5 πράγματα που ξεχωρίσαμε στο Spetses mini Marathon (pics & vid)

5 πράγματα που ξεχωρίσαμε στο Spetses mini Marathon (pics & vid)

Gazzetta team

Φτάνεις στις Σπέτσες τον Οκτώβρη. Το νησί βουλιάζει από τον κόσμο και οι αθλητές (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) είναι κρυμμένοι σε κάθε γωνιά του.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δώσεις μια παράταση στο καλοκαίρι σου; To Spetses mini Marathon ξέρει την απάντηση και για 9η φορά έκανε τα μαγικά του στον Αργοσαρωνικό.

Το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου χιλιάδες άνθρωποι από 42 διαφορετικές χώρες ταξίδεψαν στις Σπέτσες και συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τη διοργάνωση βιώνοντας μία μοναδική αθλητική εμπειρία και τιμώντας το μότο της διοργάνωσης «Νίκη Είναι η Συμμετοχή».

Εμείς με το Gazzetta δώσαμε το πιο δυναμικό «παρών», ζήσαμε στον παλμό των αγώνων και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές.

Δείτε το βίντεο να πάρετε πρώτα μια ιδέα:

Και αφού πήρατε μια γεύση πάμε να δούμε τι ξεχωρίσαμε από τη φετινή διοργάνωση.

Οι μεγάλοι αθλητές

Η μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης είναι ότι έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια να μετατρέψει τους αγώνες σε ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές τρέχουν και κολυμπούν δίπλα δίπλα.

Αυτή τη φορά όσοι συμμετείχαν στη μεγαλύτερη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού της χώρας βρέθηκαν δίπλα σε Ολυμπιονίκες και καταξιωμένους πρωταθλητές, όπως οι Γιάννης Δρυμωνάκος, Στέφανος Δημητριάδης, Μιχάλης Καλομοίρης, Δημήτρης Κουλούρης, ο Κώστας Γκελαούζος, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, Παναγιώτης Τριβιζάς, Κρίστελ Βουρνά, Κλέλια και Άννη Πανταζή, Νόρα Δράκου, Μαρία Μπόζη, Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, Τζέλη Σκαρλάτου, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Γιώτα Βλαχάκη, Αναστασία Μαρινάκου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ανθύ Κυριακοπούλου και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου. Στη διοργάνωση συμμετείχε για 9η συνεχή χρονιά και ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, η παρα-κολυμβήτρια Έφη Γκουλή και ο παρα-ποδηλάτης Νίκος Παπαγγελής.

Και η αίσθηση ήταν για ακόμη μια φορά μαγική.

Η ετοιμότητα της διοργάνωσης

Εκεί που ο άστατος καιρός και ο δυνατό αέρας του Σαββάτου έμοιαζαν να αλλάζουν τα σχέδια όλων και να θέτουν σε κίνδυνο την επιτυχία των αγώνων, το team της διοργάνωσης κινήθηκε αστραπιαία και πριν το καταλάβουμε όλοι είχαμε μεταφερθεί στην άλλη άκρη της παραλίας. Οι κολυμβητικοί αγώνες έγιναν τελικά στον Άγιο Μάμα και όλα κίνησαν ομαλά.

Πιο αναλυτικά, ο Γιάννης Δρυμωνάκος της bwin συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στα 1500μ. τερματίζοντας πρώτος μαζί με τον Σάββα Θώμογλου από την ομάδα της LG, Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2018, ενώ στα 3χλμ. πρώτος ήταν ο Λάμπρος Γκουντούμης (ομάδα CB Swimming/Herbalife Nutrition). Την πρωτιά στις γυναίκες στα 3χλμ. είχε επίσης η ομάδα της CB Swimming/Herbalife με την Ναού Δήμητρα να κερδίζει τον αγώνα. Στα 5 χλμ. την πρώτη θέση πήρε ο Δημήτρης Μάρκος (CB Swimming/Herbalife Nutrition), και αντίστοιχα στις γυναίκες η Βίκυ Κουβέλη. Η πολυπληθής ομάδα της Arla Protein κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο από τον Γρηγόρη Σουβάτζογλου στα 5χλμ. και πρωτιές στις ηλικιακές τους κατηγορίες από την Στέλλα Αλεξανδρίδου, Αφροδίτη Γιαρένη, Παντή Παντελή, ενώ ο επικεφαλής της ομάδα Δημήτρης Κουλούρης έκανε pacing τον αγώνα των 3χλμ.

Μετά την ολοκλήρωση των κολυμβητικών αγώνων, άπαντες διασκέδασαν στο Spetses SUP event by BIC®, που επίσης διεξήχθη με επιτυχία σε πείσμα του καιρού.

Η συμμετοχή των παιδιών

Τα παιδιά φέτος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έδειχναν να το διασκεδάζουν πιο πολύ από ποτέ.

