Ο Λίνγκαρντ νίκησε την κατάθλιψη και χαμογελά ξανά!

Ο Λίνγκαρντ νίκησε την κατάθλιψη και χαμογελά ξανά!

Gazzetta team

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ μετά την μεταγραφή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μπορεί για πρώτη φορά στην καριέρα του ν' άλλαξε «σπίτι», όμως, φαίνεται ότι το χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο...

Στο Μάντσεστερ δεν είχε πλέον εμπιστοσύνη. Είχε έρθει αντιμέτωπος και με τους οπαδούς της ομάδας που δεν καταλάβαιναν γιατί δεν μπορούσε να βγάλει τον καλό του εαυτό στο γήπεδο.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Εκείνος, δεν είχε μιλήσει για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε.

Για την περίοδο που έχασε τον εαυτό του. Μόνο ο Σόλσκιερ το ήξερε κι αυτός προφανώς το έμαθε μετέπειτα.

Ο Λίνγκαρντ τα έβαλε με το ψυχολογικό θηρίο της κατάθλιψης, το ποδόσφαιρο είχε περάσει σε πολύ δεύτερη μοίρα, αλλά βλέποντάς τον να χαμογελάει το βράδυ της Τετάρτης, ο καθένας παίρνει δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα του.

Όποιας μορφής κι αν είναι αυτός...

Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

image

Η πρώτη και... σωτήρια μεταγραφή της καριέρας του

Ως άνθρωπος που έχει αναφέρει ότι έχει ανάγκη το χαμόγελο για να μπορεί ν' απολαμβάνει αυτό που κάνει και ειδικά το ποδόσφαιρο ακόμα στο πιο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, ο Τζέσι Λίνγκαρντ αυτή τη στιγμή έχει βρει ένα τρομερό κλίμα στην Γουέστ Χαμ.

Αν παρατηρήσει κανείς τις εικόνες που διαδραματίστηκαν στη λήξη της νίκης (3-1) επί της Άστον Βίλα το βράδυ της Τετάρτης, ο Άγγλος ακραίος επιθετικός δεν μπορούσε να σταματήσει να χαμογελάει.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Premier League. |21+

Χάθηκε στις αγκαλιές του Μόγιες, των συμπαικτών του και των μελών του επιτελείου. Η κάμερα τον ακολουθούσε κι εκείνος δεν σταμάτησε ποτέ να δείχνει στο πρόσωπό του την απόλυτη ικανοποίηση για τα δυο γκολ που πέτυχε στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα των «σφυριών».

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν από μικρό παιδάκι. Ποτέ στην καριέρα του δεν είχε φύγει από τους «κόκκινους διαβόλους». Δεν είχε μάθει κάτι άλλο σε επαγγελματικό επίπεδο. Όντας στα τμήματα υποδομής πέρασε ορισμένο καιρό δοκιμάζοντας νέα πράγματα σε ομάδες όπως οι Λέστερ, Μπέρμιγχαμ και Μπράιτον, όμως, από το 2015 και μετά, όντας πλέον κομμάτι του ανδρικού τμήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν... πανταχού παρών. Και το αγαπούσε αυτό.

Μέχρι να έρθουν οι μαύρες μέρες του. Αυτές που τελικά... είναι ok να μην είσαι ok και να φτάνεις σε σημείο να το επικοινωνείς...

image

Ακόμα και η αρχηγία είχε έρθει σε λάθος στιγμή...

Τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή να καταφέρνει να πείσει τον προπονητή του ότι λόγω της αγάπης για τον σύλλογο και της πρόθεσης να κάνει τα πάντα για την ομάδα του, αξίζει να πάρει το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του και να κουβαλήσει όλη την ιστορία του κλαμπ στα χέρια του; Όχι όμως για τον Τζέσι Λίνγκαρντ... Ήταν ιδανικό ως στιγμιότυπο της καριέρας του, όμως, τί γίνεται όταν ένα από τα όνειρά σου έρχεται σε λάθος στιγμή;

Τον Νοέμβρη του 2019, ο Τζέσι Λίνγκαρντ μαθαίνει από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πως θα είναι εκείνος ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ομάδα του, απέναντι στην Αστάνα. Η ύψιστη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή που είναι παιδί από τα σπλάχνα του συλλόγου. Κι όμως, δεν μπορούσε να το χαρεί όσο θα ήθελε.

Δήλωνε στις κάμερες πως ήταν ευτυχισμένος και αυτό θα τον βοηθούσε στην επίτευξη του στόχου για να παρουσιάσει ηγετικό χαρακτήρα εντός κι εκτός γηπέδου – ειδικά στο εξωγηπεδικό ζήτημα έπειτα από... ανωριμότητες με φίλους του που είχαν βγει στην επιφάνεια – όμως κάθε άλλο παρά δύναμη άντλησε απ' όλο αυτό. Μέχρι να έρθει η στιγμή να μιλήσει στο φινάλε της σεζόν 2019-2020. Έχοντας περάσει ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος (το 2019) δίχως γκολ ή ασίστ και γνωρίζοντας την κατακραυγή από τον κόσμο που επίσης δεν ήξερε τι συνέβαινε...

