Νέο Gazzetta iOS app!

Νέο Gazzetta iOS app!

Gazzetta team

Το application του gazzetta για συσκευές iOS, μια φορά κι έναν καιρό, όταν το λανσάραμε, το μακρινό 2010, ήταν πραγματικά πρωτοποριακό.

Ήταν το πρώτο, τόσο «πλήρες» app και κατάφερε να πιάσει τον αριθμό - ρεκόρ, για τα ελληνικά δεδομένα, των 250,000 downloads.

Αλλά τα χρόνια πέρασαν. Η τεχνολογία έκανε άλματα κι εμείς -για να το θέσω ευγενικά- δεν τρέξαμε από πίσω της.

Η εφαρμογή συνέχισε να εξελίσσεται, να προσθέτει περιεχόμενο και να εντάσσει όλο και περισσότερες ενότητες του gazzetta (με αποκορύφωμα το app in the app της Euroleague), αλλά μαζί του έφερε και «παθογένειες».

Βίντεο που κολλούσαν, φωτογραφίες που δεν άνοιγαν, live αγώνων που δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις τόσο τις δικές μας, όσο και των εκατομμυρίων αναγνωστών μας.

Και ξαφνικά, ένα ωραίο πρωί του Απρίλη, αφού είχε μεσολαβήσει ένα -φαινομενικά- ωραίο βράδυ, που πήρε άσχημη τροπή στο γκολ του Ρονάλντο με πέναλτι κόντρα στη Γιούβε, στη διάρκεια του οποίου ήταν σχεδόν αδύνατον να παρακολουθήσεις τη ροή του αγώνα μέσα του app, πήραμε τη μεγάλη απόφαση!

(Ανοίγω παρένθεση: Ξέρετε, ήταν η εποχή που ο Κριστιάνο έπαιζε στη Ρεάλ και ήταν ακόμα «εγωπαθής αλαζόνας», ενώ τώρα είναι το «παλικάρι που επιτέλους θα μας φέρει στο Champions League στο Τορίνο»).

«ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ APP ΓΙΑ ΤΟ iPHONE!»

Το γράφω κεφαλαία, όπως είχα κάνει και τότε, στο email που έστειλα στους διευθυντές του site, για να το πιστέψω ότι θα το κάνουμε.

Αυτή ήταν και η αντίδραση του Σαμπράκου και του Τσόχου, όταν το συζητήσαμε για πρώτη φορά:

- Και γιατί τα γράφεις με κεφαλαία ρε μαλάκα; Για να φοβηθούμε; Έξι χρόνια είμαστε στο gazzetta και τα τελευταία πέντε, συζητάμε πώς θα βελτιώσουμε το app!

Συνεχίζω, με πεζά, γιατί η πρώτη απόπειρα δεν συνοδεύτηκε από «μπράβο» αλλά από «επιτέλους».

Μας πήρε σχεδόν 4 μήνες, αλλά πραγματικά είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα! Εγώ προσωπικά, είμαι πιο περήφανος απ' όλους, αν και έκανα τα λιγότερα...

Ο Λουκάς πάνω απ' όλους, ο Νίκος και η Μαριλίζα από -πολύ- κοντά, προφανώς ο Βαγγέλης και ο Μάρκος (Πόλος) και η Wedia βεβαίως, κάθισαν κάτω, σκέφτηκαν, σχεδίασαν, δούλεψαν και σας παρουσιάζουν, με κάθε επισημότητα, ένα app που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Το νέο app δεν μοιάζει με το προηγούμενο. Όπως το internet και οι ανάγκες του χρήστη στην περιήγηση δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες ανάγκες και απαιτήσεις το 2010. Ο στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανένα άρθρο, κανένα σχόλιο, καμία ειδική ενότητα, κανένα special, κανένα video ή φωτογραφία, κανένα poll ή quiz, που να μην «παίζει τέλεια» στη νέα εφαρμογή.

Ζούμε -δεν είναι καλό αυτό, αλλά είναι πραγματικότητα- με ένα κινητό στο χέρι και θέλουμε όλοι εσείς, που ζείτε με το gazzetta ανά χείρας, να μπορείτε να δείτε τα πάντα από την οθόνη του κινητού σας.

Γρήγορα, εύκολα, ποιοτικά και με τον μικρότερο δυνατό όγκο σε δεδομένα!

Νομίζω δεν χρειάζονται άλλες πολυλογίες, αλλά σίγουρα χρειάζεται το δικό σας feedback και οι παρατηρήσεις για οτιδήποτε δεν δουλεύει σωστά ή δεν είναι αρκετά εύκολο στην πλοήγηση.

Μέσα στις επόμενες μέρες, θα διορθωθεί κάθε «μικροπρόβλημα» προέκυψε από την «αλλαγή», ενώ στους επόμενους μήνες θα προσθέσουμε νέες ενότητες, κάνοντας το περιεχόμενο του app εφάμιλλο με το περιεχόμενο του desktop. H εφαρμογή που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα -και αν δεν την είχατε, μην είστε σατανάδες, πάτε γρήγορα να εγκαταστήσετε την καινούργια- έχει σπάσει ήδη κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας και χρόνου παραμονής στο ελληνικό internet.

Η νέα εφαρμογή, έχει στόχο (διατηρώντας τα «κεκτημένα» ρεκόρ προφανώς) να προκαλέσει ένα -αυθόρμητο- σχόλιο:

«Gazzetta, γαμάτη εφαρμογή. Να περάσει, δεν βρίζω!»

* Για να προλάβω τις ερωτήσεις σας, πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και το αντίστοιχο facelift και σε Android συσκευές!!!