Πολυμερόπουλος στο Gazzetta: «Το τουρνουά της Ίου έγινε θεσμός, αλλά οι βλέψεις μας είναι για περισσότερα»

Πολυμερόπουλος στο Gazzetta: «Το τουρνουά της Ίου έγινε θεσμός, αλλά οι βλέψεις μας είναι για περισσότερα»

Το φετινό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει εξαιρετικά όσον αφορά το Beach Volley, με τον «Βασιλιά» της συγκεκριμένης εποχής να έχει συγκεντρώσει επάνω του όλα τα βλέμματα. Η αρχή έγινε με το εξαιρετικό τουρνουά στο Σύνταγμα, συνεχίστηκε στην Αριστοτέλους και πλέον όλο το βάρος έπεσε και θα συνεχίσει να πέφτει για ακόμα μία βδομάδα στην Ίο.

Αρχικά έπεσε γιατί στο όμορφο νησί των Κυκλάδων διεξήχθη το τουρνουά Major του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και πλέον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το Ios Men & Women Futures. Ένα Παγκόσμιο τουρνουά που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο άθλημα που από την πλευρά του το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκει και πάλι τον δρόμο του.

Και τον βρίσκει όχι μόνο γιατί η Ομοσπονδία δείχνει διάθεση να αγκαλιάσει περισσότερο το Beach Volley, αλλά και γιατί υπάρχουν ιδιώτες που αγαπάνε το άθλημα και το βοηθάνε με όλες τους τις δυνάμεις. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι Βάσω Πετρίδου και Βαγγέλης Πολυμερόπουλος, οι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να κάνουν θεσμό τα τουρνουά στην Ίο.

Ιος

Το Gazzetta μίλησε με τον πρώην γυμναστή του Παναθηναϊκού που ουσιαστικά βρίσκεται πίσω από όλο αυτό, ο οποίος από την πλευρά του δεν έκρυψε πως το μεγάλο του όνειρο είναι να γίνει ένα τουρνουά-τουρ σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων συνδυάζοντας τον αθλητισμό και τον τουρισμό.

image

Ερχονται από Αθήνα να δουν τους αγώνες

Ας ξεκινήσουμε με το τουρνουά που μόλις ολοκληρώθηκε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την διοργάνωση;

«Είναι η 5η χρονιά που το κάνουμε. Πλέον έχουμε την τεχνογνωσία και ξέρουμε από πριν τα προβλήματα και τα λύνουμε. Έχουμε μεγάλη βοήθεια από την Δημοτική αρχή και την κυρία Πετρίδου που είναι πίσω από αυτό το πρότζεκτ. Με αποτέλεσμα να είναι ένα άρτιο τουρνουά και επειδή ξέρουν πως οι παροχές για Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι οι καλύτερες, έρχονται και οι καλύτεροι αθλητές γνωρίζοντας πως το τουρνουά αυτό κάνει την διαφορά».

Πως όμως ξεκίνησε όλο αυτό;

«Εγώ οργάνωνα τουρνουά και το 2018 γνώρισα την κυρία Πετρίδου και μου είπε πως η παραλία του Μυλποπότα είναι ιδανική για μπιτς βόλεϊ., Ξεκινήσαμε το 2018 που ήταν πολύ πετυχημένη διοργάνωση., Τότε είχα πει πως θα μπορούσε να γίνει εκεί και διεθνή διοργάνωση και μου είπε να το κάνουμε του χρόνου, όπως και έγινε».

Iος

Πως το έχει πάρει ο κόσμος; Υπάρχει ανταπόκριση;

«Ο κόσμος αντιδρά όπως σε όλα τα τουρνουά, δηλαδή ανακυκλώνεται συνέχεια, έρχεται, βλέπει και φεύγει. Μόνο στους τελικούς είναι τα γήπεδα γεμάτα, αλλά αυτό συμβαίνει παντού. Συνδυάζει την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό. Υπάρχει ανταπόκριση και έρχονται από Αθήνα να δουν τα παιχνίδια σε εμάς».

