Ο Φεράν Τόρες «αρνήθηκε να... βυθιστεί»

Ο Φεράν Τόρες «αρνήθηκε να... βυθιστεί»

Gazzetta team

Ένα 20χρονο παιδί κατάφερε να γίνει το θέμα της ημέρας μετά την αναμέτρηση των Ισπανών με τα «πάντσερ» για το Nations League, το βράδυ της Τρίτης.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Αν και μέχρι στιγμής δεν είχε προκαλέσει τόσο μεγάλη αίσθηση και στη Σίτι έπαιρνε σταδιακά ευκαιρίες για να προσαρμοστεί και στον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού, ο Φεράν Τόρες είχε μείνει... στη σίγαση.

Με αυτό που έκανε απέναντι στον Νόιερ, τους... ταρακούνησε όλους στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ο διεθνής εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι έχει περάσει τον... πόνο της απογοήτευσης από την πρώτη, μεγάλη αγάπη, έχει ξαναβάλει το τρένο στις ράγες και συνεχίζει την πορεία του, πιο δυνατός.

Η άγκυρα που θα βρίσκεται πλέον μόνιμα στο δέρμα του, δεν είναι μονάχα για την ασφάλεια που θα αισθάνεται στο «λιμάνι» του, αλλά και για την ανάγκη να την σηκώνει και να ξεκινάει κάτι καινούργιο.

Και αυτό το καινούργιο, ίσως κρύβει πάντοτε κάτι καλύτερο από το κάθε προηγούμενο...

image

Η αγάπη για την Βαλένθια και το τατουάζ

«Ευτυχώς ερχόταν από τις ακαδημίες μας ο 17χρονος Γιουνούς Μούσα και κάπως μας καθησύχασε, όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν καθόλου έτοιμοι για την αποχώρηση του Φεράν Τόρες» ανέφεραν από την Βαλένθια όταν πλέον ο 20χρονος εξτρέμ είχε κάνει το επόμενο βήμα για να παίξει στη Σίτι. Και αυτή η αναφορά από τον διευθυντή των τμημάτων υποδομής των «νυχτερίδων», Σον Μπάι, προφανώς και σημαίνει πάρα πολλά...

Η αλήθεια είναι πως πίσω στο 2016, όταν τότε ο Φεράν Τόρες έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της Βαλένθια σε ήττα (2-0) από την Μαγιόρκα Β', δεν εντυπωσίασε κανέναν. Περισσότερο τον περιέγραφαν ως ένα πολύ ήρεμο παιδί δίχως να κάνει... ντόρο η παρουσία του ή να είναι από τους ποδοσφαιριστές που άφηναν το στίγμα τους στον αγωνιστικό χώρο. Παρ' όλα αυτά, η εξέλιξή του ήταν τόσο ραγδαία που στο «Μεστάγια» δεν κατάφεραν να τον χαρούν όσο θα το ήθελαν.

Στις «νυχτερίδες» ανήκε από την ηλικία των 6 ετών και μεγαλώνοντας συνεχώς άλλαζε. Κάτι που παρατήρησε πολύ καλύτερα ο άλλοτε προπονητής του στο τμήμα K19 του συλλόγου, Πάκο Κουένκα. «Ήταν παίκτης που δεν φοβόταν. Είχε τσαγανό. Ήταν θαρραλέος στο γήπεδο». Από την πλευρά του, ο Σάντι Ντένια, προπονητής στο τμήμα K17 της Ισπανίας όταν δούλεψε με τον Τόρες, τον περιέγραψε ως... τεχνικά άρτιο από τόσο νεαρή ηλικία.

