«Θα γυρίσω στον Ολυμπιακό μόνο εάν μπορώ να προσφέρω, ποτέ για τα λεφτά»

«Θα γυρίσω στον Ολυμπιακό μόνο εάν μπορώ να προσφέρω, ποτέ για τα λεφτά»

Gazzetta team

Το πάθος του Λούκα Μιλιβόγεβιτς για τον Ολυμπιακό ξεπερνάει την ίδια την λογική. Θιασώτης της αυτοπειθαρχίας, της λεπτομέρειας και της σκληρής δουλειάς ο τελειομανής Σέρβος μέσος έφτασε στο σημείο να εξελιχθεί στον απόλυτο αρχηγό, πρώτο σκόρερ (25 ματς/ 7 γκολ) και αγαπημένο της εξέδρας, με τους οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας να φωνάζουν συνθήματα με το όνομα του.

Δεν έχει χάσει όχι μόνο λεπτό στην φετινή Premier League, αλλά όπως λέει στο gazzetta.gr ούτε προπόνηση! Έφτασε σχεδόν σε επίπεδα ψυχαναγκασμού εκτελώντας κατά γράμμα όσα χρειάζονται για να είναι σωματικά αλλά και πνευματικά υγιής για κάθε ματς στο κορυφαίο κατά πολλούς πρωτάθλημα του κόσμου και δικαιώθηκε.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχει καταγράψει τα περισσότερα χιλιόμετρα από όλους του ποδοσφαιριστές της Premier League (294.72 χλμ.), έχει σκοράρει τα περισσότερα πέναλτι στην κατηγορία, είναι τρίτος σε λεπτά συμμετοχής, 10ος στα περισσότερα τάκλιν, 12ος σε σέντρες και 19ος σε πάσες. Μια πραγματική ποδοσφαιρική μηχανή!

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη σε ελληνικό μέσο από την ημέρα που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό σου δίνει την εντύπωση πως ακόμη και ο ίδιος δεν έχει καταλάβει το μέγεθος της επιτυχίας του στη Γηραιά Αλβιώνα.

Μπορεί να μην τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ ελληνικής Super League και Premier League, αλλά ο 27χρονος μέσος εξακολουθεί όταν αναφέρεται στον Ολυμπιακό να συγκινείται, να νοσταλγεί και να επαναλαμβάνει πως έκανε το παν για να μείνει στους «ερυθρόλευκους» πριν από δύο χρόνια όταν ήρθε η τεράστια πρόκληση για την καριέρα του από τον αγγλικό σύλλογο. Μια μεταγραφή που κόστισε στους Λονδρέζους πάνω από 15 εκατ. ευρώ!

Άλλος στη θέση του θα πετούσε από την χαρά του για τα κατορθώματα του στην Αγγλία, όμως για τον «Μίλι» το κεφάλαιο Ολυμπιακός είναι υπεράνω όλων όσο υπερβολικό και αν φαντάζει τούτο.

Ο σταρ της Κρίσταλ Πάλας σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο gazzetta.gr μίλησε με ενθουσιασμό για όσα έζησε στον Ολυμπιακό, την προσπάθεια που κατέβαλλε να παραμείνει στους Πειραιώτες, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο έχει συναντήσει αρκετές φορές στο Λονδίνο.

Ο ηγέτης της αγγλικής ομάδας ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό μόνο εάν μπορεί να προσφέρει και σε καμία περίπτωση δεν θα το κάνει για τα χρήματα σε περίπτωση που δεν βρίσκεται στην απαιτούμενη αγωνιστική κατάσταση.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στο gazzetta.gr, την βραδιά που αστόχησε σε πέναλτι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι δεν μπόρεσε να κοιμηθεί από τη στενοχώρια του!

Επίσης έπλεξε το εγκώμιο των Μίτσελ, Μάρκο Σίλβα, Χόντγκσον, ενώ σημείωσε πως του λείπει η πίεση που υπήρχε στον Ολυμπιακό, όταν η νίκη ήταν μονόδρομος σε κάθε ματς!

Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στην καρδιά του Μιλιβόγεβιτς, ακόμη και όταν αναφέρεται στον βομβαρδισμό της Σερβίας πριν από 21 χρόνια!

Ένας γεννημένος νικητής, ένας... βιονικός ποδοσφαιριστής που μιλάει πρώτα με την καρδιά του αποφεύγοντας τα τετριμμένα. Το θάρρος της γνώμης του, ήταν άλλωστε εκείνο που του κόστισε την θέση στην εθνική, αλλά ο Σέρβος μαχητής δεν μετανιώνει για τίποτα. «Είπα την αλήθεια», τονίζει...

image

ΗΡΩΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Mέσα σε δύο χρόνια έγινε αρχηγός, πρώτος σκόρερ, αγαπημένος παίκτης των οπαδών στην Κρίσταλ Πάλας. Τα περίμενες όλα αυτά;

«Δεν το είχα σκεφτεί, ούτε το είχα συνειδητοποιήσει. Είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία μου εδώ και δύο χρόνια στην Κρίσταλ Πάλας. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο μέχρι την τελευταία μέρα που θα βρίσκομαι στην Πάλας».

Δεν έχεις χάσει όχι μόνο αγώνα, αλλά ούτε δευτερόλεπτο στην Premier League. Πως καταφέρνεις να παραμένεις τόσο προσηλωμένος στους στόχους σου;

«Πράγματι δεν έχω λείψει ούτε λεπτό, αλλά επίσης δεν έχω χάσει ούτε μια προπόνηση. Για να το καταφέρεις αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ επαγγελματίας, πρέπει να είσαι απόλυτα προσηλωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας σου, να έχεις απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και να φροντίζεις για οτιδήποτε θεωρείται σημαντικό για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστής.

Εννοώ την διατροφή, την αποθεραπεία, τον τρόπο που ξεκουράζεσαι, αλλά και όπως πάντα λέω χρειάζεσαι και τύχη. Θα πρέπει όμως να αξίζεις την τύχη. Είναι κάτι που έμαθα από μικρός. Είναι κάτι που προέρχεται από την συμπεριφορά σου, το πως συμπεριφέρεσαι στη ζωή σου αλλά και την πίστη σου στον Θεό. Είναι κάτι που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Γι' αυτό είμαι χαρούμενος που μέχρι στιγμής δεν έχω χάσει κανένα παιχνίδι και παραμένω υγιής».

image

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μετάνιωσες που αποχώρησες από τον Ολυμπιακό;

«Αν κρίνουμε τώρα, ναι ήταν μια πολύ καλή απόφαση. Εκείνη την εποχή όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό και ήρθα στην Πάλας ήξερα πως είχε καλούς παίκτες στο ρόστερ της και ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Μετά από δύο χρόνια αν δεις τι έγινε και πως εξελίσσονται τα πράγματα νομίζω πως πήρα την σωστή απόφαση».

image

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΤΙ!

Θεωρείσαι σπεσιαλίστας σε εκτελέσεις πέναλτι. Πως εξηγείς το υψηλό ποσοστό ευστοχίας σου;

«Όταν βρίσκομαι μπροστά από την μπάλα, είμαι πολύ συγκεντρωμένος. Ακόμα και πριν τα ματς ξέρω που πρέπει να πάει η μπάλα. Στο 99% των πέναλτι που εκτελώ γνωρίζω από πριν που πρέπει να σουτάρω γιατί έχω κάνει προπονήσεις πάνω σε αυτό.

Ποτέ δεν σκέφτομαι πως μπορεί να αστοχήσω. Πάντα σκέφτομαι πως θα σκοράρω. Εάν έχω κάνει τον σωστό βηματισμό ξέρω πως είμαι πολύ κοντά στο να σκοράρω. Έχω πετύχει πολλά γκολ με πέναλτι και πλέον απέκτησα ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση, πίστη στον εαυτό μου και εμπειρία. Είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στα πέναλτι».

