Ενα παιδί που παίζει πάντα για να σκοράρει...

Ενα παιδί που παίζει πάντα για να σκοράρει...

Gazzetta team

Ο νεαρός εξτρέμ της ΑΕΚ έχει προκαλέσει… ντόρο με τις φετινές του εμφανίσεις. Δικαιολογημένα μάλιστα καθώς αυτή τη χρονική στιγμή η Ενωση έχει στα χέρια της ένα σπάνιο ταλέντο το οποίο μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» τα επόμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικό δε ότι η διοίκηση και η ομάδα θέλουν να επενδύσουν πάνω του. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούν πως η εξέλιξή του μπορεί να τον καθιερώσουν στην ΑΕΚ ως βασικό.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Εβγαλε με τόλμη κι αρετή στο χορτάρι πολλά από τα δείγματα του ταλέντου του και συνεχίζει να δικαιώνει με το παραπάνω τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος του έδειξε την εμπιστοσύνη του φέτος. Ο Ιταλός κόουτς έχει δείξει ότι αν πιστεύει κάποιον ποδοσφαιριστή, δεν θα διστάσει να τον ενσωματώσει στην ομάδα και να τον χρησιμοποιήσει.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση για την ΑΕΚ καθώς ο Καρέρα τον έριξε αμέσως στα βαθιά και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου.

Από την πλευρά του ο νεαρός άσος, με τις ικανότητες και την ταπεινότητά του, άρπαξε από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του προσέφερε ο προπονητής του και το μόνο σίγουρο είναι πως αποδεικνύεται λίρα εκατό για την Ενωση.

image

Στην Λέρο είχε έφεση στο... τρίποντο!

Είναι γνωστό πως τα παιδιά με έμφυτο ταλέντο στην κίνηση δεν περιορίζονται σε ένα άθλημα. Οταν βρίσκεται σε νεαρή ηλικία θέλει να αποκομίσει εμπειρίες από όλα τα σπορ και στο τέλος να καταλήξει σε αυτό που αγαπά και κυρίως του ταιριάζει.

Η περίπτωση του Θεοδόση Μαχαίρα είναι ιδιαίτερη, καθώς πριν από μερικά χρόνια, το ποδόσφαιρο δεν ήταν αυτό που τον απασχολούσε, αλλά το μπάσκετ.

Στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου ο Μαχαίρας ήταν γκαρντ στις ακαδημίες του τοπικού Πανιωνίου Λέρου. Το μπάσκετ ήταν το αγαπημένο του άθλημα. Από κοντά και ο μικρότερος αδερφός του.

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Τότε, ήταν από τους πρωταγωνιστές στον Πανιώνιο Λέρο, με έφεση στο τρίποντο.

Κάποια στιγμή όμως, ξεκίνησε τις ατομικές προπονήσεις στο ποδόσφαιρο, όπου έδειχνε ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα εξέλιξης σε σχέση με το μπάσκετ.

Ετσι, βρήκε τον δρόμο τον οποίο θα έπρεπε να ακολουθήσει, αλλάζοντας σταδιοδρομία και στόχους.

Ενας παλαίμαχος άσος του Πανιωνίου, ο Γιώργος Πλεξίδας διέκρινε τα ποδοσφαιρικά προσόντα στον νεαρό και τον έστειλε κατευθείαν στην Πλατεία για δοκιμαστικά στον Πανιώνιο.

Από εκεί άρχισε και το ταξίδι του στον χώρο του ποδοσφαίρου…

image

Το... σχολείο της Πλατείας

Ο 20χρονος αριστερός εξτρέμ, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες του Πανιωνίου.

Εκεί όπου το 2016 εντάχθηκε απευθείας στην Κ17 μετά από δοκιμαστικά και άρχισε με την πάροδο του χρόνου να ξεδιπλώνει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, συγκεντρώνοντας τα φώτα πάνω του. Τη σεζόν 2017-18 κατάφερε μάλιστα να πετύχει 9 τέρματα σε 25 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα με τους «κυανέρυθρους».

Αργά ή γρήγορα στον Πανιώνιο γνώριζαν πως κάποια στιγμή το πρώτο «βιολί» της Κ19, θα άνοιγε τα φτερά του για κάποια άλλη ομάδα όπου θα μπορούσε να φτάσει σε top επίπεδο.

Η εντυπωσιακή σεζόν του (17-18) ήρθε για να απογειωθεί με την κλήση του στην εθνική Νέων από τον Γιάννη Γκούμα, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα το καλοκαίρι του 2018.

Εκεί όπου είχε για συμπαίκτες, τον Εμμανουηλίδη του Παναθηναϊκού, τον Μιχαηλίδη του ΠΑΟΚ, τον Αντζουλά του Αστέρα Τρίπολης και άλλα «αστέρια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που σήμερα πρωταγωνιστούν με τις ομάδες του.

image

Η ευκαιρία να πετάξει

Η ΑΕΚ με επικεφαλής ακαδημιών -τότε- τον Άκη Ζήκο, έριχνε κλεφτές ματιές στον Θεοδόση Μαχαίρα και τα scouting reports, είχαν ως επί το πλείστων μόνο θετικά σημεία. Ο Πανιώνιος δεν του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο και τελικά, η Ενωση, αποφάσισε να επενδύσει στον Ελληνα εξτρέμ και να τον κάνει δικό της για μία διετία. Ετσι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Μαχαίρας από τις ακαδημίες του Πανιωνίου μεταπήδησε στην Κ19 των «κιτρινόμαυρων», κάνοντας το… άλμα στην σύντομη καριέρα του.

