Τα Gazzetta Awards είναι εδώ!

Τα Gazzetta Awards είναι εδώ!

Gazzetta team

Gazzetta Awards, season 6! Ο θεσμός των Gazzetta Awards powered by Garmin συνεχίζεται και φέτος. To gazzetta.gr για 6η διαδοχική χρονιά σε καλεί να ξεχωρίσεις του κορυφαίους με την δική σου ψήφο. Είναι η μεγαλύτερη ετήσια αθλητική ψηφοφορία που γίνεται στην Ελλάδα μιας και κάθε χρόνο έχουμε ρεκόρ ψήφων!

Το 2015 -χρονιά που ξεκίνησε ο θεσμός των Gazzetta Awards- ψήφισαν 45.335 και ανέδειξαν ως κορυφαίους τους Λευτέρη Πετρούνια (καλύτερο αθλητή), τη Νικόλ Κυριακοπούλου (καλύτερη αθλήτρια), την Εθνική Ελλάδος Εφήβων στο μπάσκετ (καλύτερη ομάδα) και τον Ηλία Παπαθεοδώρου (καλύτερο προπονητή).

Το 2016 προσθέσαμε την σημαντική για εμάς κατηγορία του αθλητή/τρια και ομάδας με ειδικές ικανότητες. Οι ψήφοι του αναγνωστικού κοινού έφτασαν τις 53.149 και αναδείξατε ως κορυφαίους τον Σπύρο Γιαννιώτη, την Αννα Κορακάκη, τους Μάντη-Καγιαλή (ομάδα της χρονιάς), τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Παύλο Μάμαλο.

Το 2017 «μεγαλώσαμε» ακόμα περισσότερο. Οι κατηγορίες των Gazzetta Awards έγιναν έξι μιας και προστέθηκε αυτή του Fair Play βάζοντας μέσα στον θεσμό κι αρκετές υποψηφιότητες από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι ψήφοι έφτασαν τις 55.450 κι αναδείξατε ως κορυφαίους τον Λευτέρη Πετρούνια (δεύτερο βραβείο στα Gazzetta Awards), την Κατερίνα Στεφανίδη, την Εθνική Νέων-Ανδρών στο πόλο, τον Τσάβι Πασκουάλ, τον Μιχάλη Σεΐτη, με τον Κώστα Κοκκινοπλίτη από τη Νέα Κρήνη να παίρνει το βραβείο του Fair Play.

Το 2018 σπάσαμε ξανά το ρεκόρ μας. Οι 56.266 ψήφοι ανέδειξαν ως κορυφαίους τον Λευτέρη Πετρούνια (τρίτο βραβείο στα Gazzetta Awards), την Κατερίνα Στεφανίδη (δεύτερο βραβείο στα Gazzetta Awards), τον Θοδωρή Βλάχο, τον Ολυμπιακό στο πόλο, τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, ενώ Fair Play στιγμή ψηφίστηκε η κίνηση της K15 του Παναθηναϊκού.

Το 2019 ακουμπήσαμε αλλά δεν πιάσαμε τις 60.000 ψήφους. Όμως, οι 59.944 ψήφοι ήταν νέο ρεκόρ για τα Gazzetta Awards με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο καλύτερος αθλητής, την Κατερίνα Στεφανίδη να κατακτά το τρίτο της βραβείο στον συγκεκριμένο θεσμό ως καλύτερη αθλήτρια, τον Δημήτρη Ιτούδη ως καλύτερο προπονητή (δεύτερο βραβείο στα Gazzetta Awards). Ο ΠΑΟΚ ψηφίστηκε η καλύτερη ομάδα, ο Καλάθης πήρε το βραβείο του Fair Play και η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ Κωφών Γυναικών ήταν η κορυφαία στην κατηγορία αθλητής/αθλήτρια/ομάδα με αναπηρία.

Αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και σύλλογοι περιμένουν όπως αποδείχθηκε τις προηγούμενες χρονιές μέσα από τα ποσταρίσματά τους στα social media την δική σου ψήφο για να κερδίσουν μία από τις πιο σημαντικές διακρίσεις, αν όχι τη σημαντικότερη: την ανάδειξή τους στην κορυφή από το κοινό, από τον απλό κόσμο, από τους φιλάθλους, από την μεγαλύτερη αθλητική κοινωνία αναγνωστών στην Ελλάδα.

Σε μια δύσκολη χρονιά για όλους μας αλλά και για τον αθλητισμό, το Gazzetta συνεχίζει την παράδοση και με τη βοήθεια του μεγάλου χορηγού, της Garmin, που στηρίζει έμπρακτα τους αθλητές αλλά και τους πρωταθλητές, προχωρά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων. Στην ψηφοφορία με την μεγαλύτερη βαρύτητα στον ελληνικό αθλητισμό!