Είναι αλήθεια πως μετά το χαμένο πέναλτι κόντρα στη Σίτι (31/12/17) δεν κοιμήθηκες το ίδιο βράδυ; Νιώθεις δικαίωση που φέτος σκόραρες κόντρα στους «Πολίτες»;

«Είναι αλήθεια. Όταν έχασα το πέναλτι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα, γιατί ήταν η τελευταία μέρα του χρόνου και θέλαμε να κλείσουμε την χρονιά τερματίζοντας το αήττητο της Σίτι.

Θα ήταν ωραίο, όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις τι θα συμβεί. Έχασα στο τελευταίο λεπτό το πέναλτι σε έναν αγώνα που έβλεπε όλη η Γη. Είχα την ευκαιρία να γίνω, ας πούμε 'ήρωας' του παιχνιδιού και αστόχησα. Μου ήταν πολύ δύσκολο να το δεχθώ. Είμαι έμπειρος και γνωρίζω πως να αντιμετωπίζω αυτές τις στιγμές.

Τέτοιες είδους καταστάσεις στο ποδόσφαιρο σε κάνουν ακόμα πιο δυνατό. Ήταν πολύ δύσκολο αν και γνώριζα πως μετά από δύο μέρες θα είχα μια νέα ευκαιρία, όμως σε εκείνες τις στιγμές το χαμένο πέναλτι είναι το μόνο που σε απασχολεί. Δεν ξέρεις πως να συμβιβαστείς με αυτό. Δύο μέρες αργότερα όμως σκόραρα κόντρα στην Σαουθάμπτον και ήταν πιο εύκολο να το αφήσω πίσω μου».

image

Ο ΑΖΑΡ ΚΑΙ Ο ΡΟΪ ΧΟΝΤΓΚΣΟΝ

Ποιοι είναι οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι σου στην Premier League μέχρι στιγμής;

«Για μένα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσω στην Premier League ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως 10αρια, μεσοεπιθετικοί. Υπάρχουν πολλοί στην κατηγορία. Είναι ο Κουτίνιο, ο Αζάρ, είναι πολύ δύσκολο να παίξεις κόντρα στον Σίλβα, πολλές φορές ο Αγκουέρο βρίσκεται στον χώρο μου, ο Αλέξις Σάντσες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πρόκειται για πολύ ταλαντούχους, ικανούς και δυνατούς παίκτες. Είναι πολύ δύσκολο να τα βάλεις μαζί τους. Η πρώτη κίνηση γίνεται από αυτούς και πρέπει να τους ακολουθήσεις. Πάντα έχουν το αβαντάζ όταν θα ξεκινήσουν να ντριμπλάρουν. Οι φυσικές τους ικανότητες είναι εξαιρετικές. Θα ξεχωρίσω από όλους αυτούς τον Αζάρ. Είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος».

Η σχέση σου με τον Ρόι Χόντγκσον πως είναι;

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Είναι πολύ επαγγελματίας, πολύ έμπειρος, ξέρεις ακριβώς τι θέλει από εμάς. Είναι προπονητής που του αρέσει πάνω από όλα η οργάνωση, δουλεύει πολύ πάνω στην οργάνωση της ομάδας.

Ξέρει πως να χρησιμοποιήσει σωστά τους παίκτες στην ομάδα. Άλλοτε προτιμά να παίζουμε με αντεπιθέσεις, άλλοτε ποδόσφαιρο κατοχής. Μπορώ να πω πως είναι ο πιο έξυπνος προπονητής με τον οποίο έχω δουλέψει ποτέ και είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω προπονητή στην παρούσα φάση».

image

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ PREMIER LEAGUE

Πως βλέπεις την μάχη μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι; Ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο;

«Μετά από το ματς της Λίβερπουλ με την Γουέστ Χαμ η διαφορά πλέον είναι στους τρεις βαθμούς. Δεν ξέρω, δίνω περισσότερες πιθανότητες στη Σίτι επειδή νομίζω έχει μεγαλύτερο ρόστερ. Διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές στον πάγκο που μπορούν να αλλάξουν την έκβαση ενός αγώνα.

Είναι κάτι που δεν ισχύει στη Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ εξαρτάται κυρίως από τρεις ποδοσφαιριστές που παίζουν μπροστά, όμως αν δείτε την Σίτι έχει 7-8 επιλογές. Η Λίβερπουλ πέρα από τους Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο δεν έχει παίκτες ίδιας ποιότητες. Για αυτό δίνω λίγο παραπάνω πιθανότητες στη Σίτι».

image

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΣ

Είναι αλήθεια πως αρχικά δεν ήθελες να συνεχίσεις στην Κρίσταλ Πάλας και προτιμούσες να μείνεις στον Ολυμπιακό;

«Πράγματι, όταν έφτασε η πρόταση της Κρίσταλ Πάλας, υπήρχαν αρκετές επιλογές. Μια επιλογή για μένα ήταν να μείνω εκεί. Ρώτησα τους ανθρώπους του συλλόγου γιατί η πρόταση που κατατέθηκε στον Ολυμπιακό ήταν πολύ μεγάλη, επίσης στο συμβόλαιο μου υπήρχε μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Είπα πως δεν θέλω να φύγω γιατί ήμουν πολύ χαρούμενος, από την άλλη πλευρά όμως σκεφτόμουν πως ήθελα να μετρήσω τις δυνάμεις μου στην Premier League για να δω εάν θα μπορούσα να τα καταφέρω ή όχι.

Εν τέλει, δεν πίεσα κανέναν από την ομάδα για να με αφήσει να φύγω, αγωνίστηκα μέχρι το τελευταίο λεπτό στον Ολυμπιακό και στο τέλος ο σύλλογος αποφάσισε σε συνεννόηση ασφαλώς με μένα πως η καλύτερη επιλογή και για τους δύο ήταν η μεταγραφή. Φυσικά ήμουν εγώ εκείνος που το δέχθηκα.

Τους είπα πως αν μπορούσαν να μου προσφέρουν κάτι ανάλογο με αυτό που πρόσφερε η Κρίσταλ Πάλας και πως θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δεχθώ ένα νέο συμβόλαιο που θα με κρατούσε στον Ολυμπιακό για τέσσερα πέντε χρόνια, αλλά μου είπαν πως αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι και οι δύο πλευρές αποφασίσαμε πως ήταν καλή στιγμή για να αποχωρήσω από τον σύλλογο. Στο τέλος αποδέχθηκα την πρόταση της Πάλας και έφυγα από τον Ολυμπιακό».

image

«ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΑΙΞΑ 8-9 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

Είχες πει πως ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή σου στον σύλλογο;

«Έχω πει πως στον Ολυμπιακό πέρασα τα 2,5 καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας μου. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να εξηγήσω πως ένιωθα εκεί. Ο σύλλογος είναι πολύ μεγάλος, με τεράστια παράδοση, οι οπαδοί είναι υπέροχοι. Έπαιξα 2,5 χρόνια στον Ολυμπιακό και αισθάνομαι πως ήταν 8-9 χρόνια γιατί πέρασα καλά.

Απόλαυσα την παρουσία μου γιατί φέραμε πολύ καλά αποτελέσματα, πήραμε μέρος στο Champions League, αγαπώ την Ελλάδα, μου αρέσουν οι οπαδοί, οι άνθρωποι, ο καιρός. Όλα ήταν σαν να βρισκόμουν στον παράδεισο. Εκπληκτικό αυτό που ένιωθα. Δεν μπορώ να το περιγράψω».

image

«ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΙΩΘΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

Είσαι πρωταγωνιστής στην Κρίσταλ Πάλας και ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Premier League στη θέση σου. Παρόλα αυτά δεν ξεχνάς ποτέ τον Ολυμπιακό. Τι σου λείπει περισσότερο;

«Ο Ολυμπιακός είναι κάτι που δεν μπορείς να το συγκρίνεις. Η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Κρίσταλ Πάλας είναι στη νοοτροπία. Είναι μεγάλη. Στον Ολυμπιακό κάθε χρόνο στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ στην Κρίσταλ Πάλας είναι διαφορετικοί οι στόχοι. Το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Πολλές ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και τουλάχιστον έξι μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα και έχει ανταγωνισμό από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Εδώ ο στόχος μας είναι να κατορθώσουμε να βρεθούμε στο Top 10 της Premier League. Αυτό θα θεωρηθεί επιτυχία επειδή όπως όλοι γνωρίζετε η Premier League είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Στο Ολυμπιακό κάθε ματς ξεκινάει με -2 με την λογική πως η ισοπαλία δεν είναι επιτυχία. Πρέπει να κερδίζεις κάθε αγώνα.

