Πώς ψήφισαν οι συντάκτες για τη Φάση των Ομίλων του Champions League (pics)

Πώς ψήφισαν οι συντάκτες για τη Φάση των Ομίλων του Champions League (pics)

Gazzetta team

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ψηφοφορία για τους καλύτερους των καλύτερων είναι στο Gazzetta. To αθλητικό site, που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, παρουσιάζει την πιο εντυπωσιακή διαδραστική ενέργεια και αναζητά την κορυφαία ενδεκάδα της κάθε αγωνιστικής παρέα με το ULTREX MEN, το Νούμερο 1 ανδρικό σαμπουάν στον κόσμο που πλέον με την έκδοση ‘Legend by CR7’ φέρει και τη «σφραγίδα» του ΘΡΥΛΟΥ του ποδοσφαίρου, Cristiano Ronaldo.

Στην εντυπωσιακή custom πλατφόρμα του site, μπορείς να επιλέξεις τους παίκτες που ξεχώρισαν στην κάθε αγωνιστική του Champions League, να φτιάξεις τη δική σου ενδεκάδα και να καταχωρήσεις την ψήφο σου.

Λίγο πριν περάσουμε στους 16, οι συντάκτες έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τους κορυφαίους της Φάσης των Ομίλων.

H 11αδα του Αντώνη Σαούλη

Ναι, ο Μεντί ήταν η αποκάλυψη. Ναι, ο Ομπλάκ και ο Νόιερ παραμένουν οι καλύτεροι. Όμως, αν δεν υπήρχε ο Κουρτουά η Ρεάλ Μαδρίτης πιθανότατα να είχε καταφέρει να αποκλειστεί από τους ομίλους του Champions League!

Στην 4αδα της άμυνας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Κουντέ έκανε τα πάντα για την Σεβίλλη, ο Ανχελίνιο ήταν με διαφορά το καλύτερο αριστερό μπακ της διοργάνωσης, ο Μαρκίνιος έχει πάρει πάνω του τον ηγετικό ρόλο στην Παρί και ο Ράμος απέδειξε ότι χωρίς αυτόν η Ρεάλ μπορεί να καταστραφεί ανά πάσα στίγμη.

Στα χαφ ναι μεν αδικώ τον Μπρούνο Φερνάντες αλλά η Γιουνάιτεντ δεν προκρίθηκε στους «16» οπότε δεν μπαίνει και στην καλύτερη 11αδα. Ετσι ο Τόνι Κρόος παίρνει την θέση του και μπροστά του οι χαφ με τις περισσότερες ασίστ. Κουαδράδο και Ντι Μαρία.

Στην επίθεση και Κριστιάνο βεβαίως βεβαίως που πήρε από το χεράκι στις τελευταίες αγωνιστικές την Γιουβέντους για να την βάλει στην πρώτη θέση του ομίλου πάνω από την Μπαρτσελόνα, ο Νέιμαρ με μια σπουδαία παρουσία στους ομίλους και ο Μπενζεμά που με τα καθοριστικά του γκολ έσωσε το φιάσκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η 11αδα του Κωνσταντίνου Ζάλιαρη

Στην εστία θα ξεκινήσω με τον Εντουάρντ Μεντί της Τσέλσι. Οι «μπλε», όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, έχουν βρει έναν τερματοφύλακα που... τους έλειπε και στο Champions League κράτησε τέσσερα clean sheets σε πέντε ματς κάνοντας και 15 επεμβάσεις!

Στην τετράδα της άμυνας, πως γίνεται να μην τοποθετηθεί ο εκπληκτικός Ανχελίνιο της Λειψίας αριστερά; Πραγματικός διάολος... Στα στόπερ ο Νίκλας Σούλε της Μπάγερν Μονάχου – με παθητικό δυο γκολ στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε – και ο Αλεξάντερ Σολτς που ήταν εξ αυτών που «ακούστηκαν» περισσότερο από τις προσπάθειες που έκανε η Μίντιλαντ για αξιοπρεπή παρουσία. Δεξί μπακ, ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα της Τσέλσι. Σταθερή αξία, εμπειρία, σωστή καθοδήγηση από τον Ισπανό...

Στα χαφ, σε τριάδα, ο Μπρούνο Φερνάντες δεν θα μπορούσε να λείψει από την κορυφαία 11άδα με τον Πορτογάλο συνεχώς να δίνει αφορμές για ν' ασχολείται ο ποδοσφαιρικός κόσμος μαζί του με όσα κάνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δίπλα του, η αλήθεια είναι ότι κερδίζει την παρουσία ως δεξιός εξτρέμ ο Χουάν Κουαδράδο με τις πέντε ασίστ που κατέγραψε στα γκρουπ του Champions League, ενώ, αριστερά θα τοποθετήσω τον Τόνι Κροος που όσο κι αν ζορίστηκε η Ρεάλ για να προκριθεί στα νοκ-άουτ, δεν παύει ν' αποτελεί μια μονάδα γεμάτη ποιότητα.

Η επιθετική τριπλέτα μαζί με τον CR7 που πήρε τη Γιουβέντους από το χέρι για την πρωτιά στον όμιλο, βρίσκεται φυσικά ο ασταμάτητος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά και ο Ολιβιέ Ζιρού που στο πρώτο μισό της σεζόν έδειξε στον Φρανκ Λάμπαρντ ότι είναι κλασσικό, βαρύ φορ περιοχής, γνωρίζοντας πως, πότε και που να βρίσκεται για να τελειώνει τις φάσεις.

Η 11αδα του Θοδωρή Βασίλη

Κάτω από τα γκολπόστ ο Μάνουελ Νόιερ ήταν άλλη μια φορά σταθερή αξία για την Μπάγερν Μονάχου με την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά να αποτελείται από τον Κουντέ της Σεβίλλης ο οποίος αποτελεί τον επόμενο παίκτη των Σεβιγιάνων που θα πάρει μεταγραφή, με κεντρικό δίδυμο τους Σέρχιο Ράμος και Μαρκίνιος. Τέλος, αριστερά ο Ανχελίνιο ήταν αυτός που απέκλεισε μόνος του την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στα χαφ, ένας παλιός γνωστός μας ο Σέρχιο Ολιβέιρα της Πόρτο έβγαλε μάτια με τους «δράκους» και ήταν από τους βασικούς παράγοντες της πρόκρισης των Πορτογάλων, όπως και ο Ντι Μαρία της Παρί. Την τριάδα ολοκληρώνει ο Μπρούνο Φερνάντες ο οποίος ξεχώρισε σαν την μύγα στο γάλα παρά το γεγονός πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν τα πήγε και τόσο καλά.

Τέλος, την επιθετική τριάδα αποτελούν τα τρία μεγάλα όπλα των Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Συγκεκριμένα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά και Λεβαντόφσκι με μια απλή ενέργειά τους ήταν εκεί να ξελασπώσουν τις ομάδες τους και να αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά για τις ομάδες τους.

Ψήφισε κι εσύ τη δική σου ενδεκάδα! Προλαβαίνεις.