«Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» του Gazzetta 

«Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» του Gazzetta 

Το Gazzetta έχει δείξει πολλές φορές ότι δεν είναι απλώς ένα αθλητικό site. Μετά το Gazzetta for Her και το λανσάρισμα του Gazzetta Women, το κορυφαίο μέσο της Liquid Media κάνει ένα ακόμη βήμα προς την επιτυχία. Γιατί ακόμη και ένας αναγνώστης να κερδίσει κάτι από την κάθε καμπάνια ενημέρωσης το στοίχημα θα έχει θετικό πρόσημο. Και γιατί στο τέλος της ημέρας όλα είναι «Θέμα Ισότητας».

Έτσι η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Liquid Media με βασικό όχημα το gazzetta.gr ανακοινώνουν την έναρξη του έργου «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Στόχος του έργου είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η αλλαγή νοοτροπίας του ευρύτερου κοινού, εν προκειμένω του μέσου ανδρικού κοινού, 18-55 ετών, καθώς και η εκπαίδευση δημοσιογράφων, πολιτών δημοσιογράφων και φοιτητών δημοσιογραφίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί και μακροπρόθεσμα να εξαλειφθεί η χρήση σεξιστικού λόγου και η αναπαράσταση έμφυλων στερεοτύπων στο δημόσιο λόγο όπως εκφράζεται μέσα από την πλειοψηφία των σύγχρονων ΜΜΕ.

Απώτερος στόχος είναι η προώθηση της ισότητας φύλων και η καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας, αρθρώνοντας έναν συμπεριληπτικό λόγο, υπό το πρίσμα τόσο της διασφάλισης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και της κοινωνικής συνοχής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το 2021 χαρακτηρίστηκε τόσο από τον υψηλό αριθμό γυναικοκτονιών που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα όσο και από την έκρηξη της ελληνικής εκδοχής του κινήματος ‘’MeToo’’. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, καταγγελίες σεξουαλικής ή και άλλου τύπου κακοποίησης κατά επωνύμων και μη προσώπων είδαν το φως της δημοσιότητας εντός της χρονιάς αυτής και η συζήτηση γύρω από την έμφυλη βία και τα έμφυλα δικαιώματα απέκτησαν σημαντική ορατότητα στο δημόσιο λόγο.

Ένα από τα ερωτήματα που ανέκυψαν είναι: πώς μπορούμε να μιλάμε για αυτά τα ζητήματα; Ή, πιο σωστά, πώς θα έπρεπε να μιλάμε για αυτά τα ζητήματα, ειδικά όταν μιλάμε από μία θέση ευθύνης;

Η εκδήλωση

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕλΕΔΑ και το Gazzetta σας προσκαλούν σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:

«Σεξισμός στο Δημόσιο Λόγο: Εκδήλωση Έναρξης του έργου Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 18:00, διαδικτυακά.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Ιάσονας Γουσέτης, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΕλΕΔΑ, Συντονιστής του Έργου
  • Αγγελική Σεραφείμ, Δικηγόρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Έργου
  • Φωτεινή Κοκκινάκη, Δημοσιογράφος, ΓΓ ΕλΕΔΑ
  • Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής του Gazzetta
  • Κατερίνα Γούλα, Διαχειρίστρια Προγραμμάτων Active citizens fund

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κατερίνα Καλού, Δημοσιογράφος και Υπεύθυνη του Έργου για το Gazzetta.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της ΕλΕΔΑ, Γιάννης Ιωαννίδης.

Το Έργο «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εταίρο τη Liquid Media.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

banner