Αυτό είναι κάτι που μου λείπει αυτή τη στιγμή. Σε όλη την καριέρα μου σε Ερυθρό Αστέρα, Άντερλεχτ και Ολυμπιακό έπαιζα για να κατακτήσω τίτλους. Εάν φέρναμε ισοπαλία ξέραμε πως αυτό δεν ήταν καλό γιατί είμαστε παίκτες του Ολυμπιακού. Πρέπει να κερδίζουμε. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο παρελθόν συνήθισαν σε αυτή την ιδέα και θέλουν η ομάδα τους να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο και να σκοράρει. Επαναλαμβάνω είναι κάτι που μου λείπει εδώ, αλλά φυσικά αντιλαμβάνομαι πως εδώ το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δυνατό».

image

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΜΙΤΣΕΛ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ

Ποιον προπονητή του Ολυμπιακού απ' όσους συνεργάστηκες ξεχωρίζεις;

«Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον Μίτσελ. Για μένα ο Μίτσελ ήταν ένας από τους καλύτερους προπονητές. Φυσικά και ο Μάρκο Σίλβα είναι ένας θαυμάσιος προπονητής, με τον οποίο σπάσαμε όλα τα ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ήμουν πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα μαζί του. Θα έλεγα ωστόσο τον Μίτσελ».

image

«ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ»

Είχες άριστες σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον βλέπεις καθόλου στο Λονδίνο;

«Έχω συναντήσει τον κ. Μαρινάκη αρκετές φορές στο Λονδίνο. Έχουμε βρεθεί και πάντα είναι χαρά μου να συναντώ τον πρόεδρο. Είναι τρελός για τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο. Φυσικά μου αρέσει να συνομιλώ μαζί του γιατί είναι ένας πολύ παθιασμένος άνθρωπος ειδικά όταν αναφέρεται στον Ολυμπιακό. Είναι ωραίο να συναντιόμαστε και να κουβεντιάζουμε».

image

«ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ»

Είναι στα πλάνα σου να επιστρέψεις μια μέρα στον Ολυμπιακό;

«Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά δεν θέλω να υποσχεθώ πως θα επιστρέψω. Θα ήθελα να υποσχεθώ όμως πως εάν φτάσω κοντά στην επιστροφή μου θα το κάνω μόνο εάν μπορώ να βοηθήσω. Εάν αισθάνομαι πως δεν μπορώ να προσφέρω δεν θα γυρίσω. Όταν λέω να βοηθήσω, εννοώ να παίζω και να προσφέρω και να βοηθήσω πραγματικά με την εμπειρία μου και την ποδοσφαιρική μου ποιότητα. Εάν είναι να πάω στον Ολυμπιακό να πάρω μερικά λεφτά και να απολαμβάνω τον καιρό στην Ελλάδα τότε να είστε σίγουροι πως δεν θα επιστρέψω».

image

«ΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

Παρακολουθείς τα νέα του Ολυμπιακού; Θεωρείς πως έχει ελπίδες για πρωτάθλημα;

«Υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό το Κυριακή. Εάν νικήσει τον ΠΑΟΚ στην έδρα του, τότε η διαφορά θα μειωθεί στους τρεις βαθμούς. Μόνο έτσι, ο Ολυμπιακός θα έχει πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Είναι όπως λέμε στο ποδόσφαιρο ένα 'must win game' για τον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι όμως ασφαλώς εύκολο. Είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι στην Τούμπα».

