Ελ Αραμπί: Το έμφυτο ένστικτο ενός killer

Ελ Αραμπί: Το έμφυτο ένστικτο ενός killer

Ο Ελ Αραμπί, μέσα σε μια τριετία έχει γράψει... ιστορία στο Λιμάνι και συνεχίζει να σκοράρει όντας ασταμάτητος. Το Κατάρ, το δώρο του Μπεργκ, τα «ένσημα» κι η ξέφρενη πορεία του με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο στο στήθος!

bwin sponsred

Για τη μοίρα, κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ειπωθεί ουκ ολίγα αποφθέγματα.

Αυτό που μάλλον, στην προκειμένη ταιριάζει γάντι είναι:

«Το να δημιουργείς, σημαίνει επίσης να δίνεις μια μορφή στο πεπρωμένο σου», όπως είχε πει ο βραβευμένος με Νόμπελ Γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ.

Ο Ελ Αραμπί ήρθε στο Λιμάνι για να δημιουργήσει το δικό του μύθο. Ακόμη το έργο του με την ερυθρόλευκη φανέλα δεν έχει τελειώσει. Όμως, ακόμη κι αν συνέβαινε με κάποιον αιφνίδιο τρόπο τούτη τη στιγμή ο Μαροκινός θα περνούσε για πάντα στην καρδιά του κόσμου της ομάδας αλλά και του υγιώς σκεπτόμενου ελληνικοί φίλαθλου κοινού.

Ο βασικός στόχος των πρωταθλητών το καλοκαίρι του 2019 ήταν ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός, τότε, εξίταρε περισσότερο ως όνομα. Αφήστε, δε, την καζούρα που θα γινόταν στους Παναθηναϊκούς. Ο αιώνιος αντίπαλος απέκτησε έναν από τους πιο αγαπημένους παίκτης του αντιπάλου. Πάντα αυτά τα στόρι δεν... πουλάνε;

Ο Μπεργκ, όμως, καθυστερούσε να απαντήσει. Στο Λιμάνι δεν τον περίμεναν για... πάντα κι έτσι η υπόθεση δεν προχώρησε. Λίγους μήνες μετά, η μοίρα ήθελε τον Μπεργκ να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό με τη φανέλα της Κράσνονταρ.

Ο Ελ Αραμπί, ο επόμενος που κοίταξαν στον Ολυμπιακό, λέει το «ναι», πιάνει Λιμάνι και στις 27/8, η ομάδα του Πειραιά φεύγει από την Ρωσία με τη νίκη (1-2) απέναντι στην ομάδα του Μάρκους Μπεργκ. Και τα δύο γκολ έχουν την υπογραφή του Μαροκινού, ο οποίο τότε άρχισε να γράφει έναν λογαριασμό που στην πορεία έγινε πολύ μεγάλος. Και τα νούμερα αναμένεται να μεγαλώσουν κι άλλο. Αυτό δείχνουν οι προθέσεις κι οι διαθέσεις του.

«Πραγματικά αισθάνθηκα και αισθάνομαι την αγάπη που μου δείχνουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, το σεβασμό και τη στήριξη. Το έκανα για μένα και γι' αυτούς. Θα ήταν σαν να πρόδιδα την αγάπη τους». Αυτή είναι η δήλωση του Μπεργκ μετά τις αποδοκιμασίες στο «Καραϊσκάκης». Καθόλου δεν τους χάλασε στον Πειραιά το «όχι» του. Αντιθέτως, πρέπει να εκλαμβάνουν ως «δώρο».

bwin - Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου με το Auto Cash Out*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

image

Ενα φορ όνειρο που πραγματοποιεί κάθε όνειρο

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, μετά την τετραετία στη Γρανάδα, πηγαίνει στην Αλ-Ντουχαΐλ του Κατάρ. Εκεί τα... σπάει κυριολεκτικά με 90 γκολ και 10 ασίστ σε 78 ματς.

Στο άκουσμα ότι θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα ένας 32χρονος, ο οποίος φεύγει από το Κατάρ όλοι βιάζονται να κρίνουν ότι «έρχεται στην Ελλάδα για τα τελευταία ένσημα».

Πόσο λάθος κάνουν δεν άργησαν να το καταλάβουν.

Στα προκριματικά για το Champions League βάζει τα 2 γκολ με την Κράσνονταρ - όπως σας γράψαμε πιο πάνω.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και στις πρώτες 6 αγωνιστικές ήδη μετράει 4 γκολ και 1 ασίστ.

Ήταν κι αυτός που πέτυχε το νικητήριο γκολ επί του Παναθηναϊκού στο 1-0 του Καραϊσκάκης.

bwin - To παιχνίδι σε άλλο επίπεδο με φοβερό interface, αμέτρητητα πρωταθλήματα και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές! |21+

Ήταν κι αυτός που από την άσπρη βούλα δεν έκανε λάθος, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό μια νίκη... χρυσάφι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Γκολ στο 87' κι ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Europa League.