image

Ο μεγάλος στόχος

Έχοντας καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διεξάγονται τόσο ωραίες διοργανώσεις ποιες είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον;

«Ο πρώτος στόχος ήταν να γίνει θεσμός, κάτι που ισχύει γιατί το τουρνουά της Ίος είναι θεσμός. Ο δεύτερος είναι η παραλία του Μυλοπότα να γίνει παραλία του μπιτς βόλεϊ κάτι που επίσης έχει γίνει. Ο τρίτος στόχος είναι να καταφέρουμε να μεγαλώνουμε φορά με την φορά την διεθνή διοργάνωση. Και ένας τέταρτος είναι να καταφέρουμε μέσω της Ίου να κινητοποιήσουμε και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων για ένα τουρ στις Κυκλάδες. Ένα τουρ που θα συνδυάζει τις διακοπές με τον αθλητισμό στα πανέμορφα νησιά μας».

Πάμε λίγο στο τρίτο. Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να δούμε στην χώρα μας Παγκόσμια επιπέδου Grand Slam, όπως βλέπαμε την περασμένη δεκαετία στη Ρόδο;

«Έχουν αλλάξει οι εποχές δυστυχώς και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Πλέον όλα αυτά στηρίζονται κυρίως σε ιδιωτική πρωτοβουλία. Αν βρεθούν ιδιώτες όπως η κυρία Πετρίδου υπάρχει προοπτική σε βάθος χρόνου να το δούμε και πάλι».

Ιος

Το μπιτς βόλεϊ πέρασε πολλά, αλλά φαίνεται τα τελευταία χρόνια να προσπαθεί να βρει τον δρόμο του. Εσύ από μέσα βλέπεις κάτι τέτοιο;

«Όλα τα αθλήματα κάνουν τον κύκλο τους σε ποιότητα και διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια είχε κάνει μια κοιλιά το μπιτς βόλεί, αλλά βλέπουμε το τε3λευταίο καιρό να γίνεται μια προσπάθεια. Για μένα για να πετύχει χρειάζονται μικρά και σταθερά βήματα. Τρομερό το Σύνταγμα και η Αριστοτέλους αλλά το σημαντικό είναι να θέσουν σωστές βάσεις για τουρνουά και μετά να δοθούν κίνητρα σε παιδιά. Αν τα καταφέρουν υπάρχει πολύς κόσμος να παίξει μπιτς βόλεϊ και κόσμος που θέλει να παίξει».

Τι θεωρείς πως πρέπει να αλλάξει για να βρει και πάλι τον δρόμο του;

«Κοίτα το μπιτς βόλεϊ δεν είναι αυτόνομο άθλημα, ένας αθλητής όταν πάρει ένα καλό συμβόλαιο στην σάλα δεν θα πάει να παίξει στην άμμο. Έτσι χάνονται αθλητές, αλλά αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται στην Ελλάδα. Ίσως αν υπήρχαν δύο Ομοσπονδίες και όχι μία, να ερχόντουσαν περισσότεροι χορηγοί και αθλητές στην άμμο».

Και κλείνοντας τι να περιμένουμε από τους αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

«Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αθλητές και έχουν τρελαθεί με τις εγκαταστάσεις. Το προηγούμενο τουρνουά ήταν στη Λιθουανία σε μια πλατεία με 12-13 βαθμούς. Ήρθαν εδώ και έχουν τρελαθεί με την παραλία του Μυλοπότα. Μένουν με το στόμα ανοικτό, Θέλουμε να γίνουν πολύ ωραίοι αγώνες, να το ευχαριστηθούν οι αθλητές, να περάσουν όμορφα. Όλο αυτό να βγει προς τα έξω και να το ζήσει ο κόσμος. Όλο το τιμ και οι συνεργάτες οι δικοί μας δίνουν βάρος στην προσωπική επαφή. Είμαστε μια μεγάλη παρέα. Θα υπάρχει συναυλία και πάρτι και όταν όλοι στο τέλος μένουν τόσο ικανοποιημένοι που περιμένουν πως και πως το επόμενο τουρνουά».

@Photo credits: Δώρα Δημητρίου