Τον Δεκέμβριο του 2017 έκανε ντεμπούτο στην LaLiga κι έγινε ο πρώτος γεννημένος στον τρέχον αιώνα που παίζει σε ματς πρωταθλήματος, έγινε ο νεαρότερος που έφτασε στις 50 αναμετρήσεις με την Βαλένθια στα χρονικά, όμως, το φινάλε για εκείνον στην ομάδα ήταν απόλυτα πικρό. Άκουσε πως ήταν ο... 5ος κατά σειρά εξτρέμ σε προτίμηση, απομακρύνθηκε ο Μαρθελίνο από τον οποίο ο Τόρες είχε μεγάλα παράπονα ως προς τη διαχείριση που του έκανε, ενώ ο Ντάνι Παρέχο δεν του παρείχε καμία στήριξη ως αρχηγός, όπως ανέφερε ο 20χρονος άσος.

Το παιδί που ξεκίνησε στο κλαμπ από τα 6 του χρόνια, με πολλά όνειρα για να πρωταγωνιστήσει στο «Μεστάγια», που ταξίδεψε ως οπαδός το 2008 για να δει τον σύλλογο στον τελικό του Κυπέλλου, έπρεπε πλέον ν' ανοίξει τα φτερά του.

Αυτό, όμως, που θα κοιτάζει σε κάθε δυσκολία, θα είναι το τατουάζ – που ίδιο ακριβώς έχει και η αδερφή του – με την άγκυρα και την επιγραφή: «Αρνούμαι να βυθιστώ»...

image

Η... κλοπή του 2020

Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται πλέον η μεταγραφή του από την Βαλένθια στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» κατάφεραν να κάνουν τον Ισπανό εξτρέμ δικό τους μέσα στο φετινό καλοκαίρι και ο 20χρονος ποδοσφαιριστής κόστισε μόλις 23 εκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς στη Σίτι θα ήξεραν και θα είχαν προσέξει... πολλά πράγματα παραπάνω από αυτά που θα διέφυγαν από τα υπόλοιπα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης αναφορικά με τις ικανότητες του νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος, φρόντισε το βράδυ της Τρίτης στο Nations League να υπογράψει την μεγαλύτερη ήττα της Γερμανίας σε επίσημο παιχνίδι στο 21ο αιώνα!

Οι Ισπανοί ήθελαν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στα «πάντσερ» για να προκριθούν στα τελικά της διοργάνωσης της UEFA και από πολύ νωρίς έδειξαν τις διαθέσεις τους ξεκινώντας με καταιγιστικό ρυθμό, ο οποίος δεν... διεκόπη ποτέ.

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 6-0, στο οποίο ο Φεράν Τόρες πέτυχε χατ-τρικ μέσα σε 73 λεπτά για ν' αναγκάσει τον Μανουέλ Νόιερ να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του περισσότερες φορές από κάθε άλλη του ημέρα στην επαγγελματική του καριέρα!

Φυσικά και επρόκειτο για το πρώτο χατ-τρικ που πετυχαίνει ο Φεράν Τόρες μέχρι και αυτή τη στιγμή στην παρουσία του στα γήπεδα σε ανδρικό επίπεδο και το κατάφερε σε ένα κρισιμότατο παιχνίδι με τα χρώματα της πατρίδας του καταφέρνοντας να κερδίσει όλη την λάμψη της βραδιάς.

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, τόσο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι όσο και με αυτή της Eθνικής ομάδας της Ισπανίας έχει καταφέρει να σκοράρει 7 φορές (3 στο Champions League, 1 στο Carabao Cup και φυσικά το χατ-τρικ με τα «πάντσερ), ενώ, έχει από 1 ασίστ στην Premier League και το League Cup Αγγλίας.

image

Ο Τόρες, ο Όουεν και ο Σέρχιο Ράμος

Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 2020, ο Φεράν Τόρες έγραψε απλά μερικές σελίδες ιστορίας στην παρουσία του με την Eθνική ομάδα της Ισπανίας.

Προφανώς έχοντας κι εκείνος στόχο να μην μείνει μονάχα σε αυτό αλλά να εκμεταλλευτεί και την ηλικία του ώστε κάθε φορά να δίνει αφορμές στους εκάστοτε ομοσπονδιακούς προπονητές να τον καλούν στην αποστολή και να καταφέρει να βιώσει εμπειρίες και στιγμές με τους «φούριας ρόχας» και σε μεγάλες διοργανώσεις στο άμεσο μέλλον.