image

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Είναι αλήθεια πως στο Ζάγκρεμπ στο περιθώριο της αναμέτρησης με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχες δεχθεί χτύπημα στο στομάχι από αστυνομικό;

«Είναι αλήθεια με χτύπησε στο στομάχι, αλλά οι κάμερες δεν το έπιασαν. Για μένα είναι δύσκολο να μιλήσω για κάτι που έγινε στο Ζάγκρεμπ πριν από 3-4 χρόνια. Έχει κλείσει αυτό το θέμα. Δεν θέλω να ανοίξω μια νέα ιστορία. Είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Από την στιγμή που δεν έχω μιλήσει για αυτό τα τελευταία χρόνια νομίζω πως είναι καλύτερο να μην αναφερθώ σε αυτό το συμβάν».

Ήταν δύσκολο να αγωνίζεσαι με την εθνικής Σερβίας εκτός έδρας με την Αλβανία;

«Όχι, ήταν ήρεμη ατμόσφαιρα γιατί το στάδιο δεν ήταν μεγάλο. Ήταν ένα μικρό γήπεδο, αν θυμάμαι καλά χωρητικότητας 10.000 θέσεων και λόγω του μεγάλου ρίσκου δεν επέτρεψαν σε χούλιγκανς να έρθουν στο γήπεδο. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, υπήρχε έλεγχος ταυτοτήτων. Η ατμόσφαιρα ήταν ποδοσφαιρική σε λογικά πλαίσια και επικρατήσαμε 2-0 που ήταν και το πιο σημαντικό για μας. Όλα κινήθηκαν σε επαγγελματικά επίπεδα».

Αληθεύει πως επισκέπτεσαι ελληνικά εστιατόρια στο Λονδίνο;

«Μου αρέσει η ελληνική κουζίνα. Πηγαίνω σε ελληνικά εστιατόρια στο Λονδίνο πολύ συχνά. Είναι ωραίο το ελληνικό φαγητό, αλλά φυσικά μου αρέσει και η ελληνική μουσική».

image

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Γεννήθηκες την εποχή που η πατρίδα σου βρισκόταν σε πόλεμο. Πολλοί συμπατριώτες σου ποδοσφαιριστές μετανάστευσαν στο εξωτερικό, όμως εσύ έμεινες στο Κραγκούγεβατς. Πως βίωσες εκείνα τα χρόνια;

«Γεννήθηκα το 1991, αλλά δεν θυμάμαι τίποτα από τον πόλεμο. Θυμάμαι πολύ καλά όμως τι έγινε το 1998. Ήμουν εφτά ετών και έριξαν βόμβες στη χώρα μου και στην πόλη μου. Ήταν μια περίοδος που θυμάμαι καλά. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές για όλους τους ανθρώπους μου. Όσοι όμως γνωρίζουν ιστορία, ξέρουν πως εμείς οι Σέρβοι τον περασμένο αιώνα μας πολέμησαν πολύ αλλά επιβιώσαμε.

Το 1998 ήταν μια πολύ κακή στιγμή, εκείνη την εποχή βρισκόμουν στη χώρα μου και πολλοί αθώοι άνθρωποι πέθαναν. Είναι κάτι που εγώ και οι άνθρωποι μου ποτέ δεν θα ξεχάσουμε και φυσικά δεν θα ξεχάσουμε και πως ο ελληνικός λαός μας υποστήριξε σε εκείνη την δύσκολη εποχή».

Εδώ και μήνες έχεις τεθεί εκτός Σερβίας λόγω της κριτικής που άσκησες στον ομοσπονδιακό προπονητή. Υπάρχει περίπτωση να επιστρέψεις σύντομα;

«Θα δούμε τι θα γίνει. Είπα, ότι είπα και παραμένω σε αυτά τα λόγια μέχρι σήμερα, αλλά και στην υπόλοιπη ζωή μου γιατί είναι η αλήθεια. Είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι, αλλά θα έχω κάποιες συναντήσεις και θα δούμε τι θα συμβεί».

* Photo Credits: InTime, Luka Milivojevic Facebook