Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ειναι ο Θεός των γκολ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ειναι ο Θεός των γκολ

Gazzetta team

Στην αναμέτρηση της Κυριακής με την Σασουόλο, ο CR7 έτρεξε όσο περισσότερο μπορούσε στις καθυστερήσεις παρά το γεγονός πως η Γιουβέντους ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 και ο Ράμσεϊ είχε χαρίσει ουσιαστικά τη νίκη σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Με το παιχνίδι, λοιπόν, τελειωμένο, ο σούπερ σταρ της ομάδας του Πίρλο δεν παράτησε την προσπάθεια, διατήρησε τις... μηχανές στο φουλ μέχρι ν' ακούσει το σφύριγμα της λήξης και δικαιώθηκε με το γκολ Νο.759.

Και κάπως έτσι έγραψε την ιστορία που θ' αναλυθεί στα παρακάτω κεφάλαια...

image

Ο κορυφαίος των κορυφαίων

Αυτό που πάσχιζε να πετύχει από την έναρξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας, μάλλον είναι πολύ κοντά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει ότι η πορεία του στα γήπεδα θα μνημονεύεται αιώνια. Κάποτε ήταν ο Πελέ και ο Μαραντόνα, τώρα είναι ο CR7 και ο Μέσι.

Μόνο που ο Κριστιάνο το είχε βάλει στόχο ... ζωής. Ίσως και στόχο ολόκληρης της ύπαρξής του. Να γίνει ο κορυφαίος όλων. Και έχοντας πανηγυρίσει απίστευτους τίτλους και στιγμές στην καριέρα του μέχρι στιγμής, τώρα το κάνει και στο κομμάτι των σκόρερ.

bwin – Δες τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Έχοντας ξεπεράσει πλέον τον μύθο, Πελέ, στην κατάταξη με τα περισσότερα γκολ στην απόλυτη ποδοσφαιρική ιστορία και με τον Μέσι να έχει αφήσει πίσω τον Βραζιλιάνο στο κομμάτι του σκοραρίσματος με μια ομάδα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται ο απόλυτος σκόρερ!

Ισοφάρισε την απόλυτη επίδοση του Γιόζεφ Μπίτσαν στα 759 τέρματα καριέρας και πλέον κοιτάζει μόνο την κορυφή του πιο υψηλού «βουνού» στα χρονικά του αθλήματος!

Ο μοναδικός στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα...

image

Τρομακτική συνέπεια στα γκολ

Φυσικά και μέχρι το φινάλε της σεζόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχει γίνει ο απόλυτος σκόρερ που έχει αντικρίσει ποτέ το ποδόσφαιρο σε ολόκληρο τον πλανήτη, ωστόσο, τα στοιχεία που έχουν προκύψει έπειτα από τα γκολ που έχει πετύχει και τη συχνότητα με την οποία στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, τον έχουν ήδη κάνει μοναδικό στα χρονικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο απόλυτος νυν ηγέτης της Γιουβέντους, άλλοτε καθοδηγητής της Ρεάλ Μαδρίτης και αστέρι που μάθαινε να ξεπερνά τα όρια στην εποχή που βρισκόταν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει κατορθώσει να σκοράρει 60+ φορές σε 4 διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους. Και είναι ο μοναδικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου που το έχει καταφέρει.

Παράλληλα, έχει χριστεί σκόρερ το λιγότερο 15 φορές σε καθεμιά από τις 15 πιο πρόσφατες σεζόν, πράγμα, που τον καθιστά επίσης μοναδικό σε ό,τι αφορά τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το γκολ είναι η αγαπημένη του συνήθεια, μετά τους τίτλους που θέλει να κατακτά και τα μετάλλια που θέλει να κρεμάει στον λαιμό του και η... συνέπεια είναι ίσως το μεσαίο του όνομα. Είτε αφορά την καθημερινότητά του, το πρόγραμμα της δουλειάς του, την εικόνα του στο γήπεδο, τις νίκες, τις μεγάλες προσωπικές επιτυχίες...