Εκεί, οι Πειραιώτες συναντούν την Άρσεναλ. Η ήττα με 1-0 στο Φάληρο κάνει και τον πιο αισιόδοξο φίλο της ομάδας να μην πιστεύει ούτε σε θαύματα.

Ο Ελ Αραμπί είναι ο άνθρωπος που εμφανίζει... όαση μέσα στην ερημιά του Emirates. Στο 53' ο Σισέ έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα και παρόλο που ο Ομπαμεγιάνγκ πήγε να... αποτελειώσει την ομάδα του Μαρτίνς ο Ελ Αραμπί, έξι λεπτά αργότερα θα φωνάξει «παρών», θα οπλίσει και φέρει την πιο μαγ(κ)ική νίκη - πρόκριση για τους Πειραιώτες.

Αυτό μάλιστα κράτησε όρθια την ομάδα του και απέναντι στη Γουλβς στο Φάληρο (1-1).

Η σεζόν ολοκληρώνεται με τον ίδιο να έχει πραγματοποιήσει μια τρελή - τρελή σεζόν με 27 γκολ και 8 ασίστ σε 51 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Με το καλημέρα άπαντες καταλαβαίνουν ότι εδώ μιλάμε για έναν παίκτη που θα ξεσηκώσει την εξέδρα, θα βάλει παλικαρίσια γκολ, θα δημιουργήσει φάσεις. Για έναν παίκτη που έχει την δυνατότητα να εκτελέσει αλλά και να φτιάξει φάσεις. Να τραβηχτεί έξω από την περιοχή να πάρει πάνω του αντιπάλους και να ανοίξει χώρους.

Είναι αυτός που όταν βρεθεί απέναντι από το τέρμα έχει ήδη σκοράρει, μιας κι ο αντίπαλος τερματοφύλακας ξέρει ότι το να μην σκοράρει θα οφείλεται στη δική του αστοχία παρά στην ικανότητά του να το πιάσει.

image

Ασταμάτητος ξανά

Η σεζόν 2020-2021 θα ολοκληρωθεί με τον Ελ Αραμπί να απαντάει σε όσους συνέχισαν να αμφισβητούν την ποιότητά του. Σε 49 ματς έχει στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 28 φορές και μοιράζει άλλες 7 ασίστ.

Κι αν την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, είχε σκοράρει μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό - μεταξύ του Big 4 - τη σεζόν αυτή θα... ματώσει τα δίχτυα και της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Στους ομίλους του Champions League δεν κατάφερε να βρει δίχτυα αλλά στο Eurpa σε 4 ματς είχε τρία γκολ, μεταξύ των οποίων τα 2 ήταν απέναντι στην... αγαπημένη του Άρσεναλ.

bwin

Ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα και φτάνει ως τον τελικό του Κυπέλλου αλλά δεν μπορεί να επαναλάβει το νταμπλ. Ο Μαροκινός ήταν από τους βασικούς «υπεύθυνους» της επιτυχίας.

Μάλιστα, ο 33χρονος τότε Μαροκινός κατάφερε σε 14 ματς, μέσα σε έναν χρόνο, να μπει στο Top-10 των all time scorers των Ερυθρόλευκων, ξεπερνώντας με το χθεσινό γκολ του τον Σίνισα Γκόγκιτς.

image

Εγραψε ιστορία και συνεχίζει... ασυγκράτητος

Στις 30 Ιουνίου του 2022 το συμβόλαιό του εκπνέει. Στον Ολυμπιακό ετοιμάζουν να του προσφέρουν επέκταση της συνεργασίας τους.

Και πώς να μη το κάνουν άλλωστε; Ο Μαροκινός έχει ανατρέψει την όποια λογική σχετικά με τα όσα ξέρουμε για την ηλικία.

Μέχρι στιγμής, τη φετινή σεζόν, σε 17 αγώνες έχει πετύχει 9 γκολ.

Το αξιοσημείωτο; Ότι έπιασε κορυφή στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού, στην ήττα από την Άιντραχτ.

Μετρά 15 γκολ μαζί με τον Μήτρογλου και τον Τζόρτζεβιτς. Μόνο που ο Μαροκινός τα κατάφερε σε 32 ματς κι όχι σε 44 ή 83 που χρειάστηκαν οι άλλοι δύο προαναφερθέντες θρύλοι της ομάδας.

Μόνο ο Νίκος Αναστόπουλος είχε σε 29 ματς 14 γκολ!

Στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει 4 γκολ. Φυσικά η παράστασή του απέναντι στην ΑΕΚ ήταν η πιο σημαντική φετινή στη Super League Interwetten κι ο Μαρτίνς ξέρει πως με τέτοιον Ελ Αραμπί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν αντίπαλο. Ούτε καν τον κακό εαυτό της ομάδας του.

Ο Αραμπί από την άλλη, πιστός στο έμφυτο ένστικτο του κίλερ, θα συνεχίσει να κάνει αυτό που είπε κι ο ίδιος μετά το θρίαμβο επί της Ενωσης. Να κάνει αυτό που συνηθίζει. Να σκοράρει.

bwin - Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου με το Auto Cash Out*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις