Κριστιάνο Ρονάλντο: Πως είναι να μένεις στο ξενοδοχείο του

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πως είναι να μένεις στο ξενοδοχείο του

Κώστας Τόπας

Για πολλούς είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, έχει γευτεί αμέτρητες χαρές και μέσα σε όλα αυτά έχει δημιουργήσει μία αμύθητη περιουσία. Παρ’ όλες τις ιδιαιτερότητες του, έχει μεγάλη αγάπη για την γενέτειρά του, την Μαδέρα, και γενικότερα για την χώρα του την Πορτογαλία.

Το πορτογαλικό νησί της Μαδέρα, που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου 320 μίλια μακριά από τις ακτές του Μαρόκου, είναι διάσημο για τρία πράγματα: το ομώνυμο ενισχυμένο κρασί του, το κέικ Madeira και φυσικά το σύμβολο του ποδοσφαίρου, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Χωρίς να παραιτηθεί από τις επόμενες κινήσεις του στη σκακιέρα του κέρδους, κάτι που θα μπορούσε να κάνει με άνεση καθώς σύμφωνα με το Forbes ο Πορτογάλος επιθετικός είναι ο πιο καλοπληρωμένος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως, μετά την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, (θα λάβει περίπου 107 εκατομμύρια ευρώ τη φετινή σεζόν, με τα 60 εκατομμύρια ευρώ από αυτά να προέρχονται μόνο από τον μισθό και τα μπόνους του και τα υπόλοιπα 47 εκατομμύρια ευρώ από την εμπορικότητα και τις δικές του χορηγίες), ο 36χρονος αστέρας διατηρεί αλυσίδα ξενοδοχείων.

Το 2016, ο Κριστιάνο έγινε κι επίσημα… ξενοδόχος με το πρώτο του ξενοδοχείο στη γενέτειρα του Μαδέρα. Σε συνεργασία με την «Pestana Hotel Group», το ξενοδοχείο «Pestana CR7» άνοιξε πριν από πέντε χρόνια τις πόρτες του ακριβώς δίπλα στο λιμάνι της Φουντσάλ της Μαδέρα, της πατρίδας του σταρ του ποδοσφαίρου. Το πολυτελές ξενοδοχείο του διαθέτει 168 δωμάτια εκ των οποίων τα 25 είναι τύπου CR, τα 23 superior και μία σουίτα CR7.

Παρόμοια ξενοδοχεία που ανήκουν στον αστέρα των «κόκκινων διαβόλων» υπάρχουν επίσης στη Νέα Υόρκη, τη Λισαβόνα, το Παρίσι, το Μαρακές και τη Μαδρίτη, αλλά το συγκεκριμένο πέντε αστέρων είναι το στέκι της αλυσίδας. Με αυτόν τον τρόπο επέκτεινε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες πέρα από τα αξεσουάρ, τα είδη ρουχισμού και άλλα προϊόντα που φέρουν το λογότυπο του.

Photo Credits: Getty Images/Associated Press/Pestana CR7 Hotels

image

Το μενού χωρίς λιπαρά και η πίτσα «attack»

Το «Pestana CR7» δεν θα μπορούσε να μην ξεχειλίζει… υγεία. Ο Ρονάλντο φημίζεται για τον απίστευτα υγιεινό τρόπο ζωής του, καθώς το μενού του περιλαμβάνει έξι υγιεινά γεύματα με κρέας, ψάρι και λαχανικά κάθε μέρα, όλα αυτά αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα σάκχαρα και το αλκοόλ.

Το ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Το πρωινό στο εν λόγω ξενοδοχείο περιλαμβάνει πολλά φρούτα, δημητριακά, γαλακτοκομικά και κρέας, καθώς και φρέσκους χυμούς. Αυτά είναι τα πιάτα που καταναλώνει συχνά ο ίδιος ο Ρονάλντο για πρωινό.

Το ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Το μεσημεριανό και βραδινό μενού αποτελείται από πολλά μπολ με φρούτα και λαχανικά, πιάτα με κοτόπουλο και ψάρι και μπριζόλες.