Η πρώτη του σεζόν (2018-19) στην ΑΕΚ, ήταν ακριβώς αυτή που περίμεναν οι άνθρωποι του συλλόγου, όταν τον παρακολουθούσαν στην Πλατεία. 27 ματς στο πρωτάθλημα και 6 αναμετρήσεις για το UEFA Youth League, μετρώντας μάλιστα και τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα Νέων. Εχοντας τότε για προπονητή τον Γιώργο Σίμο (εώς τον Ιανουάριο του 2019) και έπειτα τον Νίκο Κωστένογλου, ο Θεοδόσης Μαχαίρας γνώριζε πως έπρεπε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του με σκληρή δουλειά για να χτυπήσει την πόρτα της πρώτης ομάδας. Αυτή η μέρα όμως δεν άργησε.

Φέτος τον Φλεβάρη, η πρώτη ομάδα της ΑΕΚ έδωσε φιλικό αγώνα με αυτή των Νέων. Εκεί όπου ο Καρέρα έμεινε έκπληκτος από την εμφάνιση του Μαχαίρα (έχοντας παρακολουθήσει ήδη την περίπτωσή του από τις προπονήσεις) και αποφάσισε να τον «ανεβάσει» στην ανδρική ομάδα για προπονήσεις. Το ίδιο πίστευαν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ, οι οποίοι εκείνο το μήνα αποφάσισαν να επεκτείνουν το επαγγελματικό συμβόλαιο -που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2018- μέχρι το 2023.

Η μεγάλη στιγμή για τον Μαχαίρα με την πρώτη ομάδα ήταν κοντά. Ήταν η πρώτη Μαρτίου, όταν ο νεαρός εξτρέμ πήρε το βάπτισμα πυρός στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, κόντρα στην ομάδα όπου ποδοσφαιρικά ανδρώθηκε τον Πανιώνιο.

Μπορεί τότε η ΑΕΚ να μην κατέκτησε το τρίποντο καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, ωστόσο αυτό το ματς θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του Μαχαίρα για τον ντεμπούτο του. Επειτα ακολούθησαν τα Play Off και ο τελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Εκεί όπου δεν μπήκε ως «ανερχόμενο ταλέντο» αλλά ως ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας, με τσαγανό και αποφασιστικότητα.

«Είμαι χαρούμενος που έπαιξα σε ένα ντέρμπι, όλοι το έχουν όνειρο, ευχαριστώ τον προπονητή για την εμπιστοσύνη θα συνεχίσω έτσι», ήταν τα λόγια του μετά το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» για τα Play Off.

image

To... Italian job του Καρέρα

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας δεν είναι πλέον ο «άγνωστος Χ» ή ένα νέο παιδί που πάντα κερδίζει τη συμπάθεια της κοινής γνώμης. Είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που πλέον αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τον σύλλογο. Όταν ο Μάσιμο Καρέρα πρωτοήρθε στην Ένωση είχε μιλήσει με τους ανθρώπους της ΑΕΚ για το πλάνο και τις προθέσεις που είχε με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Πρόθεσή του οι παίκτες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας να «μεγαλώνουν» σταδιακά και να παίρνουν τις ευκαιρίες τους στην πρώτη ομάδα, με φόντο την είσοδό τους στην «Αγιά – Σοφιά». Κι αυτό έπραξε με τον Μαχαίρα

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για τον Θεοδόση Μαχαίρα, βλέποντας τον Καρέρα να τον πιστεύει όλο και περισσότερο.

«Σίγουρα θα δώσω το 100% του εαυτού μου για να πάρω όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται και σιγά σιγά να καταφέρω να καθιερωθώ στην ομάδα», ήταν η δήλωσή του στις 19 Σεπτέμβρη.

Στο μεταξύ είχε προηγηθεί το lockdown του Μαρτίου, τότε που ο Μαχαίρας ήταν στα «πάνω» του. Εκείνο το διάστημα ο 20χρονος εξτρέμ δούλεψε εντατικά και σε συνδυασμό με τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, μετά την άρση του lockdown, η βελτίωσή του ήταν εμφανής.

Πλέον μετράει 10 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, μία ασίστ ενώ πρόσφατα πανηγύρισε και το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ, κόντρα στην ΑΕΛ. Ένα γκολ το οποίο το έψαχνε και ο ίδιος αρκετό καιρό και θα μπορούσε να είχε χριστεί νωρίτερα σκόρερ, αν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα η μπάλα του έκανε το χατίρι και κατέληγε στα δίχτυα.

«Επιτέλους ήρθε το γκολ. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου και είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι τρεις βαθμοί. Σε κάθε αγώνα ελπίζω ότι θα σκοράρω. Το κατάφερα σε αυτό το παιχνίδι. Χαίρομαι πάρα πολύ και ελπίζω να συνεχίσω σε αυτόν τον ρυθμό. Ξεχνάω τα προηγούμενα παιχνίδια, για τη συνέχεια. Δεν με ενδιαφέρει πλέον οι ευκαιρίες που έχασα. Δεν ήθελα να τις σκεφτόμουν, γι’ αυτό και σκόραρα σήμερα (σ.σ. Κυριακή 22/11)», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το ματς με την ομάδα του Κάμπου.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας αποτελεί το σήμερα και το αύριο του συλλόγου, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να πιστεύουν στις δυνατότητες του και τον ίδιο να μοιάζει αποφασισμένος για καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, καταγράφοντας επιτυχίες.

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+