Στην πλατεία Ποσειδωνίου οι λιλιπούτειοι δρομείς έτρεξαν 500μ. και 1000μ. για καλό σκοπό, έμαθαν τι σημαίνει αγώνας και άμιλλα και ενίσχυσαν τον σύλλογο «Αμυμώνη».

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να εντάξεις τα παιδιά σε ένα τέτοιο multi sport event;

Ο κόσμος και η δράση

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές πλημμύρισαν το νησί και συμμετείχαν σε κάθε αγώνισμα και event με μεγάλη χαρά.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου με καθαρισμό του βυθού των Σπετσών από εθελοντές και δύτες μαζί με καταξιωμένους αθλητές και την ομάδα της Biotherm.

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, το απόγευμα, στην παραλία του Αγίου Μάμα ολοκληρώθηκαν οι παιδικοί κολυμβητικοί αγώνες 150 μ. & 300 μ. με την εταιρεία «Μπάρμπα Στάθης» να προσφέρει τα κεράσματα του σε μικρούς και μεγάλους. Η μέρα ολοκληρώθηκε με την Blue Hour Yoga από την Αλεξάνδρα Ρίζου στην Πλατεία Ποσειδωνίου που για τους σκοπούς της διοργάνωσης είχε στηθεί ένα μοναδικό αίθριο με ειδικό φωτισμό από τον Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης bwin, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα και photo opportunity.

Το Σάββατο το πρωί όλοι πήγαν στην παραλία του Αγίου Μάμα για την κολυμβητική δράση, ενώ το απόγευμα έγινε ο αγώνας δρόμου 10 χλμ. με έντονο συναγωνισμό, πάθος και τελικά τους Γιώργο Κοκκαλά, Sutton Henry & Γιώργο Ρουκλιώτη (από την Volkswagen Running Team) να κατακτούν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα και στις γυναίκες 1η βγήκε η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ομάδα Runner Magazine) με ρεκόρ διαδρομής, δεύτερη η Γιώτα Βλαχάκη (ομάδα Team Garmin Greece) και 3η η Στέλλα Αλεξανδρίδου (Arla Protein).

Η Κυριακή ξημέρωσε με χιλιάδες δρομείς να στέκονται στη γραμμή εκκίνησης για τους αγώνες δρόμου των 25 χλμ. και των 5 χλμ. Τελικά, οι πρωταθλητές του στίβου Θάνος Καλάκος και Αναστασία Μαρινάκου, μέλη της Team Garmin Greece πήραν την πρώτη θέση στο πεντάρι εγκαινιάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σειρά Garmin Run Series. Στα 25 χλμ. νικητές ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσόλης από την ομάδα του Μακεδονικού Χαλβά και η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ομάδα Runner Magazine). Εξαιρετικές επιδόσεις στα 25Κ σημειώθηκαν και από την Volkswagen Running Team με τους Γιώργο Λουφέκη και την Νάντια Συντζανάκη να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο.

Στον πολυπληθή αγώνα των 5Κ συμμετείχαν πάνω από 90 εταιρικές ομάδες ανάμεσα στις οποίες αυτή της BWIN με αρχηγό την Κατερίνα Δαλάκα, της Under Armour Greece, της Arla Protein με τον πρωταθλητή Κώστα Γκελαούζο να κάνει pacing για τους ερασιτέχνες δρομείς, της DHL, της «Μπαρμπα Στάθης» και της Alpha Bank/Visa με μεγάλη συμμετοχή από το τοπικό κατάστημα των Σπετών, η οποίοι είχαν μεριμνήσει και για τον σχεδιασμό των μεταλλίων του αγώνα. Υπήρχε και ξεχωριστή βράβευση για τις εταιρικές επιδόσεις, όπου την πρώτη θέση κατέλαβε η CB Swimming/Herbalife Nutrition, την δεύτερη θέση η Kallistos Action Training και την 3η θέση η Volkswagen Running Team. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στον αγώνα των 5Κ διπλασιάστηκαν οι συμμετοχές στην ηλικιακή κατηγορία 12-17, που χορήγησε η LG στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ “ LG Αθλητές του Αύριο”.

Οι χορηγοί

Οι χορηγοί είναι αυτοί που δίνουν πνοή σε ένα τόσο σημαντικό event. Και για άλλη μια φορά, το Spetses mini Marathon το στήριξαν τα μεγαλύτερα ονόματα.