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη φετινή σεζόν, έχοντας φτάσει γι' ακόμα μια φορά στα 15 τέρματα ως μέλος της Γιουβέντους, έγινε ο πρώτος μετά τον Νταβίντ Τρεζεγκέ στη «Γηραιά Κυρία» με τόσα τέρματα έπειτα από 17 αγωνιστικές πρωταθλήματος (2005/2006), αν και ο Πορτογάλος το πέτυχε με 13 συμμετοχές στη Serie A!

image

Ο μόνος... ασήμαντος αριθμός είναι της ηλικίας του

Πατημένα 35. Και με πρόσφατη περιπέτεια με τον κορονοϊό. Ε, και; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σίγουρα θα δίνει ιδιαίτερη σημασία στους αριθμούς της καριέρας του και τα σπουδαία επιτεύγματά του, αλλά όχι στον αριθμό της ηλικίας του...

Μετά τον Ζλάταν, οργανικά, ξεκάθαρα είναι άνθρωπος με γονίδια προς επιστημονική μελέτη για τον τρόπο με τον οποίο διατηρεί τις... νεανικές του δυνάμεις, ωστόσο, μόνο τυχαίο δεν είναι όλο αυτό.

Είναι αποτέλεσμα δουλειάς, κόπου, ασταμάτητης γυμναστικής, απόλυτα συγκροτημένης και οργανωμένης ζωής και απόλυτης αφοσίωσης σε αυτό που κάνει, πέρα από τις στιγμές που απλά... είναι μπαμπάς στο σπίτι.

Ο CR7 μετά τη μετακίνηση από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2018, είχε σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» σε ματς με την Σασουόλο και τώρα κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, εν έτει 2021 κατάφερε να πιάσει την απόλυτη κορυφή των γκολ στα ποδοσφαιρικά χρονικά.

Και το επίτευγμα αυτό δεν το κατάφερε σε εποχή που απλά... μετράει αντίστροφα για το φινάλε, αλλά είναι τόσο δυνατός για τη συνέχεια, όσο δεν μπορεί ν' αντιληφθεί εύκολα κάποιος.

Περίτρανη απόδειξη, το γεγονός πως στο ματς της Κυριακής πήδηξε τόσο ψηλά για να πάρει την κεφαλιά, φτάνοντας μέχρι και το απόλυτο άνοιγμα των χεριών του τερματοφύλακα! Αδιανόητος...

image

Τα γκολ μέχρι την κορυφή

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πάντα θα υπερηφανεύεται ότι είναι δικό της παιδί. Ότι από εκείνη ξεκίνησε όλο αυτό το μαγικό όνειρο του Κριστιάνο Ρονάλντο να δηλώνει ότι θέλει να γίνει ο απόλυτος ποδοσφαιριστής.

Από τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας άρχισε να διαμορφώνεται αυτός ο χαρακτήρας που ακόμα κι όταν μπήκε για πρώτη φορά στ' αποδυτήρια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλεγε σε όλους πως θα πιάσει όλες τις κορυφές που υπάρχουν στο άθλημα και τότε ελάχιστοι τον πίστευαν.

Κανείς δεν πίστεψε σ' εκείνον όσο ο ίδιος στον εαυτό του και... πολύ καλά έκανε που αδιαφόρησε για τους υπόλοιπους.

Κάπως έτσι, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έμεινε να τον δει να σκοράρει μονάχα 5 φορές με τη δική της πράσινη φανέλα, για να πάρει στη συνέχεια φόρα ο CR7 στο Μάντσεστερ και το «Θέατρο» που ... στέγασε πρώτο όλα τα μεγάλα του όνειρα.

Στην Γιουνάιτεντ πέτυχε συνολικά 118 τέρματα, ακολούθησε η Ρεάλ Μαδρίτης με 450 γκολ και τώρα στη Γιουβέντους έχει ήδη μετρήσει 84 γκολ!

Όσο για την εθνική ομάδα της πατρίδας του, εκεί έχει βρει δίχτυα 102 φορές.

bwin - Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα με το Build A Bet. |21+