Κάναμε 1.037 χλμ. σε μια μέρα με το magic van που θα ζήλευαν και οι Τρύπες

Κάναμε 1.037 χλμ. σε μια μέρα με το magic van που θα ζήλευαν και οι Τρύπες

Gazzetta team

Το πρωί του Σαββάτου, ένα υπερσύγχρονο μαύρο mini van με φιμέ τζάμια πάρκαρε κάτω από το μπαλκόνι μου. Αν και μένω δύο χρόνια στη γειτονιά, δεν έχω παρατηρήσει την παρουσία κάποιου celebrity, οπότε παρέμεινα στο μπαλκόνι να κοιτάζω ποιος θα έμπαινε ή θα έβγαινε από το όχημα. Πέντε λεπτά αργότερα, η πόρτα του συνοδηγού άνοιξε και από εκεί βγήκε ο φίλος μου ο Γιάννης, με τον οποίο είχαμε δώσει ραντεβού (σ.σ. το συγκεκριμένο Σάββατο ήταν πρώτο που επιτράπηκαν οι μετακινήσεις εκτός νομού μετά το lockdown) προκειμένου να κάναμε αυτό που είχαμε συμφωνήσει, εδώ και μήνες: Ένα ταξίδι μέχρι την Αράχοβα, το οποίο μας είχε μείνει απωθημένο από τα Χριστούγεννα, όπου δεν μπορέσαμε να πάμε λόγω κορονοϊού.

Ο Γιάννης, όμως, δεν με είχε προετοιμάσει πως δεν θα ταξιδεύαμε με το Fiesta του, αλλά με ένα mini van Mercedes Vito, πως δεν θα οδηγούσε εκείνος, αλλά θα είχαμε προσωπικό οδηγό και πως την Κυριακή που θα επιστρέφαμε στην Αθήνα, δεν θα είχαμε στο σκληρό του μυαλό και του κινητού μας εικόνες από τουλάχιστον 6 νομούς και 3 γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, αφού το κοντέρ θα έγραφε συνολικά πάνω από 1.300 χλμ. σε 36 περίπου ώρες. Ο άνθρωπος, όμως, κλειδί για το πώς το ταξίδι έκανε upgrade άλλου επιπέδου, ήταν αυτός που βρισκόταν στη θέση του οδηγού του mini van.

Ο λόγος για τον Μανώλη Καλλιτέρη, ο οποίος αφού έγινε γνωστός στην Αθήνα οδηγώντας το πιο high-tech ταξί της πόλης, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να αλλάξει επίπεδο. Να πάρει ένα mini van, να το ενισχύσει με τεχνολογικά gadgets, με τη βοήθεια του Gelisound, που θα ζήλευαν λιμουζίνες στο Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα -θα αναφερθούμε εκτενέστερα παρακάτω- και να προσφέρει πλέον και υπηρεσίες που αν θέλαμε να τις αποδώσουμε με ακρίβεια θα έπρεπε στην περιγραφή τους να συμπεριλάβουμε λέξεις/φράσεις όπως «οδηγός», «οργανωτής roadtrip», «άνθρωπος που θα καλύψει όποια ανάγκη προκύψει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού πριν την εκδηλώσεις». Κοινώς, ο Μανώλης μέσω της εταιρείας που διαθέτει αναλαμβάνει να οργανώνει και να πραγματοποιεί roadtrips στην (προς το παρόν) ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί ένας τουρίστας να τον ρωτήσει «τι προλαβαίνω να δω σε 3 μέρες από Ελλάδα;» και εκείνος θα προλάβει να τον ταξιδέψει σε κρυφές γωνιές από τα Τέμπη και τα Μετέωρα μέχρι τα Σέρβια Κοζάνης και την Αράχοβα, όπου πάνω κάτω, με κάμποσες προσθήκες πήγε και εμάς.

O Mανώλης

Στα πρώτα 100 χλμ. του ταξιδιού, όσα περίπου μου πήρε να καταλάβω πως η Αράχοβα δεν ήταν ο άμεσός προορισμός μας, αφού εκεί θα φτάναμε το βράδυ και στο ενδιάμεσο το ταξίδι περιλάμβανε κάμποσες εκπλήξεις, έμεινα να χαζεύω το εσωτερικό του mini van. Είχε τέσσερις θέσεις αντικριστά, όπως στις λιμουζίνες, με ένα χοντρό χαλί ανάμεσά τους και πάνω από τις θέσεις οθόνες τηλεόρασης ώστε να μπορούν να παρακολουθούν οι απέναντι. Διέθεται θέσεις για ασύρματη φόρτιση κινητών, κρυφές θήκες που είχαν ξηροκάρπια και καραμέλες για να μασουλάς στο ταξίδι και ένα ψυγείο με σάντουιτς και παγωμένα νερά. Το ψυγείο, το αντιλήφθηκα όταν ζήτησα από τον Μανώλη να κάνουμε μια στάση για να τσιμπήσω κάτι κι εκείνος, αφού άναψε τα αλάρμ και στάθμευσε στην άκρη της εθνικής μού εμφάνισε πέντε διαφορετικές αραβικές πίτες για πρωινό.

Για τα εκτός του mini van, ας μιλήσουν καλύτερα οι φωτογραφίες του ταξιδιού:

Η πρώτη μας στάση έγινε στην Αγία Παρασκευή, στα Τέμπη (Θεσσαλία check) και ακολούθησαν οι απαραίτητες φωτογραφίες με φόντο τον Πηνειό.

Η δεύτερη στο Κόκκινο Νερό, έξω από την Λάρισα.

H τρίτη κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα.

Η τέταρτη λίγο πριν τα Σέρβια Κοζάνης (Μακεδονία check) με θέα τον Αλιάκμονα.

Η πέμπτη στον Βενέτικο ποταμό, πλάι στα Μετέωρα, όπου έχει σημείο με άμμο που μαζεύονται ντόπιοι για μπάνιο και ηλιοθεραπεία.

Η έκτη στην Μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα. Η συνέχεια μας βρήκε για φαγητό στην Καλαμπάκα.

Η έβδομη στην Αράχοβα, όπου μετά από τα 1.037 χλμ που είχαμε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ξαποστάσαμε στα δωμάτια του White Hills Suites and Spa, τα οποία μεταξύ άλλων ανέσεων περιέχουν spa και κομμωτήριο, ενώ σύντομα θα έχουν και τη δική τους μπυραρία.

H διαδρομή της πρώτης μέρας

Μετά το γιγαντιαίο roadtrip του Σαββάτου, η Κυριακή περιλάμβανε χαλάρωση. Μείναμε για πρωινό και μεσημεριανό στην Αράχοβα, η οποία είχε τόσο κόσμο που αποδείκνυε πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μόνο χειμερινό προορισμό, ενώ λίγο πριν ξεκινήσουμε για Αθήνα περάσαμε και από την γραφική Αγόριανη.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου, αν μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται το roadtrip και η επιθυμία σου να ανακαλύψεις νέα μέρη ανά την Ελλάδα, τότε το mini van του Μανώλη Καλλιτέρη είναι αυτό που χρειάζεσαι το φετινό καλοκαίρι.

To Facebook και το Instragram της εταιρείας του Μανώλη Καλλιτέρη, KMS VIP Transfer και ο άμεσος συνεργάτης του SP Travel.

Ευχαριστούμε το White Hills Suites and Spa για τη φιλοξενία στην Αράχοβα.