Τα 10 πιο δυνατά δίδυμα του Europa League

Τα 10 πιο δυνατά δίδυμα του Europa League

To ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα συνεργασίας και υπάρχουν δίδυμα σε επίθεση, κέντρο και άμυνα που έχουν γράψει ιστορία. Το Gazzetta σας παρουσιάζει τα δέκα «ζευγάρια» που ξεχωρίζουν στο φετινό Europa League.

Σε όλους τους φιλάθλους αρέσουν οι στιγμές μαγείας ενός Λιονέλ Μέσι, ενός Νεϊμάρ και ενός Μοχάμεντ Σαλάχ, οι οποίοι θα «χορέψουν» τις αντίπαλες άμυνες μόνοι τους και θα στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτές οι φάσεις βέβαια είναι ξεχωριστές και όχι στον... μέσο όρο του αθλήματος.

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό και όχι ατομικό παιχνίδι. Οι παίκτες μπορεί να έχουν μεγάλα «εγώ», όμως στο χορτάρι πρέπει να ενώνονται με τους συμπαίκτες τους και να γίνονται «εμείς». Διαχρονικά υπάρχουν «ζευγάρια» που έχουν δέσει λες και ήταν... προορισμένοι να παίξουν μαζί και έχουν γράψει ιστορία. Ρονάλντο - Ριβάλντο, Τσάβι - Ινιέστα, Κιν - Σκόουλς, Φέρντιναρντ - Βίντιτς, Ρούνεϊ - Κριστιάνο, Κάρλος - Καφού και η λίστα δεν έχει τελειωμό!

Το Gazzetta σε συνεργασία με την COSMOTE TV ξεχώρισε και σας παρουσίαζει μερικά από τα πιο δυνατά δίδυμα που μπορείτε να παρακολουθήσετε στα κανάλια της. Αν δεν είστε ήδη συνδρομητής της COSMOTE TV μπορείτε να διεκδικήσετε 1 από τα 100 δωρεάν Full Pack για 1 μήνα παίρνοντας μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε συναρπαστικό αθλητικό περιεχόμενο με περισσότερες από 90 κορυφαίες διοργανώσεις σε 18 αθλητικά κανάλια.

Δείτε στο Youtube κανάλι της COSMOTE TV τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού Europa League:

Σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με τα δέκα πιο «δυνατά» δίδυμα του φετινού Europa League.

image

Μπρούνο Φερνάνατες - Μάρκους Ράσφορντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του Έρικ Τεν Χαγκ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι στην περσινή «καταστροφική» σεζόν έχασαν τη θέση τους στο Champions League, φέτος αγωνίζονται στο Europa League και για ένα κλαμπ ενός τέτοιου βεληνεκούς ο μόνος στόχος είναι το τρόπαιο.

O Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι στιγμής δεν είναι στα βασικά πλάνα του Ολλανδού τεχνικού και τη φανέλα στην κορυφή της επίθεσης την έχει πάρει ο «αναγεννημένος» Μάρκους Ράσφορντ. Ο Άγγλος επιθετικός μέχρι στιγμής έχει προσφέρει επτά γκολ και τρεις ασίστ σε 15 παιχνίδια και είναι από τους πλέον επικίνδυνους παίκτες για τους αντιπάλους της Γιουνάιτεντ, μαζί με τον «μαέστρο», Μπρούνο Φερνάντες. Από τα πόδια του Πορτογάλου περνούν οι περισσότερες μπάλες στην ανάπτυξη των Κόκκινων Διαβόλων. Η συνεργασία τους θα είναι καθοριστική για την πορεία της Γιουνάιτεντ.

image

Τάμι Έιμπραχαμ - Πάουλο Ντιμπάλα

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο την προηγούμενη σεζόν κατέκτησε το ιστορικό πρώτο Conference League, το καλοκαίρι ενισχύθηκε και φέτος καλείται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της. Από τις κινήσεις των Ρωμαίων στο μεταγραφικό παζάρι φυσικά ξεχωρίζει ο Πάουλο Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος από τη Γιουβέντους και οι Τζιαλορόσι τον έφεραν στην «αιώνια» πόλη για να ηγηθεί στη φετινή Ρόμα.

Ο Ντιμπάλα ήδη έχει αρχίσει να κάνει τη διαφορά και έχει βρει το «ταίρι» του στη γραμμή κρούσης. Ο λόγος για τον Τάμι Έιμπραχαμ, ο οποίος από πέρυσι είναι η «κολώνα» της επίθεσης των Ρωμαίων, καθώς τελείωσε τη σεζόν με 27 γκολ. Μέχρι στιγμής μετράει τρία γκολ και δυο ασίστ σε 17 ματς, ενώ ο Αργεντινός σε 11 παιχνίδια έχει επτά γκολ και δυο ασίστ.

image

Κόντι Γκάκπο - Τσάβι Σιμόνς

Ο Τσάβι Σίμονς τα τελευταία χρόνια «ακουγόταν» ως ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ένα αστέρι που επρόκειτο να λάμψει. Από τα 9 του χρόνια έως τα 16 του ο Ολλανδός με ρίζες από το Σουρινάμ ήταν στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια πήγε στην U-19 της Παρί Σεν Ζερμέν. Με την πρώτη ομάδα των Παριζιάνων μέτρησε 11 ματς χωρίς γκολ και το καλοκαίρι έγινε η μεγάλη έκπληξη, καθώς πήγε ως ελεύθερος στην Αϊντχόφεν!

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός μέχρι στιγμής κάνει τη διαφορά με τη φανέλα της PSV, έχοντας 10 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 20 εμφανίσεις. Μαζί με τον νεαρό ξεχωρίζει από πέρυσι και ο Κόντι Γκάκπο. Ο ταχύτατος Ολλανδός εξτρέμ το καλοκαίρι έφτασε κοντά στη Γιουνάιτεντ, έμεινε εν τέλει στην Αϊντχόφεν, μέχρι στιγμής μετράει 13 γκολ και 16 ασίστ σε 22 συμμετοχές και δεδομένα διανύει σεζόν... μεταγραφής.

image

Μπρελ Εμπολό - Oυισάμ Μπεν Γεντέρ

Η Μονακό είναι μια ομάδα που παίζει καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, με ηγέτη των Ουισάμ Μπεν Γεντέρ. Ο ταχύτατος διεθνής Γάλλος σέντερ φορ μετακόμισε στο Πριγκιπάτο το 2019 και πλέον είναι ο βασικός σέντερ φορ και ο αρχηγός των Μονεγάσκων. Σε μια τριετία ο 32χρονος επιθετικός έχει 82 γκολ και 27 ασίστ σε 143 ματς, ενώ μέχρι στιγμής μετράει πέντε γκολ σε έντεκα εμφανίσεις για όλες τις διοργανώσεις.

Η διοίκηση του κλαμπ κινήθηκε στην αγορά για ένα φορ που θα «κολλήσει» με τον Μπεν Γεντέρ και γι' αυτό αγόρασε από τη Γκλάντμπαχ τον Μπρελ Εμπολό αντί 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βέλγος επιθετικός είναι παίκτης που τρέχει και πιέζει, ενώ είναι πιο ψηλός από τον παρτενέρ του στο 4-4-2 της Μονακό (1,87 μ. - 1,70 μ.). Μέχρι στιγμής ο Εμπολό έχει επτά γκολ και τέσσερις ασίστ σε 21 εμφανίσεις με τους Μονεγάσκους.

image

Μάρτιν Όντεγκααρντ - Γκάμπριελ Ζέσους

Τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ «πονούσε» στη θέση του σέντερ φορ, καθώς τόσο ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ όσο και ο Αλεξάντερ Λακαζέτ δεν μπορούσαν να προσφέρουν αυτά που μπορούσαν και αυτά που περίμενε ο Μικέλ Αρτέτα από αυτούς. Οι Κανονιέρηδες επένδυσαν στο «9» και πήραν έναν κατά... συρροή νικητή με τη φανέλα τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο λόγος για τον Γκάμπριελ Ζέσους. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μετράει πέντε γκολ, επτά ασίστ και έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις σε 16 αγώνες.

Μαζί με τον Ζέσους ξεχωρίζει και ο Μάρτιν Όντεγκααρντ. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στο «Emirates» και έχει «δέσει» ιδανικά στο πλάνο του Αρτέτα ως playmaker. Μέχρι στιγμής o 23χρονος επιτελικός χαφ έχει τέσσερα γκολ και δυο ασίστ σε 16 αναμετρήσεις και από τα δικά του πόδια ξεκινούν οι επιθέσεις των Κανονιέρηδων.

image

Ντούσαν Βλάχοβιτς - Αρκάντιους Μίλικ

Η Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την μόνιμη θέση της στην κορυφή της Serie A, της οποίας τους αγώνες μπορείτε να παρακολουθήσετε για ακόμα μια χρονιά στα κανάλια της COSMOTE TV και η «κατηφόρα» της εκτός από εγχώρια είναι και ευρωπαϊκή. Οι Μπιανκονέρι σε όμιλο με Μπενφίκα και Μακάμπι Τελ Αβίβ, «κατάφεραν» να αποκλειστούν από το Champions League και να βγουν στην τρίτη θέση με τρεις βαθμούς, όσους έχουν και οι Ισραηλινοί. H «Γιούβε» θα αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορεί να έχει σοβαρά θέματα από το κέντρο και πίσω αλλά επιθετικά έχει ποιοτητά. Το δίδυμο που ξεχωρίζει είναι αυτό των δυο σέντερ φορ, Ντούσαν Βλάχοβιτς και Αρκάντιους Μίλικ. Ο Σέρβος επιθετικός μετράει οκτώ γκολ και μια ασίστ σε 15 παιχνίδια και ο Πολωνός, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Μαρσέιγ έχει σκοράρει πέντε φορές σε 14 εμφανίσεις.

image

Σέρτζιο Κανάλες - Μπόρχα Ιγκλέσιας

Η Ρεάλ Μπέτις είναι μια από τις ομάδες εκτός των τριών μεγάλων (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης) που παίζουν σταθερά καλό ποδόσφαιρο στη La Liga τις τελευταίες σεζόν. Πέρυσι οι καλές εμφανίσεις επιβραβεύτηκαν και με τίτλο, καθώς οι Βερδιμπλάνκος σήκωσαν το Copa del Rey.

Στο ρόστερ που διαχειρίζεται ο πολύπειρος Μανουέλ Πελεγκρίνι ξεχωρίζουν ο επιτελικός χαφ Σέρτζιο Κανάλες και ο σέντερ φορ Μπόρχα Ιγκλέσιας, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και χρόνια στην Ανδαλουσία (τέσσερα και τρία αντιστοίχως). Μέχρι στιγμής ο Κανάλες έχει τρία γκολ σε 14 ματς με τη Μπέτις μέσα στη σεζόν, ενώ ο Ιγκλέσιας έχει οκτώ γκολ και δυο ασίστ σε 15 συμμετοχές, έχοντας κατά μέσο όρο ένα γκολ σε 120 λεπτά.

image

Σεράλντο Μπέκερ - Τζόρνταν Σιμπάτσου

Η Ουνιόν Βερολίνου την σεζόν 2021-22 έχασε την έξοδο στο Champions League για ένα βαθμό, καθώς συγκέντρωσε 57 και η Λειψία την ξεπέρασε για έναν (58 β.). Οι Βερολινέζοι φέτος αποδεικνύουν πως δεν ήταν μια ποδοσφαιρική «φωτοβολίδα». Μετά από 12 αγωνιστικές της Bundesliga βρίσκονται στην πρώτη θέση με 26 βαθμούς, δυο περισσότερους από την επί μια δεκαετία πρωταθλήτρια, Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα της πρωτεύουσας της Γερμανίας ξεχωρίζει για την επιθετική της λειτουργία και πιο συγκεκριμένα για το «φονικό» της δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Πρώτος σκόρερ της Ουνιόν είναι ο Σεράλντο Μπέκερ, ο οποίος μετράει επτά γκολ και πέντε ασίστ σε 19ματς. Ο Σουριναμέζος βρίσκεται στους Βερολινέζους εδώ και μια τριετία. Από το προηγούμενο καλοκαίρι παρτενέρ του 27χρονου επιθετικού είναι ο θηριώδης (1,90 μ.) Τζόρνταν Σιμπάτσου. Μέχρι στιγμής ο Αμερικανός στράικερ μετράει τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ στις πρώτες 16 συμμετοχές του με τη νέα του ομάδα.

image

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι - Ουσμάν Ντεμπελέ

Η Μπαρτσελόνα ήταν άκρως δραστήρια στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, ξεκίνησε μια σεζόν με μεγάλες προσδοκίες με μπροστάρη τον Τσάβι, όμως δέχτηκε γερό «χαστούκι», καθώς έμεινε εκτός Champions League για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Οι Μπλαουγκράνα βγήκαν στην τρίτη θέση του τρίτου ομίλου με επτά βαθμούς, τρεις μακριά από τη δεύτερη Ίντερ (10) και έντεκα λιγότερους από την «απόλυτη» Μπάγερν Μονάχου (18).

Οι Καταλανοί καλούνται να ανασυγκρωτηθούν, να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa League και φυσικά έχουν το ρόστερ για να τα καταφέρουν. Το «φονικό» δίδυμο της Μπάρτσα είναι αυτότων Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Πολωνός «killer» έχει 18 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 17 εμφανίσεις στην πρώτη του σεζόν με τη Μπαρτσελόνα και ο «αναγεννημένος» επί ημερών Τσάβι Γάλλος εξτρέμ έχει τέσσερα τέρματα και επτά ασίστ σε 18 παιχνίδια.

image

Ίσκο - Ιβάν Ράκιτιτς

Το «αφεντικό» επέστρεψε! Η Σεβίλλη είναι και πάλι στην... διοργάνωση της και δεδομένα είναι ένα από τα φαβορί. Οι Ανδαλουσιανοί «φλέρταραν» με τον πρόωρο ευρωπαϊκό τους αποκλεισμό επί ημερών Ζουλιέν Λοπετέγκι, όμως ο Χόρχε Σαμπάολι κατάφερε να «σώσει» την τρίτη θέση του 7ου ομίλου του Champions League πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, Ίσκο, ήταν η μεγάλη μεταγραφή των Σεβιγιάνων το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν. Κομβικός για τη Σεβίλλη του Σαμπάολι είναι και ο αρχηγός Ιβάν Ράκιτις, ο οποίος προσφέρει ηρεμία και δημιουργία από τον άξονα. Οι άλλοτε αντίπαλοι σε «Clasico» συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο για τη Σεβίλλη.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως για να απολαύσετε στις οθόνες σας τα καλύτερα δίδυμα τόσο από το Europa League, όσο και από τις πάνω από 90 συναρπαστικές αθλητικές διοργανώσεις που προβάλλονται στην COSMOTE TV, μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό εδώ και να διεκδικήσετε 1 από τα 100 δωρεάν Full Packs για 1 μήνα.

Back to landing page

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image