Παναθηναϊκός: Μία νύχτα μαγική κι ονειρεμένη! (gTV)

Παναθηναϊκός: Μία νύχτα μαγική κι ονειρεμένη! (gTV)

Gazzetta team

Είκοσι χρόνια. Σαν χθες. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. 8 Νοεμβρίου 2000. Ολυμπιακό Στάδιο. Φλεγόμενο. «Ηφαίστειο» κανονικό από 80.000 και πλέον οπαδούς! Ένα ματς τελικός. Do or die. Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη για να περάσει στους «16» του Champions League. Απέναντί του η Γιουβέντους. Η «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ντικ Γιολ «σφραγίζει» μία από τις σπουδαιότερες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία του «τριφυλλιού».

Σήμερα, τo Gazzetta, με τη βοήθεια της Νovibet, θυμάται μέσα από ένα μοναδικό mini doc εκείνη τη νύχτα που οι παίκτες και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας κατάφεραν να γράψουν Ιστορία. Θυμάται εκείνη τη νύχτα που οι Πράσινοι έδειξαν πώς γράφεται η Ιστορία.

Δημοσιογραφική επιμέλεια&συνεντεύξεις: Νίκος Αθανασίου

Επιμέλεια βίντεο: Βασίλης Τσίγκας

* Φωτογραφική σύνθεση-σκίτσο: Πέτρος Μπάλτας

*Eυχαριστούμε την διοίκηση του ΟΑΚΑ και τον γενικό διευθυντή, Κωνσταντίνο Χαλιορή για την παραχώρηση του Σταδίου.

Παναθηναϊκός-Γιουβέντους: 3-1! Έπος. Όνειρο. Νύχτα μαγική κι ονειρεμένη!

Η τρομερή εκτέλεση φάουλ του Πάολο Σόουζα και οι σκέψεις του πριν σκοράρει ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του Champions League, η ντρίμπλα «έργο τέχνης» του Νίκου Λυμπερόπουλου πάνω στον Τζάνκι αλλά και η ντρίμπλα που ο «Λύμπε» θεωρεί ανώτερη της, το κρύο αίμα του Άγγελου Μπασινά, η «κανονιά» του Κριστόφ Βαζέχα, το fair play για ένα τέταρτο, όταν ο αντίπαλος έπαιξε με εννιά παίκτες. Το πριν και το μετά, το «calma calma» των Ιταλών, «το χειρότερο βράδυ της καριέρας μου μέχρι και σήμερα» του Κάρλος Αντσελότι, τα «μυστικά» εκείνης της τρομερής φουρνιάς που για μια τριετία(2000-2003) άφηνε άφωνη την Ευρώπη με την φανέλα του Παναθηναϊκού!

Κάθε φωτεινή και αθέατη στιγμή εκείνης της βραδιάς, ζωντανεύει σήμερα, είκοσι χρόνια μετά μέσα από το ντοκιμαντέρ του gazzetta.gr, μέσα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, που για πρώτη φορά μιλούν, εξιστορούν, αποκαλύπτουν τα όσα έζησαν στο χορτάρι της Καλογρέζας το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου του 2000!

Ο Πάολο Σόουζα, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Ρενέ Χένρικσεν, ο «αρχιτέκτονας» εκείνης της νίκης από τον πάγκο, Άγγελος Αναστασιάδης και ο βοηθός του, Στράτος Αποστολάκης δημιουργούν μία μοναδική… βουτιά στον χρόνο, στο παρελθόν, σε ένα βράδυ όπου ο Παναθηναϊκός μεγάλωνε ακόμη περισσότερο το όνομά του, το μέγεθός του στο Champions League και απογείωνε το ελληνικό ποδόσφαιρο!