Σε κάθε τμήμα του μενού δόθηκε ένας τίτλος με θέμα το ποδόσφαιρο, όπως «Kick-Off» ή «Extra-Time». Το πιο θερμιδικό και λιπαρό γεύμα του μενού, το οποίο αποτελείται μόνο από πίτσες, ονομάζεται «Attack».

image

Αλκοόλ αποκλειστικά για τον πελάτη

Βέβαια, Ρονάλντο και αλκοόλ δεν πάνε μαζί. Ωστόσο, στο ξενοδοχείο του υπάρχει η δυνατότητα για τον επισκέπτη να απολαύσει μέσα σε όλες αυτές τις ανέσεις κι ένα ποτό.

Το ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Εκτός από μπύρες, κρασιά και διάφορα οινοπνευματώδη ποτά, το ξενοδοχείο προσφέρει κι υγιεινές εναλλακτικές λύσεις χωρίς αλκοόλ, όπως σμούθις και κοκτέιλ.

To ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Με την είσοδο στο μπαρ υπάρχει σε μία εικονική πραγματικότητα ο Ρονάλντο να εκτελεί φάουλ. Στο ασανσέρ για τα δωμάτια μπορεί κανείς να δει στιγμιότυπα από την καριέρα του, ενώ από τα ηχεία ακούγεται το «Viva Ronaldo».

image

Πολυτέλειες σε κάθε όροφο

Φυσικά ο επισκέπτης όταν επιθυμεί να περνά δημιουργικά τις ώρες του στο πολυτελές ξενοδοχείο του Ρονάλντο μπορεί να χαλαρώνει σε πισίνες ή σάουνες ή να προπονείται στο γυμναστήριο. Όλα αυτά όταν φυσικά δεν ξεκουράζεται στα πολυτελή δωμάτια.

Το ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με… άρωμα Κριστιάνο ξεχωρίζουν σε κάθε γωνιά του ξενοδοχείου: το λόμπι, τους διαδρόμους, το ρεστοράν, την πισίνα. Οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι αυτό είναι το ξενοδοχείο του Πορτογάλου άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ένας ακόμη όροφος έχει αφιερωθεί στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου γυμναστηρίου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν, επιλέγοντας μέχρι γιόγκα και διαλογισμό, ενώ στην ταράτσα του ξενοδοχείου υπάρχει πισίνα.

image

Τοιχογραφίες με το πρόσωπό του

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τοιχογραφίες του Ρονάλντο ακριβώς πάνω από τα κρεβάτια σε κάθε δωμάτιο. Τα σχέδια απλώνονται σε όλο το μήκος του κρεβατιού και φωτίζονται με κρυφό φωτισμό. Τα σκίτσα αφορούν την πορεία του «CR7».

Από την έναρξη της καριέρας του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέχρι και τη στιγμή που κατέκτησε πέντε φορές την Χρυσή Μπάλα. Βέβαια, ο Ρονάλντο δεν είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής των τοιχογραφιών, καθώς υπάρχει και το πρόσωπο της μητέρας του, Μαρία Ντολόρες Ντος Σάντος Αβέιρο αλλά και άλλων μελών της οικογένειάς του.

Το ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Οπου κι αν κοιτάξει κανείς θα δει τον Ρονάλντο. Από αποκόμματα εφημερίδων μέχρι υπογεγραμμένα πουκάμισα και από φώτα σε σχήμα «R» μέχρι πορτρέτα, αναμνηστικά σχεδόν σε κάθε τοίχο του ξενοδοχείου.

Το ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο

Το πιο περίεργο απ’ όλα είναι στον χώρο διασκέδασης υπάρχει ποδοσφαιράκι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ρονάλντο εναντίον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Ρονάλντο.

Το ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο

«Για να είσαι ο καλύτερος χρειάζεσαι το καλύτερο», είναι ένα από τα μηνύματα που κοσμούν τους τοίχους και είναι τοποθετημένο πάνω από μια τηλεόραση που δείχνει μόνο αγώνες του Ρονάλντο από το πρωί μέχρι το βράδυ.

To άγαλμα Ρονάλντο

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το ξενοδοχείο και το άγαλμα του 36χρονου αστέρα. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό, καθώς το άγαλμα δεν έχει πολλές ομοιότητες με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για μπρούτζινο άγαλμα ύψους 3,4μ.

«Είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή, να έχω ένα δικό μου άγαλμα», είχε δηλώσει τότε ο Κριστιάνο κατά την παρουσίασή του, ο οποίος είχε γίνει ένας από τους νεότερους ανθρώπους που αποκτούν άγαλμα.

Το ξενοδοχείο του Κριστιάνο Ρονάλντο