Tα 10 πιο δυνατά δίδυμα της Super League

Tα 10 πιο δυνατά δίδυμα της Super League

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν «συνδυασμοί» παικτών που με τον Α ή Β τρόπο καταφέρνουν και ξεχωρίζουν ως «ένα» και η μεταξύ τους «συνεργασία», σε όποιο επίπεδο και αν είναι, δημιουργεί ένα μεγάλο plus για τις ομάδες τους. Ας δούμε εκείνα που ξεχωρίζουν στη Super League.

Στην μπάλα παίζουν 11 και αν κάτι ξεχωρίζει το ποδόσφαιρο από τα περισσότερα άλλα αθλήματα είναι πως σπάνια μπορεί να κάνει ένας μόνο παίκτης τη διαφορά. Εκτός και αν πρόκειται για κάποιον GOAΤ, όπου εκεί έχουμε την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Όμως, όσο σπάνιο είναι το solo show, τόσο συχνά βλέπουμε μέσα από τον ασβέστη «δίδυμα» που ξεχωρίζουν, αφού κάποιες φορές πρόκειται για παίκτες που συνεργάζονται άψογα στον τομέα τους και το ότι «βρίσκονται» αποτυπώνεται από τις επιδόσεις τους εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, κάτι που εύλογα ωφελεί το club τους. Παράλληλα υπάρχουν και ορισμένα που... σηκώνουν κατά διαστήματα την εκάστοτε ομάδα τους στην πλάτη, αφού διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και ας μην «συνεργάζονται» τόσο συχνά, σε ότι αφορά το 100% αθλητικό σκέλος.

Όλα αυτά τα δίδυμα -τόσο ποδοσφαιρικά όσο των υπόλοιπων αθλημάτων- μπορούμε να τα απολαύσουμε στα κανάλια της COSMOTE TV. Αν δεν είστε ήδη συνδρομητής μπορείτε να διεκδικήσετε 1 από τα 100 Full Pack για ένα μήνα παίρνοντας μέρος στον παρακάτω διαγωνισμό.

Ας δούμε λοιπόν 10 εξ' αυτών των διδύμων, όπως τα παρακολουθούμε κάθε αγωνιστική στα γήπεδα της Super League.

image

Σεμπάστιαν Παλάσιος - Αντραζ Σπόραρ

Κανονικά σε αυτή τη λίστα θα έπρεπε να βρίσκεται - και δικαίως - ο Αϊτορ, όμως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός στάθηκε πρόσφατα σούπερ άτυχος και πρόσφατα υπέστη ρήξη χιαστού. Ο 26χρονος Ισπανός ήταν... μία κατηγορία μόνος του μέχρι να συμβεί το... κακό (8 γκολ/2 ασίστ) και το κενό του προβάλει ιδιαίτερα μεγάλο.

Ομως στο «τριφύλλι» διαθέτουν ποιότητα και οι Σεμπάστιαν Παλάσιος& Αντραζ Σπόραρ συνθέτουν ένα εκρηκτικό «δίδυμο», τόσο στο κομμάτι της ανάπτυξης όσο και σε επίπεδο σκοραρίσματος. Ο Αργεντινός μπαλαδόρος δημιουργεί αλλά και «εκτελεί» παράλληλα, ενώ ο Σλοβένος φορ αποτελεί μία άκρως αξιόπιστη λύση για «μέσα στο κουτί». Ήδη, άλλωστε, έχει σημειώσει αρκετά κομβικά τέρματα, με αποκορύφωμα εκείνα στα ντέρμπι με Αρη και Ολυμπιακό όπου βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις.

Δείτε στο Youtube κανάλι της COSMOTE TV τις σημαντικότερες στιγμές της φετινής Super League:

image

Λιβάι Γκαρσία - Σέρχιο Αραούχο

Αμφότερους τους ξέρουμε και πολύ καλά, αν και για τον Λιβάι Γκαρσία δύναται να ειπωθεί πως μας... συστήθηκε ξανά στην τρέχουσα σεζόν. Βλέπετε από τα άκρα που ήταν τον βλέπουμε πλέον φορ και στη νέα ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα συνθέτεί από κοινού με τον Σέρχιο Αραούχο το βασικό της επιθετικό δίδυμο.