Μέγας Χορηγός του Spetses mini Marathon ήταν η bwin, που εντυπωσίασε με το αίθριό της, το οποίο οριοθετούσε τον χώρο των απονομών. Η bwin αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα brand παγκοσμίως στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και του αθλητικού στοιχηματισμού. Με τη μοναδική τεχνολογική του πλατφόρμα, παρέχει υπηρεσίες τυχερών παιγνίων. Στο Spetses Mini Marathon συμμετείχαν ενεργά και οι αθλητές της bwin – μέλη του προγράμματός της «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ελλήνων Ολυμπιονικών» που υποστηρίζει 12 αθλητές, οι οποίοι διεκδικούν την πρόκριση για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χορηγοί του Spetses mini Marathon 2019 ήταν το ARLA PROTEIN, μία πρωτοποριακή σειρά με ροφήματα γάλακτος σε 4 γεύσεις, επιδόρπια γάλακτος, Cottage Cheese και κίτρινο τυρί σε φέτες, όλα με Φυσική Πρωτεΐνη και Χαμηλά Λιπαρά, η DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών, η HERBALIFE NUTRITION, επίσημος υποστηρικτής διατροφής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και κορυφαία εταιρεία στον χώρο της διατροφής και η BIC® η κορυφαία εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών και καλσόν και αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής εκατομμυρίων καταναλωτών παγκοσμίως.

Επίσης, η Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα «Βήμα Μπροστά», από τη Novartis Hellas, με την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ), η οποία με έντυπο υλικό και μια εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), ενημέρωσε το κοινό για τη νόσο. Το κοινό μπόρεσε να απολαύσει το VR Game που στήθηκε στην πλατεία και έβγαλε φωτογραφίες μέσω εφαρμογής AR-επαυξημένης πραγματικότητας.

Financial Sponsors ήταν η Alpha Bank και η Visa. Η Melissa, ήταν και πάλι χορηγός με τα Νέα Melissa High Protein ζυμαρικά, μια ακόμα καινοτομία της Melissa με φυσική πρωτεΐνη βρώμης που είναι ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή & έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η Melissa διοργάνωσε το καθιερωμένο Melissa Pasta Party, προσφέροντας έτσι σε όλους τους παρευρισκόμενους την ενέργεια που χρειάζονταν πριν και μετά τους αγώνες!

Beauty Partner του 9ου Spetses mini Marathon ήταν η Biotherm, που φρόντισε για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών. Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, GARMIN, ήταν ο Timing Sponsor όλων των αγώνων, αλλά και επίσημος χορηγός του αγώνα των 5 χλμ, τον οποίο έχει εντάξει στο διεθνές καλεντάρι των δρομικών αγώνων Garmin Run Series.

Χορηγός αθλητικού υλικού ήταν η κορυφαία εταιρία αθλητικού εξοπλισμού Under Armour. Η ΚOSMOCAR VOLKSWAGEN, η οποία επιδεικνύει εδώ και χρόνια ενεργό συμμετοχή σε αθλητικά δρώμενα που σχετίζονται με το μαζικό αθλητισμό και ιδίως τους αγώνες δρόμου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τόσο ξεχωριστό αθλητικό event και συμμετείχε ως Official Mobility Sponsor (Επίσημος Χορηγός Μετακίνησης), με ένα στόλο 8 αυτοκινήτων.

H LG Electronics Hellas, η οποία και φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ‘LG Αθλητές του Αύριο’ ανέλαβε το κόστος όλων των συμμετοχών στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών, τόσο στον Αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. όσο και στον Κολυμβητικό Αγώνα των 1.5 χλμ, κατέστησε δωρεάν όλες τις εγγραφές στις δύο αυτές κατηγορίες!

Η Voltaren Emulgel, το προϊόν που δίνει λύσεις στα προβλήματα των μυοσκελετικών πόνων, στήριξε δυναμικά, φέτος για πρώτη φορά τη διοργάνωση και τους αθλητές του Spetses mini Marathon, συμμετέχοντας ως supporter. Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ γιόρτασε τα 50 της χρόνια και συμμετείχε στη διοργάνωση προσφέροντας αγαπημένα προϊόντα της ελληνικής οικογένειας.

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, ο Μακεδονικός Χαλβάς, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως, POWERADE, η Coca-Cola, οι κινηματογράφοι ODEON που προέβαλαν το διαφημιστικό σποτ του Spetses mini Marathon πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες και η DOLE, η μοναδική εταιρεία στην ελληνική αγορά που μπορεί να κάνει ολοκληρωμένη πρόταση φρέσκων φρούτων.

Η Hellenic Seaways ήταν ο Transportation Partner της διοργάνωσης, προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς στο νησί. O Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του και την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας ιατρών και νοσηλευτών, ανέλαβε την ιατρική κάλυψη του αγώνα και όχι μόνο, ενώ η παρουσία της κινητής μονάδας στις Σπέτσες συνδυάστηκε και με δράσεις εταιρικής ευθύνης προς την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες παρείχε η LifeguardHellas.

Media Partner της διοργάνωσης ήταν η INNEWS.

Χορηγοί Επικοινωνίας του Spetses mini Marathon ήταν το Gazzetta.gr, η Liquid Media, το Hello και το Shape.

Ραντεβού του χρόνου στις Σπέτσες και στην επετειακή διοργάνωση!

Μέχρι τότε να θυμάστε: Η μεγαλύτερη νίκη είναι πάντα η συμμετοχή.