Κιλιάν Μπαπέ: Υποκλιθείτε στον νέο «Βασιλιά»

Κιλιάν Μπαπέ: Υποκλιθείτε στον νέο «Βασιλιά»

Gazzetta team

Είναι μόλις 22 ετών. Κι όμως ήδη έχει πετύχει τόσα πολλά!

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Ο Μπαπέ σε επίπεδο Champions League, στα εγχώρια της Γαλλίας με τη φανέλα της Παρί, σε επίπεδο εθνικών ομάδων ως Παγκόσμιος Κυπελλούχος, έχει ζήσει τόσο σύντομα, όσα άλλοι απλά ονειρεύονται και δεν καταφέρνουν ποτέ να ζήσουν.

Το βράδυ της Τρίτης στη Βαρκελώνη, ο Μπαπέ βγήκε μεγάλος νικητής έναντι του Λιονέλ Μέσι, ο κόσμος μιλάει για τον νεαρό επιθετικό που είναι ασταμάτητος και διέλυσε τους «μπλαουγκράνα» και η αποθέωση για εκείνον έρχεται... από κάθε γωνιά!

Άλλωστε, έφτασε να έχει συμμετοχή σε 43 γκολ στο Champions League σε... 41 εμφανίσεις που έχει μετρήσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε τόσο νεαρή ηλικία!

Επιμέλεια: Κώστας Ζάλιαρης

image

Χατ-τρικ για τα βιβλία της ιστορίας

Ντρίμπλα στον Λενγκλέ και τελείωμα με δυνατό αριστερό σουτ, παρακολούθηση της φάσης και σουτ που δεν θα μπορούσε κανείς να σταματήσει στην ανυπεράσπιστη εστία, αλλά και ένα τρομερό δεξί πλασέ στην κίνηση για το «καρέ» τερμάτων της Παρί στη Βαρκελώνη.

Με αυτούς τους τρόπους σκόραρε ο Κιλιάν Μπαπέ στην έδρα της Μπαρτσελόνα και έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να πετύχει χατ-τρικ στο συγκεκριμένο γήπεδο στα χρονικά του Champions League!

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Φτάνοντας στα 5 τέρματα στη φετινή διοργάνωση της UEFA και συνολικά στη συμβολή σε 8 γκολ για την τρέχουσα σεζόν στον θεσμό μαζί και με τις τρεις ασίστ που μετράει, ο Μπαπέ κατάφερε να γίνει μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά του τουρνουά που σκοράρει τρεις φορές σε ένα ματς απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Συγκεκριμένα, όμως, όσον αφορά στην... τοποθεσία που συνέβη αυτό, ο Γάλλος επιθετικός έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει χατ-τρικ στο «Καμπ Νόου» έπειτα από το σόου του Αντρέι Σεφτσένκο με την φανέλα της Ντιναμό Κιέβου, σε επιβλητικό πέρασμα των Ουκρανών από την Βαρκελώνη με το τελικό 4-0, το 1997!

Την ίδια χρονιά το είχε καταφέρει και ο Φαουστίνο Ασπρίγια με τη φανέλα της Νιούκαστλ... Παράλληλα, ο Μπαπέ έγινε και ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Παρί στο Champions League, με 111 τέρματα, ξεπερνώντας τον Παουλέτα.

image

Στη μεγάλη σκηνή, ψυχρό αίμα

Το «Καμπ Νόου» δεν είναι το μοναδικό γήπεδο στο οποίο ο Κιλιάν Μπαπέ έχει σκοράρει, έχει ανοίξει τα χέρια τρέχοντας να πανηγυρίσει κι ένα ύφος... αυτοκρατορικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό του.

Όσο πιεστική κι αν είναι μια κατάσταση, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, όσο κι αν στο κορυφαίο επίπεδο οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την τεράστια διαφορά, εκείνος... πέρα βρέχει!

Έχει καταφέρει να σκοράρει στο «Άνφιλντ» μπροστά στους οπαδούς της Λίβερπουλ σε ματς που βέβαια η Παρί ηττήθηκε 3-2 με το γκολ του Φιρμίνο στο φινάλε, όμως, ο Μπαπέ είχε δηλώσει βροντερό «παρών» το 2018.

Επίσης έχει σκοράρει στο «Ολντ Τράφορντ» τον Φλεβάρη του 2019 σε ματς που δεν είχε τον Νεϊμάρ στο πλευρό του αλλά... δεν τον επηρέασε καθόλου αυτό κι έκανε τη δουλειά του για τη νίκη της ομάδας του (2-0).