Ο απολογισμός τους εξαιρετικός αφού ο μεν πρώτος έχει ήδη βρει δίχτυα έξι φορές, ενώ ο Αργεντινός στράικερ προσφέρει τα μέγιστα και στο κομμάτι της δημιουργίας, ξέχωρα από τις εκτελεστικές του δυνατότητες, καθώς «φτιάχνει» (αρκετά) γκολ. Οπως άλλωστε συνέβη για το 0-2 του 25χρονου από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο στο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πρόκειται για τους «Διόσκουρους» την «κιτρινόμαυρης» γραμμής κρούσης και «βρίσκονται» εξαιρετικά.

image

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης-Σβέριρ Ινγκασον

Ηταν 20 Αυγούστου και στην πρεμιέρα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό όταν ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία. Πλέον συγκαταλέγεται στις «αποκαλύψεις» της σεζόν και μαζί με τον Ισλανδό συνθέτουν στην «καρδιά των μετόπισθεν» ένα «δίδυμο» με κράμα εμπειρίας, νεανικού ενθουσιασμού και ταλέντου.

Επειδή μεταγενέστερα ο Ελληνας στόπερ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, οι δυο τους δεν έπαιξαν ως τώρα πλάι πλάι σε όλα τα ματς, αλλά είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλά με εκείνους στα στόπερ ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατήρησε το μηδέν παθητικό, ενώ σε ορισμένα δέχθηκε γκολ μόνο σε στατική φάση (π.χ. στο 1-1 του Ηρακλείου).

Οι ανασταλτικές επιδόσεις του club αποτυπώνουν την παρουσία τους και στη θέση που αγωνίζονται είναι πολύ σημαντικό ο ένας να ξέρει το παιχνίδι του άλλου. Οσο περνά ο χρόνος «γνωρίζονται» όλο και περισσότερο, ενώ ο Σβέριρ Ινγκασον αποτελεί τρόπο τινά τον «δάσκαλο» του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη που μάλιστα βρέθηκε πρόσφατα και στην Εθνική μας ομάδα.

image

Ντανιέλ Μαντσίνι-Λουίς Πάλμα

Εντονο λατινοαμερικάνικο... άρωμα διαθέτει η γραμμή «κρούσης» του Αρη, όπου μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν δύο πρόσωπα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός και ο περιφερειακός – περισσότερο – φορ από την Ονδούρα. Το οξύμωρο είναι πως δεν έχουν «βρεθεί» ακόμη σε κάποιο γκολ της ομάδας τους, αλλά ατομικά δηλώνουν «παρών», με τον Α ή Β τρόπο, «μέσα» σε αρκετά τέρματά της και τη βοήθησαν τα μέγιστα μέχρι να... πάρουν μπρος και άλλοι παίκτες (π.χ. Γκρέι).

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι προβάλει και είναι μία από τις πλέον ποιοτικότερες λύσεις στην κατηγορία για τα «φτερά» και ευρύτερα για την τριπλέτα πίσω από το «9άρι», ενώ ο Λουίς Πάλμα είναι σε θέση να παίξει τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον εκάστοτε «φουνταριστό».

Μάλιστα πείτε το...αύρα ή όπως αλλιώς θέλετε, στο μόνο επί μέρους διάστημα κάποιας αναμέτρησης που εκείνοι ήταν παράλληλα στο γήπεδο και το club τους έχασε ήταν στο 2-0 με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Ακόμα περισσότερο λατινοαμερικάνικο άρωμα μπορείτε να πάρετε παρακολουθώντας τα κανάλια της COSMOTE TV, στα οποία προβάλλονται μεταξύ άλλων διοργανώσεων τα Copa Libertadores και Copa Sudamericana.

image

Βίκτωρ Κλωναρίδης-Μάριος Τζαβίδας

Τη «σφαγίδα» τους στη φετινή σεζόν του Ατρόμητου «αφήνουν» οι Βίκτωρ Κλωναρίδης & Μάριος Τζαβίδας, που μάλιστα σε μεγάλο βαθμό συγκαταλέγονται στις «ευχάριστες» εκπλήξεις της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο πρώτος άλλωστε διεκδικεί ήδη τον τίτλο του Mr Asist του πρωταθλήματος, αφού με τις τελικές του πάσες «καθάρισε» αρκετά ματς, όπως συνέβη στο 3-1 της πρεμιέρας επί του ΟΦΗ όπου «έφτιαξε» όλα τα τέρματα του club!

