Δέκα τερματοφύλακες που κάνουν τις ομάδες τους να νιώθουν ασφάλεια

Δέκα τερματοφύλακες που κάνουν τις ομάδες τους να νιώθουν ασφάλεια


Οι μεγάλες ομάδες αρχίζουν από τον τερματοφύλακα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Βρείτε μου μία ομάδα που σήκωσε το Champions League την τελευταία δεκαετία και δεν είχε τερματοφύλακα «λίρα εκατό». Ill wait.

Διότι αυτό επενδύουν οι δέκα παίκτες στο «Νο1» τους. Την εμπιστοσύνη, την ηρεμία, την ασφάλεια που εμπνέει στις κρίσιμες ή και όχι τόσο κρίσιμες στιγμές ο τύπος με τα γάντια κάτω από τα γκολπόστ. Στο τέλος της ημέρας, εκείνος είναι ο τελευταίος χωρικά άνθρωπος που μπορεί να εξουδετερώσει τον κάθε κίνδυνο στην εστία.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν ψάχνουμε όλοι; Στις ζωές μας, στη δουλειά μας, στις σχέσεις μας και την καθημερινότητά μας. Κι από αυτά δεν εξαιρείται και η ασφάλεια του οχήματός μας. Η Hellas Direct δίνει βάση σε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που απλοποιούν τη διαδικασία ενός ατυχήματος και πλέον, βάζει νέους όρους με την τεχνολογία «Fast Track 1», την καλύτερη διαχείριση ζημιών μέχρι στιγμής, από την καταγραφή ως την αποζημίωση. Την τεχνολογία που σε βοηθά να μείνεις στον δρόμο κι όχι να «μείνεις» στον δρόμο. Παρέχοντας εξειδικευμένη γραμμή άμεσης βοήθειας 24/7, τηλεφωνική δήλωση του ατυχήματος με μέσο χρόνο τα 6 λεπτά, αυτοματοποιημένα συστήματα, in house experts, ηλεκτρονική πλατφόρμα με περίπου 2.000 συνεργεία και διαρκή ενημέρωση της επεξεργασίας του φακέλου σου. Για να νιώθεις κι εσύ την ίδια ασφάλεια με τους ποδοσφαιριστές που ξεγνοιάζουν, όταν έχουν στα «καρέ» τον world-class τερματοφύλακα που θα τους βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά (sic). Έχουμε και λέμε.

Μάνουελ Νόιερ

Μάνουελ Νόιερ

Υπάρχουν οι κανονικοί κίπερ που τα κάνουν όλα πάνω στη γραμμή του τέρματος. Και υπάρχει και ο Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος και στη σέντρα να φτάσει με τη μπάλα, δεν θα φάει κατσάδα από κανέναν. Γιατί οι συμπαίκτες του κι ο κόσμος ξέρουν. Ο Γερμανός κίπερ, ό,τι πλησιέστερο στον Όλιβερ Καν σε επίπεδα απάθειας στο βλέμμα και «ψυχρής» λογικής στο παιχνίδι του, μπορεί να βγει εκτός περιοχής με κεφαλιά-ψαράκι, να φτάσει στο πλάγιο και να μοιράσει και μια προσποίηση στον αντίπαλο επιθετικό. Ε και; Πάλι, όλοι θα νιώθουν ασφαλείς. Άλλωστε, έχει χτίσει αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης εδώ και χρόνια κι όπως φαίνεται θα παραμείνει για… πάντα στη Μπάγερν Μονάχου. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή από τον χρόνο αναμονής σου στο Fast Track 1 της Hellas Direct!

image

Γιαν Όμπλακ

Σίγουρα αν έχεις δέκα αμυνόμενους στην περιοχή (sorry, Τσόλο), αισθάνεσαι όσο πιο «θωρακισμένος» γίνεται. Ακόμα κι έτσι, όμως, ο Γιαν Όμπλακ έχει μάθει να βλέπει ανάμεσα στα μαζεμένα σώματα των αμυντικών (και πάλι sorry, Τσόλο) και να κρατάει όρθια την ομάδα του όποτε εκείνη το χρειάζεται. Ο Σλοβένος κίπερ διακρίνεται για την ηρεμία που προσδίδει στους συμπαίκτες του, αντισταθμίζοντας έτσι την «έκρηξη» πάθους και νεύρων που χαρακτηρίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης.