Αυτό που κατάφερε προς το παρόν, πέρα από το πρώτο χατ-τρικ της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής του καριέρας με τα εθνικά χρώματα, είναι να γίνει και ο νεαρότερος που σκοράρει τρεις φορές σε ένα παιχνίδι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας.

Επίσης, είναι πλέον ο δεύτερος ηλικιακά μετά τον Σέρχιο Ράμος σε ό,τι αφορά τα δυο γκολ, με τον νυν ηγέτη και αρχηγό της εθνικής ομάδας να έχει πετύχει δύο τέρματα απέναντι στο Σαν Μαρίνο τον Οκτώβριο του 2005, όταν τότε ήταν 19 ετών και 196 ημερών.

Ο Φεράν Τόρες σκόραρε δις και... πρόσθεσε κι ένα πολύτιμο «κερασάκι στην τούρτα», όντας σε ηλικία 20 ετών και 262 ημερών.

Επιπλέον, ο νυν εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής την τελευταία 20ετία μετά τον Μάικλ Όουεν που σκοράρει τρεις φορές σε μια αναμέτρηση επίσημου χαρακτήρα απέναντι στη Γερμανία!

Προφανώς και το μυαλό όλων πηγαίνει σε... εκείνη την μαγική, για τους Άγγλους, νύχτα στο Μόναχο όπου τα «τρία λιοντάρια» θριάμβευσαν με το τελικό 5-1 που φυσικά ξεπεράστηκε από τους Ισπανούς που έφτασαν στο 6-0 απέναντι στο σύνολο του Γιοακίμ Λεβ για το φετινό Nations League.

image

Χατ-τρικ στον Νόιερ!

Κόντρα στον κατά γενική ομολογία μόνιμο παρόντα στο Top-3 των κορυφαίων τερματοφυλάκων παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, ο Φεράν Τόρες κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές και να γίνει μόλις ο 5ος ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει να παραβιάσει τόσες φορές την εστία του Γερμανού σε ένα παιχνίδι!

Την αρχή είχε κάνει ο τεράστιος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και μάλιστα από την σεζόν 2011-2012, όταν τότε για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας ως μέλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε γίνει ο πρώτος στα χρονικά με χατ-τρικ κόντρα στον Μανουέλ Νόιερ.

Τη συνέχεια έκανε ο Σέρχιο Αγουέρο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι όταν στους ομίλους του Champions League την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 είχε πετύχει όλα τα γκολ της ομάδας του σε νίκη (3-2) απέναντι στους Βαυαρούς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (μάλλον) δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε από μια τέτοια λίστα και είναι παρών με τρία τέρματα κόντρα στον Νόιερ στα προημιτελικά του Champions League της σεζόν 2016-2017. Ο επαναληπτικός της Ρεάλ με την Μπάγερν εκείνης της ποδοσφαιρικής χρονιάς είχε οδηγηθεί στην παράταση με τον CR7 να έχει σκοράρει στο 76' κι έπειτα στο 105' και το 110' να χαρίζει στην «βασίλισσα» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τελευταίος πριν από τον Τόρες, που είχε κάνει τον Νόιερ να μαζέψει τη μπάλα από το βάθος της εστίας του τρεις φορές, ήταν ο Ντόντι Λουκεμπάκιο στο πρωτάθλημα της Bundesliga την σεζόν 2018-2019! Ο Βέλγος επιθετικός προσφέροντας τότε τις υπηρεσίες του στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, είχε γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής μη επιτρέποντας στην Μπάγερν Μονάχου να πάρει τη νίκη ακόμα κι όταν προηγήθηκε στο σκορ με 3-1. Ο Λουκεμπάκιο με γκολ στο 44', το 77' και το 93' είχε διαμορφώσει το τελικό 3-3!

Ο Φεράν Τόρες εγινε ο πέμπτος λοιπόν. Γιατί πολύ απλά αρνήθηκε να βυθιστεί οπως γράφει το αγαπημένο του τατουάζ με την άγκυρα...

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+