Ένα από τα λιγοστά της μεταγραφικά αποκτήματα στο θερινό παζάρι εξελίσσεται σε νέο πρωταγωνιστή. Ο Αντεμόλα Λούκμαν αποτέλεσε μια αγορά με νόημα για τους Μπεργκαμάσκι που δεν είχαν ιδιαίτερη... μεταγραφική όρεξη το καλοκαίρι κι έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, παίζοντας με φρεσκάδα και ορμή στο επιθετικό τρίτο.

Μαζί του, αρχίζει να «ξυπνά» και ο Λουίς Μουριέλ. Ο μέχρι πρότινος «συνεργός» του διδύμου με τον επίσης Κολομβιανό, Ντουβάν Ζαπάτα, ξεκίνησε, όπως κι ο τελευταίος, τη σεζόν σε ρηχά νερά και μετά από 523 αγωνιστικά λεπτά έχει απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ. Η μία εξ αυτών είναι εκείνη που μοίρασε στο κομβικό παιχνίδι κόντρα στη Φιορεντίνα με αποδέκτη τον Λούκμαν, ο οποίος από πλευράς του μετράει έξι γκολ και τρεις ασίστ και υπόσχεται ακόμα περισσότερα ενόψει συνέχειας.

Κάπως έτσι, οι διαφορετικοί στον τρόπο παιχνιδιού τους Μπεργκαμάσκι παραμένουν στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

image

Ζεράρ Ντεουλοφέου - Μπέτο (Ουντινέζε)

Αν υπάρχει μια ομάδα που αποτέλεσε την έκπληξη στην εκκίνηση της φετινής Serie A, αυτή ήταν η Ουντινέζε. Οι Φριουλάνι μάζεψαν 19 από τους πρώτους 24 διαθέσιμους βαθμούς μετά από οκτώ αγωνιστικές και βρίσκονταν για καιρό μια... ανάσα από την κορυφή. Κάτι που δεν θα είχαν καταφέρει χωρίς ένα ισχυρό επιθετικό δίδυμο.

Τα επιμέρους συστατικά του; Ο Μπέτο και ο Ζεράρ Ντεουλοφέου.

Ο πρώτος ως «εκτελεστής» (έξι γκολ), ο δεύτερος κυρίως ως δημιουργός (δύο γκολ, επτά ασίστ), κινούν τα νήματα ως τώρα στην επιθετική γραμμή των μπιανκονέρι, η οποία σφύζει από πλουραλισμό και διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Η δική τους συγκομιδή, όμως, αναμφίβολα τους χρήζει το δίδυμο που κάθε αντίπαλος πρέπει να κυκλώσει στο scouting report.

image

Ντομένικο Μπεράρντι - Αντρέα Πιναμόντι (Σαουόλο)

Ένα πολλά υποσχόμενο δίδυμο... in the making. Κι αυτό γιατί δεν έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 246 αγωνιστικά λεπτά μαζί στο χορτάρι.

Ο Ντομένικο Μπεράρντι προσπαθεί να αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για περίπου έναν μήνα και την υποτροπή που παρουσιάστηκε στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά όταν αυτό συμβεί θα βρει στο πλάι του τον, Αντρέα Πιναμόντι.

Οι δυο τους, άλλωστε, γνωρίζονται καλά από τη συνύπαρξή τους στην εθνική Ιταλίας Κ-19 και με τον ερχομό του τελευταίου από την Ίντερ με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο και οψιόν αγοράς 20 εκατ. ευρώ το επόμενο καλοκαίρι, μπορούν να εξελιχθούν στη συνεργασία - κλειδί της Σασουόλο για το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμά της στη βαθμολογία.

image

Αντόνιο Σανάμπρια - Νίκολα Βλάσιτς (Τορίνο)

Στη μετά Μπελότι εποχή, η Τορίνο θα ήταν δύσκολο να βρει τόσο γρήγορα έναν πυλώνα όπως ο «Κόκκορας» για τη γραμμή κρούσης. Έτσι, στα παπούτσια του προσπαθεί να χωρέσει ένα δίδυμο, αυτό των Νίκολα Βλάσιτς και Αντόνιο Σανάμπρια.

Ο Κροάτης διεθνής μεσοεπιθετικός, δανεικός από τη Γουέστ Χαμ και ο Παραγουανός φορ είναι οι κορυφαίοι επιθετικοί παράγοντες της Γκρανάτα στο ξεκίνημα της σεζόν, η οποία ακόμα «πάσχει» στο εύκολο γκολ και έχει πετύχει μόλις δώδεκα σε ισάριθμους αγώνες.

Από αυτά, όμως, τα πέντε τα έχουν σημειώσει οι Βλάσιτς (τρία) και Σανάμπρια (δύο), με τον δεύτερο μάλιστα να έρχεται ως επί το πλείστον στα ματς από τον πάγκο.

Ένα ακόμα κορυφαίο αθλητικό δίδυμο, η COSMOTE TV και το Gazzetta, σας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε όλους τους μεγάλους παίκτες κι όλες τις σπουδαίες ομάδες μέσα από τα κανάλια της. Πώς; Αρκεί να κάνετε «κλικ» εδώ, για να πάρετε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό και να κερδίσετε 1 από τα 100 δωρεάν COSMOTE TV Full Pack για 1 μήνα!

Back to landing page

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image