image

Τιμπό Κουρτουά

Με τέτοιο μπόι (δύο μέτρα), ποιος δεν θα τον ήθελε για τερματοφύλακα, να ακουμπάει το οριζόντιο στις μύτες του; Μόνο που ο Τιμπό Κουρτουά προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτό και συχνά κάνει το πιο δύσκολο σουτ να μοιάζει… παιχνιδάκι με τις εκτινάξεις του και το διάβασμα των φάσεων. Κατά μία έννοια, αυτό που κάνει και η Hellas Direct μέσω του Fast Track 1. Χειρίζεται με τρόπο απλό τα πράγματα που ήδη είναι απλά και επικεντρώνεται στα πιο περίπλοκα.

  • 1 τηλεφώνημα για να ξεμπερδέψεις

  • 1 ομάδα για να σε βοηθήσει

  • 1 σημείο επαφής για να ενημερώνεσαι

  • 1 πλατφόρμα με χιλιάδες συνδεδεμένα συνεργεία

  • 1 ημέρα για να αποζημιωθείς (ή και λίγα λεπτά)

Τόσο απλά. Κοινή συνισταμένη με τον Βέλγο κίπερ των Μερένγκες, το «1»!

image

Εντουάρ Μεντί

Έφτασε στην Premier League ως άσημος. Πήρε Champions League και το βραβείο του κορυφαίου κίπερ στον κόσμο από τη FIFA σε μία σεζόν, ενώ πριν μερικά χρόνια έπαιζε στα ερασιτεχνικά. Ο Εντουάρ Μεντί ακολούθησε διαδρομή… εξπρές προς την κορυφή και δηλώνει πάντα παρών για την Τσέλσι, σε κάθε μικρό ή μεγάλο παιχνίδι. Όπου παιχνίδι, βάλτε τη λέξη ατύχημα και έχετε την Hellas Direct, που είναι εκεί για σένα όποτε τη χρειαστείς. Από ένα σπασμένο τζάμι μέχρι ένα σοβαρό ατύχημα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

image

Νταβίντ Ντε Χέα

Μπορεί ένας τερματοφύλακας να κρατάει «ζωντανή» μια ομάδα εντελώς μόνος του; Η απάντηση στην ερώτηση λέγεται Νταβίντ Ντε Χέα. Ο Ισπανός κίπερ σεζόν παρά σεζόν εμφανίζεται ως από μηχανής θεός και σώζει ένα τσουβάλι βαθμούς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μόνο και μόνο με τις αποκρούσεις του. Πολλές φορές, βέβαια, ούτε αυτός είναι αρκετός για να αποτρέψει τη μοίρα των Κόκκινων Διαβόλων, που μετά τη φυγή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Στο τέλος της ημέρας, όμως, υπάρχουν και τα καλά του να παίζεις στη Γιουνάιτεντ, όταν μπορείς να βασιστείς σε έναν τερματοφύλακα όπως ο Ντε Χέα.

image

Άλισον

Το 2018 η Λίβερπουλ τον μετέτρεψε στην ακριβότερη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κι από αυτή την άποψη, ο Άλισον έχει αρκετά κοινά με το Fast Track 1. Τους συνδέει η λέξη «ρεκόρ». Η Hellas Direct πέτυχε την ταχύτερη επίδοση σε εξυπηρέτηση πελάτη μετά από δήλωση ζημιάς. Από το “μπαμ” στο “έτοιμος να φύγεις” σε 9 λεπτά (!), πριν καν βάλεις μπροστά τη μηχανή για να φύγεις από το σημείο. Και ήδη δουλεύει σκληρά για να γίνει αυτό το ρεκόρ ο business as usual χρόνος της.