Ο έτερος, μόλις στα 19 του χρόνια, προβάλει ως ένας παίκτης με μεγάλο potential και ο νεαρός φορ άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε φέτος οπότε και παίρνει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα βοηθά τόσο στο εκτελεστικό κομμάτι όσο και το δημιουργικό, αφού και βρίσκει δίχτυα αλλά και «δημιουργεί» ώστε να σκοράρουν οι άλλοι (π.χ. ο Κιάρτανσον στο 2-1 επί του ΠΑΣ).

Εύλογα έχουν ήδη «συνεργαστεί» αρκετές φορές και ο τρόπος που «βρέθηκαν» μέσα στο γήπεδο απέφερε «κέρδος» για τους Περιστεριώτες, όπως για παράδειγμα έγινε κόντρα στους Κρητικούς, αλλά και στη Νεάπολη με αντίπαλο τον Ιωνικό, δύο ματς που κέρδισε η ομάδα τους.

image

Μίλος Ντέλετιτς-Πάολο Φερνάντες

Πρόκειται για τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές εκ των πολλών που «μετρά» φέτος ο Βόλος, που παράλληλα χαρακτηρίζειται - δικαίως - ως η ομάδα έκπληξη της φετινής σεζόν. Ο μεν Πάολο Φερνάντες συνεχίζει από πέρσι στο Πανθεσσαλικό και μάλιστα υπάρχει ήδη συμφωνία με την ΑΕΚ ώστε να μετακινηθεί στην Ενωση τον Ιανουάριο (έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις), ενώ το καλοκαίρι τον «βρήκε» ο Ντέλετιτς και αμέσως «κούμπωσαν». Οι δυο τους συνεργάζονται στην τριάδα πίσω από τον φορ, εναλλάσσονται σε άκρα και άξονα και το αποτέλεσμα της ταυτόχρονος παρουσίας τους αποτυπώνεται μέσα στο γήπεδο.

Αμφότεροι μάλιστα και διατηρούν επαφή με τα δίχτυα και δημιουργούν, ενώ ο τρόπος που «βρίσκονται» μας χάρισε ήδη ένα από τα ωραιότερα γκολ της σεζόν. Ηταν το 3-3 της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης όπου στο 65' «έχτισαν» την επίθεση του club μόλις ο Σέρβος ξεκίνησε κούρσα πίσω από τη σέντρα, έπαιξε για τον Ισπανό, από κοινού άπλωσαν το παιχνίδι του Βόλου και ο Φερνάντες έστρωσε με τακουνάκι στον Ντέλετιτς που σκόραρε με σουτ. Ηταν μία φάση για highlights.

image

Νίκος Καρέλης-Δημήτρης Κολοβός

Βάσεις για να κάνει την καλύτερη αλλά συνάμα και πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του θέτει ο Νίκος Καρέλης και είναι χαρακτηριστικό πως πρόσφατα έλειψε για τρία ματς και ο Παναιτωλικός δεν κέρδισε κανένα! Μάλιστα έχει ήδη βρει δίχτυα με πέντε διαφορετικούς τρόπους και το συγκεκριμένο δεδομένο αποτυπώνει ότι διαθέτει (και) «πλουραλισμό» στον τρόπο που σκοράρει.

Ως άμεσοι «συμπαραστάτες» του «κυανοκίτρινη» γραμμή κρούσης μπορούν να χαρακτηριστούν αρκετοί, αλλά ένα κλικ περισσότερο η «λάμψη» πέφτει στον Δημήτρη Κολοβό. Ο 29χρονος επαναπατρίσθηκε φέτος για χάρη του club και μάλιστα ως επί το πλείστων παίζει κεντρικός χαφ, ενώ απόντος του πρώτου ανέλαβε ακόμη και τον ρόλο του «9αριού». Ηδη μάλιστα «υπέγραψε» ορισμένες νίκες της ομάδας, όπως το 2-1 του Ηρακλείου όπου με σουτ διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει λοιπόν στο Αγρίνιο.

image

Χούλιαν Μπαρτόλο-Λεό Τιλίκα

Ηταν μερικοί μήνες πριν όταν οι δυο τους έγιναν συμπαίκτες στην Τρίπολη, καθώς τότε υπέγραψε στον Αστέρα ο Χουλιάν Μπαρτόλο προερχόμενος από το Βόλο και «βρήκε» τον Λεό Τιλίκα παίζει στους Αρκάδες από το 2020.

Αμφότεροι μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα «πασπαρτού» της ομάδας αφού αγωνίζονται σε πολλές θέσεις, ενώ χωρίς να είναι κλασικοί φορ αποτέλεσαν το επιθετικό «δίδυμο» του club στο πρόσφατο 2-2 της Τούμπας. Μάλιστα η συνεργασία τους εντός των τεσσάρων γραμμών έχει αποφέρει και ορισμένα γκολ, αφού για παράδειγμα «βρέθηκαν» στο 2-0 επί του ΟΦΗ όπου στο 19' εκείνης της αναμέτρησης ο πρώτος «σέρβιρε» για τον δεύτερο που άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι εκ των κορυφαίων σε ασίστ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Βραζιλιάνος ξεδιπλώνει φέτος (και) τις επιθετικές του αρετές αφού τα δύο του πρώτα χρόνια στην Ελλάδα βρήκε δίχτυα μόνο μία φορά αλλά φέτος «ισοφάρισε» τη συγκεκριμένη επίδοση ήδη από την πρεμιέρα και το 3-3 του Πανθεσσαλικού.

image

Ροντρίγκο Εραμούσπε-Ζήσης Καραχάλιος

Τα «πατήματά» του αναζητά ο ΠΑΣ Γιάννινα και οι Ροντρίγκο Εραμούσπε, Ζήσης Καραχάλιος καλούνται να σηκώσουν την ομάδα στην πλάτη τους. Βλέπετε ο «Αγιαξ της Ηπείρου» προχώρησε το καλοκαίρι σε πολλές αλλαγές και αμφότεροι συγκαταλέγονται στους «παλιούς», παρότι ο Ελληνας χαφ είναι μόλις 26 ετών.

Μαζί όμως με τον Αργεντινό στόπερ αποτελούν τον συνδετικό κρίκο της νέας αγωνιστικής εποχής με τη νέα και οι δυο τους, εκτός από τα «καθαρά» αγωνιστικά τους καθήκοντα, καλούνται να βάλουν όσους ήρθαν στο... κλίμα.

Ο μεν πρώτος και ως μεγαλύτερος ηλικιακά, ξέχωρα από το γεγονός πως πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό με έφεση στο σκοράρισμα (ήδη πρώτος σκόρερ του club), ο δε δεύτερος με την... ιδιότητα των «πνευμόνων» στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

«Δίδυμο» που δεν συνδέεται τόσο «καθαρά» παικτικά, αλλά σε πολλά άλλα παρεμφερή ζητήματα.

image

Μαρσέλο-Χάμες Ροντρίγκες

Το τελευταίο μας «δίδυμο» ξεφεύγει από τα... όρια της Super League, αλλά δεν γίνεται να μην αν αναφερθεί. Οι Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες έγιναν με μικρή χρονική διαφορά παίκτες του Ολυμπιακού και οι προσθήκες τους συγκαταλέγονται, εύλογα, στα μεγάλα «μπαμ» του καλοκαιριού. Ο πρώτος ακόμη δεν έχει ντεμπουτάρει με τα «ερυθρόλευκα» και ο δεύτερος έπαιξε για πρώτη φορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως η ουσία είναι πως μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης που συνυπήρξαν για αρκετές σεζόν θα συμβεί κάτι ανάλογο και στο λιμάνι.

Με τους «μερένγκες» πανηγύρισαν πολλούς τίτλους μεταξύ άλλων και δύο Champions League, ενώ ταυτόχρονα έπαιξαν πλάι πλάι σε 96 παιχνίδια της «βασίλισσας», όπου μάλιστα συνεργάστηκαν σε τρία της γκολ. Ο ένας ξέρει πολύ καλά τον άλλον και είναι σα να μη... χώρισαν ποτέ.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως για να απολαύσετε στις οθόνες σας τα καλύτερα δίδυμα τόσο από την Super League όσο και από τις πάνω από 90 συναρπαστικές αθλητικές διοργανώσεις που προβάλλονται στην COSMOTE TV, μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό εδώ και να διεκδικήσετε 1 από τα 100 δωρεάν COSMOTE TV Full Packs για 1 μήνα.

Back to landing page

@Photo credits: INTIME, eurokinissi