Φυσικά έχει να θυμάται ένα τρομερό Μουντιάλ από το 2018 όντας και σκόρερ στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης για να γίνει ο νεαρότερος που πετυχαίνει γκολ στο τελευταίο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Πελέ από το 1958!

Και τώρα, ήρθε το «Καμπ Νόου» να μπει στη λίστα του... θαυματουργού ποδοσφαιριστή που όχι απλά σκόραρε, αλλά έκανε ένα τρομερό πάρτι απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Μέσι...



image

Περηφάνια και παραδοχή από αντιπάλους

Ο Νεϊμάρ τον χαρακτήρισε... θηρίο, ο Ποτσετίνο θα έχει μονάχα και πάντοτε καλά λόγια να πει για τον ποδοσφαιριστή του, το Παρίσι λατρεύει τον Κιλιάν Μπαπέ, όμως, το βράδυ της Τρίτης με όσα συνέβησαν, έκαναν και τους αντιπάλους του νεαρού ποδοσφαιριστή να «υποκλιθούν» σε όσα μπορεί να κάνει.

Τα λόγια του Αντουάν Γκριεζμάν μπορεί να μην έχουν «παίξει» όσο δυνατά ίσως θα έπρεπε, ωστόσο, είπε για τον συμπατριώτη του:

«Πρέπει ν' απολαμβάνουμε τον Μπαπέ με όσα κάνει στο γήπεδο. Η Παρί αυτή τη στιγμή έχει έναν ποδοσφαιριστή που είναι της κλάσης των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο». Παράλληλα, οι Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ από Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντίστοιχα και... δίχως να είναι συμπατριώτες του Μπαπέ για να εξυμνήσουν το γαλλικό ποδόσφαιρο, απένειμαν τα εύσημα στον σούπερ σταρ της Παρί με τα tweets που έκαναν.

Φυσικά, τον αποθέωσε και η πρώην ομάδα του, Μονακό, που τον είχε στα σπλάχνα της από παιδάκι, τον ανέθρεψε ποδοσφαιρικά και τώρα καμαρώνει το ταλέντο του κι ας την αντιμετωπίζει ως αντίπαλος πια...

image

Το συμβόλαιο, η αγάπη και η πρόκληση

Με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην άκρη του πάγκου, η αλήθεια είναι ότι ο Μπαπέ δείχνει αρκετά πιο χαρούμενος και απελευθερωμένος στο κομμάτι των προσδοκιών και της πίεσης που του ασκείται για να οδηγήσει την Παρί στην ευρωπαϊκή καταξίωση.

Ο Αργεντινός προπονητής φροντίζει να μιλάει μαζί του συνεχώς, όπως το έκανε παραμονές του αγώνα στο «Καμπ Νόου» και μάλιστα, αποκάλυψε μετά το παιχνίδι και τον θρίαμβο της ομάδας του, την υπόσχεση που του έδωσε ο παίκτης.

«Θα έχεις μια δεύτερη νίκη σε αυτό το γήπεδο μετά το παιχνίδι μας...» του είπε ο Μπαπέ που τον είχε ρωτήσει πότε φορές έχει πανηγυρίσει στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Ο Ποτσετίνο σίγουρα θα χάρηκε ακούγοντας τον 22χρονο Γάλλο να δηλώνει ότι και την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στο Παρίσι για να τιμήσει το συμβόλαιό του, ωστόσο, είναι λογικό και φυσιολογικό λόγω της ηλικίας και των φιλοδοξιών, να σκέφτεται κι άλλα πράγματα ο Μπαπέ.

«Σημαίνει πολλά για εμένα αυτή η φανέλα, θέλω να δίνω τα πάντα για την ομάδα μου» είπε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς της Τρίτης, ωστόσο, μάλλον δεν κρύβεται το γεγονός πως σκέφτεται το επόμενο βήμα. Γιατί καλώς ή κακώς το γαλλικό ποδόσφαιρο σε εγχώριο επίπεδο το... έχει τερματίσει με όλους τους τίτλους που έχει πανηγυρίσει.

Είτε έρθει είτε όχι ένα Champions League τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μοιάζει αρκετό για ν' αλλάξει άρδην τα πράγματα και θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να μάθει ο κόσμος τι μπορεί να συμβεί με τον Κιλιάν Μπαπέ από το καλοκαίρι του 2022 και μετά...

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+