image

Έντερσον

Ίσως ο καλύτερος τερματοφύλακας στον πλανήτη με τη μπάλα στα πόδια. Βγάζει άνετα ασίστ από τη μία εστία στην άλλη, έχει δηλώσει πως θα έπαιζε φορ και πως θα ήθελε να εκτελεί τα πέναλτι. Ακόμα κι αν από κάποιο λάθος η μπάλα κυλάει προς τα δίχτυα, θα την απομακρύνει πάνω στη γραμμή με… προσποίηση στον αμυντικό. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κοιμάται ήσυχος τα βράδια γνωρίζοντας πως διαθέτει έναν κίπερ όπως ο Βραζιλιάνος, να του κάνει τη ζωή εύκολη και να παίζει αναπόσπαστο κομμάτι του… τίκι-τάκα που εφαρμόζει στη Μάντσεστερ Σίτι.

image

Σαμίρ Χαντάνοβιτς

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα. Η σχέση εμπιστοσύνης της Ίντερ με τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς, επίσης. Ο βετεράνος Σλοβένος κίπερ συμπλήρωσε μια δεκαετία στους Νερατζούρι του Μιλάνου και έχει ωριμάσει σαν το παλιό καλό κρασί, όντας κάθε χρόνο και πιο καθοριστικός για την ομάδα του. Κι όπως η Ρώμη και ο Χαντάνοβιτς, το Fast Track 1 δεν πήρε μία ημέρα για να ολοκληρωθεί. Χτίζεται καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια. Είναι αποτέλεσμα της κουλτούρας και του τρόπου που δουλεύουν οι άνθρωποί της, με στόχο την άψογη και γρήγορη εξυπηρέτηση σε περίπτωση ζημιάς.

image

Ζοσέ Σα

Η αποχώρηση του Ρούι Πατρίσιο επανέφερε τον «φόβο» στις τάξεις των φίλων της Γουλβς. Ο συμπατριώτης του, όμως, Ζοσέ Σα εμφανίστηκε… to the rescue. Ο πρώην κίπερ του Ολυμπιακού δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής από την ηλιόλουστη Ελλάδα στο βροχερό τοπίο των δυτικών Μίντλαντς κι από την αρχή «καπάρωσε» τη θέση του βασικού τερματοφύλακα των Λύκων, φιγουράροντας στο Top-3 των τερματοφυλάκων με τις περισσότερες αποκρούσεις και στο Top-5 με τα περισσότερα clean-sheets στην Premier League. Ασφάλεια και συνέπεια κάτω από τα δοκάρια στα καλύτερά της.

image

Άαρον Ράμσντεϊλ

Πολλοί δεν κατάλαβαν γιατί η Άρσεναλ έδωσε σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, έχοντας ήδη τον «τίμιο», πλην ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς Μπερντ Λένο για Νο1. Οι ίδιοι, βέβαια, μετανιώνουν πλέον τη στιγμή που αμφισβήτησαν αυτή τη μεταγραφή. Ο 24χρονος κίπερ έχει ενθουσιάσει το κοινό των Κανονιέρηδων κι αποτελεί βασικό πυλώνα της βελτίωσής τους τη φετινή σεζόν, συνδυάζοντας τα τρομερά ρεφλέξ του με την ευφυΐα και την απουσία παρορμητισμών, παρά το νεαρό της ηλικίας του για τερματοφύλακας. Άξιζαν τελικά τα χρήματα για να «ασφαλίσουν» την εστία τους οι Λονδρέζοι.

Εσύ ποιον θα επέλεγες στην ομάδα σου αν είχες τη δυνατότητα; Ποιος θα σε έκανε να νιώθεις πιο ασφαλής; Εγώ το Fast Track 1. Εντάξει, δεν θα έλεγα όχι και σε έναν Κουρτουά. Αλλά ό,τι μπορεί ο καθένας. Το σίγουρο είναι ότι με την Hellas Direct, έχεις την ασφάλεια που χρειάζεσαι για το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου, με ένα τηλεφώνημα στην μοναδική 24ωρη γραμμή άμεσης βοήθειας.