«Αυτή η σεζόν ήταν δύσκολη, για πάρα πολλούς λόγους. Έχασα το ποιος ήμουν ως παίκτης και ως άνθρωπος, αλλά ποτέ δεν θέλησα να τα παρατήσω. Ήξερα ποιος είμαι πραγματικά, εντός και εκτός γηπέδων. Ήξερα πως εφόσον τα 'χα καταφέρει πρωτύτερα, μπορούσα να τα καταφέρω ξανά. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να δουλέψω πιο σκληρά από ό,τι έως τότε και να εμπιστευτώ όσους είχα γύρω μου, οι οποίοι ήξεραν πώς θα με βοηθήσουν καλύτερα, ώστε να τα καταφέρω.

Ξέρω πως οι οπαδοί ήταν εκνευρισμένοι, αλλά πάντα αγαπούσα το κλαμπ και όσους συνδέονται με αυτό. Αυτή η ομάδα, αυτό το κλαμπ είναι η οικογένειά μου και θα συνεχίσω να δουλεύω πιο σκληρά από πριν, για να βοηθώ την ομάδα να υλοποιεί τους στόχους της. Δεν έπαιζα καλά και είχα τον Σόλσκιερ από πάνω μου, όλη την ώρα. Ήθελε περισσότερα από εμένα. Οπότε ένιωσα πως το καλύτερο για όλους μας ήταν να βγάλω από μέσα μου όσα με απασχολούσαν. Να του πω γιατί το μυαλό μου δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Οπότε πήγα και χτύπησα την πόρτα του» έγραψε στα social media για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση...

image

Παραγκωνίστηκε, βρήκε την ευκαιρία και τώρα χαμογελάει ξανά

Κι αφού τελείωσε η κάκιστη αγωνιστική περίοδος 2019-2020, ήρθε το πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου να τον βρει παντελώς παραγκωνισμένο παρά το γεγονός πως του ανανεώθηκε το συμβόλαιο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι και το 2022. Φάνηκε πως ήταν κίνηση για να μη χαθεί ο παίκτης δίχως αντίτιμο όταν θα έφτανε η στιγμή της αποχώρησης. Ο Τζέσι Λίνγκαρντ αντιλήφθηκε και από τον τρόπο που ενισχύθηκε η ομάδα αλλά και από την γενικότερη εικόνα του πλάνου του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πως δεν είχε πια θέση στην ομάδα που τον ανέθρεψε ποδοσφαιρικά, του έμαθε τα πάντα και τον έβγαλε στον αφρό.

Κάπως έτσι συμβαίνει με αρκετά πράγματα στη ζωή κι εκεί, παρά το συναίσθημα, προχωράς για να βρεις το καλό για εσένα, εφόσον εκεί που βρισκόσουν σταμάτησε να υπάρχει το ιδανικό βίωμα... Τον φετινό Ιανουάριο μετακινήθηκε στην Γουέστ Χαμ, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην ιστορία του με τους «κόκκινους διαβόλους», αφού το συμφωνητικό που τον δεσμεύει με την Γιουνάιτεντ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και για να εξασφαλίσει η ομάδα του χρήματα από εκείνον, θα πρέπει να τον πουλήσει φέτος.

Ο Λίνγκαρντ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ το βράδυ της Τετάρτης στο Μπέρμιγχαμ κόντρα στην Άστον Βίλα και πέτυχε τα δυο από τα τρία γκολ της ομάδας του στη νίκη με το τελικό 3-1. Ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου από το πρώτο λεπτό. Ήταν σημείο αναφοράς για τους ρεπόρτερ του βρετανικού αθλητικού Τύπου που κατέγραφαν την αναμέτρηση. Στέκονταν συνεχώς στην εμφάνισή του και στα όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο.

«Η ομάδα με έχει υποδεχθεί τρομερά, έχω καταφέρει να προσαρμοστώ γρήγορα. Χαμογελούσα και πριν το ματς και κατά τη διάρκεια του ματς... Αγαπώ το ποδόσφαιρο...» ήταν μερικά από αυτά που είπε στις κάμερες μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και βλέποντας και τους πανηγυρισμούς του, όπου η έκφραση του προσώπου του ήταν τέτοια μικρού παιδιού δίχως μπελάδες στο κεφάλι του, μόνο χαρά μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον η... ολική επαναφορά του Τζέσι Λίνγκαρντ.