Εχω στο Λονδίνο μια δουλειά...

Εχω στο Λονδίνο μια δουλειά...

Νίκος Αθανασίου

50 χρόνια. 1971 δευτερόλεπτα. Μία ομάδα. Ένας σύλλογος μεγάλος. Ο Παναθηναϊκός. Το έπος του Wembley παραμένει ανεξίτηλο και το Gazzetta το τιμά με ένα μοναδικής αισθητικής ντοκιμαντέρ!

Μοναδικό. Ξεχωριστό. Ανεπανάληπτο. Τετάρτη 2 Ιουνίου 1971- Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021. Πενήντα χρόνια. Μισός αιώνας και το επίτευγμα του Παναθηναϊκού, το έπος μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Wembley παραμένει ανεξίτηλο, σαν φάρος φωτεινός να φωτίζει την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο!

Απολαύστε το ντοκιμάντερ του Gazzetta

Οι ημιεπαγγελματίες ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» υπό την καθοδήγηση του θρυλικού Φέρεντς Πούσκας υπέταξαν την Ζενές Ες, την Κυπελλούχο Ευρώπης το 1968, Σλόβαν Μπρατισλάβας, την πρωταθλήτρια Αγγλίας Έβερτον, τον Ερυθρό Αστέρα και διεκδίκησαν την κορυφή της Ευρώπης στον ναό του ποδοσφαίρου κόντρα στο «total football» του ανίκητου Άγιαξ εκείνης της εποχής!

Ο Τάκης Οικονόμοπουλος, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο Γιάννης Τομαράς, ο Γιώργος Βλάχος, ο Κώστας Ελευθεράκης, ο Τότης Φυλακούρης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο Φραγκίσκος Σούρπης, ο Μίμης Δομάζος, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Χάρης Γραμμός, ο Άνθιμος Καψής, ο Δημήτρης Καλλιγέρης, ο Γιώργος Γονιός, ο Κώστας Αθανασόπουλος, ο Κώστας Χατζηανδρέου, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο Τάκης Δημητρίου, ο Πέτρος Πανόπουλος, ο Παύλος Γεράκης, ο Γιώργος Ροκίδης.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, με την δική τεράστια ή μικρή συνεισφορά, έγραψαν το όνομα τους στην πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του Παναθηναϊκού!

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από τον τελικό του Wembley το Gazzetta δημιούργησε ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ! Σε 1971 δευτερόλεπτα, ο χρόνος γυρίζει πίσω σε άλλες εποχές. Σε ιστορίες μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών που έζησαν από διαφορετικά μετερίζια εκείνη την απίθανη πορεία!

Η προετοιμασία στην Μαδρίτη, το πριμ του Γουλανδρή, το καζίνο και το κλεμμένο αυτοκίνητο στο Βελιγράδι, η «παράσταση» του Πούσκας στην ΟΥΕΦΑ, το βέτο στην Χούντα για το Καραϊσκάκη και πολλά ακόμα σπαρταριστά και ανέκδοτα περιστατικά!

Ποιοι γυρίζουν τον χρόνο πίσω στο ντοκιμαντέρ του Gazzetta;

Ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος, ο Τότης Φυλακούρης και ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο άμεσος συνεργάτης και μεταφραστής του Φέρεντς Πούσκας, Νίκος Σακκούλης! Ο δημοσιογράφος, Μάκης Παπαζήσης που ήταν δίπλα στο «τριφύλλι» σε όλα τα παιχνίδια! Ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ που ως παιδί ζούσε τον πατέρα του, Διαμαντή, ως γενικό αρχηγό της ομάδας! Ο καθηγητής ιστορίας στο Haverford University και οπαδός του συλλόγου, Αλέξανδρος Κιτροέφ. Ο θρύλος του Άγιαξ, Σιακ Σβαρτ!

Και φυσικά οι Bunions! Το συγκρότημα που πενήντα χρόνια μετά μπήκε στο studio για λογαριασμό του Gazzetta για να ξανατραγουδήσει το «Έχω στο Λονδίνο μια δουλειά», το οποίο αποτελεί το soundtrack εκείνης της πορείας!