Πάουλο Ντιμπάλα: Ο Gladiator του Μουρίνιο με τη μάσκα της δύναμης

Πάουλο Ντιμπάλα: Ο Gladiator του Μουρίνιο με τη μάσκα της δύναμης

Κώστας Ζάλιαρης
sponsored by

Απάντησε στο κάλεσμα του Μουρίνιο. Η Ρώμη θα έχει έναν νέο «Μονομάχο» από το φετινό καλοκαίρι. Ο Πάουλο Ντιμπάλα, το «χρυσό παιδί» μάλλον είχε συγκεκριμένες αποστολές στην καριέρα του...

bwin sponsred

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποχώρησε ως ελεύθερος από τη Γιουβέντους κλαίγοντας γοερά για το τέλος του κεφαλαίου στο Τορίνο και πλέον θα βρίσκεται στην αιώνια πόλη. Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον ήθελε διακαώς για να γίνει... ακόμα πιο όμορφη η Ρόμα μαζί με τους Τζανιόλο και Πελεγκρίνι.

Μέχρι και ο Φραντσέσκο Τότι όταν είχε ερωτηθεί τον περασμένο Μάιο, είχε αναφέρει: «Θα μπορούσα να τον σκεφτώ ως το επόμενο 10άρι του συλλόγου».

O La Joya ετοιμάζεται για το «Ολίμπικο» σαν ... άλλη αρένα, όπως αυτή που απολάμβανε να παρακολουθεί στις πολλές φορές που έχει δει την ταινία του «Μονομάχου». Και αυτό από μόνο του προκαλεί έμπνευση στον 28χρονο ποδοσφαιριστή...

bwin - Ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση των αγώνων! |21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

image

Η «προφητεία» του πατέρα του που δεν πρόλαβε να τον θαυμάσει

Ο Πάουλο Ντιμπάλα ήταν ο μικρότερος από τους τρεις γιους της οικογένειας, που έχει ρίζες από την Πολωνία λόγω της καταγωγής του παππού του, ο οποίος αναγκάστηκε να ξεριζωθεί από την πατρίδα του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ουδείς από τους δυο μεγαλύτερους αδερφούς του ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και αυτό ενδεχομένως να είχε αγχώσει τον μπαμπά του, ο οποίος είχε αναφέρει στο παρελθόν πως «ένα από τα παιδιά θα παίξει μπάλα, αυτή θα είναι η αποστολή του».

Και για να συνεισφέρει σε αυτό, ο πατέρας Ντιμπάλα φρόντιζε κάθε μέρα να έχει δύναμη και χρήματα για να πηγαίνει τον Πάουλο στις προπονήσεις στα παιδικά τμήματα όπου συμμετείχε. «Όταν δεν έπαιζα και επέστρεφα στο σπίτι ήμουν τόσο στεναχωρημένος που κλειδωνόμουν στο δωμάτιο και έκλαιγα.

Ή ακόμα κι όταν έπαιζα, αν δεν ήμουν καλός και δεν έκανα αυτά που ήθελα, πάλι το ίδιο...» είχε πει ο ποδοσφαιριστής, που όμως, δεν είδε ποτέ τον μπαμπά του στην εξέδρα όταν πλέον έφτασε στο επαγγελματικό επίπεδο. Ο καρκίνος τον νίκησε το 2008, όταν ο Πάουλο ήταν 15 ετών...

bwin - Ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση των αγώνων! |21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

image

Ο Ράσελ Κρόου, ο «Μονομάχος» και ο πανηγυρισμός

Αυτή η μάσκα που φοράει κάθε φορά που πανηγυρίζει. Το σήμα κατατεθέν του. Το trademark. Αυτό που μιμούνται οι οπαδοί όταν τον βλέπουν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Έχει προέλευση. Ίσως πιο βαθιά απ' όσο θα ήθελε εκείνος να την παρουσιάσει. Ο Πάουλο Ντιμπάλα έχει δηλώσει ένας από τους πιο... σκληροπυρηνικούς λάτρεις της ταινίας «Ο Μονομάχος» με τον Ράσελ Κρόου.

Ήθελε εκείνο τον επικό μονόλογο του δημοφιλή ηθοποιού, όταν πλέον στην ταινία αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα, να την κάνει δική του και να προσθέσει τα δικά του στοιχεία.

bwin

«Είμαι ο Μάξιμους Ντέσιμους Μερίνιους, στρατηγός των στρατευμάτων του Βορρά, της Λεγεώνας Φέλιξ. Πιστός υπηρέτης του αληθινού αυτοκράτορα, Μάρκους Αουρέλιους. Πατέρας ενός δολοφονημένου γιου. Σύζυγος μιας δολοφονημένης γυναίκας. Και είτε σε αυτή τη ζωή είτε στην άλλη, θα κυνηγάω την εκδίκηση» έλεγε ο Ράσελ Κρόου. Και αυτό το έκανε... μόνο της καριέρας του. Και από εκεί προκύπτει και η μάσκα.

«Είναι η μάσκα ενός Μονομάχου. Πάντοτε πρέπει να φοράμε τη μάσκα του πολεμιστή και να είμαστε έτοιμοι και δυνατοί για κάθε εξέλιξη στη ζωή μας. Δεν θα πρέπει ποτέ να χάνουμε το χαμόγελο και την ευγένειά μας. Τόσο απλό είναι το Dybalamask». Και ξαφνικά, πόσο επίκαιρο γίνεται όλο αυτό...

bwin - Ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση των αγώνων! |21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

image

Το tattoo που τελικά έκρυβε κάτι από το μέλλον...

Αν και πλέον το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αρκετά γνωστό για το γεγονός πως παρομοιάζεται με την ασπίδα των μονομάχων, ο Πάουλο Ντιμπάλα δεν είχε δώσει αρχικά τόσο μεγάλη σημασία όταν το είχε κάνει στο αριστερό του χέρι. Τα δυο πλατιά «βραχιόλια» που έχει, γεμίζοντάς τα μάλιστα με μαύρο χρώμα, ήταν κάτι που απλά το είχε δει κάπου αλλού και του άρεσε. Δεν το σκέφτηκε καθόλου παραπάνω...

«Μου έκανε εντύπωση σαν σχέδιο και σαν αισθητική. Είναι παρόμοιο με αυτά που έχουν οι μονομάχοι στην αρχαία Ρώμη όταν πήγαιναν στον πόλεμο. Δεν σημαίνει κάτι το tattoo, απλά μου άρεσε και το έκανα». Και να που έρχεται η ζωή και η καριέρα του για να του δείξουν πως τελικά... ίσως και να έκρυβε κάτι αυτή η σκέψη που έκανε για την δερματοστιξία.

Εν έτει 2022 ανήκει πλέον στην Ρόμα. Θα εδρεύει στην πόλη, την ιστορία της οποίας έμαθε να θαυμάζει μέσα από τον «Μονομάχο» και να μυείται στο πνεύμα του μαχητή. Ίσως το επιδίωκε ως μακρινό στόχο, ίσως όχι. Όπως και να 'χει, είναι έτοιμος. «Πολεμιστής» του ποδοσφαίρου.

bwin - Ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση των αγώνων! |21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Associated Press